Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Εγκληματικότητα

Μιλώντας εξ ονόματος της ντόπιας πλουτοκρατίας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Κούρκουλας, σε συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση, έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι «θα ήταν εγκληματικό για τη χώρα μας να μείνει απούσα από όλη αυτή την κοσμογονία που γίνεται στην περιοχή» και ξεκαθάρισε ότι η ελληνική στάση σε μια πιθανή επέμβαση στη Συρία «αποσκοπεί στη βελτίωση του ρόλου μας στην περιοχή και στην εξυπηρέτηση των ελληνικών συμφερόντων - των ελληνικών κοινοτήτων, της Εκκλησίας, των ελληνικών επιχειρήσεων».

Θα ήταν εγκληματική η μη συμμετοχή στο έγκλημα.  
Δεν το έγραψε ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ, το είπε ο έλληνας υφυπουργός εξωτερικών. Το έγκλημα είναι μια ευκαιρία που είναι εγκληματικό να χάσεις. Δεν ήταν πάντα έτσι. Στην αρχή ήταν εγκληματικό να χάσεις το νέο τεύχος του τάδε περιοδικού ή της δείνα ευκαιρίας στο σουπερμάρκετ. Ήταν πάντα έτσι, και οι ευκαιρίες, όλες οι ευκαιρίες, προϋπέθεταν εγκλήματα. Να σου πω ένα έγκλημα; Η γλώσσα έχει μολυνθεί με μοιραία αρρώστια εδώ και καιρό. Η αρρώστια λέγεται ιμπεριαλισμός.  
Ο ιμπεριαλισμός, πρωτόκλητο αρσενικό, κλίνεται ως εξής: 
Σαπίζει, σαπίζεις, σαπίζω, σαπίζουμε, σαπίζετε, σαπίζουν. 
Τρώμε τον ληγμένο εαυτό μας. Αλλά θα ήταν εγκληματικό να μην τρώμε και αυτόν και άλλους πολλούς, νεογέννητους και παλαιόθεν τεθνεώτες. Θα ήταν εγκληματικό να μείνει κανείς έξω από την εθνοσυνέλευση των ορνίων, την συνδιάσκεψη των τσακαλιών, την ολομέλεια των κροκοδείλων, την εκτελεστική επιτροπή των καρχαριών. Όλοι έχουν δικαίωμα να δαγκώσουν το κατιτίς τους, και αυτοί που δεν έχουν δόντια, μπορούν να δοκιμάσουν να δαγκώσουν με τα ούλα. Γιατί αλλιώς, τι θα γίνουν τα ελληνικά συμφέροντα, η Εκκλησία, οι ελληνικές επιχειρήσεις; Τι θα απογίνουν οι βιομηχανικοτραπεζικαί περιπτύξεις κάτω απ' την δροσεράν σκέπην της ταφόπλακας του έθνους που μας σκεπάζει στοργικά, ως εξαγνιστικός των πορνείων του αίματος επιθετικός προσδιορισμός;

Να μη λείψει κανείς! 
Καταβροχθίζοντες και καταβροχθιζόμενοι άπαντες επιστρέφουμε εις τον γραπτό λόγο τα κακοχωνεμένα δανεικά μας με τη μορφή αναγούλας.

 Να μη λείψει κανείς! 
Η σάλπιγγα καλεί προσκλητήριο των ψωροφαγωμένων λεόντων. Η γριά πόρνη πατρίς κλάνει εμβατήρια με την αποκλειστική συνδρομή ορχήστρας ταμειακών μηχανών. Το πτώμα της ιεράς τραπέζης τουμπανιάζει στην αυγουστιάτικη βεγγέρα. Το μαγαζί έχει μπερεκέτια. Οι εμπόροι, εξαγριωμένοι, ξεχύνονται εις τας οθόνες των τηλεοράσεών των ενδεδυμένοι περικεφαλαίας με λεοντή. Η δημοκρατία εξοπλίζεται με αυτοσχέδια μαχαιροπήρουνα, νατοϊκά ακρωνύμια, ακρωτηριασμένα ακρωτήρια όπου εις τας παλαιάς εποχάς άνθιζε η πορτοκαλέα και η βόμβα ναπάλμ. Οι άποροι σιτίζονται με αφρικανικούς και ασιατικούς χάρτες. Η λεωφόρος γέμισε ασθενοφόρα, και με ομπρέλες θαλάσσης προπηλακίζονται μελανόχρωμοι πλανόδιοι πωλητές. Πλαστικές σακούλες και γαλάζιες αστερόεσσες ρυπαίνουν την θάλασσαν, όπως και ουλαμοί πτωμάτων, μερικοί εξ αυτών φέροντα σφραγίδες κρεοπωλείου εις τα διαβατήριά των, κάτωθιν συνοπτικής περιγραφής των γαστριμαργικών τους ιδιοτήτων. 

Να μη λείψει κανείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.