Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Οταν ο Δ. Δανίκας "συμβουλεύει" το ΚΚΕ

Του Γ.Γ.

Όταν σε τυφλώνει το αντιΚΚΕ μένος σου, τότε κάποιες φορές δεν αποφεύγεις την αυτογελοιοποίηση.  Ο λόγος για τον Δημήτρη Δανίκα, ο οποίος αφού πρόσφερε για χρόνια τις «πολύτιμες» υπηρεσίες του στον ΔΟΛ, τώρα ανέλαβε να μας «διαφωτίσει» από την φυλλάδα «Πρώτο Θέμα» του Θέμου Αναστασιάδη και του Αναστάσιου Πάλλη (του λοχία που έγινε «εκδότης»).
Αφού λοιπόν ο δημοσιολόγος αυτός μας λέει ότι το ΚΚΕ με την πολιτική του «από 10% κατέληξε στο 5% και ίσως κατρακυλήσει στο 3%», αφού διαπιστώνει ότι το ΚΚΕ έχει «πονηρή μεταχείριση από το σύστημα» που το θεωρεί «απομονωμένο και ακίνδυνο για την τρέχουσα πολιτική» και το χρησιμοποιεί «για να τα χώνει στον Σύριζα», κάνει και τις προτάσεις του.

Τώρα, μας λέει, ο Δ. Δανίκας, «ο τόπος χρειάζεται επειγόντως ένα νέο ΕΑΜ. Πρέπει να συνασπιστούν όλοι οι αληθινοί πατριώτες. Ολων των παρατάξεων. Να παραμερίσουν τις ιδεολογικές διαφορές τους», και «να κατεβάσουν ένα μίνιμουμ πρόγραμμα εθνικής παλιγγενεσίας».

Φυσικά δεν ακούμε κάτι καινούριο. Σήμερα ακριβώς το ίδιο μας είπε και ο Πάνος Καμμένος που σε συνέντευξη του στην Realnws απευθύνει «προσκλητήριο προς όλες τις πατριωτικές και δημοκρατικές δυνάμεις». 

Είναι γεγονός  ότι το αστικό πολιτικό σκηνικό πρέπει να ανασυνταχθεί και αναζητείται διάδοχη «διαχειριστική» κυβέρνηση, πριν υπάρξει κοινωνική έκρηξη, που μπορεί να επιφέρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις για το υπηρετικό πολιτικό προσωπικό των καπιταλιστών.

Κάποια κέντρα λοιπόν έχουν βάλει μπρος τις «μηχανές»  τους για να αντικαταστήσουν την κυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής του Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη με ένα άλλο κυβερνητικό σχήμα που θα «αιματοδοτήσει» το αστικό σύστημα, απορροφώντας τους τριγμούς του, που καθημερινά εντείνονται, συνέπεια της βάρβαρης αντιλαϊκής εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Σ’ αυτό το «λούκι» επιδιώκει να ρίξει ο Δανίκας το ΚΚΕ που το «συμβουλεύει» να αλλάξει πολιτική γραμμή, να παραμερίσει την ιδεολογία του και να συμπλεύσει με «όλους τους αληθινούς πατριώτες».

Πρέπει, πάντα σύμφωνα με τον αστό δημοσιολόγο το ΚΚΕ, να αλλάξει πολιτική γραμμή να συμμαχήσει  με Σύριζα και Καμμένο επιδιώκοντας ένα διάδοχο κυβερνητικό σχήμα. Και σαν αυθεντία που είναι ο Δ. Δανίκας και «αφουγκράζεται» την κοινή γνώμη καταλήγει στην διαπίστωση ότι σήμερα  «για το πλήθος των πολιτών ΚΚΕ ίσον απομόνωση. Ισον δελτίο τροφίμων. Ισον αφορμή να επιτεθεί η Τουρκία και να αρπάξει μερικά νησιά, μαζί με την Θράκη»!!! (Ελεγε κάτι διαφορετικό ο θεωρητικός της χούντας Γ. Γεωργαλάς;).

5 σχόλια:

  1. από "Ρ"
    ( http://rizospastis.gr/story.do?id=7406441&publDate=23/4/2013 )
    (..)***
    Η αυτοακύρωση του κ. Δανίκα

    Είναι αλήθεια ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη ικανότητα ή πολύ μεγάλη σύγχυση για να μπορείς να γράφεις μία άποψη και ταυτόχρονα να την ακυρώνεις σε ένα και μόνο άρθρο. Και όμως, αυτό συμβαίνει στην περίπτωση του κριτικού κινηματογράφου, Δ. Δανίκα, και στο τελευταίο άρθρο που έγραψε στη στήλη του, ΣΤΗΛΗ ΑΛΑΤΟΣ, που διατηρεί στην κυριακάτικη εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Ισχύει απλά η αντιΚΚΕ εμπάθεια που οδηγεί τον αρθρογράφο να εκτίθεται.

    Λέει ο Δ. Δανίκας - ή μάλλον επαναλαμβάνει - τα τετριμμένα που γράφονται και λέγονται για το ΚΚΕ. Οτι πορεύεται μόνο του, ότι δε συμμαχεί με κανένα κόμμα, ότι είναι περίπου σαν το «σκαντζόχοιρο», ότι τα παραπέμπει όλα στο μέλλον, ότι στη συνείδηση των πολιτών ΚΚΕ = δραχμή, απομόνωση, δελτίο τροφίμων, Βόρεια Κορέα, Αλβανία κλπ.

    Ομως ο Δ. Δανίκας δε μένει σε αυτά. Επεκτείνει την αντιΚΚΕ επίθεσή του, λέγοντας ότι το σύστημα μεταχειρίζεται πονηρά το ΚΚΕ και το χρησιμοποιεί για να τα... χώνει στο ΣΥΡΙΖΑ.

    Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα από τα γραφόμενα του Δ. Δανίκα είναι το εξής: Ακόμη και αν δεχτούμε ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού έχει τέτοια γνώμη για το ΚΚΕ, από πού την έχει σχηματίσει; Σίγουρα όχι από τις Θέσεις του ΚΚΕ, γιατί το ΚΚΕ δεν έχει τέτοιες Θέσεις. Από πού λοιπόν; Μα από το ίδιο το σύστημα και όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση του (κανάλια, εφημερίδες, εκπαίδευση κλπ) και που χρόνια τώρα χρησιμοποιεί τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα σε βάρος του σοσιαλισμού και του ΚΚΕ, επειδή το τελευταίο δε δέχεται να γίνει ένα γλυκανάλατο κόμμα του χεριού του, όπως ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Αυτό το σύστημα, που κατά τον Δ. Δανίκα μεταχειρίζεται «πονηρά» το ΚΚΕ υπονοώντας ότι το ευνοεί, αναπαράγει όλον αυτό τον οχετό σε βάρος του ΚΚΕ. Αυτό το σύστημα με τις εφημερίδες του, σαν και αυτές που έχει αρθρογραφήσει κατά καιρούς ο Δ. Δανίκας. Ο οποίος ξέρει πολύ καλά τι λένε και τι γράφουν για το ΚΚΕ. Εκτός αν έχει την εντύπωση ότι εργάζεται σε αντισυστημικές εφημερίδες... Δεν το νομίζουμε και άρα εκτίθεται ακόμη περισσότερο!

    ΥΓ: Το ποιον παίζει και ποιον όχι το σύστημα ο κ. Δανίκας μπορεί να το διαπιστώσει αν ξεφυλλίσει το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας του, λίγες σελίδες παρακάτω από το δικό του άρθρο. Εκεί θα δει το ρεπορτάζ και τις φωτογραφίες από την επίσκεψη Τσίπρα στα γραφεία της εφημερίδας του «ΘΕΜΑτος». Και «τις ενθουσιώδεις εντυπώσεις που άφησε», όπως γράφεται. Μήπως και το άρθρο εναντίον του ΚΚΕ, ο κ. Δανίκας το «εμπνεύστηκε» κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης επίσκεψης;(..)Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είχα δει σε παλαιότερο σχόλιό σου για άρθρο της Ελευθεροτυπίας του 2009 που περλιπου έγραφε ότι και η ΕφΣυν το 2013.
    Νομίζω πως είναι το παρακάτω.

    ( http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=90939 )

    Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009
    (..)Δεν φταίει ο... Λαζόπουλος

    Το βράδυ της Τετάρτης στον έβδομο όροφο των γραφείων του ΚΚΕ στον Περισσό το κλίμα ήταν βαρύ, καθώς τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν τους λόγους για τους οποίους, πρώτη φορά μετά τη διάλυση του ενιαίου Συνασπισμού, το 1991, το κόμμα σημείωνε κάμψη.

    Ηδη είχαν γίνει αποδέκτες παραπόνων από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Και -το κυριότερο- είχαν μπροστά τους μια επιστολή η οποία υπογραφόταν από στελέχη και μέλη μεγάλων οργανώσεων στην οποία, πρώτη φορά εδώ και καιρό, υπήρχαν αιχμές κατά της ηγετικής ομάδας: «Δεν είναι δυνατόν να φταίνε πάντα οι άλλοι. Δεν μπορούμε να επιμένουμε στην πρωτοπορία της εργατικής τάξης όταν δεν έχουμε καταφέρει να την ορίσουμε και να διακρίνουμε τα χαρακτηριστικά της και τις αλλαγές που έχει υποστεί... Δεν μπορεί σε συνθήκες οικονομικής κρίσης να παραβλέπουμε τα δομικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας και να παραπέμπουμε τη λύση τους στο σοσιαλιστικό μέλλον», αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή.

    Και στη συνέχεια επισημαίνεται: «Γιατί αποκλείουμε τη συνεργασία με άλλες δυνάμεις στο όνομα της ιδεολογικής καθαρότητας; Γιατί επιμένουμε στον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό; Γιατί συνεχίζουμε να επιμένουμε σε λάθος θεωρητικές αναλύσεις με αποκορύφωμα την αποκατάσταση του Στάλιν; Γιατί αδυνατούμε να καταλάβουμε ότι η ελληνική κοινωνία κινείται σε τελείως διαφορετικούς δρόμους; Είναι αναντίστοιχο το αποτέλεσμα, ίσως γιατί εμείς είμαστε σε αναντιστοιχία με την κοινωνία».

    Προτάσεις για συνέδριο

    Πρώτη φορά η ηγετική ομάδα του κόμματος βρίσκεται αντιμέτωπη με κλίμα αμφισβήτησης, το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με τους «παραδοσιακούς» τρόπους. Η επωδός «δεν μας καταλαβαίνουν οι λαϊκές μάζες», ή «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο δικομματισμός» ή... ο Λαζόπουλος (όπως έγραψε ο «Ριζοσπάστης»!) δεν φαίνεται πλέον να συγκινούν τα μέλη.

    Σε μια προσπάθεια να αντιστραφεί το κλίμα, οι Μ. Μαΐλης, Δ. Γόντικας και Π. Μεντρέκας πρότειναν τη διενέργεια έκτακτου συνεδρίου, ώστε να επιβεβαιωθούν η γραμμή του κόμματος και η τακτική του στις εκλογές. Η πρόταση απορρίφθηκε προς το παρόν, αφού θα ισοδυναμούσε με παραδοχή ήττας.

    -Απορρίφθηκε επίσης και η πρόταση για «συνέδριο διαδοχής», αφού θα «έδειχνε» ως υπεύθυνη για το αποτέλεσμα την Αλέκα Παπαρήγα. Στην προσπάθεια, μάλιστα, να μην γενικευτεί το κλίμα απογοήτευσης, η γραμματέας του ΚΚΕ εγκαινιάζει νέα πορεία προς το λαό, αρχής γενομένης από σήμερα στον Πειραιά.

    «Συνταγή παλιά και δοκιμασμένη, αλλά αμφιβόλου αποτελέσματος» σχολίαζαν στελέχη του ΚΚΕ, τα οποία προβλέπουν ότι «το κόμμα μπαίνει σε περίοδο κρίσης, εκτός και αν αποφασίσουμε να δούμε την αλήθεια κατάματα».
    Φ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ(..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά τα έγραφε λίγο πριν το ΚΚΕ σαρώσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του '10.

      Διαγραφή
    2. Αυτά τα έγραφε την επόμενη εβδομάδα των εκλογών του 2009 Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009 που βγήκε ο G.A.P. Ilief

      Διαγραφή
  3. Το "συστημικό" ΚΚΕ.
    ( http://redflyplanet.blogspot.com/2013/03/blog-post_7721.html )

    ( http://www.youtube.com/watch?v=vvHlTb7vmp4 )
    Απεργία Ναυτεργατών και ΚΚΕ. Με λίγη από "συννενόηση" με κράτος και εφοπλιστές.

    ( http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_100015_17/04/2013_517735 )
    (..)Η κ. Παπαρήγα
    Η κ. Αλέκα Παπαρήγα εκπροσωπεί απόψεις και ιδέες οι οποίες είναι σε πλήρη αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές της αστικής δημοκρατίας. Ως αρχηγός του ΚΚΕ καθιέρωσε πρακτικές διαμαρτυρίας που έκαναν ζημιά στη χώρα και τις αναπτυξιακές της προοπτικές.(..) Ilief

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.