Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Κλείνει τα μεσάνυχτα η ΕΡΤ

Το κλείσιμο της ΕΡΤ από τα μεσάνυχτα της Τρίτης ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σε δηλώσεις του το απόγευμα.

Με πρόσχημα τους πολύχρονους άθλους του δικομματισμού που χρησιμοποιούσε την ΕΡΤ για την κυβερνητική προπαγάνδα και κομματικές σκοπιμότητες, η συγκυβέρνηση διά στόματος του Σ. Κεδίκογλου, την χαρακτήρισε ως εταιρεία με μοναδική αδιαφάνεια και απίστευτη σπατάλη. Ταυτόχρόνα κατέφυγε σε κατασυκοφάντηση και σπίλωση των εργαζομένων ενώ για να ρίξει στάχτη στα μάτια δήλωσε ότι μέχρι να ξαναλειτουργήσει, δεν θα πληρώνεται το χαράτσι. 

Σε αγωνιστική εγρήγορση οι εργαζόμενοι.
Αυτή την ώρα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, συγκεντρώνονται στο προαύλιο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, ενώ σε λίγο, ξεκινά Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων. Στο πλευρό τους, βρίσκεται ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, ο οποίος εξέφρασε την στήριξη του ΚΚΕ, στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, την καταδίκη του Κόμματος, για την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ. ΤΟ ΚΚΕ, σημείωσε, είναι αντίθετο με κάθε μορφή συρρίκωνσης της ΕΡΤ, που θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις. Ο Γιάννης Γκιόκας, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως κλάδου, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζόμενων της ΕΡΤ. 


Στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, βρίσκεται εκ μέρους του ΠΑΜΕ, ο Γιάννης Πάσουλας, αλλά και ο Παναγιώτης Ράμμος, μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκ μέρους της Δημοσιογραφικής Αγωνιστικής Συνεργασίας. 
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, καταγγέλλουν την απόφαση της συγκυβέρνησης, που με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έστρωσε το έδαφος για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Οι εργαζόμενοι κάνουν, παρέμβαση στο πρόγραμμα ενώ περιφρουρούν και τις εγκαταστάσεις, όπως δήλωσαν οι ίδιοι.

Καλούν όλους τους εργαζόμενους, όλων των κλάδων να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση και τη συγχώνευση δημόσιων φορέων και οργανισμών.

Σχόλιο του  Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει: «Με την καταδικαστέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση δρομολογεί την κατάργηση και τη συγχώνευση δημόσιων φορέων και οργανισμών με σοβαρές συνέπειες για το λαό. Ο κίνδυνος να κλείσει άμεσα η ΕΡΤ με βάση αυτό το τερατούργημα πρέπει να συναντήσει τη συνολική αντίθεση των εργαζομένων και όλου του λαού. Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς και στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους καλεί να ορθώσουν ανάστημα και να συντονίσουν την πάλη τους με όλους τους εργαζόμενους».

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
Ανακοίνωση εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων. Μεταξύ αυτών κινδυνεύει με κλείσιμο και η ΕΡΤ. Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης και αντεργατικής απόφασης θα είναι η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.
Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε όλων των δημόσιων φορέων. Να μην σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν τη πάλη τους, την αντίσταση τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας».
Πηγή: 902 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.