Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Το Κατίν και ο Γκαιμπελκατινισμός του Χατζησωκράτη

H γνωστή ναζιστική αφίσσα για το Κατύν
Οταν η ξεφτίλα της ΔΗΜΑΡ έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα όρια μάλλον δεν υπάρχει λόγος να ασχολείται κανείς σοβαρός με δηλώσεις στελεχών της όπως ο κ.Χατζησωκράτης. Οταν όμως τέτοιες δηλώσεις-μπαρούφες πετιούνται συνθηματολογικά σε άλλες συζητήσεις όπου για να απαντήσει κανεις πρέπει να ξεφύγει από το θέμα, τότε δε γίνεται να το αφήσεις να περάσει.
Σήμερα το πρωί στο mega, ο κ.Χατζησωκράτης μην έχοντας άλλο να πει έπιασε στο στόμα του το Κατίν προσπαθώντας να σταματήσει τον Θ.Παφίλη που αποδείκνυε ότι η ΕΕ (που κανείς τους δεν καταδικάζει) ενω εμφανίζεται ότι καταδικαζει το φασισμό τον υποθάλπτει. Ως παράδειγμα έφερνε την Εσθονία όπου οι συνεργάτες των Γερμανών θεωρούνται Εθνική Αντίσταση και παίρνουν συντάξεις και η ΕΕ μένει αμέτοχη!
Τότε ο Χατζησωκράτης ειπε: "Και σεις γιατί δεν καταδικάζετε το Κατίν;"
Οποιος ξέρει ότι το Κατίν ήταν άλλο ένα Ναζιστικό έγκλημα, που η Σοβ.Ένωση ζήτησε να εκδικαστεί στη Νυρεμβέργη και όλοι οι άλλοι αρνήθηκαν, γέλασαν πικρά.
Οσοι δεν ήξεραν για τι μιλούσαν όμως;


Να ένα άρθρο από το Ριζοσπάστη που βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
Υπάρχουν βέβαια κι άλλα και αξίζει κανείς να τα αναζητήσει. Από ό,τι φαίνεται ο Γκαιμπελς ζει και τους οδηγεί. Όλους μαζί! Από τη ΝΔ και τη Χρ.Αυγή μέχρι τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και άλλους "Αριστερούς" που κανένα πρόβλημα δεν έχουν με όλα αυτά ή με το να φορτωθεί ένα ναζιστικό έγκλημα στους Σοβιετικούς που ήταν αυτοί που νίκησαν το Ναζισμό πληρώνοντας με 20 εκατομμύρια νεκρούς.
Πηγή: Εδώ και τώρα
Βλέπε ακόμη:


13 σχόλια:

  1. Είναι γεγονός, ότι όσα "επιχειρήματα" έχει χρησιμοποιήσει κατά καιρούς η φαιά προπαγάνδα των Ναζί (Γκαίμπελς κλπ.), CIA και άλλων, εδώ και 60 χρόνια, αυτά χρησιμοποιούν και προβάλλουν ΣΗΜΕΡΑ κυρίως οι λεγόμενοι ... "αριστεροί" !!!

    Δεν πρωτοτύπησε καν, το λοιπόν, ο γνωστός εργατοπατέρας Χατζησωκράτης ...

    Οι ξεφτίλες ...
    (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ ...και λοιποί)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Φάρος:
      Πράγματι, το είχα επισημανει και σε προηγούμενη ανάρτηση (σε σχέση με τους γερμανοτσολιάδες βουλευτές της ΕΡΕ), πως οι "ανανεωτικοί" μας δεν κουράζονται καν. Κοπιάρουν ανερυθρίαστα τους φασίστες...
      http://fadomduck2.blogspot.com/2013/05/1963.html?showComment=1368865549413#c5593871222260608214

      Διαγραφή
  2. ΣΥΝ αυτό TRASH
    ( http://fromredrock.blogspot.gr/2013/05/blog-post_934.html )

    Κατίν!...
    (..) Ωστόσο, ο νομικός Γιούρι Σλομπότκιν, στέλεχος και πρώην βουλευτής του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ), με σειρά άρθρων του στην εφημερίδα «Εργαζόμενη Ρωσία» αποδείχνει ότι η υπόθεση του Κατίν ήταν οργανωμένη από τη Γερμανία. Γράφει ο Ρώσος νομικός:

    «Στο Κατίν οι Γερμανοί εγκατέστησαν γερμανική ομάδα της προπαγάνδας. Ο Γκέμπελς υπεδείκνυε με επιμονή στους υφισταμένους του: "Οι Γερμανοί αξιωματικοί, που θα αναλάβουν την καθοδήγηση, θα πρέπει να είναι εξαιρετικά πολιτικά προετοιμασμένοι και έμπειροι άνθρωποι, ικανοί να ενεργούν με ευελιξία και βεβαιότητα. Μερικοί άνθρωποί μας πρέπει να είναι εκεί πιο πριν, έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα κατά την άφιξη του Ερυθρού Σταυρού και κατά τις εκταφές να μην αντιμετωπίσουν καταστάσεις που δεν αντιστοιχούν στη γραμμή μας. Θα ήταν πρόσφορο να επιλεχτεί ένα άτομο από μας και ένα ακόμη OVK, οι οποίοι ήδη από τώρα θα προετοιμάσουν λεπτό προς λεπτό το πρόγραμμα στο Κατίν».

    Το 1995 κυκλοφόρησε στη Μόσχα το βιβλίο «Ερευνα για το Κατίν» του Γ. Μούχιν. Μεταξύ πολλών ο Γ. Μούχιν κατονομάζει τρεις άμεσες αποδείξεις:
    1) Τα συμπεράσματα των ιατροδικαστών εμπειρογνωμόνων, συμπεριλαμβάνοντας μια σειρά απ' αυτούς, οι οποίοι το 1943 ήταν στην επιτροπή του Γερμανού καθηγητή Γ. Μπουτς, για το ότι βάσει του βαθμού της αποσύνθεσης των πτωμάτων, της κατάστασης του ιματισμού τους και άλλων σημαδιών, μέχρι τη στιγμή της εκταφής από τους χιτλερικούς, οι σκοτωμένοι ήταν θαμμένοι στη γη λιγότερο από ένα χρόνο, το πολύ ενάμιση χρόνο. Δηλαδή, ο χρόνος της δολοφονίας τους αφορά το φθινόπωρο του 1941.

    2) Οι σφαίρες και οι κάλυκες, που ανακαλύφθηκαν στους τάφους, είχαν διαμέτρημα 7,65 χιλιοστών και 6,35 χιλιοστών και τα χαρακτηριστικά του γερμανικού εργοστασίου παραγωγής σφαιρών «Genshovik», σε συντομογραφία «Geko», δηλαδή, παράχθηκαν στη Γερμανία.

    3) Περίπου στο 20% των πτωμάτων τα χέρια δέθηκαν με τύπο σπάγκου, ο οποίος πριν από τον πόλεμο δεν παραγόταν καθόλου στην ΕΣΣΔ, αλλά παραγόταν στη Γερμανία.

    Και συνεχίζει ο Γιούρι Σλομπότκιν: «Αλλά η επιτροπή των ιατροδικαστών εμπειρογνωμόνων, στην οποία επικεφαλής ήταν ο Γ. Μπουτς, έμεινε στο Κατίν μόνο δύο μέρες και, αφού άνοιξε εννέα πτώματα, που εκ των προτέρων είχαν προετοιμάσει οι χιτλερικοί, την 1η Μαΐου του 1943 αναχώρησε για το Βερολίνο.

    "Θα πρέπει να εξολοθρευτούν όλοι οι εκπρόσωποι της πολωνικής διανόησης", έλεγε ο Χίτλερ. Σύμφωνα με στοιχεία του συγγραφέα Ντ. Τόλαντ, από την άνοιξη του 1939 εξολοθρεύτηκαν πάνω από 3.500 εκπρόσωποι της πολωνικής διανόησης.
    Οσον αφορά τον ίδιο τον Μπουτς, η μοίρα του αποδείχθηκε αξιολύπητη. Δικοί μας γκεμπελίσκοι προσπαθούν να μην τον θυμούνται, καθώς δεν επιθυμούν να πουν ότι τον Μπουτς τον σκότωσαν το 1944 οι ίδιοι οι Γερμανοί, με την υποψία ότι θα αποκαλύψει τη βρώμικη δουλειά τους για τους ενταφιασμένους στο Κατίν»!...

    Και σημειώνει ακόμη: «Το Συνταγματικό Δικαστήριο, στην απόφασή του της 30ής Νοέμβρη 1992, δεν άρθρωσε λέξη για την τραγωδία του Κατίν. Αναγνώρισε έμμεσα την ισχύ των συμπερασμάτων της επιτροπής του ακαδημαϊκού Ν. Ν. Μπουρντένκο για το ότι περισσότεροι από 135.000 άνθρωποι εξολοθρεύτηκαν από τους Γερμανούς στο κατεχόμενο τμήμα του Σμολένσκ, πολλοί ήταν Πολωνοί αξιωματικοί, που βρισκόντουσαν σε 3 στρατόπεδα στην περιοχή του Κατίν και χρησιμοποιήθηκαν την περίοδο της επίθεσης της Γερμανίας κατά της Σοβιετικής Ενωσης σε οδικές εργασίες». (..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TO VIDEO ΠΑΦΙΛΗ - ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗ στο

    ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/05/mega-23052013.html )
    Θ. Παφίλης στο MEGA : Οι αποφάσεις της ΕΕ εξισώνουν τον φασισμό με τον κομμουνισμό (23/05/2013).Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχω άποψη για το Κατίν, έχω υπ'όψιν μου μόνο κάποιες πηγές (πχ ο waltendegewalt έχει μεταφράσει ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο του Λοζούρντο). Παρ'αυτά έκανα μια τυχαία έρευνα στο google και έπεσα πάνω σε αυτό το κείμενο:

    http://www.scribd.com/doc/56717729/%CE%A5%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%BD-%CE%97-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%A1%CE%B9%CE%B6%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%9A%CE%B1%CF%86%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BF

    Το άρθρο είναι του Χρήστου Κεφαλή. Έχει αρκετές ενστάσεις για τα άρθρα του ριζοσπάστη, κάποιες ενδιαφέρουσες (όπως το απόσπασμα του Γκέμπελς ή το θέμα των υπογραφών), κάποιες όχι και τόσο (η ονομασία ΚΚΣΕ). Οι περισσότερες περιφέρονται γύρω από το ότι βασική πηγή είναι ο Μούνιχ (και αυτό μάλλον θα έπρεπε να έχει προσεχθεί). Απ'την άλλη οι πηγές του συγγραφέα δεν είναι ακριβώς αχρωμάτιστες αλλά με αυτό δεν ασχολείται καν.

    Όμως μιας και αλλού είναι το ζήτημα, θέλω να επικεντρωθώ στο σήμερα μιας και αυτό είναι και το θέμα της ανάρτησης. Ποιός είναι ο κ Κεφαλής; Ανήκει στην σε της "μαρξιστικής σκέψης". Έχει και ενδιαφέροντα πράγματα το περιοδικό, έχει όμως και πολλά φαιδρά (μια γεύση εδώ: http://leninreloaded.blogspot.ca/2012/07/203.html ).

    Αν ρίξετε μια ματιά σε άρθρα του θα καταλάβετε ότι πρόκειται για βαμμένο συριζαίο. Από αυτούς που είχαν ξεσκίσει τον Λένιν προεκλογικώς για να πείσουν για την "αριστερίστικη στροφή" του κκε. Στηρίζει μέχρι γελοιότητας την κυβέρνηση της αριστεράς και κάπου μας λέει κι ότι αν δεν ήταν ο συριζα θα είχαμε δίπολο χα και καμμένου (είναι και ειδικός στο θέμα του φασισμού).

    Το τι έχει γίνει με το κόμμα του έκτοτε είναι γνωστό. Όσο και το διά ταύτα που είχαν οι κατηγορίες για "αριστερισμό" του κκε. Δεν βρίσκω αναντιστοιχίες, ούτε κωλοτούμπες, για να μην παρεξηγηθώ. Είμαι σίγουρος άλλωστε ότι στα περί καμμένου έχει φροντίσει να εκφράσει τις διαφωνίες του, ενώ την κατηγορία του σοσιαλφασισμού την αντιμετωπίζει με το πολυεργαλείο "ο στάλιν φταίει για όλα, αυτός έσπρωξε τον χίτλερ" (η ιστορική αλήθεια έχει μικρή σημασία αφού υπάρχει η αυθεντία του λέοντα για αυτά τα ζητήματα -- δείτε και στο προηγούμενο κείμενο πώς αντιμετωπίζει τους "σταλινικούς" σλομπότκιν και φουρ).

    Απλώς βρίσκω ενδιαφέρουσα την περίπτωση για τα ελάχιστα που έχουμε ακούσει από αυτούς τους οπαδούς (υποτίθεται) της κομμουνιστικής ιδεολογίας στο θέμα εε-φασισμός-κομμουνισμός. Θα τους βρούμε μπροστά μας. Όσο για τον κ Κεφαλή, προβλέπω να πέφτει το γέλιο της αρκούδας το επόμενο διάστημα με το συνέδριο του συριζα. Το βαθύ πασοκ έχει πάρει θέσεις μάχεις μέσα στον συριζα και έχει αρχίσει να μιλάει για τους "γραφικούς των συνιστωσών" και τον "υγιή ρεαλισμό" της δεξιάς στροφής στην διαχείριση (δείτε και το εμετικό άρθρο κούλογλου που ταυτίζει αμβρόσιο και παμε χάριν της τζολί).

    Αυτά και συγγνώμη για το μεγάλο μήνυμα.

    Ijon Tichy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ijon Tichy:
      Αν δεν είχε χαθεί κάθε ίχνος λογικής, η "ανακάλυψη" του Κατύν από τον Γκέμπελς και τις ναζιστικές αρχές, θα έπρεπε να αρκεί για την απόρριψη των θεωριών των παραπάνω ναζί, από μόνη της, όχι μόνο για κάθε αριστερό, όχι απλά για κάθε προοδευτικό, αλλά και για κάθε δημοκράτη άνθρωπο.
      Δυστυχώς τα ίχνη της λογικής τα ψάχνουμε με το κλεφτοφάναρο πλέον...

      Διαγραφή
    2. ''η "ανακάλυψη" του Κατύν από τον Γκέμπελς και τις ναζιστικές αρχές, θα έπρεπε να αρκεί για την απόρριψη των θεωριών των παραπάνω ναζί, από μόνη της''
      Αυτό από μόνο του δεν είναι επιχείρημα. Γιατί αν ήτανε τότε δεν θα είχαμε λόγο να επικαλούμαστε όποια αποσπάσματα από τα '' Ημερολόγια του Γκέμπελς '' μας βολεύουν κάθε φορά...


      @αναζητώνταςτηνιστορικήαλήθεια!

      Διαγραφή
    3. Δεν επικαλούμαστε "ότι μας βολεύει" κάθε φορά.
      Όταν ο ίδιος ο Γκέμπελς παραδέχεται πως έχει στήσει μηχανή για το ζήτημα αυτό, τότε κάθε άλλη κουβέντα περισσεύει, εκτός εάν κάποιος είναι Γκαιμπελικότερος του Γκαίμπελς.
      Και δυστυχώς έχουμε πήξει σε τέτοιους που @μόνοτηνιστορικήαλήθειαδεναναζητούν!

      Διαγραφή
    4. Τότε σου προτείνω να δεις όλο το απόσπασμα που αναφέρεται στο Κατίν στα απομνημονεύματά του( The Goebbels Diaries, 1942-1943 ) κι όχι μόνο κάποια κομμάτια του αποσπάσματος, όπως κάνουν πολλά μέσα ( και ο ''ριζοσπάστης'' μέσα σε αυτά ). Αν το δεις, θα καταλάβεις ότι ο Γκαίμπελς - στα απομνημονεύματά του τουλάχιστον - ισχυρίζεται ότι οι Σοβιετικοί διέπραξαν αυτό το έγκλημα κι ότι οι ναζί πρέπει να το αξιοποιήσουν αυτό προπαγανδιστικά ( η '' μηχανή που έχει στήσει '' ).

      @αναζητώνταςτηνιστορικήαλήθεια!

      Διαγραφή
    5. Αρκετά περίεργο αυτό που αναφέρεις, μια δεν έχω δει "στοιχείο" να αξιοποιείται από αυτούς που επικαλούνται μέχρι κ έγγραφα με την σφραγίδα του ...ΚΚΣΕ (που ιδρύθηκε το '52) που διατάζουν την "σφαγή του Κατίν" στα 1941...
      Ίσως επειδή ο Γκαίμπελς παραδέχεται πως η ιστορία αυτή είναι κ προχειροφτιαφμένη συν τοις άλλοις ("θα ζήσουμε 1-2 εβδομάδες με αυτό")
      Επίσης δεν έχω δει ποτέ μου αναφορά σε αυτό που ισχυρίζεσαι.
      Και αν ψάχνεις όντως για την ιστορική αλήθεια:
      https://acoelispex.wordpress.com/2012/10/22/%CF%88%CE%AC%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%BD/

      Διαγραφή
    6. Απλά είναι τα πράγματα! Κοίταξε στο ''The Goebbels Diaries, 1942-1943'' και δες τι έγραψε ο Γκαίμπελς. Δηλαδή πήγαινε κατευθείαν στην πηγή.
      Το λινκ που μου έστειλες το κοίταξα. Τα επιχειρήματα του είναι τα γνωστά και είναι θέμα άλλης συζήτησης. Εγώ ανέδειξα το πώς αξιοποιείται ευκαιριακά από κάποιον ( και σίγουρα αποσπασματικά!) μια πηγή για να δημιουργήσει τις εντυπώσεις που τον βολεύουν. Το συγκεκριμένο πάντως σε σχέση με άλλα site είναι πιο ακριβές ως προς αυτά που έγραψε ο Γκαίμπελς, δηλ. παραθέτει περισσότερα κομμάτια. Ωστόσο και σε αυτό το site αποκρύπτεται ένα κομμάτι από τα γραφόμενα του... Κι αυτό που αποκρύπτεται είναι ότι ο ίδιος ο Γκαίμπελς αναγνωρίζει με ''έκπληξη'' ότι στα πτώματα βρέθηκαν γερμανικές σφαίρες ( δεν το ανακάλυψε πρώτη η επιτροπή του Μπουρντένκο ) και προσπαθεί να εξηγήσει πώς έγινε αυτό. Εξακολουθεί πάντως να θεωρεί τους σοβιετικούς υπεύθυνους για το Κατίν. Το αν όλα αυτά που γράφει τα πιστεύει όντως ή όχι, είναι άλλο θέμα, αλλά εφόσον χρησιμοποιεί κάποιος τα γραπτά του για να ενισχύσει τα επιχειρήματά του, ας μην παίρνει μόνο ότι τον βολεύει.

      @αναζητώνταςτηνιστορικήαλήθεια!


      Διαγραφή
    7. @αναζητώνταςτηνιστορικήαλήθεια!:
      To γεγονός πως ήξερε από τα πριν ως και των αριθμό των πτωμάτων που θα ανακαλύπτονταν από τυχόν σοβιετική έρευνα μιλάει μόνο του...
      Ναι, ο καθένας παίρνει ότι τον βολεύει πράγματι.
      Όταν οι ίδιοι οι ναζί παραδέχονται ανοιχτά πως το έκαναν οι ίδιοι, κάποιοι ξεψειρίζουν τα άχυρα μήπως και τους αθωώσουν ή μήπως "ανακαλύψουν" επιτέλους κ ένα σοβιετικό "έγκλημα" για να δικαιώσουν (που κ πάλι δεν θα δικαιώνονταν εδώ που τα λέμε) την ανιστόριτη θεωρία των "δύο άκρων".
      Υ.Γ.
      "και σε αυτό το site αποκρύπτεται ένα κομμάτι από τα γραφόμενα του..."
      Καλά την επόμενη φορά που θα ασχοληθούμε με το ζήτημα θα παραθέσουμε κ ολόκληρο το ημερολόγιο μεταφρασμένο κ σε pdf...
      Υ.Γ.2
      Το ημερολόγιο του Γκαίμπελς σε σοβιετικά χέρια έπεσε. Λες να το έδιναν στην δημοσιότητα εάν τους ενοχοποιούσε;
      Γιατί εδώ κάπου χάνεται και η κοινή λογική...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.