Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Φιλελευθερισμός και φασισμός. Όταν το φλερτ καταλήγει σε έρωτα!



Και όχι, δεν μιλάμε για τον γραφικό «λαγό» κ.Τζήμερο που αναγκάστηκε να τον διαγράψει το ίδιο το κόμμα που αυτός ίδρυσε, ούτε για κάποιον που δεν διστάζει να προβάλλεται κιόλας από την πρεσβεία (μία είναι η πρεσβεία) ως «ο άνθρωπος της», όπως ο Alexis Papahelas, εάν πήγε ο νους σας εκεί.

Μιλάμε για τον «υπεράνω υποψίας» κ.Τάκη Μίχα, επί χρόνια αναλυτή της «έγκριτης» και καθ’όλα «αριστερής» «Ελευθεροτυπίας», του οποίου το βιογραφικό αναφέρει μεταξύ άλλων και συνεργασίες με αστέρες της «αριστεράς» όπως ο Ν.Τσόμσκι και ο Γκ.Γκρας.

Μιλάμε για έναν καθόλα «αξιόπιστο», και για χρόνια συνομιλητή της «αριστεράς», μέρος της οποίας καθόλου δεν δίστασε εξάλλου να συνταχθεί μαζί του στην τοποθέτηση του «ακροδεξιού» (τι ειρωνεία...) πρόσημου, στον γενικευμένο αντιδυτικό πνεύμα που επικρατούσε στην Ελλάδα κατά τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, και να δώσει τότε και το πασαπόρτι του τάχαμου «αντιεθνικισμού» και «προοδευτικότητας» σε τέτοιου είδους απόψεις.

Αυτός λοιπόν ο τόσο «κοσμοπολίτης» κύριος, που ένιωσε βαθύτατα προσβεβλημένος από το γεγονός πως ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς διατηρούσε τραπεζικό λογαριασμό στην Κύπρο (στο βιογραφικό του αναφέρεται μέχρι και σχετικό βιβλίο), μας επιβεβαίωσε με τον πιο ισχυρό τρόπο πως ο φασισμός είναι η φυσική ιδεολογία του ιμπεριαλισμού σε περίοδο κρίσης.
Αυτός που κάποτε κατακεραύνωνε ως «εθνικιστές» τους αντιπολεμικούς διαδηλωτές ενάντια στην επέμβαση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, μέσα από τις στήλες της «ελευθεροτυπίας», σήμερα εξανίσταται για το γεγονός πως δεν αποκαλούμε «εθνικοσοσιαλιστές» τους ναζί (ως να είχαν την οποιαδήποτε ιστορική ή άλλη σχέση, τόσο με την πατρίδα όσο και με τον σοσιαλισμό).

Για να καταλαβαίνουμε και ποιοί διαμόρφωσαν τις αντιλήψεις του μέσου «αριστερού» και «προοδευτικού» ανθρώπου τα προηγούμενα χρόνια, και να μην απορούμε με αυτά που ακούμε και βλέπουμε γύρω μας...
_________________
*
Το άρθρο του κ.Μίχα γράφτηκε μέσα στο καλοκαίρι, και είχαμε δημοσιεύσει και τότε κάτι για αυτό. Το ξαναπιάσαμε σήμερα και από μία άλλη οπτική, με αφορμή κάποιο σχόλιο στο διαδίκτυο που μας το θύμισε.
**
Δυστυχώς τα ηλεκτρονικά αρχεία έχουν καταγράψει ελάχιστα από όσα είχαν γραφτεί από αδελφομένους τους αστέρες του κοσμοπολιτισμού και τους ανοιχτούς υπερασπιστές του ιμπεριαλισμού κατά την διάρκεια της σχεδόν δεκαετούς σύρραξης της Γιουγκοσλαβίας. Οπότε και γράψαμε από μνήμης για τότε που ο Μ.Παπαγιαννάκης συναγωνίζονταν την Σώτη Τριανταφύλλου, και όλοι μαζί τον Σολάνα, στις καταδίκες του «εγκληματία» Μιλόσεβιτς, την ώρα που οι ΝΑΤΟϊκές βόμβες έσκαγαν στα κεφάλια των Σέρβων...
***
Να συνδεθεί με προηγούμενο άρθρο εδώ

2 σχόλια:

  1. Η σχέση μονοπωλιακού καπιταλισμού - φασισμού

    ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/12/kurt-gossweiler.html )
    Kurt Gossweiler - Η καταγωγή και οι παραλλαγές του φασισμού.


    ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/02/kurt-gossweiler.html )
    Kurt Gossweiler-Η καταγωγή και οι παραλλαγές του φασισμού (δεύτερο μέρος)
    2. Η γενική κρίση του καπιταλισμού ως άμεση προϋπόθεση της ανάδυσης του φασισμού

    ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/04/kgossweiler.html )
    K.Gossweiler—Παραλλαγές τού Φασισμού (ΙΙΙ)
    Οι κύριοι τύποι φασιστικών δικτατοριών.Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τον αντισταλινικό και φιλελεύθερο αστό ιστορικό David Katz ( Μετάφραση LR )
    από( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/12/blog-post_24.html )

    [...](..) Το 2009, ο David Cameron σφυρηλάτησε την κρυφή του συμμαχία με την δεξιά της Ανατολικής Ευρώπης, εγκαταλείποντας τους φυσικούς συμμάχους των Τόρις στην Γαλλία και τη Γερμανία. Η μία γκάφα ακολουθούσε την άλλη.
    Στην αρχή ήταν ο Michal Kaminsky της Πολωνίας, που τελικά εκδιώχθηκε διακριτικά από την ηγεσία του κόμματός του το 2011.
    Μετά ήταν ο Roberts Zile της Λετονίας, και η υποστήριξή του για τις ετήσιες παρελάσεις των Waffen SS στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας.

    Στη Λιθουανία, όπου έχω απολαύσει την φιλόξενη συμπεριφορά των κατοίκων της πρωτεύουσας Βίλνιους, κρατικές υπηρεσίες ανακρίνουν εδώ και χρόνια επιζώντες του Ολοκαυτώματος που μπήκαν στην αντιναζιστική αντίσταση, ενώ αποδίδουν τιμές στους χασάπηδες του "Λιθουανικού Ακτιβιστικού Μετώπου", που εξαπέλυσαν το Ολοκαύτωμα σε δεκάδες περιοχές πριν καν έρθουν οι Γερμανοί.
    Μια τέτοια υπηρεσία έτυχε πρόσφατα θερμής υποδοχής από το Πολεμικό Μουσείο του Λονδίνου.
    Φέτος, η λιθουανική κυβέρνηση επαναπάτρισε από το Κοννέκτικατ τη σωρό του πρωθυπουργού-μαριονέτας των Ναζί, ο οποίος είχε υπογράψει τα έγγραφα που έστελναν τους Εβραίους της Κάουνας στο γκέτο.
    Τα πάντα καλύπτονται με μια επίστρωση χαρούμενων συνεδρίων για την εβραϊκή ιστορία και το ίδιο το Ολοκαύτωμα. Ασπόνδυλοι δυτικοί ακαδημαϊκοί και επίσημοι μαζεύονται ουρές για να παραλάβουν βραβεία, μετάλλια και παρόμοια μπιχλιμπίδια από τις τοπικές αρχές. [...]

    Όχι κύριοι. Δεν μπορείτε να κάνετε γονυκλισίες στις δυνάμεις του Χϊτλερ και να είστε αφοσιωμένοι στον πλουραλισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τελεία και παύλα. Η νέα ακροδεξιά που ποζάρει ως κεντροδεξιά για χάρη αφελών δυτικών γίνεται όλο και πιο πανούργα. Ήρθε ο καιρός να αντιτεθούμε στην ηρωοποίηση των συνεργατών των Ναζί από τα ανατολικά κράτη. Για το κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση στο ΗΒ, θα είναι κάτι το ιδιαίτερα εύκολο. Και σωστό. (..) Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.