Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Μάθε ιστορία στο ίντερνετ: Ανέστησαν και τους Ρομανώφ!




Η τσαρική οικογένεια κρατούμενη στο Τόμπολσκ.
Δεν έμεινε ούτε ρουθούνι...

Για την ακρίβεια τον τσάρεβιτς Αλεξέι, για τον οποίο πληροφορούμαστε, μέσω του palmografos.gr, πως όχι μόνο δεν εκτελέστηκε μαζί με την υπόλοιπη τσαρική οικογένεια τον Ιούλη του 1918 σε ηλικία 14 χρονών, αλλά προφανώς,όχι μόνο έζησε, όχι μόνο μεγάλωσε, αλλά έκανε και ...γιό(!!!!)*, ο οποίος μάλιστα κατά τον αρθρογράφο κ.Τάσο Κοντογιαννίδη, διαβιούσε στην Πορτογαλία κατά το 1973,και ήταν υποψήφιος και για τον ελληνικό θρόνο!
Επίσης (αυτό είναι βέβαια το λιγότερο) πληροφορούμαστε, πως κατά έναν περίεργο τρόπο ο «εγγονός του Τσάρου» (και άρα γιός του εκτελεσθέντα από το ’18 Αλεξέι) είχε -σε κόντρα με κάθε ορθόδοξη παράδοση- το όνομα του ...πατέρα(!!!!;;;;;) του, και ονομάζοταν ...Αλέξιος!
Όλα αυτά γράφτηκαν δημόσια, και κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να τους ...ενημερώσει τουλάχιστον!

Αναλυτικότερα:

Όπως όλοι όσοι έχουν μία στοιχειώδη ιστορική γνώση, γνωρίζουμε πως το τέλος της δυναστείας των Ρομανώφ ήρθε με την εκτέλεση ολόκληρης της τσαρικής οικογένειας, το 1918, μετά από απόφαση του σοβιέτ των Ουραλίων. Μία ματιά στην wikipidia (δίνουμε το λινκ παραπάνω), αρκεί για να το τσεκάρουμε χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο:

« ... το βράδυ της 17ης Ιουλίου 1918, οι Μπολσεβίκοι ξύπνησαν τον Νικόλαο, την Αλεξάνδρα, τα παιδιά τους, τον γιατρό τους και τρεις υπηρέτες, τους πήγαν στο υπόγειο και τους εκτέλεσαν στις 2:33 π.μ...»
Ο Αλεξέι Ρομανώφ με τον Τσάρο Νικόλαο τον Β'

Παρόλα αυτά, βλέπουμε χθες στον «παλμογράφο» χτυπημένο έναν τίτλο που μας αφήνει κάγκελο:

"1973: Λοχαγοί ήθελαν για βασιλιά τον Αλέξιο Ρομανώφ!"

Και πάνω που λες, εντάξει κανένας μακρινός συγγενής θα είναι, λίγες σειρές από κάτω, σκάει η ...βόμβα!

«...Πριν από σαράντα χρόνια…
Λοχαγοί ήθελαν για βασιλιά τον εγγονό του τσάρου, Αλέξιο Ρομανώφ!
Ετοίμαζαν ανατροπή του Παπαδόπουλου εν αγνοία του Ιωαννίδη, ενώ ο επίδοξος βασιλιάς περίμενε σε ξενοδοχείο της Αθήνας, αλλά κάποιος τους κατέδωσε…»

Και για την περίπτωση που θεωρήσουμε πως έγινε κάποιο εκ παραδρομής λάθος, ο αρθρογράφος επανέρχεται παρακάτω,

«΄Ηταν ο 30χρονος –τότε – ρώσος πρίγκιπας Αλέξιος Ρομανώφ, εγγονός του Τσάρου Νικολάου που ζούσε εξόριστος στην Πορτογαλία.»

Αντικομμουνιστική προπαγανδιστική αφίσσα
με θέμα την εκτέλεση της τσαρικής οικογένειας

Δεν θα κάτσω να μιλήσω για τους υπόλοιπους ισχυρισμούς του ίδιου κειμένου (« ...ο Ιωαννίδης ήθελε νεκρό τον Παπαδόπουλο» κλπ), γιατί κρίνοντας από το μοναδικό στοιχείο που μπόρεσα να τσεκάρω, η αυθεντικότητα τους είναι τουλάχιστον αμφισβητήσιμη.

Ο λόγος που αναφέρθηκα στο συγκεκριμένο ήταν άλλος, αφού με τον Τ.Κοντογιαννίδη κανένα προσωπικό πρόβλημα δεν έχω, και ομολογώ πως πριν πέσω επάνω στο συγκεκριμένο, την αρθρογραφία του δεν την γνώριζα καν.

Ήταν για καταδειχτεί η ευκολία με την οποία περνάνε για αυθεντικές, ιστορίες ακόμη και τέτοιας «εγκυρότητας». Και για να έχουμε υπόψιν μας, το τι ακριβώς πασάρεται σήμερα για ιστορία. Θα μας λυθεί έτσι και η απορία για τις αντιλήψεις που διαμορφώνονται γύρω μας...
_________
*"Εγγονός του τσάρου" με το όνομα Ρομανώφ, θα μπορούσε να είναι  μόνο γιος του Αλεξέι. Ο τσάρος δεν είχε άλλα αγόρια...

2 σχόλια:

  1. Ο Τσάρος Νικόλαος Β', διότι προφανώς αυτό εννοεί ο αρθρογράφος, δεν είχε εγγόνια, διότι κανένα από τα πέντε παιδιά του (4 κόρες κι ένας γιος) δεν πρόλαβαν να παντρευτούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανώνυμος12 Σεπτεμβρίου 2013 - 11:54 π.μ.:
      Αυτό ακριβώς το κραυγαλέο ατόπημα επισημαίνουμε και στο άρθρο.
      Ένα ψευδώνυμο την επόμενη φορά παρακαλώ, είναι πολιτική του ιστολόγιου.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.