Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Οι "ανισυστημικοί" που τους "κυνηγάνε"

Συνελήφθη αστυνομικός – βρέθηκε ο εξοπλισμός του σε γραφεία της Χρυσής Αυγής


Ένας αστυνομικός, πρώην φρουρός βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος ήταν σε διαθεσιμότητα από τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στο Αγρίνιο με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση, τον περασμένο Μάιο, συνελήφθη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην πόλη.

Στα γραφεία του κόμματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εκτός από τον εξοπλισμό του αστυνομικού (αστυνομικό πηλίκιο, κράνος, καλαμίδες διμοιρίας και φυσιγγιοθήκη με 17 φυσίγγια) 30 ασπίδες, δύο κράνη μοτοσικλέτας, 15 δάδες, 11 κοντάρια με σημαίες, τρεις ξύλινοι ράβδοι, πέντε στυλιάρια κι ένα τσεκούρι.
 Πηγή

«Στα πούπουλα» τέσσερις χρυσαυγίτες που οπλοφορούσαν

Ποινές φυλάκισης από έξι έως δέκα μήνες, με 3ετή αναστολή, και χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ, στον καθένα, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στους τέσσερις από τους πέντε Χρυσαυγίτες που συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι ότι κατείχαν πτυσσόμενα κλομπ, σουγιάδες, σπρέι πιπεριού και μία κροτίδα.

Οι τέσσερις άνδρες, ένας 39χρονος, ένας 25χρονος, ένας 22χρονος κι ένας 20χρονος, κρίθηκαν ένοχοι κατά περίπτωση για οπλοφορία, οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων, ενώ τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου άσκησαν έφεση κατά της απόφασης και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο πέμπτος συλληφθείς, ένας 17χρονος, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.
Πηγή


Τσάκιζε μετανάστες, παραμένει ατιμώρητος

Σε τρεις επιθέσεις στην πλ. Αμερικής εμπλέκεται Νικαιώτης χρυσαυγίτης που φωτογραφίζεται με τον Ρουπακιά
O Γ. Pουπακιάς, αριστερά, μαζί με τον N. Παπαβασιλείου
Ο τελευταίος κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για επίθεση σε κατάστημα αλλοδαπού στην πλατεία Αμερικής και εκκρεμεί η δίκη του.

Ο Ν. Παπαβασιλείου εμπλέκεται σε τρία περιστατικά. Για το σπάσιμο των γραφείων της τανζανικής κοινότητας, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, που, σύμφωνα με τις καταγγελίες μεταναστών από την Τανζανία, πραγματοποιήθηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Εμπλέκεται επίσης σε επίθεση εναντίον αντιφασιστικής μοτοπορίας. Είχε προκαλέσει τους διαδηλωτές, ακολούθησε συμπλοκή, με αποτέλεσμα τη σύλληψη 15 διαδηλωτών.

Κατηγορείται, όμως, και για το σπάσιμο και τον εμπρησμό καταστήματος ιδιοκτησίας Αφρικανών, στην πλατεία Αμερικής. Ο ίδιος, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι, αποδέχθηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση. Κυκλοφορεί ελεύθερος επειδή παρήλθε η προθεσμία του αυτοφώρου.

«Η περίπτωση Παπαβασιλείου είναι μία από τις δεκάδες περιπτώσεις ατιμωρησίας στελεχών της Χρυσής Αυγής, που ενώ αποδεικνύεται η συμμετοχή τους σε επιθέσεις κυκλοφορούν ελεύθεροι. Η συγκάλυψη πρέπει να σταματήσει τώρα. Ο Παπαβασιλείου δήλωνε σε τηλεοπτικό σταθμό κάτοικος της πλατείας Αμερικής, ενώ διαμένει στη Νίκαια και είναι αποσπασμένος από τη Χρυσή Αυγή της Νίκαιας στο αθηναϊκό κέντρο, προκειμένου να συγκροτήσει τάγμα εφόδου στην πλατεία Αμερικής» καταγγέλλει ο Θαν. Κούρκουλας, μέλος της «Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό».
Πηγή

Γιατί καθυστερούν την έρευνα για την επίθεση στο Πέραμα;



Παρέμβαση στην Εισαγγελία Πειραιά θα κάνουν σήμερα τα Συνδικάτα της Ζώνης και άλλοι φορείς
Με καθυστέρηση 12 ημερών, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, έστειλε τελικά χτες στον Αρειο Πάγο το φάκελο που αφορά στη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών τη νύχτα της 13ης Σεπτέμβρη, σε βάρος συνεργείου στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που έκανε αφισοκόλληση στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα. Ανάμεσα στα στελέχη του Κόμματος ήταν πρωτοπόροι συνδικαλιστές των Σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Σήμερα, στις 9.30 το πρωί, θα γίνει η πρώτη κατάθεση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την επίθεση στο Πέραμα. Επίσης σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, τα Συνδικάτα της Ζώνης και άλλοι φορείς θα κάνουν παρέμβαση στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά, για να δοθούν εξηγήσεις γιατί ο υπουργός Δένδιας διαχώρισε την υπόθεση του Περάματος από τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, απαιτώντας να ληφθούν όλα τα μέτρα για να μη μείνουν ατιμώρητοι οι υπεύθυνοι.

Οι καθυστερήσεις και οι «παραλείψεις» Αστυνομίας και Δικαιοσύνης προκαλούν προβληματισμό, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία βοούν για την ταυτότητα των δραστών και την πρόθεσή τους να προκαλέσουν θανάσιμα χτυπήματα στους κομμουνιστές συνδικαλιστές. Από την πρώτη στιγμή, οι εννιά τραυματίες κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Ο «Ριζοσπάστης» και το portal του «902», με βάση τις καταγγελίες τόσο των τραυματιών, όσο και μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, την επομένη της επίθεσης, δημοσίευσαν δύο ονόματα από αυτούς που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.

Επίσης, στις 14 Σεπτέμβρη η ΕΛ.ΑΣ. με επίσημη ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ήδη είχαν ταυτοποιηθεί τρεις από τους δράστες της επίθεσης, που είχαν μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά έξι άτομα. Από τους εννιά τραυματίες, ο ένας, σύμφωνα με διάγνωση από το Θριάσιο Νοσοκομείο, «έφερε βαθύ θλαστικό τραύμα» στο πίσω μέρος του μπράτσου του δεξιού του χεριού, που δείχνει ότι τον κάρφωσαν με αιχμηρό αντικείμενο. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόλαβε και σήκωσε το χέρι του για να προστατέψει το πρόσωπό του. Αν δεν προλάβαινε, θα του κάρφωναν το πρόσωπο ή το κεφάλι.
Παρά τα συντριπτικά στοιχεία, κανείς από τους τραμπούκους φονιάδες δεν έχει «ενοχληθεί» από την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από όλα αυτά έχουν το θράσος να απειλούν εργαζόμενους της Ζώνης μην τυχόν και τους «δώσουν»! Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αστυνομικοί φέρεται από την πρώτη στιγμή να έχουν στην κατοχή τους και ένα δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε σε αυτοσχέδιο ρόπαλο στο σημείο της επίθεσης στο Πέραμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.