Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Νέο φίλτρο στο photoshop, εξαφανίζει σφυροδρέπανα!



Νέο φίλτρο στο photoshop, εξαφανίζει σφυροδρέπανα!
600763_492236894179871_1799292709_nΕίναι χτυπητό γι’ αυτό αξίζει το σχολιασμό. Μια εξαιρετική φωτογραφία δημοσίευσε η σελίδα του Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος (Türkiye Komünist Partisi) στο facebook από πρόσφατη κομματική διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη. Όπως συνηθίζεται και στη γειτονική χώρα, οι διαδηλωτές κρατούσαν κομματικές σημαίες με το λάβαρο του TKP που είναι μια παραλλαγή του σφυροδρέπανου, όπου αντί για δρεπάνι υπάρχει μισό γρανάζι.
Η πολύ εκφραστική κοπέλα στους ώμους του φίλου της σφίγγει τη γροθιά της σε μια πόζα που κάνει όλους τους γραφίστες του κόσμου να αποθηκεύσουν αυτόματα τη φωτογραφία, ώστε να τη χρησιμοποιήσουν αν χρειαστεί.

Έτσι σκέφτηκαν και οι Έλληνες του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, μόνο που αποφάσισαν μια μικρή επέμβαση. Έσβησαν τα σήματα  του ΤΚΡ και έκαναν τις σημαίες εντελώς κόκκινες. Και μετά έκαναν μια μεγαλύτερη επέμβαση, τοποθετώντας μια ένθετη φωτογραφία με πανό που γράφει “anticapitalista”! Ευτυχώς που μας χωρίζει το Αιγαίο, γιατί αν η κοπέλα της φωτογραφίας έβλεπε την παραποίηση, σίγουρα θα διαμαρτυρόταν έντονα…

Κι αν επισημαίνουμε το θέμα, είναι γιατί οι "αγωνιστές"** του ΣΕΚ γνωρίζουν καλά ως κομμάτι ενός ιστορικού ρεύματος της Αριστεράς, ότι η Σταλινική σχολή της πλαστογραφίας*  είναι κάτι που πήγε πάντα τη υπόθεση της Αριστεράς πολύ πίσω.
944594_529028607133447_1885700132_n

* Πρόκειται για το βιβλίο του Λ. Τρότσκι “Η σταλινική σχολή της πλαστογραφίας”...
 Πηγή: ΜΑΟ.gr
**Tα εισαγωγικά, δικά μας



Βλέπε ακόμη:
 

6 σχόλια:

  1. Εγώ αυτό που βλέπω στην φωτογραφία και μετά από τα σχόλια που διάβασα στο ΜΑΟ.gr, είναι μια προσπάθεια από το ΣΕΚ να φαίνονται πιο άσπροι, οι "σκούροι" τούρκοι, για να μην έχουν πρόβλημα με τους χρυσαύγουλους!!!!!!!!
    Κανένα photoshop, καμιά προσπάθεια να σβήσουν το σφυροδρέπανο.
    Όποιος έχει τέτοιες φαντασιώσεις και βλέπει αλλοίωση της εικόνας, όπως λένε και τα σχόλια στο ΜΑΟ.gr, είναι ...τυφλός και κολλημένος ΚΚΕς και μισεί τους "αγωνιστές" του ΣΕΚ και τρέμει την ηγεμονική άνοδο του στην κορυφή της "Αριστεράς"!!!!!!!
    (Με κάνανε και γέλασα πάλι με τα αστεία τους τα παλιόπαιδα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @geranista:
      Εγώ γαμώτο μάλλον έχω αρχίσει να χάνω την αίθηση του χιούμορ, και δεν γελάω καθόλου.
      Μία απορία έχω μόνο. Τους οπαδούς τους, που τους τα λένε αυτά, τους θεωρούν εντελώς χαύνους;

      Διαγραφή
  2. Ποιούς οπαδούς τους μωρέ TRASH, αυτούς που πάνε στις συγκεντρώσεις που καλούν τα "ηγετικά στελέχη" και κοιτάνε στη γωνία μήπως έρθει και ο χαφιές για να φαίνονται πιο πολλοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσθήκη ενός λινκ

    ( http://redflyplanet.blogspot.com/2012/05/to-photoshop.html )
    To photoshop της Αυγής (Να μην τρομάξουμε και τις αγορές...) .Ιlief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ilief:
      Το έχουμε το θέμα σε ένα από τα λινκ κάτω από το κείμενο.

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.