Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

40 Χρήσιμες συμβουλές για αντικομμουνιστές1)Επιμείνετε συνεχώς πως ο Μαρξισμός είναι μία αναξιόπιστη, ξεπερασμένη, εντελώς νεκρή, και μάλιστα ήδη ενταφιασμένη ιδεολογία.
Μπορείτε να χτίσετε μία επικερδέστατη καριέρα, πολεμώντας αυτό το δήθεν «ψόφιο άλογο» για το υπόλοιπο του εργασιακού σας βίου.

2)Κάθε μη-φυσικός θάνατος που λαμβάνει χώρα σε κομμουνιστικό «καθεστώς» έχει ως άμεσα υπεύθυνους, όχι μόνον την εκάστοτε κρατική ηγεσία, αλλά και τον ίδιο τον Μαρξισμό-Λενινισμό σαν ιδεολογία.
-Αγνοήστε τους θανάτους που συμβαίνουν στις μη-κομμουνιστικές χώρες για τους ίδιους ακριβώς λόγους!

3) Ο κομμουνισμός ή ο Μαρξισμός είναι ό, τι θέλετε εσείς να είναι.
Είστε ελεύθεροι να ταξινομήσετε ως «κομμουνιστικό» οποιοδήποτε κίνημα ή χώρα, ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές, οικονομικές, διπλωματικές ή άλλες στοχεύσεις τους.

4)Σε οποιαδήποτε σύγκρουση στην οποία μετέχουν οι κομμουνιστές, μπορείτε άνετα να τους φορτώσετε την ευθύνη για το σύνολο των θυμάτων της σύγκρουσης αυτής.

Να είστε προσεκτικοί κατά την εφαρμογή του παρόντος στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Αναφέρετε τις φασιστικές οργανώσεις που πολέμησαν κατά των σοβιετικών ή των κομμουνιστών ανταρτών ως κάτι καλό, αλλά αποφύγετε να εξυμνήσετε ανοιχτά την ναζιστική Γερμανία. Εάν χρειαστεί, μπορείτε να το κάνετε και αυτό, αλλά σε κατ’ιδίαν μόνον, συζητήσεις.

5)Μπορείτε να αποφασίσετε ποιος είναι ο «πραγματικός μαρξισμός» και ποιοι είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι του. Προσποιηθήτε πως ταυτίζεστε με τον Τρότσκι που παραγκώνισε ο «κακός» Στάλιν, αποσιωπώντας το γεγονός πως τους μισείτε εξίσου και τους δύο.

6)Μπορείτε να επικαλείστε συνεχώς τον George Orwell και να αναφέρετε αποσπάσματα από το 1984 ή την «φάρμα των ζώων». Το γεγονός πως τα βιβλία του Όργουελ είναι μυθιστορήματα, και ο ίδιος δεν είχε πατήσει ποτέ το πόδι του στην ΕΣΣΔ, δεν χρειάζεται να σας απασχολήσει ούτε στο ελάχιστο.*

 3.000.000 νεκροί; 7.000.000; 10 ή 100.000.000; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για κανέναν έλεγχο τωνστοιχείων σας, πράγμα φυσικά πολύ καλό, αφού δεν έχετε τέτοια.

8)Ο οποιοδήποτε συνελήφθη ποτέ σε σοσιαλιστική χώρα ήταν πιθανότατα αθώος για οποιοδήποτε έγκλημα. Οι κομμουνιστές συνελάμβαναν μόνον άκακους ποιητές και οραματιστές που ήθελαν να μοιραστούν όμορφα μηνύματα με τον κόσμο.

9)Όλες οι ενέργειες του Στάλιν εκπορεύονταν από κάποια σκοτεινή απειλητική υστεροβουλία. Όλες!

10)Σύμφωνα με το πνεύμα του #9 ο Στάλιν πρέπει να παρουσιάζεται σαν τον ινδουιστικό θεό Βισνού, και να έχει άμεση γνώση των πάντων. Ο,οτιδήποτε συνέβη μεταξύ 1924 και 1953 είναι αποκλειστικά δική του προσωπική ευθύνη, και κανέναν ρόλο δεν έπαιξαν οι πληροφορίες που του μετέφεραν, ή οι ενέργειες των χιλιάδων υφισταμένων του. Ο Στάλιν προσωπικά γνώριζε και ενέκρινε κάθε ξεχωριστή υπόθεση αυτής της περιόδου, και είναι η προσωπική του βαρβαρότητα που έστειλε στον θάνατο τόσους αθώους.

11)Κατηγορήστε τα «κομμουνιστικά καθεστώτα» για ο,οτιδήποτε συμβαίνει σε αυτές τις χώρες μετά την παλινόρθωση του καπιταλισμού, ως και σήμερα.

12)Ισχυρισθείτε πως ο Μαρξισμός είναι ουτοπικός γιατί αναφέρεται σε μία μη-υπαρκτή κοινωνία του απωτέρου μέλλοντος. Εναλλακτικά κατηγορήστε τον μαρξισμό πως απέτυχε γιατί δεν περιέγραψε αρκετά λεπτομερειακά αυτήν την μελλοντική κοινωνία.
Αγνοήστε την αντίφαση.

13)Αρχίστε να παρουσιάζετε τον μαρξισμό σαν μεσσιανική πίστη, θρησκευτική λατρεία ή ότι άλλη μεταφυσική μπούρδα σας έρθει στο κεφάλι. Αγνοήστε την παρατήρηση πως μπορούμε να βρούμε ομοιότητες με κάποιες θρησκευτικές πεποιθήσεις σε όλες τις πολιτικές ιδεολογίες.

14)Να θυμάστε την διπλή αντικομουνιστική επίθεση.
Επιτεθείτε στην πριν τον Στάλιν περίοδο για τα οικονομικά της προβλήματα. Εάν σας επισημάνουν πως αυτά λύθηκαν αργότερα (επί Στάλιν), κατηγορήστε τον για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

15)Δύο λέξεις: «ανθρώπινη φύση».  
Τι είναι η ανθρώπινη φύση;
Είναι μία πολύ γρήγορη εξήγηση του γιατί είναι λάθος τα πολιτικά συστήματα που δεν αρέσουν σε εσάς.

16)Η μπολσεβίκικη επανάσταση έγινε με βία και αιματοχυσία. Οι αστικές επαναστάσεις έγιναν τάχα με δημοκρατικά αναίμακτα δημοψηφίσματα.

17)Χρησιμοποιήστε συνεχώς τους όρους «ελευθερία» και «δημοκρατία». Αγνοήστε κάθε πρόκληση για τον ακριβή καθορισμό αυτών των όρων.

18)Οι κομμουνιστές είναι πάντα ενάντια σε ότι είναι δημοφιλές στο κοινό που κάθε φορά απευθύνεστε. Σε συντηρητικό ακροατήριο κατηγορήστε τους για ομοφυλόφιλους, και σε mainstream ακροατήριο σαν ομοφοβικούς. Τελικά οι κομμουνιστές πρέπει να είναι ηθικά έκλυτοι και πουριτανοί ταυτόχρονα. Αγνοήστε ξανά την αντίφαση.

19)Αναθεματίζετε συνεχώς τον Στάλιν για το σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπερντροπ και παραβλέψτε την συνεργασία των ΕΠΑ,της Αγγλίας και της Γαλλίας, με την  ναζιστική Γερμανία, την φασιστική Ιταλία και την αυτοκρατορική Ιαπωνία πολύ πριν τον πόλεμο (και σύμφωνα με κάποιες απόψεις ακόμη και μετά από αυτόν). Σταματήστε κάθε συζήτηση για τους πραγματικούς όρους του σύμφωνου μη-επίθεσης.

Ποιος νοιάζεται για όλα αυτά όταν υπάρχει «ελευθερία»;

21)Μιλάτε συνεχώς για την «κουλτούρα του φόβου» στις κομμουνιστικές χώρες. Για τον φόβο «μην σου χτυπήσουν την πόρτα τα μεσάνυχτα». Προσπεράστε το γεγονός πως ο κίνδυνος όχι μόνο να σου χτυπήσουν την πόρτα, αλλά και να σύρουν έξω από το σπίτι σου με ένα όπλο στον κρόταφο, είναι απόλυτα υπαρκτός στις δυτικές χώρες και ηθικά νομιμοποιημένος από τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας»

22)-Επιτεθείτε στην κομμουνιστική αθεΐα!
Είναι κάτι που δεν πρέπει να σας εμποδίσει να επιτίθεστε ταυτόχρονα στον ισλαμικό  φονταμενταλισμό.
-Ποιος θα προσέξει κάποια αντίφαση;

23)Προσπεράστε την ειρωνεία της ιστορίας πως οι ΕΠΑ σήμερα διεξάγουν και χάνουν έναν πανάκριβο πόλεμο στο Αφγανιστάν, από έναν αντίπαλο που δημιούργησαν και εξόπλισαν οι ίδιες, για τους δώσει την πρώτη τους νίκη στον ψυχρό πόλεμο...

24)Τι να λέτε στους ανθρώπους που ζητάνε μία λύση για την συνεχή επιδείνωση των προβλημάτων τους σήμερα;
Επαναλάβετε την λέξη όσες φορές χρειαστεί, έως ότου ο συνομιλητής σας τραπεί σε φυγή.

25)Να επισημαίνετε πάντα την αναξιοπιστία όλων ανεξαιρέτως των κομμουνιστών. Από αυτήν εξαιρούνται η «μυστική έκθεση του 20ου συνέδριου» του Χρουτσώφ, καθώς και τα βιβλία του Τρότσκι που αναφέρονται στον Στάλιν.

26)Οι κομμουνιστές ηγέτες πρέπει να ήταν όλοι παρανοϊκοί για να νομίζουν πως υπήρχαν επιβουλές ενάντια στην επανάσταση και να παίρνουν συνεχώς μέτρα εναντίον τους.
Προσπεράστε το γεγονός πως τελικά η αντεπανάσταση πραγματοποιήθηκε, οπότε η απειλή ήταν προφανώς πραγματική...

27)Τα «κομμουνιστικά καθεστώτα» δεν ήταν ποτέ λαοφιλή. Σε κάθε απόδειξη περί του αντιθέτου, επικαλεστείτε «πλύση εγκεφάλου». Μην μπείτε ποτέ στην διαδικασία να εξετάσετε οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα για να επαληθεύσετε τον ισχυρισμό σας.

28)Η κομμουνιστική προπαγάνδα είναι ακατέργαστη και πρωτόγονη. Αν κάποιος σας σας την συγκρίνει με την ψυχροπολεμική αντικομουνιστική τέτοια, αλλάξτε συζήτηση.

29)Χρησιμοποιήστε τους όρους «ελευθερία» και «πλουραλισμός» όταν αντιπαρατίθεστε με κομμουνιστές. Αν δεν πιάσει, παίξτε το χαρτί της θρησκευτική καταπίεσης.

30)Ο,τιδήποτε άσχημο συμβαίνει σε μία καπιταλιστική χώρα, οφείλεται σε κάποιους «κακούς» ανθρώπους. Σε μία κομμουνιστική αντίθετα για όλα τα στραβά φταίει το «καθεστώς» και η κομμουνιστική ιδεολογία. Α ναι, και ο ...Στάλιν!

31)Δεν χρειάζεται να έχεις καμμία ιδεολογική συνοχή προκειμένου να είσαι αντικομουνιστής!
Μπορείς να είσαι «αριστερός» ψευτοσοσιαλιστής και να λαϊκίζεις στο 90% της ατζέντας σου. Μετά μπορείς άνετα να συγκρίνεις τον καπιταλισμό που κατέκρινες πριν, με την «Ρωσία του Στάλιν». Εάν δεν έχεις ιδέα του τι έγινε εκεί, θα σε βοηθήσουν τα βιβλία «1984» και «φάρμα των ζώων». (βλέπε και #6)
Έτσι μπορεί κάποιος να βρίζει τον καπιταλισμό στο 99% του χρόνου του, αλλά να διστάζει πάντα να αναφέρει τον σοσιαλισμό σαν εναλλακτική λύση.
Μπορείς να είσαι ακροδεξιός φασίστας και να κατακρίνεις την πνευματική κατάπτωση του καπιταλισμού, επικαλούμενος τις εθνικιστικές σου παραδόσεις για να δικαιολογήσεις τον αντιμαρξισμό σου.

32)Αν είστε αναρχικός επιμείνετε στην «αποτυχία» του μαρξισμού. Προσπεράστε το γεγονός της 100% αποτυχίας της δικής σας ιδεολογίας, και φορτώστε την στους κομμουνιστές και την αντίδραση. Αγνοείστε το γεγονός πως και η καλύτερη κοινωνική οργάνωση είναι πλήρως ανώφελη εάν δεν μπορεί να αμυνθεί ενάντια στους εχθρούς της.

33)Είστε νεο-ναζί; 
-Οι κομμουνιστές είναι εβραίοι, και η κουβέντα σταματάει εκεί...

34)Είσαι νεο-χίπης; 
-Θιβέτ!

35)Μπορείτε να κατηγορήσετε για «γενοκτονία» τον Μάο, αγνοώντας την στήριξη του Νίξον στην Κίνα ενάντια στην ΕΣΣΔ. Εάν θέλετε να πείτε κάτι καλό για την Κίνα, αυτή είναι πλέον καπιταλιστική. Για ότι άσχημο συμβαίνει εκεί, παραμένει κομμουνιστική μέχρι σήμερα.

36)Κατηγορήστε τον μαρξισμό πως δεν επιβεβαιώθηκε στην πράξη. Αγνοείστε το γεγονός πως ούτε ο νεοφιλελευθερισμός, ή η «αστική δημοκρατία» δεν έχουν επιβεβαιώσει τις υποσχέσεις τους επίσης.

37)Αγνοείστε τον χώρο, την ιστορική περίοδο, τις οικονομικές, διεθνείς, ή όποιες άλλες συνθήκες, και κατηγορήστε τους κομμουνιστές πως θέλουν να αντιγράψουν στην χώρα σας το μοντέλο της ΕΣΣΔ επί Στάλιν. Ποντάρετε στην ανοησία των άλλων, ώστε να μην προσέξουν πως κανένας τέτοιος σκοπός δεν υπάρχει, καθώς η δική σας χώρα έχει εκβιομηχανιστεί εδώ και πολλά χρόνια και δεν υφίσταται κανένας τρόπος ή λόγος, για ένα τέτοιο ιστορικό πισωγύρισμα.


39)Αγνοείστε το γεγονός πως τα οικονομικά προβλήματα των σοσιαλιστικών χωρών αυξάνονταν παράλληλα με τις «αγοραίες» οικονομικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχώρησαν.

40)Όταν αμφισβητείστε σε σχέση με τους αριθμούς ή το ιστορικό πλαίσιο που δίνετε, καταφύγετε σε χαρακτηρισμούς όπως «ανηλεής τύρρανος» ή «αιμοσταγής δολοφόνος».

  
Θυμηθείτε:
Ο Στάλιν ήταν αυτονόητα «αιμοσταγής δολοφόνος» γιατί «σκότωσε τόσους αθώους ανθρώπους», των οποίων η «δολοφονία» τους από τον Στάλιν είναι αυταπόδεικτη από το γεγονός πως (ο Στάλιν) ήταν «αιμοσταγής δολοφόνος»!

Μία ή άλλη...
________

Με δεδομένη την μεταφραστική μου ανεπάρκεια, προσπάθησα περισσότερο να αποδώσω το κείμενο, που το βρήκα στο Kasama project, και πρόσθεσα και κάποιες ηλεκρονικές παραπομπές. Όποιος αναγνώστης μπορεί να μεταφράσει καλύτερα, ή έχει υπόψην κάποιες ακόμη παραπομπές σε σχέση με το κείμενο, θα εκτιμήσουμε την βοήθεια του.
 __________

*Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Σολζενίστσιν.

28 σχόλια:

 1. Φοβερό! Τα πάντα-όλα
  Εναλλακτικά θα μπορούσε να ονομαστεί
  "Το εγχειρίδιο του καλού αντικομμουνιστή".Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Ilief:
   Πράγματι!
   Σκέφτομαι όμως και μερικά ακόμη, προσαρμοσμένα στην ελληνική πραγματικότητα.
   Ισως σε ένα σήκουελ...

   Διαγραφή
  2. Από αναρτήσεις - σχόλια στο blog του Αντώνη
   Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012
   ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/10/1921-1923.html )

   Από το βιβλίου του Getty
   Κρατική βία και καταστολή λίγο πριν και λίγο μετά την εκλογή του Στάλιν ως ΓΓ. Τα στοιχεία για τα έτη 1921-1923

   (..)"αποσχίζονται από τον λενινισμό... ασκούν βία ενάντια στις κομματικές και μη κομματικές μάζες"
   Πλατφόρμα Ριούτιν, 1932.

   Στοιχεία J Arch Getty και Oleg Naumov, αρχεία GARF:
   άσκηση βίας ανά έτος μέχρι την Πλατφόρμα Ριούτιν. Συλλήψεις, καταδίκες, εκτελέσεις, φυλάκιση, εξορία. The Road to Terror, αρχική έκδοση 1998, Yale University Press σ. 67:(..)

   (..)η έρευνα Getty/Naumov συνέτριψε τους ισχυρισμούς Conquest στην ακαδημαϊκή κοινότητα σε ό,τι αφορά υπολογισμούς θυμάτων για την περίοδο 1936-38.(..)

   "Αρχεία GARF": Gosudarstvennyi Arkhiv Rossiskoi Federatsii, το βασικό αρχείο της κεντρικής κρατικής διοίκησης της Ρωσία(..)


   ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/10/1921-1939.html )
   Οι εκτελέσεις 1921-1939
   (..)Getty/Naumov, The Road to Terror, σ. 67.
   Με κόκκινο οι μόνες χρονιές όπου οι εκτελέσεις ξεπέρασαν τις εκτελέσεις το 1921, πριν δηλαδή την άνοδο του Στάλιν στη θέση του ΓΓ και πριν τον θάνατο του Λένιν. Προφανώς, οι εκτελέσεις το 1937 και 1938 είναι εντελώς ασύμμετρες με κάθε άλλη χρονιά από το 1921 ως το 1939. Οι εκτελέσεις του 1937 είναι περίπου 350 φορές περισσότερες από ότι της προηγούμενης χρονιάς, για παράδειγμα. (..)

   ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/10/1-4-1936.html )
   "Είναι πολλοί...": Στάλιν-Γιεζόφ, Ολομέλεια ΚΕ, 1-4 Ιούνη 1936

   (..)Θα περάσουμε τώρα στις ιδιωτικές και δημόσιες εκδοχές των πρακτικών. Το κείμενο που τυπώθηκε για διανομή στα ανώτερα στελέχη σε σύγκριση με τα αρχικά πρακτικά. Η ομιλία Γιεζόφ και οι παρατηρήσεις Στάλιν είναι τα κλειδιά εδώ.(..)Ιlief

   Διαγραφή
  3. Ο Arch Getty ΜΟΝΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Αντιθέτως, έχει πολύ αρνητικές εκτιμήσεις για τον Στάλιν

   Τα στοιχεία των ρωσικών αρχείων αποδεικνύουν πέραν λογικής αμφιβολίας δύο πράγματα:

   α) Ότι είναι μύθευμα η ιδέα του Στάλιν ως μανιακού και σαδιστή δολοφόνου. Με την εξαίρεση των ετών 1937-38, όπου έχουμε μια κάθετη αύξηση βίας, η κρατική βία στην δεκαετία του 20 και του 30 είναι σχεδόν παντού μικρότερη από ό,τι πριν αναλάβει.

   β) Ότι είναι μύθευμα η ύπαρξη "σχεδίου" πίσω από την τρομοκρατία της περιόδου 1936-38, ότι δηλαδή ο Στάλιν είχε προσχεδιάσει τις εκκαθαρίσεις στελεχών και άλλων. Τόσο τα ίδια τα στατιστικά, όσο και σειρά ενδείξεων από τα αρχεία όπως η συνομιλία με Γιεζόφ και που ήταν άκρως απόρρητη, δείχνουν ότι ο Στάλιν είχε πολλές αμφιβολίες και ενστάσεις για την "σκληρή" αντιμετώπιση διαφωνούντων τουλάχιστον ως την υπόθεση Τουχατσέφσκι τον Ιούνιο του 1937.

   Τα "ευχαριστώ" στον Αντώνη - LR ( http://leninreloaded.blogspot.gr ), που κάνει μεταφράσεις που διαψεύδουν τα επίσημα ιδεολογήματα της "κυβερνώσας αριστεράς". Ilief

   Διαγραφή
 2. ναι ,πολύ χρήσιμο.θα κρατήσω δίπλα σημειώσεις για να συντάξω ένα κάποιο λυσάρι γιατί με τους αυτοσχεδιασμούς στις συζητήσεις είναι τραγικά τα αποτελέσματα.
  ''Οι κομμουνιστές ηγέτες πρέπει να ήταν όλοι παρανοϊκοί για να νομίζουν πως υπήρχαν επιβουλές ενάντια στην επανάσταση και να παίρνουν συνεχώς μέτρα εναντίον τους.
  Προσπεράστε το γεγονός πως τελικά η αντεπανάσταση πραγματοποιήθηκε, οπότε η απειλή ήταν προφανώς πραγματική...'',πχ επιμείνετε και στοιχειοθετήστε το γεγονός της αντεπανάστασης και πάει λέγοντας...

  well done,trash

  αγγελική

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @αγγελική:
   Τα ευχαριστήρια στον (αμερικάνο)συγγραφέα Αγγελική...

   Διαγραφή
 3. η μετάφραση έιναι πολυ καλή, τόσο που δεν κατάλαβα πως πρόκειται για μετάφραση - νόμιζα πως έγραφες ο ίδιος.
  ευχαριστούμε για τη μετάφραση

  απίστευτο που και σε άλλες χώρες υπάρχουν ακριβώς τα ίδια αντικομμουνιστικά επιχειρήματα. μα ακριβώς τα ίδια!

  το μόνο που με ξένισε ήταν το #37 :P

  πίκατσου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @πίκατσου:
   -Και όμως, ειδικά το #37 είναι από τα πιο εύστοχα σχόλια.
   Η "εποχή Στάλιν" στην ΕΣΣΔ είναι ακριβώς η περίοδος της εκβιομηχάνησης, με ό,τι αυτή συνεπάγεται. Ορθά λοιπόν ο συγγραφέας που ζει στις ΕΠΑ(!) επισημαίνει πως τέτοια περίοδο δεν γίνεται να περάσει ξανά η δική του χώρα που έχει εκβιομηχανιστεί πριν 150 χρόνια!
   -Είναι λογικό τα σοφίσματα αυτά να είναι ακριβώς τα ίδια σε όλες τις χώρες του κόσμου. Τα αντικομμουνιστικά ιδεολογικά εγχειρίδια εκπορεύονταν εδώ και χρόνια κεντρικά από τα πολιτικά think-tank της CIA.
   Kάποτε είχε πέσει στα χέρια μου και ένα μεταφρασμένο για την ελληνική βασιλική χωροφυλακή.
   Έκδηλη ήταν η ανυσηχία τους μήπως οι κομμουνιστές στρατολογήσουν τελικά τους δεσμοφύλακες τους (πράγμα που δεν απέφυγαν τελικά σε αρκετές περιπτώσεις)

   Διαγραφή
  2. Η ΕΣΣΔ λίγο πριν το Β'Παγκόσμιο ήταν δεύτερη σε όγκο προϊόντων παγκοσμίως. Ilief

   Διαγραφή
 4. Ρε γαμώτο αυτός ο κομμουνισμός μόνο λάθοι δημιούργησε τελικά ούτε ένα σωστό.Και στην ΕΣΣΔ τελικά πρέπει να υπήρχαν 2 τάξεις...Οι αθώοι πολίτες και οι βάρβαροι κομμουνιστές

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος27 Μαΐου 2013 - 6:16 μ.μ.:
   -Ένα ψευδώνυμο παρακαλώ! Πολιτική του ιστολόγιου.
   -Φτού κακά! Κανένας αντικομμουνιστής που σέβεται τον εαυτό του δεν πρέπει να χρησιμοποιεί ποτέ την λέξη "τάξεις" γιατί έτσι δικαιώνει τον Μαρξισμό. Μόνο "ελευθερία" και "δημοκρατία" δεν είπαμε; Τσάμπα τα γράψαμε δηλαδή;

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος 27 Μαΐου 2013 - 6:16 μ.μ.

   Στους αθώους πολίτες είχε δωθεί η ευκαιρία, με την περικύκλωση του Λένινγκραντ, όπου ο στρατηγός Βλασώφ που είχε παραδωθεί στην Βερμαχτ τους ζητούσε να παραδωθούν.

   Και ήταν περικυκλωμένοι με λίγες πιθανότητες να επιβιώσουν αν συνέχιζαν την μάχη. Όμως αυτοί υπερασπίστηκαν την Σοβιετική Ένωση και τον Στάλιν. Γιατί άραγε;Ilief

   Διαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΝΧΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ...

   Διαγραφή
 5. Ελευθερία για το κεφάλαιο σημαίνει να έχει το "ελεύθερο" της εξάπλωσης των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής
  και δημοκρατία για το κεφάλαιο σημαίνει δημοκρατία μεταξύ των αστών.Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τέλειο!!! Προτείνω να τυπωθεί και να μπει ένθετο σ'όλες τις αστικές φυλλάδες. Νάχουν ένα μπούσουλα ρε αδερφέ.
  bod

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @bod:
   Εάν προσέξεις, όχι μόνο τον έχουν, αλλά τον εφαρμόζουν και κατά γράμμα!

   Διαγραφή
 7. αυτοί το έχουν μάθει απ'εξω και ανακατωτά...

  http://parallhlografos.wordpress.com/2013/05/30/%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B6%CE%AF%CE%B3%CE%BA-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%B3%CE%B5%CF%86-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%BA/#comment-138285

  Περαστικός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Περαστικός:
   Αυτοί δεν τα έχουν μάθει απλά, αυτοί τα διδάσκουν!

   Διαγραφή
 8. Νο. 3 Ο αδωνάκος μας λέει πως ο εθνικοσοσιαλισμός είναι κίνημα της αριστεράς

  http://www.youtube.com/watch?v=V97vMeBt2ac  No. 11 ή Νο. 20 . Μπορείς να προσθέσεις στην "ελευθερία" τούτο 'δω

  http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=3344503&textCriteriaClause=%2B%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%95%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%97  Νο. 4. Η εφημερίδα στόχος εξυμνεί τον ΕΔΕΣ.

  http://www.stoxos.gr/2012/09/194.html  Νο. 4. Οι χρυσαυγίτες εξυμνούν ΕΔΕΣ , χωροφυλακή , Γρίβα

  http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/olh-h-alhtheia-gia-ton-kokkino-dekembrh-tou-44#.UarqbZwrOqY


  no. 13
  http://www2.uni-jena.de/svw/igc/SS_09/workshop%20Duckitt/supplementary%20readings/Mc%20Farland%201998.pdf


  no. 33
  http://leninreloaded.blogspot.gr/2012/06/blog-post_4313.html

  νο. 38
  http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/01/i.html

  ή

  http://www.komep.gr/arxeio/2000/172-2000-2/798-2013-03-20-10-54-21

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Τσαφ:
   Ωραίος!
   Νομίζω πως σιγά-σιγά με βάση την ανάρτηση, αρχίζουμε να δημιουργούμε μία όμορφη βάση δεδομένων για άμεσες ντοκουμενταρισμένες απαντήσεις και στα 40 σημεία. Θα είναι χρήσιμο εργαλειάκι νομίζω, τουλάχιστον διαδυκτιακά.

   Διαγραφή
 9. Στο Νο. 4 : περίπτωση Μουσταφά Σοκάι
  http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6557552&textCriteriaClause=%2B%CE%A3%CE%99%CE%9D%CE%95%CE%9C%CE%91+%2B%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%95%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%97%CE%A3


  Τα παραδείγματα από τον κινηματογράφο μου θυμίζουν τη γνωστή -αληθινή αυτή τη φορά- ρήση του Λένιν για τον κινηματογράφο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. @trash

  "28)Η κομμουνιστική προπαγάνδα είναι ακατέργαστη και πρωτόγονη. Αν κάποιος σας σας την συγκρίνει με την ψυχροπολεμική αντικομουνιστική τέτοια, αλλάξτε συζήτηση."

  To παραπάνω θα μπορούσε να γίνει:

  28)Η κομμουνιστική προπαγάνδα είναι ακατέργαστη και πρωτόγονη. Αν κάποιος σας την συγκρίνει με την ψυχροπολεμική αντικομουνιστικη αντίστοιχή της, αλλάξτε συζήτηση.

  JKL

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Και μία προσθήκη για κάτι αντίστοιχο των 40 σε ελληνική έκδοση. Υπάρχουν δηλώσεις Πάγκαλου, Γιώργου, ΣΚΑΙ. Συν εκείνη την δήλωση του δωσίλογου βουλευτή της ΕΡΕ κατά της ΕΔΑ.

  ( http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7085.html )
  Πάγκαλος (μπόλικα κοάν)

  Ιστορία δεν γράφει μόνο η Ρεπούση.
  ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/05/blog-post_9955.html )
  ( http://902.gr/eidisi/apopseis-sholia/18038/syriza-skoyrletis-anamasaei-antikommoynistika-kataskeyasmata )

  ( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=3908093&publDate=6/2/2007 )
  «Το ΚΚΕ είναι ο αριστερός ψάλτης της Δεξιάς». - Γιώργος Παπανδρέου που συγκυβέρνησε με ΝΔ και Καρατζαφέρη επί Παπαδήμου.

  «Κόκκινος φασισμός» (όπως λέμε «γαλάζιος κομμουνισμός» )
  ( http://www.leninreloaded.blogspot.gr/2013/05/blog-post_7973.html )


  Η Άνγκελα είναι κρυφοκομμούνι. Άλωσε το σύστημα «από μέσα»
  Από ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/03/blog-post_2945.html ) (VIDEO)
  ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/05/blog-post_2444.html )

  Οι κομμουνιστές θα σας πάρουν τις καταθέσεις. Τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, και τα χωράφια τα παίρνουν οι τράπεζες.
  Από ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/03/blog-post_9768.html ).Ilief

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.