Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Στα πρόθυρα πτώχευσης και η "Ομόνοια";

Μετά την οικονομική χρεοκοπία της Κύπρου, και την πολιτική χρεοκοπία του "αδελφού" ΑΚΕΛ, την ίδια πορεία μοιάζει να ακολουθεί και η ποσδοσφαιρική ομάδα της κυπριακής αριστεράς, αφού όπως διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου η ομάδα αδυνατεί να ανταπαξέλθει στα κριτήρια που απαιτεί η αδειοδότηση από την ΟΥΕΦΑ:

Μετά από πολύωρη αποψινή συνεδρία του, το ΔΣ της Ομόνοιας ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1. Στην σημερινή συνεδρία ο πρόεδρος του ΔΣ του σωματείου κ. Στέλιος Μυλωνάς υπέβαλε στο ΔΣ την παραίτηση του. Ο πρόεδρος προέβει σε διεξοδική ανάλυση των λόγων που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Οι λόγοι εστιάζονται στην αποτυχία του ΔΣ να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμο δάνειο που θα επέτρεπε στο σωματείο να περάσει χωρίς πρόβλημα τα κριτήρια ΟΥΕΦΑ Μαρτίου 2013. Ο πρόεδρος ενημέρωσε το ΔΣ για τις ενέργειες που έγιναν προς αυτή τη κατεύθυνση, και τόνισε ότι αισθάνεται προσωπικά υπεύθυνος για το ότι δεν τελεσφώρισαν οι προσπάθειες εξασφάλισης δανείου.
2. Μετά από εξαντλητική συζήτηση των θεμάτων που τέθηκαν, το ΔΣ δεν αποδέχτηκε την παραίτηση του πρέδρου και τον κάλεσε να παραμείνει στη θέση του. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.
3. Το ΔΣ επίσης θεωρεί ότι υπό τις περιστάσεις ο πρόεδρος του σωματείου επιτελεί σημαντικό έργο και υπηρετεί το σωματείο με το καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα από πραγματικά αντίξοες συνθήκες.
4. Το ΔΣ αξιολογώντας τα δεδομένα αισθάνεται την ανάγκη να απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κόσμο της ομάδας που την στήριξε και συνεχίζει να την στηρίζει. Εντούτοις,  κρίνει ότι δεν έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες βοήθειας από τους φίλους  του σωματείου. 
5. Το ΔΣ συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα,  εκπέμπει SOS προς το κόσμο της ομάδας και τον καλεί – σε μία ύστατη προσπάθεια - να συνεισφέρει και να συμμετέχει στην οικονομική εκστρατεία διάσωσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.
6. Το ΔΣ αισθάνεται υποχρέωση του να δώσει το άπαν των δυνάμεων του σε μία τελευταία προσπάθεια με ορόσημο την 31η Μαρτίου 2013. 
7. Εάν μέχρι τις 31/03/2013 το σωματείο δεν είναι σε θέση να αδειοδοτηθεί από την ΟΥΕΦΑ, το ΔΣ θα παραιτηθεί  και θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση για εκλογή νέου ΔΣ.
8. Ο πρόεδρος του ΔΣ θα εξηγήσει το σκεπτικό της πιο πάνω απόφασης στους εκπροσώπους των ΜΜΕ σε δημοσιογραφική διάσκεψη που θα γίνει αύριο στις 11.30 στο ξενοδοχείο Χίλτον. Επίσης θα αναλυθούν οι τρόποι με τους οποίους θα υλοποιηθεί η προσπάθεια για άμεση εξεύρεση οικονομικών πόρων.
και με δεύτερη σημερινή ανακοίνωση, συνεχίζει,
Αύριο πρωί (06/03) θα πραγματοποιηθεί, τελικά, η δημοσιογραφική διάσκεψη στην παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας μας, καθώς κρίθηκε σκόπιμο πως θα έπρεπε πρώτα να ενημερωθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα και το προσωπικό για τα τεκταινόμενα στο Σωματείο μας και έπειτα να γίνουν οι επίσημες δημόσιες τοποθετήσεις.

Στην αυριανή δημοσιογραφική διάσκεψη θα επεξηγηθούν οι λόγοι που οδήγησαν το Διοικητικό Συμβούλιο στην απόφαση που είχε ανακοινωθεί χθες στην επίσημη ιστοσελίδα μας, ενώ θα αναλυθούν οι τρόποι με τους οποίους θα υλοποιηθεί η προσπάθεια για άμεση εξεύρεση οικονομικών πόρων, στην οικονομική εκστρατεία διάσωσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Οι στιγμές που περνά το Σωματείο μας είναι κρίσιμες, γι’ αυτό και η συνεισφορά όλων κρίνεται απαραίτητη στον μεγάλο αγώνα που θα κάνουμε για να σώσουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ.
Από το πέταλο των οπαδών της Ομόνοιας
Τα παραπάνω σχολιάζονται και στο μπλογκ της Disadaimona, που γνωρίζει καλύτερα πράγματα και καταστάσεις από όσους τα παρακολουθούμε, έτσι και αλλιώς από μακρυά για να μπορούμε να κρίνουμε.
Το μπλογκ από την πλευρά του, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να εκφράσει τα συναισθήματα συμπάθειας που τρέφει προς την ιστορική ομάδα της Λευκωσίας, που έχει την ιδιαιτερότητα να είναι από τα ελάχιστα πρωτοκλασσάτα ποδοσφαιρικά κλαμπ στον κόσμο με σαφή κομμουνιστικό ιδεολογικό προσανατολισμό των οπαδών του, και να ευχηθούμε να αποδειχτούν προσωρινά τα ό,ποια προβλήματα έχουν προκύψει.

3 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. @Anef_Oriwn:
      Ευχαριστώ για τις παραπάνω πληφορίες. Καλή τύχη στην ομάδα...

      Διαγραφή
  2. Μας στάλθηκε ένα ανώνυμο σχόλιο για το ποστ.
    Θα παρακαλούσαμε για την χρήση ενός ψευδώνυμου προκειμένου να δημοσιευτεί
    (πολιτική δημοσίευσης του ιστολόγιου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.