Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ένταση αντεξουσιαστών - ΜΑΤ στη βίλα Σκαραμαγκά


Ένταση σημειώθηκε γύρω στις 7.30 το βράδυ της Παρασκευής έξω από τη Βίλα Σκαραμαγκά, στην οδό Πατησίων 61.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 200 άτομα που βγήκαν από το Πολυτεχνείο πήγαν στη Βίλα, που εκκενώθηκε πρόσφατα από τους καταληψίες, και επιχείρησαν να κόψουν τα λουκέτα με τροχό. Στο σημείο έσπευσε μία διμοιρία των ΜΑΤ και σημειωθήκαν επεισόδια μικρής έκτασης.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών, απώθησαν τους νεαρούς που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Οι μισοί από αυτούς κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Αιγύπτου, ενώ οι υπόλοιποι επέστρεψαν στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη και 49 προσαγωγές από τη γύρω περιοχή. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ορισμένοι διέρρηξαν την κεντρική πόρτα του κτιρίου, αλλά τότε επενέβησαν διμοιρίες των ΜΑΤ που τους απομάκρυναν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Για αρκετή ώρα έμεινε κλειστή η Πατησίων και οι δρόμοι που οδηγούν στα Εξάρχεια. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε πλήρως λίγο πριν από τις 11 το βράδυ.

Επίσης αστυνομικές δυνάμεις των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ αναπτύχθηκαν περιμετρικά των Εξαρχείων, στη Χ.Τρικούπη, τη Σπ.Τρικούπη και τη Θεμιστοκλέους.

Η αστυνομία, είχε εκκενώσει το κτίριο στις 9 Ιανουαρίου Στο συγκεκριμένο κτίριο διέμενε παλαιότερα η Μαρία Κάλλας, στα νεανικά της χρόνια. Η ιστορία της "κατάληψης Σκαραμαγκά" ξεκίνησε το 2009.
Από το nooz.gr
 Η δική μας απορία είναι ποιός ακριβώς σκέφτηκε την ενέργεια της ανακατάληψης, και τι ακριβώς είχε υπόψην του.
Περίμεναν δηλαδή πως η κυβέρνηση το "έκανε το κομμάτι της" με το "νόμος και τάξη" και τώρα θα τους αφήσει και πάλι να δρουν με τους πρότερους όρους (όταν τρώει ξύλο ως και η ...νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ!), ή ήταν τόσο αφελείς που θεώρησαν πως 200 νοματαίοι χωρίς καμμία κοινωνική γείωση και υποστήριξη θα μπορούσαν να πετύχουν μία "στρατιωτική" νίκη απέναντι στις κατασταλτικές δυνάμεις;
Και στις δύο περιπτώσεις, η θεωρητική πολιτική ανεπάρκεια των ιδεολογικών ταγών του Α/Α χώρου οδήγησε σε 49 προσαγωγές και μία σύλληψη, και φανταζόμαστε πως οι "απώλειες" θα ήταν πολύ μεγαλύτερες εάν οι μπάτσοι τους άφηναν να μπουν στο κτίριο για να το εκκενώσουν μετά (εκεί θα τους συλλάμβαναν όλους).
Υπάρχει βέβαια και η τρίτη εκδοχή.
Ολα αυτά να μην γίνονται από αφέλεια, αλλά στοχευμένα με σκοπό την δημιουργία "ηρώων" που θα μπορούσαν να συσπειρώσουν τις δυνάμεις ενός χώρου που μετά τα καραγκιοζιλίκια των "πλατειών" βρίσκεται σε αποσύνθεση, χωρίς κοινωνικές συμμαχίες και χωρίς κανέναν απολύτως πολιτικό μπούσουλα. 
Καλό θα ήταν να προβληματιστούν τα παιδιά που προορίζονται για αναλώσιμοι "ήρωες" στον βωμό τέτοιων σκοπιμοτήτων...

1 σχόλιο:

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.