Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Από το μέτωπο της Συρίας

Απλώνεται η φωτιά στην γειτονιά μας.
Οι παρακάτω εξόχως ανησυχητικές ειδήσεις είναι από το voice of Russia.


Η Ιορδανία είναι έτοιμη να πολεμήσει με τη Συρία

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄ δήλωσε, ότι η Ιορδανία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις οποιεσδήποτε απειλές για την ασφάλεια, που προέρχονται από το έδαφος της Συρίας.
Η ομιλία του βασιλιά έλαβε χώρα στα πλαίσια των μεγάλης κλίμακας ασκήσεων των ιορδανικών και αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.
«Αν ο κόσμος δε βοηθήσει, παρά το γεγονός ότι πρέπει να παρέμβει, είμαστε ικανοί οποιαδήποτε στιγμή να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την υπεράσπιση της χώρας και των συμφερόντων του λαού μας», - δήλωσε ο Αμπντάλα Β΄.
Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε ότι ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ενέκρινε το αίτημα της Ιορδανίας, σύμφωνα με το οποίο τα καταδιωκτικά F-16 και οι συστοιχίες αντιπυραυλικής άμυνας Patriot που συμμετέχουν στις ασκήσεις θα παραμείνουν στο έδαφος της Ιορδανίας.
  

Οι αντάρτες στο Χαλέπι άρχισαν να προμηθεύονται σύγχρονο οπλισμό

Σύριος "αντάρτης" με αμερικάνικο οπλισμό
Η εφημερίδα Asharq Al-Awsat αναφέρει, επικαλούμενη πηγή στη συριακή αντιπολίτευση, ότι οι ομάδες ανταρτών στο Χαλέπι άρχισαν να προμηθεύονται τον υποσχόμενο από τους Αμερικανούς σύγχρονο οπλισμό. Τα πιο σημαντικά για τους αντάρτες είναι οι αντιαρματικοί και αντιαεροπορικοί πύραυλοι.

Νωρίτερα αραβικές πηγές ανέφεραν ότι η CIA ήδη δημιούργησε δίκτυο μυστικών βάσεων μεταφόρτωσης στο έδαφος της Τουρκίας και της Ιορδανίας, και έλεγξε τα δρομολόγια μεταφοράς των όπλων. Η πηγή της Asharq Al-Awsat στο Χαλέπι ανέφερε, ότι οι αντάρτες προμηθεύτηκαν 102 αντιαεροπορικούς πυραύλους και σύντομα αναμένουν την προμήθεια άλλων 270.

Το Ιράν αποφάσισε να αποστείλει 4000 στρατιώτες στη Συρία 

Η ηγεσία του Ιράν αποφάσισε να αποστείλει 4000 στρατιώτες του στρατού των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στη Συρία για την υποστήριξη του προέδρου Μπασάρ Άσαντ. Αυτό ανέφερε σήμερα η βρετανική εφημερίδα The Independent on Sunday.
Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, τα 4000 άτομα είναι μόνο «το πρώτο στράτευμα», που η Τεχεράνη μπορεί να στείλει στη Συρία.
Όπως ανέφερε η εφημερίδα, η απόφαση για την αποστολή στρατιωτών στη Συρία ελήφθη πριν τις προεδρικές εκλογές στο Ιράν που διεξήχθησαν την Παρασκευή.

Άσαντ: Η Ευρώπη θα πληρώσει για την προμήθεια όπλων στους Σύρους αντάρτες 

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ προειδοποίησε τις χώρες της ΕΕ για την προμήθεια όπλων στους Σύρους αντάρτες, δηλώνοντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε «εξαγωγή της τρομοκρατίας» στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον Σύρο πρόεδρο, η προμήθεια όπλων από την Ευρώπη στους μαχητές στη Συρία θα οδηγήσει σε ενίσχυση των «τρομοκρατικών πίσω αυλών στην Ευρώπη». «Η Ευρώπη θα πληρώσει για αυτό (για την προμήθεια όπλων στους αντάρτες)... Οι τρομοκράτες, έχοντας αποκτήσει στρατιωτική εμπειρία και εξοπλισμένοι με εξτρεμιστική ιδεολογία, θα επιστρέψουν (στην Ευρώπη», - θεωρεί ο Άσαντ.


Οι ηγέτες της G8 δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για τη μεταβατική κυβέρνηση στη Συρία

Οι ηγέτες της G8 στις διαπραγματεύσεις στη Βόρεια Ιρλανδία δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε κοινή άποψη για το μέλλον της μεταβατικής κυβέρνησης στη Συρία, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.
Η θέση της Ρωσίας για τη Συρία διαφέρει από την άποψη των άλλων μελών της «Ομάδας των 8», - δήλωσε η πηγή.


 

Λαβρόφ: Η Μόσχα είναι κατά της δημόσιας συνθηκολόγησης της Δαμασκού


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα αντιτίθεται στη μετατροπή της Διεθνούς Διάσκεψης για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στη Συρία σε δημόσια πράξη συνθηκολόγησης της επίσημης Δαμασκού.
«Είμαστε κατηγορηματικά κατά της υποκατάστασης των εννοιών και της ελεύθερης ερμηνείας των θέσεων του ανακοινωθέν της Γενεύης, ειδικότερα, των ισχυρισμών ότι η διάσκεψη πρέπει να καταστεί ένα είδος δημόσιας πράξης συνθηκολόγησης της κυβερνητικής αντιπροσωπείας με τη μετέπειτα μεταβίβαση της εξουσίας στη Συρία στην αντιπολίτευση», - είπε ο Λαβρόφ.
Η διεθνής διάσκεψη «Γενεύη 2» προωθείται με πρωτοβουλία της Ρωσίας και των ΗΠΑ και πρέπει να αποτελέσει συνέχιση της συνάντησης της 30ης Ιουνίου του 2012 στη Γενεύη.

4 σχόλια:

  1. Αν μπει και η Ιορδανία, θα "χοντρύνει" πιο πολύ η κατάσταση. Η Ρωσία ηδη έστειλε δύο πολεμικά πλοία

    Απο "Ρ"
    ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7498068&publDate=20/6/2013 )

    (..)ΣΥΡΙΑ
    Για εξοπλισμό αντικαθεστωτικών συζητάνε οι «Φίλοι»

    ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

    Νέα συνάντηση θα έχουν το Σάββατο στην Ντόχα του Κατάρ εκπρόσωποι των λεγόμενων «Φίλων της Συρίας», όπου θα εξεταστεί ποιας μορφής θα είναι τελικά η περαιτέρω βοήθεια που οι δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προανήγγειλαν ότι θα δώσουν στους Σύρους αντικαθεστωτικούς την περασμένη εβδομάδα, αρχής γενομένης από τις σχετικές δηλώσεις του Ομπάμα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, στην Ντόχα θα βρεθούν 11 υπουργοί Εξωτερικών, μεταξύ των οποίων από ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Αίγυπτο και Σ. Αραβία. Εντούτοις, και χτες, ο Αμερικανός πρόεδρος απέφυγε να συγκεκριμενοποιήσει τι είδους βοήθεια σκέφτεται να χορηγήσει στους αντικαθεστωτικούς.

    Στο μεταξύ εντός Συρίας, σφοδρότατες μάχες σημειώνονται στις επαρχίες Χαλέπι, Ιντλίμπ, Ντάιρ αλ Τζουρ αλλά και στην περίμετρο της Δαμασκού, όπου αντικαθεστωτικοί ισχυρίζονται ότι ο συριακός στρατός έκανε χρήση χημικών όπλων αλλά και ότι μάχονται ένοπλοι της λιβανικής σιιτικής «Χεζμπολάχ». Η λιβανική οργάνωση βρίσκεται στο επίκεντρο συζητήσεων εμπειρογνωμόνων της ΕΕ προκειμένου να γνωμοδοτήσουν για το αν πρέπει η οργάνωση να χαρακτηριστεί «τρομοκρατική».

    Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται στην Ιορδανία εκτεταμένα γυμνάσια του ιορδανικού στρατού που, επισήμως τουλάχιστον, εντάσσονται στο πλαίσιο εκπαίδευσης από Αμερικανούς αξιωματικούς απέναντι στο ενδεχόμενο αντιμετώπισης διάχυσης των συγκρούσεων από τη Συρία. Ο ιορδανικός στρατός ανακοίνωσε, χτες, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες, ότι σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών στην ιορδανο-συριακή μεθόριο όταν άγνωστοι ένοπλοι προσπάθησαν να περάσουν στο ιορδανικό έδαφος, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας ένοπλος και να τραυματιστούν δύο.

    Επίσης, στο πλαίσιο του γενικότερου πολεμικού κλίματος, χτες, το ρωσικό αντιτορπιλικό «Ναύαρχος Παντελέγιεφ» και το ρυμουλκό διάσωσης «Φότιγ Κριλόφ» «έδεσαν» στη Λεμεσό για ανεφοδιασμό πριν επιστρέψουν το Σάββατο στις περιπολίες του ρωσικού στόλου στην ανατολική Μεσόγειο. (..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και αυτά

    ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7497967&publDate=20/6/2013 )

    (..)ΚΥΠΡΟΣ - ΙΣΡΑΗΛ
    Νέα άσκηση σε κυπριακή ΑΟΖ

    Ρώσικα πολεμικά στο λιμάνι της Λεμεσού

    ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

    Νέα στρατιωτική άσκηση πραγματοποίησε χτες η Ισραηλινή αεροπορία στην Κύπρο, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών. Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, η άσκηση χαρακτηρίζεται «μεγάλης κλίμακας». Χθες βράδυ, αναμένονταν να πετάξουν εντός του FIR της Κυπριακής Δημοκρατίας και πάνω από τα οικόπεδα 4, 5, 6, 7, 10, 11 και 12 της κυπριακής ΑΟΖ περίπου 40 μαχητικά του Ισραήλ, καθώς και πέντε αεροπλάνα «Gulfstream 5». Η Κύπρος συμμετείχε στην άσκηση, παραχωρώντας τη βάση «Ανδρέας Παπανδρέου».

    Χτες αναμενόταν να υπογραφεί και το μνημόνιο συναντίληψης για τον τερματικό σταθμό υγροποίησης φυσικού αερίου, ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και την αμερικανική εταιρεία «Noble Energy», καθώς και τις «Delek» και «Avner» του Ισραήλ. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, στο λιμάνι της Λεμεσού κατέπλευσαν για ανεφοδιασμό δύο πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, το αντιτορπιλικό «Ναύαρχος Παντελέγιεφ» και το ρυμουλκό διάσωσης «Fotiy Krilov», τα οποία αποτελούν μέρος του ρωσικού στόλου που βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο και συνδέεται με τις εξελίξεις στη Συρία. Τα ρωσικά πλοία αναμένεται να αναχωρήσουν το πρωί του Σαββάτου. (..)


    και
    ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7498079&publDate=20/6/2013 )

    (..)ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- «Τελειώνει ο χρόνος για την επίτευξη ειρήνης στην Μέση Ανατολή» εκτίμησε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας και νυν εκπρόσωπος του εντελώς περιθωριοποιημένου Κουαρτέτου (ΗΠΑ, ΕΕ, ΟΗΕ, Ρωσία), Τόνι Μπλερ, εκφράζοντας την ελπίδα η «ενεργητικότητα και η ανάμιξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Κέρι να φέρει γρήγορα αποτελέσματα». Την ίδια ώρα, ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Αμπάς συνεδρίασε με στελέχη της «Φατάχ» και αποφάσισαν να συνεχίσει η παλαιστινιακή πλευρά να θέτει ως όρο διαλόγου το «πάγωμα» του εποικισμού και την αναγνώριση των ορίων του 1967. Την πόμενη εβδομάδα πιθανότατα επιστρέφει στην περιοχή ο Κέρι. (..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ilief:
      Γενικά το παιχνίδι έχει χοντρύνει όσο δεν παίρνει άλλο, ενώ σημαντικότατες ειδήσεις περνάνε στα "ψιλά".
      Το γεγονός είναι πως το βαρέλι με το μπαρούτι στο οποίο όλοι καθόμαστε επάνω, έχει ΗΔΗ πάρει φωτιά, και εκτός των γνωστών "Λακεδαιμονίων", δεν δείχνει να ασχολείται επί της ουσίας κανείς.
      Ταυτόχρονα τα ελληνικά ΜΜΕ (πλην αυτών του ΚΚΕ) βαράνε απροκάλυπτα τον νταγερέ του ΝΑΤΟ.
      Σφιχτόκωλα τα πράγματα...

      Διαγραφή
  3. Πέμπτη 20 Ιούνη 2013
    ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7498319&publDate=20/6/2013 )

    (..) Αρχίζουν σήμερα στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 10 το πρωί, οι εργασίες της Περιφερειακής Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, με εισηγητική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Το θέμα της Συνάντησης, που γίνεται με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, είναι:

    «Για το δικαίωμα των λαών να επιλέγουν το δρόμο ανάπτυξης της χώρας τους, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την καπιταλιστική εκμετάλλευση».

    Στη Συνάντηση έχουν δηλώσει συμμετοχή Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από Αλγερία, Ιορδανία, Ιράν, Ισραήλ, Κύπρο, Λίβανο, Παλαιστίνη, Συρία, Τουρκία. (..) Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.