Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Απορίες πάνω σε μια πρόταση

Το ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένο με το να επαναλαμβάνει αυτάρεσκα ότι δικαιώνεται διαρκώς, όταν ο λαός βλέπει τη ζωή του να εξαθλιώνεται και τις προοπτικές του διαρκώς να εκμηδενίζονται.
Ανδρέας Κυρίτσης, 
"ΚΚΕ: Σε ρόλο αριστερής Κασσάνδρας" Πριν/Tvxs
_______
Να το εξετάσουμε το θέμα, μιας και αυτό το ακούμε και το διαβάζουμε εκατοντάδες φορές. Να δούμε ποιες είναι οι εναλλακτικές ρε παιδί μου.

1. Το ΚΚΕ λέει "μην κάνεις/δεχτείς/ψηφίσεις το Χ, θα πέσεις σε παγίδα", αλλά ο λαός πάει κάνει/δέχεται/ψηφίζει ακριβώς το αντίθετο γιατί τι ξέρει το ΚΚΕ, είναι συμπλεγματικό/ξεπερασμένο/παίρνει ρούβλια, οτιδήποτε. 
-Τότε το ΚΚΕ, για να μην κάνει την Κασσάνδρα και γίνεται δυσάρεστο, παίρνει στο λαό που κλαίει και οδύρεται για τις συνέπειες των επιλογών του γλειφιτζούρι και του χαϊδεύει στοργικά το κεφάλι.

2.  Το ΚΚΕ λέει "μην κάνεις/δεχτείς/ψηφίσεις το Χ, θα πέσεις σε παγίδα", αλλά ο λαός πάει κάνει/δέχεται/ψηφίζει ακριβώς το αντίθετο γιατί τι ξέρει το ΚΚΕ, είναι συμπλεγματικό/ξεπερασμένο/παίρνει ρούβλια, οτιδήποτε.
- Τότε το ΚΚΕ, για να μην κάνει την Κασσάνδρα και γίνεται δυσάρεστο, του λέει "καλά έκανες πασά μου, δεν πειράζει, τυχαία είναι όλα στη ζωή, δεν έκατσε η φάση, τι το ψάχνεις."

3.  Το ΚΚΕ λέει "μην κάνεις/δεχτείς/ψηφίσεις το Χ, θα πέσεις σε παγίδα", αλλά ο λαός δείχνει σημάδια ότι προτίθεται να κάνει/δέχεται/ψηφίζει ακριβώς το αντίθετο γιατί τι ξέρει το ΚΚΕ, είναι συμπλεγματικό/ξεπερασμένο/παίρνει ρούβλια, οτιδήποτε. 
-Τότε το ΚΚΕ, για να μην κάνει την Κασσάνδρα και γίνεται δυσάρεστο, αντιστρέφει αυτά που έλεγε και λέει τα ανάποδα. Αν ο λαός του πει ότι είναι ΟΦΑ ως αποτέλεσμα της στάσης αυτής, κάθεται και κλαίει μόνο του στη γωνία. 

4. Το ΚΚΕ δε λέει τίποτε απολύτως. Δεν προβλέπει, δεν προειδοποιεί. Δε μιλάει, δε λαλάει. Μούγκα ρε παιδί μου. Ούτε με το τσιγκέλι δεν του βγάζεις λέξη. Για να μη γίνεται Κασσάνδρα δηλαδή.
5. Το ΚΚΕ δε λέει τίποτε μέχρι να πάρει χαμπάρι προς τα πού δείχνει η κοινή γνώμη για κάποιο θέμα. Μόλις πάρει χαμπάρι τι λέει η κοινή γνώμη, δηλαδή τι της λένε να λέει τα ΜΜΕ, υπερθεματίζει ασμένως. "Μπράβο!", "Όλε!", "Γιούπι!", τέτοια. Ρίχνεται με τα μούτρα στο αβάντζο αυτού που λέει η κοινή γνώμη. Άμα γίνει μαλακία και στραβώσει το πράμα, κάνει πως δεν κατάλαβε τίποτε και συνεχίζει απτόητο. Δηλαδή κάνει αυτό που κάνουνε και οι άλλοι, και ελπίζει να το στηρίξει ο κόσμος επειδή έχει ωραίο λογότυπο.

6. Το ΚΚΕ δεν εκφράζεται ποτέ προειδοποιητικά ή κριτικά, δεν λέει ποτέ "μη" ή "όχι", λέει σ' όλα "ναι" και ελπίζει να του βγουνε όλα ανεξαιρέτως. Για να μην κάνει την Κασσάνδρα είπαμε.


7. Το ΚΚΕ κάνει όλα όσα κάνει και τώρα, απλά δεν λέει ποτέ "εγώ σε είχα προειδοποιήσει και σου είχα πει αυτό κι εκείνο" γιατί τι τώρα, τον έξυπνο παριστάνει; Έχει και μια περηφάνεια ο λαός, άμα είναι θα το παραδεχτεί μόνος του, κι ας πάρει και 50 χρόνια που λέει ο λόγος. Κι άμα δεν το παραδεχτεί και ποτέ, τι έγινε, τους ινστρούχτορες παριστάνουν ορισμένοι;

-Ποιο απ' όλα είναι ρε μάγκες;
Πηγή:Lenin reloaded
Y.Γ.
Η "Αγία Οικογένεια"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.