Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Η .. Πέμπτη Φάλαγγα των νεοναζί και η δράση τους στα Εξάρχεια

Από το «Ποντίκι»
Τους τελευταίους μήνες ένα φαινόμενο παράδοξο, αλλά και πρωτόγνωρο για τα μέχρι τώρα δεδομένα της πλατείας Εξαρχείων, βρίσκεται όχι μόνο σε «άνθιση», αλλά και με τρομερά σταθερή περιοδικότητα. Τα βράδια είτε της Παρασκευής είτε του Σαββάτου «ξεχύνονται» στους δρόμους ορδές ατόμων που χυδαιολογούν και συγκρούονται με αντιεξουσιαστές ή επιτίθενται σε στέκια.
Η συγκεκριμένη πρακτική άρχισε να εφαρμόζεται ως αντίποινα, σύμφωνα με όσα συνεκτιμώνται από αστυνομικούς αναλυτές, στις οργανωμένες αντιφασιστικές μοτοπορείες που έκαναν οι αναρχικοί στον Αγιο Παντελεήμονα.
Σε προηγούμενο ρεπορτάζ το «Π» κατέγραψε κι ανέλυσε μια άλλου είδους συνάρτηση που «συνέδεσε» τα Εξάρχεια της αμφισβήτησης και της εναλλακτικής πρότασης ζωής με τον χώρο των ναρκωτικών. Η συνάρτηση αυτή προκλήθηκε από ένα πογκρόμ της αστυνομίας εις βάρος τοξικομανών και την επέμβαση στη Βίλα Αμαλία, που έγινε σε συνεργασία αστυνομίας και Δήμου Αθηναίων με την αστεία επίφαση της διακίνησης ναρκωτικών. Από αυτήν τη συνάθροιση των… συγκυριών έλειπε ο ενδιάμεσος τρίτος συντελεστής: το παρακρατικός.

Πριν από λίγο καιρό η αστυνομία πραγματοποίησε μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση «σκούπα» στην οδό Στουρνάρη και σε αρκετά μεγάλη ακτίνα γύρω από αυτήν, προκειμένου να γίνουν αθρόες προσαγωγές τοξικομανών. Η επιχείρηση είχε οργανωθεί κεντρικά από τη ΓΑΔΑ και η «αναγκαιότητα» της υπαγορεύτηκε αφενός από επεισόδιο προηγούμενων ημερών που προκάλεσαν τοξικοεξαρτημένοι στην περιοχή, αφετέρου για ν” ανιχνευθεί η σκοπιμότητα αυτού του είδους των περιοδικά επαναλαμβανόμενων επιθέσεων.

Τα Freikorps

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η διαπίστωση που προέκυψε είναι πως πολλοί από τους τοξικομανείς της περιοχής με αρχηγικό προφίλ έχουν «προσηλυτιστεί» από νεοναζιστές και χρησιμοποιούνται ως… Πέμπτη Φάλαγγα ώστε να πρωτοστατούν στα πογκρόμ αρχικά εις βάρος μεταναστών και στη συνέχεια, αναλόγως της συγκυρίας, κατά των αναρχικών.
Η συγκεκριμένη σύνδεση… «εξάρτησης» μεταξύ νεοναζί και εξαρτημένων από ναρκωτικά άρχισε να δημιουργείται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, αμέσως μετά την αποτρόπαια δολοφονία του Μανώλη Καντάρη, καθώς έκτοτε πολλοί τοξικομανείς χρησιμοποιούνται για τη στελέχωση των freikops
Η υπόθεση Καντάρη, θυμίζουμε, είχε σκορπίσει ρίγη συγκίνησης και αποτροπιασμού στην κοινή γνώμη στις 10 Μαΐου 2010, καθώς έπεσε νεκρός σε ληστρική ενέδρα μετανάστη για μία κάμερα έξω από το σπίτι του, την ώρα που πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητο του από πάρκινγκ της οδού 3ης Σεπτεμβρίου για να μεταφέρει την ετοιμόγεννη σύζυγο του στο μαιευτήριο.
Έκτοτε, και τους επόμενους μέχρι το καλοκαίρι μήνες, σημειώθηκαν αρκετές επιθέσεις και μαχαιρώματα εις βάρος μεταναστών από ασύλληπτους μέχρι σήμερα δράστες, την ευθύνη των οποίων η Χρυσή Αυγή π.χ. έχει αποποιηθεί, αλλά δεν έχει καταδικάσει.
Είναι δε χαρακτηριστικό, για να επανέλθουμε στις τρέχουσες εξελίξεις και τα γεγονότα, πως σε βίντεο που έχουν «ανέβει» στο Ίντερνετ και καταγράφουν άγριες οδομαχίες στα Εξάρχεια, από την πλευρά των τοξικομανών ακούγονται ρατσιστικές ύβρεις κατά των Αλβανών, ενώ στη συνέχεια ακούγεται το γνωστό σύνθημα «Αίμα – Τιμή – Χρυσή Αυγή» μεταξύ άλλων φράσεων, όπως «Σας γ… την αναρχία», «Εδώ είναι Ελλάδα», «Χρυσή Αυγή ρε».
Συνεπώς, το ερώτημα που ανακύπτει είναι: πώς ένας χώρος βαθιά στιγματισμένος και κατασυκοφαντημένος, όπως η κοινωνική ομάδα των τοξικομανών, υιοθετεί συμπεριφορές και συνθήματα ρατσισμού και μισαλλοδοξίας, ενώ είναι ο ίδιος κοινωνικά αποδιοπομπαίος;
«Στρατιώτες»
Το ζητούμενο για την αστυνομική έρευνα μετά τις αρχικές διερευνητικές διαπιστώσεις είναι: Με τι είδους ανταλλάγματα το νεοναζιστικό «ιερατείο» δημιουργεί τα freikops, με τα οποία κανείς δεν έχει επίσημη σχέση; Κι αυτό υπό την έννοια της πιθανότητας της σύλληψης. Όπως στις… ταινίες κατασκοπείας, όπου η επίσημη διωκτική αρχική αρνείται την ιδιότητα και την όποια διασύνδεση με τον μυστικό πράκτορα που ξεσκεπάζεται.
Από χρόνια ήταν γνωστός ο… «εισοδισμός» των νεοναζί στη μαφία και τους χούλιγκαν των γηπέδων προκειμένου ν” αντληθούν μέλη με σκοπό τη σύσταση ομάδων για καταδρομικές επιχειρήσεις, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε προ καιρού έχοντας ως στόχο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη.
Μέχρι πρότινος, πριν από την κρίση δηλαδή, όταν ο νεοναζισμός «μετρούσε» στην ελληνική κοινωνία μόλις λίγες εκατοντάδες φανατικούς υμνητές του Χίτλερ, η συγκρότηση τυφλά υπάκουων και πλήρως ελεγχόμενων «στρατιωτών» δεν είχε ουσιαστικό αντίκρισμα ή αξία.
Τώρα όμως που ο νεοναζισμός συναντά απήχηση και βρίσκει ερείσματα μέσω της Χρυσής Αυγής, τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί και έχει εκτοξευθεί κατακόρυφα ο βαθμός απειλής για την ανασύσταση παρακρατικών μηχανισμών, χειρότερων από αυτούς που γνώρισε η χώρα, και ως προς τις πρακτικές μεθόδους και ως προς το – δραματικό – αποτέλεσμα.
Το ζήτημα είναι αν ο Δένδιας και η αστυνομία έχουν τη βούληση να εξετάσουν το πρόβλημα και να βρουν τις λύσεις πριν αυτό ριζώσει δυναμιτίζοντας τα θεμέλια της Δημοκρατίας και της κοινωνικής ειρήνης.
Πηγή: "Βαθύ κόκκινο" 
Μερικά δικά μας σχόλια:
1) Ενα από τα λίγα άξια εγκώμιου πράγματα που έχουν κάνει οι "αντιεξουσιαστές" είναι η μακρόχρονη (και συχνά βίαιη) αντιπαράθεση τους με τα κυκλώματα διακίνησης ηρωίνης στα Εξάρχεια. Από ό,τι φαίνεται, μάλλον τα "τζάνκια" βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν την εκδίκηση τους μέσω της Χ.Α., η οποία προφανώς(!), "παρέλειψε" να τους ενημερώσει πως θα είναι οι πρώτοι που θα πάρουν την άγουσα για τα ...κρεμαντόρια σε περίπτωση επικράτισης των ναζί...
2)Περί χουλιγκάνων: Ο Α/Α χώρος πληρώνει την χρόνια ιδεολογική εμμονή του, της αναγόρευσης του λούμπεν σε "επαναστατικό υποκείμενο".
Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα...
3)Στις πλατείες ήταν καλά παρεούλα με τους φασίστες. Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα #2
4)"...Το ζήτημα είναι αν ο Δένδιας και η αστυνομία έχουν τη βούληση να εξετάσουν το πρόβλημα και να βρουν τις λύσεις.."
Εδώ προφανώς το "Ποντίκι" παίζει με την νοημοσύνη μας. "Ο Δένδιας και η αστυνομία" να "βρουν λύση"  σε ένα "πρόβλημα" που με κάθε συνείδηση και μεθοδικότητα δημιούργησαν και εξακολουθούν να καλιεργούν οι ίδιοι;

18 σχόλια:

  1. "... Με τι είδους ανταλλάγματα το νεοναζιστικό «ιερατείο» δημιουργεί τα freikops..."
    ΚΑΙ
    "... τα "τζάνκια" βρήκαν την ευκαιρία να πάρουν την εκδίκηση τους μέσω της Χ.Α...."

    Αυτοί οι δύστυχοι, οι τοξικοεξαρτημένοι, δεν έχουν μυαλό και διάθεση για εκδίκηση, όπως δεν έχουν για μίσος ή αγάπη. Για τίποτα και κυρίως για κανέναν δεν νοιώθουν τίποτα.
    Η χρήση ουσιών τούς έχει ακινητοποιήσει κάθε συναίσθημα,
    εκτός από ...εκείνο που τους καθοδηγεί να σέρνονται στη χρήση ουσιών και πίσω απ' αυτούς που τους εξασφαλίζουν τη δόση τους...

    Όποιοι μάλιστα τους την προσφέρουν δωρεάν, τους έχουν και στο χέρι...

    Τους χρησιμοποιούν όπως και για ό,τι θέλουν...

    Γι' αυτό άλλωστε άνοιξαν οι ιθύνοντες διάπλατα τις πόρτες των ναρκωτικών στη νεολαία.

    Μήπως λοιπόν να συνδέσουμε με όσα συμβαίνουν και τη ...μεταφορά τής πιάτσας των τοξικοεξαργημένων κατά Στουρνάρη μεριά...;;;

    Κάπου εκεί δεν είναι; Ή κάνω λάθος;

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ:
      Αφενός δεν είναι όλοι οι πρεζάκηδες στο τελευταίο στάδιο για "να μην έχουν άλλα αισθήματα". Υπάρχουν και αρκετά ενδιάμεσα. Όπως υπάρχουν κατηγορίες μικροδιακινητών που είναι και χρήστες κλπ...
      Από την άλλη μεριά βέβαια ο παράγοντας που βάζεις δεν μπορεί να αγνοηθεί σε καμμία των περιπτώσεων. Εγώ τον παράλειψα σαν αυτονόητο. Πιστεύω όμως πως συνδυάζεται με αυτόν που ανάφερα, παρά πως τον αναιρεί...
      Υ.Γ.
      Η μεταφορά της πιάτσας έγινε και κάτω από την "πίεση" (χρησιμοποιώ τον πιο ευγενικό όρο που μπορώ) που δέχτηκαν οι διακινητές στην πλατεία από ομάδες Α/Α, που έιχαν και την ηθική υποστήριξη των κατοίκων της περιοχής. Οπως είπα και πριν, αυτή είναι μία από τις δράσεις τους που δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω σαν θετική, όσο και αν το μόνο της αποτέλεσμα ήταν να μεταθέσει το πρόβλημα δύο δρόμους παρακάτω. Τουλάχιστον απέβαλαν το στίγμα της υπόθαλψης των διακινητών, που είχε επιχειρηθεί επανειλημένα να τους φορτωθεί...

      Διαγραφή
  2. Σχετικά με το πρώτο από τα δικά σας σχόλια.
    Μήν είσθε καθόλου σίγουροι.
    Ένα από τα βασικά συνθήματα του Α/Α χώρου είναι το
    "Οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη".
    Πλήν όμως και προσωπικά ο υποφαινόμενος αλλά και άλλα άτομα του φιλικού μου κύκλου έχουμε την ακριβώς αντίθετη γνώση.
    Πως δηλαδή όχι μόνο χρήστες αλλά και διακινητές από τον Α/Α χώρο αφθονούν.
    Αυτό βέβαια δεν αναιρεί την πραγματικότητα στην οποία αναφέρεται το σύνθημα που ανέφερα.

    Taliban

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Taliban:
      Δεν ξέρω την πηγή της γνώσης που μου αναφέρεις, πάντως συχνάζοντας από παιδί σχεδόν στα εξάρχεια, και έχοντας και προσωπικές γνωριμίες με πολύ κόσμο από τον χώρο αυτό (το οριστικό μου κόψιμο κάθε είδους σχέσης ήρθε μετά τα γεγονότα του συντάγματος στις 20/10, όπου πλέον τους ταύτισα ανοιχτά με τους φασίστες), η δική μου εμπειρία λέει ακριβώς το αντίθετο, ειδικά όσο αφορά την ηρωίνη συγκεκριμένα.

      Διαγραφή
    2. Έγραψα με σαφήνεια πως έχω ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ γνώση χρήσης ΚΑΙ διακίνησης ΗΡΩΙΝΗΣ από πασίγνωστα άτομα του Α/Α χώρου.
      Λεπτομέρειες μπορώ ευχαρίστως να σου δώσω, αλλά εκτός δικτύου.

      Taliban

      Διαγραφή
    3. @Taliban:
      Αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να συζητηθεί δημόσια. Συμφωνούμε.
      Το μέηλ μου είναι γνωστό, αν επιθυμείς και μπορείς να τα πούμε από κοντά

      Διαγραφή
  3. @ TRASH

    ΛΕΣ
    "Αφενός δεν είναι όλοι οι πρεζάκηδες στο τελευταίο στάδιο για "να μην έχουν άλλα αισθήματα"

    Δεν ξέρω μετά από πόσο χρονικό διάστημα χρήσης ουσιών ακινητοποιείται το υπεύθυνο νεύρο τού εγκεφάλου. Πάντως αρκετά νωρίς, αφού η εξάρτηση επέρχεται γρήγορα. Γνωρίζω όμως ότι η επαναλειτουργία του ολοκληρώνεται πλήρως κάποια χρόνια μετά την απεξάρτηση. Από 3 ως 5 νομίζω. Δεν είμαι σίγουρος. Ευκαιρία όμως να το ψάξω λίγο το θέμα, γιατι πραγματικά καίει τα νιάτα...

    Όσο για τους Α\Α δεν τους συμπεριέλαβα καθόλου στο προηγούμενο σχόλιό μου. Κι ούτε αντιλαμβάνομαι για ποια πλατεία λες. Θυμάμαι "πιάτσες" κάπου στη Ζήνωνος, στην πλατεία Βάθη και στην πλατεία Ομόνοιας. Δε νομίζω ότι αυτές οι πλατείες είχαν θαμώνες Α\Α. Σίγουρα θα υπήρχαν-υπάρχουν και αλλού "πιάτσες", κι ίσως σε κάποια απ' αυτές αναφέρεσαι, μα δεν έτυχε να πέσουν στην αντίληψή μου.

    Χαιρετώ

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑΝΕΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΦΡΑΓΚΟΣ:
      Μίλαγα για την παλατεία εξαρχείων φυσικά, που ήταν πιάτσα επί χρόνια και σταμάτησε να είναι, εν πολλοίς χάρη στην δράση των Α/Α ομάδων. Επ' αυτού έχω προσωπική άποψη σαν χρόνιος θαμώνας της περιοχής. Η ίδια προσωπική εμπειρία (και όχι κάποια επιστημονική γνώση επί του θέματος) μου επιτρέπει να γνωρίζω εμπειρικά αυτά που ανάφερα για τους τοξικομανείς.

      Διαγραφή
  4. Αυτό που με ανησυχεί πιο πολυ στο παραπάνω άρθρο είναι το προφανές . Οτι δηλαδή η χρυσή αυγη προσπαθεί αποφασιστικά και απροκάλυπτα να φτιάξει στρατό . Το βλέπεις πάντου, διεισδύει σε ομάδες που έχουν όπλα όπως πχ αστυνομία , στρατό κτλ σε περιθώριακούς τύπους της νύχτας ( μπράβους κτλ) τώρα σε πρεζέμπορες - πρεζόνια κ.ο.κ
    Το κράτος απ την άλλη κάθεται απροκάλυπτα και κοιτάει και βάζει φυλακή ,δέκα και δεκαπέντε χρόνια ,ως τρομοκράτες κάτι εικοσάχρονα που πετάνε δυναμιτάκια.
    Και μεις ; Εμείς που στην τελική είμαστε ο τελικός ο στόχος αυτού σκηνικού που στήνεται τι πρέπει να κάνουμε; Δεν είναι ρητορικό το ερώτημα,αλήθεια δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα διαφωνήσω μαζί σου.
      Ούτε η Χρυσή Αυγή φτιάχνει στρατό, ούτε το κράτος κοιτάει.
      Το κράτος στήνει εκ νέου παρακράτος υπό τον μανδύα της ΧΑ θα ήταν ο σωστός ορισμός. Και έχουμε ήδη αρκετές αποδείξεις για αυτό.
      Οσο για το τι θα κάνουμε εμείς, το λέμε. απομόνωση των φασιστών από την εργατική τάξη και τα συνδικάτα σε πρώτο επίπεδο, από τις γειτονιές σε δεύτερο. Και φυσικά αυτοπεριφρούρηση.
      Μέχρι στιγμής μοιάζει να αποδίδει...

      Διαγραφή
    2. ´´Ούτε η Χρυσή Αυγή φτιάχνει στρατό, ούτε το κράτος κοιτάει.
      Το κράτος στήνει εκ νέου παρακράτος υπό τον μανδύα της ΧΑ θα ήταν ο σωστός ορισμός. Και έχουμε ήδη αρκετές αποδείξεις για αυτό.´´
      Ισως και να χεις δίκιο , αν και σηκώνει πολυ κουβέντα αυτό το πράγμα .
      Εγώ την θέση μου ,ειναι η αλήθεια ,πως δεν την στηρίζω πάνω σε ειδικές πληροφορίες διότι δεν τις διαθέτω. Απλά κάταλήγω σε αυτό συμπέρασμα κάνοντας ως αρχική υπόθεση πως την Χ.Α την δημιούργησε και τη γιγάντωσε τμήμα της μικρό αστικής τάξης , μαγαζάτορες , μικροεμπόροι που καταστράφηκαν και τώρα θέλουν αίμα και όχι το κατασταλτικό κράτος υπό τον φόβο ενός μαχόμενου λαϊκού κινήματος γιατί τέτοιο κίνημα σε μεγάλη έκταση δεν βλέπω προς το παρόν . Αυτό πίστεύω, με κάθε επιφύλαξη φυσικά για την ορθότητα του συλλογισμού.

      Διαγραφή
    3. @kostas:
      Αν ρίξεις μία ματιά στις αναρτήσεις του ιστολόγιου με την ετικέτα "φασισμός" θα βρεις αρκετά στοιχεία που στηρίζουν την άποψη που έβαλα. Και αν θέλεις μπορούμε να προσθέσουμε και κάποια άλλα, που δείχνουν πως οι φασιστικές συμμορίες έχουν την επίσημη στήριξη της αστικής τάξης και του κράτους της.
      π.χ.
      Γνωρίζεις το γεγονός πως στις "λέσχες εφέδρων" (που στελεχώνονται σε μεγάλο βαθμό από φασίστες) χορηγούνται αφειδώς πυρομαχικά για εξάσκηση, την στιγμή που στις μοίρες αλεξιπτωτιστών (μιλάμε για "ειδικές δυνάμεις") οι βολές έχουν αραιώσει για λόγους "οικονομίας";
      Οι συγκριτικοί αριθμοί είναι καταλυτικοί, αλλά δεν μπορούν να αναφερθούν εδώ, καθώς κυνδινεύουμε να διωχθούμε για "αποκάλυψη στοιχείων που έχουν σχέση με την εθνική ασφάλεια". Για τον ίδιο λόγο αρκετές τέτοιου είδους πληροφορίες, δεν μπορούν μεν να ντοκουμενταριστούν δημόσια, είναι αρκετές δε για να μπορέσουμε να σχηματήσουμε άποψη.
      Ακόμη:
      Πότε το φασιστικό "κίνημα" δεν ήταν αυθόρμητο. Πάντοτε προμοταρίστηκε οργανώθηκε και δυναμώθηκε από το ίδιο το αστικό κράτος. Αυτό επιβεβαιώνει και η ιστορική εμπειρία. Αν είχαμε να κάνουμε απλά με 50 αλήτες, θα τους λιανίζαμε στο ξύλο και θα λύναμε το πρόβλημα (όπως άλωστε πιστεύουν αφελώς κάποιοι). Δυστυχώς είναι πολύ πιο περίπλοκο.
      Και τρίτο:
      Το αστικό κράτος βλέπει μπροστά. Τον φασισμό τον ενδυνάμωσε όταν ύπηρξε κύνδινος δημιουργίας λαϊκού κινήματος. Παρά την υποχώρηση και την μανιπουλάτσια αυτού, ο κίνδυνος για τους αστούς, που προωθούν μία κοινωνία με πολύ μαστίγιο και χωρίς καρότο, παραμένει. Καθάρματα είναι, όχι βλάκες...

      Διαγραφή
  5. "Το ζητούμενο για την αστυνομική έρευνα μετά τις αρχικές διερευνητικές διαπιστώσεις είναι: Με τι είδους ανταλλάγματα το νεοναζιστικό «ιερατείο» δημιουργεί τα freikops, με τα οποία κανείς δεν έχει επίσημη σχέση;"

    Η αστυνομία, δηλαδή η ασφάλεια, που βγάζει λάδι πάντα όλους τους ακροδεξιούς-παρακρατικούς, ψάχνει να βρει πως συνδέονται οι χρυσαυγίτες με τους τοξικομανείς, λίγες μόλις μέρες μετά το όχι και τόσο αθώο ξήλωμα ολόκληρου τμήματος δίωξης ναρκωτικών στο Βόλο; Και όλα αυτά τα σενάρια και περιγραφές, βασιζόμενα μόνο σε ασφαλίτικες πηγές; Δηλαδή ο Χ ουγκ και ο Υ τζάνκης ή μικροέμπορος έρχονται και κάνουνε νταραβέρια αδιαμεσολάβητα με στρατηγικό σκοπό τον α/α χώρο και η ασφάλεια ψάχνει να βρει τι γίνεται;

    Ή ο συγγραφέας του άρθρου μας δουλεύει ή εγώ είμαι τρομερά καχύποπτος.

    Ευτυχώς που έρχεται και η τελευταία πρόταση του άρθρου και βάζει τα πράγματα στη σωστή σειρά: Δημοκρατία (αστική) και κοινωνική ειρήνη. Άρα Δένδια βάρα. Και ποιος θα τις αρπάξει από τη στιγμή που είναι γνωστή η ακροδεξιά φύση της αστυνομίας, των Δένδια/Σαμαρα και η επιλογή του αστικού κράτος σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης για "δώστε πρέζα στο λαό";

    Η θέση μου απέναντι στον α/α χώρο και τη στάση του γενικά στο εργατικό κίνημα είναι γνωστή. Αλλά αυτό εδώ, εάν ισχύει έτσι, παραπάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @subutai red:
      από ότι είδες, της ίδιας άποψης είμαι και εγώ. Γράφω:
      "...Εδώ προφανώς το "Ποντίκι" παίζει με την νοημοσύνη μας. "Ο Δένδιας και η αστυνομία" να "βρουν λύση" σε ένα "πρόβλημα" που με κάθε συνείδηση και μεθοδικότητα δημιούργησαν και εξακολουθούν να καλιεργούν οι ίδιοι;..."

      Διαγραφή
    2. Δε διαφωνούμε επί της ουσίας. Απλώς το σχόλιο εδώ είναι αντιγραφή από αυτό που έκανα στο praxisred.

      Παρ' όλα ταύτα, ασφαλίτικα κλπ, το δημοσίευμα του Δελατολαποντικιού προσφέρεται ως τροφή για σκέψη των αστικών σχεδιασμών.

      Φόρα την μπέρτα σου και πέτα, γιατί έχουμε μαλλιά να ξάνουμε, δεξιά κι αριστερά.

      Σχετικά με τον σχεδιασμό εκκαθάρισης του α/α χώρου, άνευ λόγου κι αιτίας, λέμε τώρα, και με τη συγκατάθεση των συριζαίων, ποια η άποψή σου; Βλέπεις να ισχύει κάτι τέτοιο ή είναι η ιδέα μου;

      Διαγραφή
  6. @subutai red:
    Δεν συμφωνώ πως υπάρχει κάποιο σχέδιο εκκαθάρισης του Α/Α χώρου. Τα γεγονότα δεν συνάδουν προς μία τέτοια κατεύθηνση. Νομίζω πως περισσότερο ήταν ένα προπαγανδιστικό παιχνίδι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είχε για την ΝΔ πολλαπλά και προφανή οφέλη.
    -Περιόρισε τις διαροές στα δεξιά της.
    -Απόκοψε τον ΣΥΡΙΖΑ από την συμμαχία του με τον Α/Α χώρο (Το 15% περίπου των ψηφοφόρων του αυτοπροσδιορίζονται ως "αντιεξουσιαστές")
    -Ανάγκασε τον ΣΥΡΙΖΑ να αυτοεξευτελιστεί για μία ακόμη φορά, κάνοντας στροφή 180 μοιρών σε μόλις τρεις μέρες.
    -Απασχόλησε την επικαιρότητα από τα (σφαγιαστικά) νομοσχέδια των ημερών.
    -Πήρε για πρώτη φορά κεφάλι στα γκάλοπ.

    Ποιά είναι τώρα τα γεγονότα που δεν συνάδουν με σχέδιο εκκαθάρισης του Α/Α χώρου;
    Κάποιες σκέψεις έχω κάνει εδώ: ( http://fadomduck2.blogspot.gr/2013/01/blog-post_16.html )
    Αν σε αυτό προσθέσουμε πως παρά την "επικοινωνιακή" τρομολαγνεία των ημερών, είχαμε και δύο συλλήψεις για την ΣΠΦ, που δεν κατέληξαν σε προφυλάκιση (όπως θα αναμένοταν αν υπήρχε σχέδιο εκκαθάρισης*), δεν προκύπτει βούληση για εξαφάνιση του Α/Α χώρου. Εκείνο που προκύπτει είναι η διττή χρήση αυτού του χώρου από τους αστικούς σχεδιασμούς, είτε αφήνεται ελέυθερος να προβοκάρει, είτε χτυπιέται για να εμπεδωθεί αίσθηση "ασφάλειας" σε ένα πιο συντηρητικό ακροατήριο.

    *Εκτός εάν κάποιος πιστεύει πως τα τυπικά στοιχεία "ενοχής" ή "αθωότητας" παίζουν σημαντικό ρόλο σε τέτοιου είδους υποθέσεις, που η δικαστική αυθαιρεσία είναι κανόνας όταν υπάρχει πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο.
    Κοινώς εάν υπήρχε πολιτικός σχεδιασμός για εξάλειψη του Α/Α χώρου, θα τους είχαν προφυλακίσει ακόμη και με όλα τα νομικά στοιχεία υπέρ των κατηγορούμενων. Το έργο το έχουμε ξαναδεί άλωστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΟ

    Το σωστό είναι «κρεματόριο» και όχι «κρεμαντόριο».

    Η λέξη «κρεματόριο» σημαίνει «αποτεφρωτήριο νεκρών» και προέρχεται από τα γερμανικά: η γερμανική λέξη είναι Krematorium και πλάστηκε σχετικά πρόσφατα (19ος αιώνας) από το λατινικό ρήμα cremo που πάει να πει «καίω».

    Μη απολιθωμένος (ακόμα!) από τις ακτές της Ανατολικής Βαλτικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Μη απολιθωμένος (ακόμα!) από τις ακτές της Ανατολικής Βαλτικής:
      Ευχαριστώ για την δίορθωση

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.