Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

H καινούρια δουλειά του Γιάννη Βαρουφάκη...


...Σύμβουλος στον ΟΟΣΑ!

Νέα δουλειά για τον Γιάννη Βαρουφάκη. Ο οικονομολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα, να αναλαμβάνει θέση συμβούλου του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Ανχελ Γκουρία.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης συμμετέχει στις εργασίες της ετήσιας Συνόδου του ΟΟΣΑ που είναι σε εξέλιξη και χθες δείπνησε με τον Ανχελ Γκουρία, έπειτα από πρόσκληση του δεύτερου.

Νωρίτερα, ο οικονομολόγος είχε συμμετάσχει σε πάνελ με θέμα εάν η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη ή λιγότερη λιτότητα. Τίτλος της ομιλίας του ήταν "Λιτότητα vs Aνάπτυξη: Ενα λάθος δίλημμα".
Πηγή: iefimerida

6 σχόλια:

  1. Τίτλος της ομιλίας του ήταν "Λιτότητα vs Aνάπτυξη: Ενα λάθος δίλημμα".

    Πόσα χρόνια μπροστά ήταν τελικά η Αλέκα; Προβλέπω ότι ο τίτλος της επόμενης ομιλίας του Βαρουφάκη θα είναι "Η ανάπτυξη που θα έρθει θα είναι αναιμική και θα την ακολουθήσει μια ακόμα βαθύτερη κρίση".

    Μπάμπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Μπάμπης:
      Ο τίτλος της επόμενης διάλεξης θα μπορούσε να είναι "πως να τα οικονομήσετε λέγοντας μπαρούφες -καταξιωμένες επιστημονικά όμως- στο πόπολο"....

      Διαγραφή
    2. η Αλέκα ήταν μπροστά ακόμα και στο ποδόδσφαιρο. Το πρωταθλητριών το πήρε η Μπάγιερν! Ilief

      Διαγραφή
  2. Θυμίζω ότι και ο Καστοριάδης υπήρξε επί 22 συναπτά έτη υπάλληλος του ίδιου οργανισμού (δεν ξέρω σε τι θέση, αναφέρεται ότι ήταν ανώτατος υπάλληλος αλλά δεν γνωρίζω περισσότερα -- τότε πάντως ανάμεσα στις δραστηριότητες του οργανισμού ήταν και η διαχείριση του σχεδίου μάρσαλ). Είναι περίεργη αυτή η έννοια του "αντισυστημισμού" τελικά.

    Ijon Tichy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ijon Tichy:
      Γιατί δηλαδή; Ο τόσος αντισοβιετισμός του Καστοριάδη, να μην ανταμοιφθεί; Τσάμπα χτυπιότανε ο άνθρωπος;

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.