Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκινά σήμερα η διημερίδα αναπαλαίωσης της σοσιαλδημοκρατίας

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Την ένταση των διεργασιών μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και φορέων της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας, για τη συγκρότηση της λεγόμενης «κεντροαριστεράς», αναμένεται να σηματοδοτήσει το διήμερο πολιτικό - επιστημονικό συνέδριο που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ, και ξεκινάει σήμερα Τρίτη, ανήμερα της επετείου ίδρυσής του. Θέλοντας να πρωταγωνιστήσει στη συνολικότερη αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να μετατραπεί σε «πυλώνα» του υπό διαμόρφωση χώρου της «κεντροαριστεράς», ανταγωνιστικά προς τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σημερινή εναρκτήρια ομιλία του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιχειρήσει την επαναπροσέγγιση πρώην υπουργών από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ -που έχουν συγκροτήσει πολιτικές κινήσεις- και αναμένεται να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς τη ΔΗΜΑΡ, για τη δημιουργία ενός «ενιαίου πολιτικού φορέα», στα πρότυπα της ιταλικής «Ελιάς», μέσω της εκλογικής συμμαχίας των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας. Βασικός στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ισχυρή πολιτική εφεδρεία ανάμεσα στο δίπολο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, «ικανή» να διατηρήσει τη «σταθερότητα» του αστικού συστήματος με τη συγκρότηση κυβερνήσεων συνεργασίας.


Στο πολιτικό - επιστημονικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσουν μεταξύ άλλων οι δυο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτης και Γ. Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγ. Βενιζέλος είχε επαφές και συναντήσεις με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να προχωρήσει «άμεσα το συγκεκριμένο εγχείρημα». Στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείουν τη συγκρότηση μιας εκλογικής συμμαχίας -που θα δίνει τη δυνατότητα στα κόμματα να διατηρούν την αυτονομία τους- και να «πραγματοποιηθεί ενόψει των ευρωεκλογών».
Σ' αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το επόμενο διάστημα πολιτικό κείμενο θέσεων με τις υπογραφές «50 προσωπικοτήτων του κεντροαριστερού χώρου», με το οποίο θα καλούν σε «συμπόρευση προσώπων και κομμάτων» του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές.

Παράλληλη πορεία ακολουθεί και η ΔΗΜΑΡ, η οποία επίσημα αποκλείει τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, και καλεί σε «συμπαράταξη των προοδευτικών δυνάμεων και του δημοκρατικού Σοσιαλισμού», με πυρήνα την ίδια.

Στη διημερίδα πάντως αρνήθηκαν να παρευρεθούν η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει επιλέξει την 3η Σεπτεμβρίου για να εγκαινιάσει τα γραφεία του κόμματός του «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα».
 Πηγή: 902*
*Οι ηλεκτρονικές παραπομπές προστέθηκαν από εμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.