Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Τα θρασύμια

Αν αναρωτιέστε το που βρίσκουν το θράσος, αυτοί που ζήταγαν «διεθνή παρέμβαση για την πτώση του “καθεστώτος” Άσαντ»*, να ανεβαίνουν στα κεραμίδια όταν αυτή γίνεται πραγματικότητα**, αναλογιστείτε πως πρόκειται για τους ίδιους πολιτικούς χώρους που στην δεκαετία του ’80 προέβαλαν ως πρότυπο εργατικού κινήματος την «αλληλεγγύη» του Βαλέσα, και πανηγύριζαν στην δολοφονία του Τσαουσέσκου***.

 Για τους ίδιους πολιτικούς χώρους, που η μόνη «επέμβαση» στην οποία αντιτάχθηκαν ποτέ χωρίς αστερίσκους και «ναι-μεν-αλλά», ήταν αυτή της ΕΣΣΔ στο ...Αφγανιστάν!

Για αυτούς που αποκαλούν τις Λαϊκές δημοκρατίες «καθεστώτα» ακόμη και σήμερα.
Στον Άσαντ θα κωλώσουνε;
Για αυτούς τους «αριστερούς», και αυτήν την «αριστερά» λέμε.
Να τους χαίρονται...
_____________
 *Βλέπε εδώ και εδώ, δειγματοληπτικά μόνο
**Εδώ και εδώ, και πάλι δειγματοληπτικά.
***Παρά το γεγονός πως το ΚΚ Ρουμανίας διατηρούσε τις καλύτερες των σχέσεων με το ΚΚΕ εσωτερικού. Για τέτοια υποκρισία μιλάμε...
Δες και εδώ:
«...Το ΚΚΕ (εσ.) μπορούσε να υπολογίζει στη διακριτική ανοχή [sic]της Ρουμανίας του Τσαουσέσκου, που για λόγους της δικής του αντιπαράθεσης με τη Σοβιετική Ένωση άφηνε ελεύθερο πεδίο για πολιτική λειτουργία...»

5 σχόλια:

  1. Να βάλουμε και για τους «αναρχικούς» μερικά ενδεικτικά αστεράκια (*)

    Ο Άσσαντ γατζωμένος πάντα στην εξουσία του η διεθνής κοινότητα δεν έχει πάρει δραστικά μέτρα για να παραιτηθεί και να δικαστεί για τα εγκλήματα της διακυβέρνησης του.

    Επίθεση στο κτίριο όπου στεγάζεται η συριακή κρατική τηλεόραση στο Χαλέπι πραγματοποίησαν σήμερα εξεγερμένοι τοποθετώντας γύρω του εκρηκτικά

    Πρόσεξε όμως και το παρακάτω κείμενο από κάποια «Ελληνο-Συριακή Επιτροπή Αλληλεγγύης» που έχει κάνει το ιντιμίντια 2έρο (αν όχι 1ο) σπίτι της:

    Και επειδή το ταγκό χρειάζεται δύο για να χορέψεις, έτσι και στο Συριακό δράμα, οι νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής πηγαίνουν χέρι χέρι με το τιμημένο κόμμα της εργατιάς.

    Με λένε Συριακή Επανάσταση και απορώ, πως είναι δυνατόν ο ντόπιος νεοναζισμός να βρίσκεται στην ίδια βάρκα με την αριστερά, και να στηρίζουν μία ολοκληρωτική δικτατορία.


    Δηλαδή εδώ έχουμε κείμενο ειδικά μελετημένο στο να χαϊδέψει τα αντικομμουνιστικά αυτάκια των Ελλήνων «αναρχικών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αναρχικοί στην Ελλάδα (αλλά και παγκόσμια) μην έχοντας δική τους οικονομική ή διεθνή, ακόμη και ιστορική θεωρία και ανάλυση, τις "δανείζονταν" πάντα από τον οπορτουνισμό.
      Ουρά της ουράς της αστικής τάξης δηλαδή.
      Αυτό είναι το κενό που προσπαθούν να καλύψουν άλωστε, υποστηρίζοντας τις πιο προωθημένες μορφές πάλης. Νομίζουν πως αυτό μπορεί να καλύψει την πλήρη πολιτική τους υστέρηση...

      Διαγραφή
  2. Fadom, δεν το άντεξα: http://zbabis.blogspot.gr/2013/09/1092013.html

    Την αγάπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβώς έτσι είναι TRASH!
    Που να βρει κανείς πιο αντικομμουνιστικά σκυλιά. Αυτό που ποτέ δεν πρέπει να συγχωρείται είναι η υποκρισία.
    Αριστερή ψάλτες όχι μόνο του καπιταλισμού, αλλά και του ιμπεριαλισμού, της αντίδρασης, του φασισμού!
    Εγκληματική ανευθυνότητα, εγκληματική ηλιθιότητα ή συνειδητό έγκλημα, το ίδιο αποτέλεσμα. Η εργατική τάξη δεν πρέπει να ξεχνά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.