Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Επίκυνδυνοι ή βλαμένοι;

Δυστυχώς το ερώτημα είναι απαντημένο όσο αφορά τον Γιάννη Ραχιώτη, μια και έχοντας τύχει να τον γνωρίσω (έστω και ελάχιστα) και προσωπικά, μπορώ να βεβαιώσω πως πρόκειται για άνθρωπο εξαιρετικής ευφυίας.

Διαβάζοντας λοιπόν μία ανάρτηση στο «βαθύ κόκκινο», μου προέκυψε αυθόρμητα, το(ρητορικό) ερώτημα του τίτλου.

Εκεί το επιφανές στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μας λέει μεταξύ άλλων πως:
«Η αντιμετώπιση των φασιστών δεν μπορεί να είναι άλλη, σε πρώτη ανάγνωση πέρα απ’ την βία. Χρειάζεται βίαιη αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου. Δεν είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να αντιμετωπιστεί με όρους διαλόγου. Και χρειάζεται κάθε είδους βία που μπορεί να καταλάβουν αυτές οι συμμορίες. Το λαϊκό κίνημα πρέπει να χρησιμοποιήσει και να συνεργαστεί με τους αναρχικούς σ’ αυτό το ζήτημα οι οποίοι έχουν πολύ μακρά ιστορία σύγκρουσης με τους φασίστες σε όλα τα επίπεδα…»
Αφήνω στην άκρη την έκφραση «να χρησιμοποιήσει», και για την οποία όλως περιέργως δεν "έχουν παρεξηγηθεί" ακόμη οι πάντα εύθικτοι «αναρχικοί».

Και πιάνω το κομμάτι που λέει:
 "...πρέπει να χρησιμοποιήσει και να συνεργαστεί με τους αναρχικούς σ’ αυτό το ζήτημα οι οποίοι έχουν πολύ μακρά ιστορία σύγκρουσης με τους φασίστες σε όλα τα επίπεδα…"
Ας δούμε λοιπόν την "πολύ μακρά ιστορία", όχι σύγκρουσης αλλά αγαστής συνεργασίας των "αναρχικών" με τους φασίστες -όχι σε όλα- αλλά μόνο στο επίπεδο του χτυπήματος του εργατικού κινήματος.

(Παρένθεση):
Την ώρα που γράφοταν το άρθρο,με πρόλαβε ο Αντώνης και μάζεψε τα βίντεο που σκεφτόμουνα να παραβάλω (σκέψεις παράλληλες; :D). Τον ευχαριστώ και τα παραθέτω:








__________
* Το τρίτο κατά σειρά βίντεο έχει ανέβει από "αντιεξουσιαστικό" ιστότοπο και έχει αναπαραχθεί από το indymedia με τίτλο "διαδηλωτές εναντίον ΠΑΜΕ"

Βλέπε ακόμη:

12 σχόλια:

  1. γιατί αναρωτιέσαι; η μικροαστίλα βρωμάει από μακριά...τους αναρχικούς θέλει να χρησιμοποιήσει ο κύριος για τα συμφέροντα της τάξης του. ΛΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ΛΦQ
    Είπα πως το ερώτημα ήταν ρητορικό.
    Από την άλλη μεριά, το γεγονός πως ταξικά ο Γ.Ραχιώτης είναι μικροαστός (δικηγόρος), δεν λέει και πολλά από μόνο του. Και δεν θα ήταν θεμιτό εκ μέρους μέρους μου να το χρησιμοποιήσω σαν επιχείρημα την στιγμή που ένα σωρό σύντροφοι, την ίδια δουλειά κάνουν. Το ζήτημα που θέλω να καταδείξω είναι το ποιάς τάξης τα συμφέροντα εκπροσωπούν, τόσο το πολιτικό μόρφωμα του Γ.Ραχιώτη, όσο και αυτών που θέλει να ..."χρησιμοποιήσει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ραχιώτης δεν είναι απλώς δικηγόρος , είναι κ΄ αφεντικό. Τέλος πάντων, καλά κάνεις και το προβάλεις αλλά δεν πέφτουμε και από τα σύννεφα. Αυτοί τους οποίους αναφέρει προς χρήση ο κύριος , αν είχαν μια στάλα μυαλό θα πρεπε να αντιδράσουν, αλλά...
    Πόση υπεροψία και κυνισμός από τον "αμοραλιστή δικηγόρο" που λέει και μια ψυχή!
    ΛΦ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΛΦ:
      ΟΚ, εσύ δεν πέφτεις.
      -Αυτοί που τους προβάλει ως χρηστικά αντικείμενα;
      -Οι ομοϊδεάτες του;
      Όσο για τον κυνισμό, βρίσκουν και τα κάνουν.
      Δεν θα επεκταθώ, και ο νοών νοήτω....

      Διαγραφή
    2. @ΛΦ:
      και ξέρεις μιλάω για την σκυτάλη πολιτικής εκμετάλλευσης που που από το ΠΑΣΟΚ πέρασε στον ΣΥΝ, και κοκκαλάκια της γλύφει τώρα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
      -Ως πότε (διόλου αθώα)θύματα αυτά τα "παιδιά";

      Διαγραφή
    3. -Ως πότε θα ανεχόμαστε τα αφεντικά και τα τσιράκια τους να κάνουν υποδείξεις στο κίνημα;ΛΦ

      Διαγραφή
    4. @ΛΦ:
      Μέχρι να αποκτήσει η εργατική τάξη αρκετή αυτοσυνείδηση για να τους στείλει στον διάολο...

      Διαγραφή
  4. και τίποτε το προσωπικό με τον Γ.Ραχιώτη(εννοείται), Το πρόβλημα είναι πολιτικό, με ότι εκπροσωπεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://antiplirophorisi.wordpress.com/ti-einai-to-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B5%CF%83-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-indymedia/

    παρόλο που είναι καπως γνωστά όσα αναφέρονται στην ανάρτηση, αξίζει να διαβαστεί ενδελεχώς,για την πηγή ουδεν σχόλιο
    Ι.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μ'αρέσει αυτός ο τρόπος σκέψης...

    "Οι φασίστες θέλουν ξύλο. Αλλά εγώ έχω κάτι δουλειές τώρα και δεν μπορώ. Ας το κάνουν οι αναρχικοί."

    Σαν όλους αυτούς που από τότε που ξέσπασε η κρίση παίρνουν και ξαναπαίρνουν τα όπλα (στον ύπνο τους) και στήνουν κρεμάλες (στον ύπνο τους).

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και φρέσκο πράμα. Στο βίντεο αυτό http://www.youtube.com/watch?v=_ImCu1XqrGg Το ναζιστικό κάθαρμα βγήκε και κατηγόρησε ότι ο πρόεδρος του σωματείου Μετάλλου Σ.Π. που ξυλοκοπήθηκε από τους Χρυσαυγίτες στο Πέραμα είναι αρχιτραμπούκος κι ότι υπάρχουν φωτογραφίες στο διαδίκτυο(μήπως στο ...indymedia?) που βάραγε κόσμο (από την επίθεση στο ΠΑΜΕ στις 20 Οκτώβρη 2011 μήπως)! Ποιον κόσμο άραγε βάραγε? Ο Κασιδιάρης άραγε έχει λόγο να καλύψει τους ...αναρχικούς ή τους δικούς του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @kostas xr:
      Την απάντηση θα την βρεις εδώ (κοίτα στα λινκ και τις παραπομπές):
      http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/09/blog-post_3027.html
      Οι φασίσστες επικαλούνται και ανοιχτά κάπου το indymedia...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.