Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ρωσία: Τιμή στον Στάλιν

Ο Γκ. Ζιουγκάνοφ καταθέτει λουλούδια στον τάφο του Στάλιν
Στις 5 Μάρτη τα κομμουνιστικά κόμματα στη Ρωσία, με διάφορες εκδηλώσεις τίμησαν τον Ιωσήφ Στάλιν, ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης, με την ευκαιρία της επετείου 60 χρόνων από το θάνατό του.

Στην Κόκκινη Πλατεία χιλιάδες άνθρωποι μεταξύ των οποίων και ο Γκενάντι Zιουγκάνοφ, επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) κατέθεσαν λουλούδια και στεφάνια στο τάφο του Ι. Στάλιν. Όπως δήλωσε ο Γκ. Ζιουγκάνοφ στους δημοσιογράφους:
 «Σήμερα είναι Ημέρα μνήμης του Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Στάλιν, του διακεκριμένου πολιτικού, του αρχιστράτηγου, του ανθρώπου που επί τριάντα χρόνια ήταν στο τιμόνι του σοβιετικού κράτους και το οδήγησε σε μεγάλες νίκες».


Την ίδια ώρα 60 χρόνια μετά το θάνατό του, ο Στάλιν παραμένει στο επίκεντρο των συζητήσεων, αφού η ντόπια και ξένη αστική τάξη, μην μπορώντας να του συγχωρέσει ότι επί ηγεσίας του μπήκαν οι βάσεις του σοσιαλισμού και συντρίφτηκε η ντόπια αντίδραση και ο ναζισμός, εδώ και δεκαετίες χύνει τόνους δηλητηρίου εναντίον του. Από την άλλη, οι εργαζόμενοι στην Ρωσία έχουν αντίθετη γνώμη.
Έτσι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ρωσικού Κέντρου Έρευνας της Κοινής γνώμης (wciom), διαπιστώνεται πως οι Ρώσοι εκφράζουν θετική στάση προς τον Στάλιν : το 27% εκφράζει σεβασμό, το 6% - τη συμπάθεια, το 3%- το θαυμασμό. Σε άλλη δημοσκόπηση του Levada-Center το 49% θεωρεί το ρόλο του Στάλιν «θετικό» ή «περισσότερο θετικό», ενώ 42% «αρνητικό» ή «περισσότερο αρνητικό».

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων στην προκήρυξή του το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ):

 «Ο Στάλιν, αποδείχτηκε άξιος συνεχιστής του έργου του Λένιν. Η καθυστερημένη τσαρική Ρωσία έγινε η Σοβιετική Ένωση, μια υπερδύναμη, που σε μεγάλο βαθμό ξεπέρασε τα επιτεύγματα των προηγμένων καπιταλιστικών χωρών. Παρά τις προσπάθειες να αμαυρωθεί η μνήμη του Στάλιν, αυτός παραμένει στα μάτια του σοβιετικού λαού και των εργαζομένων του κόσμου ως μια μεγάλη πολιτική φυσιογνωμία της εποχής μας, ως ένας αλύγιστος επαναστάτης κομμουνιστής».
Από το 902.gr

2 σχόλια:

  1. Πριν από κανά δυο βδομάδες είχες ανεβάσει κάτι σχετικά με την κίνηση του Ασσάντ να αποσύρει τα στρατεύματά του από τα υψίπεδα του Γκολάν και ότι αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε κάποιο επεισόδιο.

    Βουαλά: http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=305521

    Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.