Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Τυφλή κομμουνιστική βία (και αδικία)

Εξοργισμένο το πανελλήνιο για τη διαγραφή από το ΚΚΕ του Βασίλη Ζωγράφου, του δάσκαλου που ήθελε να γίνει διευθυντής και τα είχε προ πολλού καταφέρει, αλλά ήταν πικραμένος επειδή το κόμμα του δεν του έκανε ούτε ένα συγχαρητήριο πάρτι για την προαγωγή του. 
Η αγωνία για την πορεία του ΚΚΕ έχει φτάσει πλέον στο κατακόρυφο. Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει πια αυτή τη διαρκή συρρίκνωση των ΚΟΒ του ΚΚΕ και είναι έτοιμος να κάνει ό,τι χρειαστεί για να τη σταματήσει. Κομφούζιο στους δρόμους γύρω από το «σπίτι του λαού» στον Περισσό, όπου χιλιάδες αγανακτισμένοι έχουν συναθροιστεί με τα βιογραφικά τους στο χέρι και πανό με τη φράση «δεν πάει άλλο - τέρμα πια οι διαγραφές» και απαιτούν την άμεση στρατολόγησή τους στο κόμμα της εργατιάς, ώστε να ενισχυθούν και να πληθύνουν οι γραμμές του.
«Διαγραφή στη διαγραφή, στο τέλος δεν θα μείνει ούτε ένα μέλος στο τιμημένο ΚΚΕ», 
δήλωσε νυν ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ -παλαιότερα μέλος οργάνωσης για την ανασυγκρότηση του ΚΚΕ στην πορεία για τη λαϊκή επανάσταση- και πρώην ψηφοφόρος της ΝΔ, που στις αμέσως προηγούμενες εκλογές είχε αναγκαστεί να ψηφίσει το πασοκ που του διόρισε τη γυναίκα σε υπουργείο που δεν κατονόμασε.
«Ο κόσμος της αριστεράς αυτές τις μέρες θρηνεί» είπε δακρυσμένος παρευρισκόμενος ανώνυμος αγωνιστής, συμπληρώνοντας με παράπονο «θα ξυπνήσουμε μια μέρα και δεν θα υπάρχει οργανωμένος κομμουνιστής να υπερασπιστεί τα δικαιώματά μας».
Τη συλλογή υπογραφών υπέρ του δίκαιου αιτήματος του Βασίλη Ζωγράφου να παραμείνει στο ΚΚΕ, προτίθενται να ξεκινήσουν γνήσιοι αντισυστημικοί επαναστάτες από όλο το φάσμα της, υστερικά προσκείμενης στην ιδέα της σωτηρίας του ΚΚΕ, αριστεράς πανελλαδικά, για ανθρωπιστικούς λόγους και επειδή δεν αντέχουν τη στεναχώρια να βλέπουν το δάσκαλο να κλαίει και να οδύρεται που το άπονο κόμμα του τού στέρησε τη γλυκιά του συνήθεια και τώρα που τον διώξανε δεν θα έχει πού να πηγαίνει για τον απογευματινό του καφέ κι αυτός δεν είναι τύπος του καφενείου και τι θα κάνει αυτός τώρα που δεν θα έχει με ποιον να διαφωνεί δημιουργικά και εποικοδομητικά.
«Μπορεί ο κύριος Ζωγράφος να μη συμφωνεί σε τίποτα με το κόμμα του, αλλά αυτός δεν είναι δα και λόγος για να τον διαγράψουν. Και σε άλλα κόμματα ηγεσίες και μέλη διαφωνούν μεταξύ τους ιδεολογικά, αλλά έχουν την τόλμη μέχρι και την κυβέρνηση της χώρας να αναλάβουν. Και στην τελική, κλέφτες να γίνουν οι ψυχίατροι;»
 φέρεται να είπε μέλος της επιτροπής αγώνα που έχει συσταθεί για τη δικαίωση του περήφανου και ανυπόταχτου δάσκαλου.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ερώτηση αφελούς πολίτη στον κύριο Ζωγράφο
 «εσείς, γιατί θέλετε τόσο πολύ να είστε μέλος ενός κόμματος με το οποίο διαφωνείτε στο σύνολο σχεδόν των θέσεων, της λειτουργίας και της πολιτικής του;»,
 ο σεμνός δάσκαλος έγινε έξαλλος και δεν απάντησε, επειδή θεώρησε την ερώτηση προβοκάτσια που στόχευε στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το κεντρικό θέμα που είναι οι ευθύνες του ΚΚΕ για το γεγονός ότι εκείνος διαφωνεί μαζί του.
Έγκυροι αναλυτές αναφέρουν ότι ο λόγος της μεγάλης αγανάκτησης και του πανικού που έχει προκαλέσει η απόφαση του κκε να διαγράψει τον Βασίλη Ζωγράφο, είναι ότι ο κόσμος διψάει για κομμουνιστές διευθυντές. Κι αν σήμερα ο βασανισμένος αυτός λαός διαμαρτύρεται, είναι επειδή το κρυφό παντοτινό μαράζι του ήταν να καταφέρει μια μέρα να έχει όχι μόνο κομμουνιστές διευθυντές, αλλά και κομμουνιστές δασκάλους και κομμουνιστές μαθητές, σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.