Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ;


Για πρώην του ΚΚΕ που, όπως λένε, έδωσαν το αίμα τους για το κόμμα, κάποτε πριν φύγουν για άλλα ιδεολογικά πελάγη χωρίς μεγάλες τρικυμίες και τώρα το απαιτούν (το αίμα τους!) πίσω:

Όχι, δεν σας λέω οπορτουνιστές. Κρίνετε μόνοι τι είστε δεν με ενδιαφέρει αυτό. Όμως μη προκαλείτε ούτε να κάνετε χυδαία υπονοούμενα για αγώνες σας και αίμα που χύσατε όταν ήσαστε στο ΚΚΕ με δικαιώματα υλικής ανταπόδοσης σήμερα. Ξεχάσατε για ποια ιδανικά αγωνιστήκατε και νομίσατε ότι αγωνιστήκατε για τον εαυτούλη σας, σαν να κολλούσατε ένσημα ζητώντας τώρα «αγωνιστική σύνταξη» ε; Ντροπή σας 100 φορές και απορώ πως τολμήσατε να απαιτείτε τέτοιου τύπου εκ των υστέρων εξαργύρωση και συναλλαγή. Αλήθεια δεν ντρεπόσαστε;

Το λέω για 100η φορά. Όταν κάποιος κάνει αγώνες εντασσόμενος σε ένα φορέα όπως ένα ΚΚ, τους κάνει για τον λαό, την εργατική τάξη, τα ιδανικά και τους σκοπούς του κόμματος οργανωμένα σε αυτό.


Δεν τους κάνει με τη συμφωνία ότι όποτε θέλει θα τους πάρει σαν ατομική ιδιοκτησία του να τους πάει και να τους κολλήσει μετέπειτα σε όποιο κόμμα και παρατάξει θέλει.
Αν ήταν έτσι και ο Μίκης – μιας και παίζει και η γνωστή παράσταση για τη ζωή του τώρα – θα μπορούσε να ζητήσει τους αγώνες του από το ΚΚΕ και να τους πάει στη ΝΔ όταν έγινε υπουργός της (για να έχει αυτή ιστορία και από μοναρχοφασίστες βασανιστές και από κομμουνιστές βασανισμένους !) και τώρα στη «ΣΠΙΘΑ» του. Και η κα Δαμανάκη τους αγώνες που έκανε ως στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ θα μπορούσε να τους περιφέρει στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, στο ΠΑΣΟΚ και τώρα και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Επίτροπος!!! Και στα «πρακτικά» θα έγραφαν: «Η πρώην κομμουνίστρια κα Δαμανάκη κατέθεσε τους αγώνες της για τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό στην ΕΕ, δίπλα στο Αντικομουνιστικό Μνημόνιο»!!! Πόσο γέλιο θα είχε να πέσει ακόμη και αν κάποιοι αγωνιστές της Μακρονήσου μεταλλασσόμενοι σήμερα (υπάρχει ένας τέτοιος;), απαιτούσαν να τους δώσουμε τους αγώνες τους για να τους μεταφέρουν στη ΧΑ! Ας μη πω για τις χιλιάδες άλλους αγωνιστές όταν ήταν στο ΚΚΕ και για οποιοδήποτε λόγος σήμερα διαφωνούν μαζί του.

Θα πρέπει να καταλάβετε κάτι. Οι αγώνες δεν μεταφέρονται ούτε μεταγράφονται. Η ιστορία τους γράφτηκε μια φορά μόνο και δεν ξαναγράφετε. Γράφτηκε στον φορέα που έγιναν και εκεί μένουν αιωνίως ανεξάρτητα που πάνε τα υποκείμενα των αγώνων αυτών μετά. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ, ποτέ, ποτέ!
Πηγή: "Αριστερά και πολιτική" (απόσπασμα κειμένου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.