Σύμφωνα με την αστική εκδοχή της ιστορίας, ο Στάλιν ήταν ..."δικτάτορας"!
Και αυτό γιατί, επί ηγεσίας του καταδικάστηκαν ή εκτελέστηκαν (επειδή, όπως οι ίδιοι αστοί ιστοριογράφοι υποστηρίζουν, δεν "ελέγχονταν" από τον ίδιο):
Αφού όπως μας οι ίδιοι οι αστοί μας λένε, δεν "έλεγχε" τον κομματικό και κρατικό μηχανισμό, τον ...στρατό(!!), ούτε και τις ...μυστικές υπηρεσίες(!!!) της ΕΣΣΔ!!!!!!!!
Και μπαίνει το ερώτημα:
Εάν είναι εναντίον σου,
Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, μόνο μία μπορεί να είναι, για αυτό και δεν την θέτει κανείς.
Ο ΛΑΟΣ!
Αλλά αν "κυριαρχείς" λόγω της λαϊκής στήριξης, ενάντια σε όλες τις εξουσιαστικές κρατικές δομές, τότε...
...τι διάολο "δικτάτορας" μπορεί να είσαι;
Η λέξη δεν σημαίνει ακριβώς αυτόν που εκμεταλλευόμενος τις κρατικές δυνάμεις ποδηγετεί τον λαό;
Και αυτό γιατί, επί ηγεσίας του καταδικάστηκαν ή εκτελέστηκαν (επειδή, όπως οι ίδιοι αστοί ιστοριογράφοι υποστηρίζουν, δεν "ελέγχονταν" από τον ίδιο):
- Σειρά πρωτοκλασάτων στελεχών του ίδιου του μπολσεβίκικου κόμματος και του κρατικού μηχανισμού (Τρότσκι, Ζηνόβιεφ, Κάμενεφ, Μπουχάριν κλπ)
- Η στρατιωτική ηγεσία της ΕΣΣΔ (Τουχασέφσκι κλπ)
- Δύο κατά σειρά διοικητές των μυστικών υπηρεσιών (Γιεζώφ, Γιάκοντα)
Αφού όπως μας οι ίδιοι οι αστοί μας λένε, δεν "έλεγχε" τον κομματικό και κρατικό μηχανισμό, τον ...στρατό(!!), ούτε και τις ...μυστικές υπηρεσίες(!!!) της ΕΣΣΔ!!!!!!!!
Και μπαίνει το ερώτημα:
Εάν είναι εναντίον σου,
- η κομματική γραφειοκρατία
- ο κρατικός μηχανισμός
- ο στρατός
- οι μυστικές υπηρεσίες
Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, μόνο μία μπορεί να είναι, για αυτό και δεν την θέτει κανείς.
Ο ΛΑΟΣ!
Αλλά αν "κυριαρχείς" λόγω της λαϊκής στήριξης, ενάντια σε όλες τις εξουσιαστικές κρατικές δομές, τότε...
...τι διάολο "δικτάτορας" μπορεί να είσαι;
Η λέξη δεν σημαίνει ακριβώς αυτόν που εκμεταλλευόμενος τις κρατικές δυνάμεις ποδηγετεί τον λαό;
Ο Στάλιν ούτε δικτάτορας ήταν ούτε σφαγέας ούτε τίποτα από όλες αυτές τις αηδίες που λένε. Αντίθετα ήταν ένας τεράστιος ηγέτης .Αυτό ειναι προφανές διότι πήρε μια χώρα απο τις στάχτες του εμφυλίου και την έκανε σε λίγα χρόνια υπερδύναμη ´´κατα τα λεγόμενα των αστών ´´ . Τόσο μεγάλη που οι αστοί παγκοσμίως λαχτάρισαν τόσο που γέννησαν τον χιτλερ να τον πολεμήσει. Οταν πλέον εξοντωθηκε κι αυτός ,φοβήθηκαν ακόμα πιο πολύ και βαλαν το σιδιρουν παραπετασμα μπάς και γλιτώσουν. Γιαυτο και σήμερα τον βρίζουν τόσο , γιατί τόσο τον φοβούνται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ερώτημα όμως ειναι το εξής για τον κόσμο της αριστεράς. Αυτός ο μέγας ηγέτης ήταν και μέγας κομμουνιστής ή όχι ; Κατα την γνώμη μου μέγας κομμουνιστής ειναι αυτός που. α) καταργεί τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής και β) αυτός που θα χειραφετείσει την εργατικη τάξη ,θα την αφυπνησει και θα την βοηθήσει ν αποκτήσει συνείδηση του συμφεροντός της .
Ο Στάλιν το πρώτο αντικειμενικά το κατάφερε . Στη Σοβιετική Ένωση επι των ημερών του καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής δεν υπήρχαν .
Αντίθετα όμως το δεύτερο δεν μπόρεσε τελικά να το πετύχει, δηλαδή να χειραφετηθει η εργατικη τάξη . Νομίζω πως κι ο ίδιος το ένιωθε πως αυτή ειναι μια διαδικασία χρονοβόρα γιαυτο και πολεμισε λυσσαλέα τον οπορτουνισμο ώστε να δώσει χρόνο στους εργάτες να ωριμάσουν . Δυστυχώς όμως τελικά αποδείχτηκε πως και τον οπορτουσμο δεν κατάφερε να νικήσει ,διότι μετά τον θάνατο του ο οπορτουνισμος έκανε πάρτυ και η εργατικη ταξη δεν ωριμασε τόσο ώστε να ξεσηκωθεί όταν έπρεπε να να υπερασπίσει την εξουσία της που άρχισε να κινδυνεύει περίπου απο το 20 ο συνέδριο και μετά.
Σ αυτή τη βάση νομίζω πως πρέπει να μιλάμε και να κρίνουμε τον Στάλιν και όχι με παράνομαστη τις χοντραδες των ΜΜΕ .
Φυσικά και συμφωνώ με ό,τι επισημαίνεις.
ΔιαγραφήΕκείνο που το άρθρο ήθελε να καταδείξει, είναι πως η αστική προπαγάνδα τελικά αυτοδιαψεύδεται στα μάτια ενός σκεπτόμενου ανθρώπου.
Για αυτό δεν μπήκα στην διαδικασία να την αποδομήσω, αλλά απλά να δείξω το πως αυτοαναιρείται, ακόμη και αν δεν ακούσει κάποιος ποτέ τον αντίλογο με τα πραγματικά γεγονότα, με τα οποία το μπλογκ έχει ασχοληθεί εξάλλου στο παρελθόν.
Δεν κάνει εντύπωση, που οι διάφοροι συκοφάντες, κατηγορούν τον Ιωσήφ Στάλιν ως πρόσωπο και όχι το έργο που έγινε επί εποχής του ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν μιλάνε ούτε για την κολλεκτιβοποίηση της γεωργίας, ούτε για την εκβιομηχάνιση της χώρας, ούτε για την νίκη επί του φασισμού ...
Χτυπούν προσωπικά, γιατί αυτό πιο εύκολα περνάει, κυρίως μετά την αντεπανάσταση των Γκορμπατσόφ, Γιάκοβλεφ, Σεβαρντνάντζε και ΣΙΑ !
Πόσοι μικρόψυχοι είναι ...
Και, χωρίς επιχειρήματα ...
@faros:
ΔιαγραφήΚαλά, αυτοί αν μπορούσαν, θα μας έλεγαν πως τον Β'ΠΠ τον κέρδισε ...ο Τρότσκι!
Αν και αυτά που ακούμε, καθόλου απίθανο, να το ακούσουμε σε μερικά χρόνια και αυτό!
και κάτι ακόμη:
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν έχεις χτυπήσεις όλη την κρατική γραφειοκρατία (κόμμα, κράτος, στρατός, μυστικές υπηρεσίες), πως γίνεται να κατηγορείσαι για ...γραφειοκράτης;
θεωρω πως για την αριστερα σημερα ειναι ντροπη να ειναι και να θαυμαζει τον σταλιν,γιατι κατεστρεψε το εργο της οκτωβριανης επαναστασης και εγκαθιδρυσε ενα δικτατορικο καθεστως οπου προνομιουχοι ηταν μονο αυτοι του κομματος και ο΄λαος και η εργατια παρεμειναν το ιδιο και οποιος μιλουσε πηγαινε στην σιβηρια. ηταν ενας κοκκινος τσαρος.
ΑπάντησηΔιαγραφήθεωρω πως σημερα η αριστερα πρεπει να απορριψει τον σταλινισμο και να βασιστει στα διδαγματα της οκτωβριανης επαναστασηςκαι του λενιν μονο.
@Ανώνυμος3 Ιανουαρίου 2013 6:15 μ.μ.:
ΔιαγραφήΤο σχόλιο παρότι ανώνυμο, δημοσιεύεται κατ' εξαίρεση προκειμένου να δείξει την πολιτική γύμνια, τον τυφλό αντικομμουνιστικό φανατισμό και τον σκοταδιστικό δογματισμό, των φορέων τέτοιου είδους απόψεων.
Θα μπορούσε σαν απάντηση, πάρα πολύ εύκολα, να ξαναμπεί αυτούσιο το αρχικό άρθρο, το οποίο ο ανώνυμος σχολιαστής μας δεν μοιάζει να έχει διαβάσει, αφού δεν δοκιμάζει να αποδομήσει, έστω και ΜΙΑ του αιτίαση, να διαψεύσει έστω ΕΝΑ του σημείο...
Εμείς πάλι δεν μπορούμε να αντισταθούμε στον πειρασμό να μην επισημάνουμε κάτι κραυγαλέο:
"...να βασιστει στα διδαγματα της οκτωβριανης επαναστασηςκαι του λενιν μονο..."
Μέχρι και την ΝΕΠ λοιπόν (τότε πέθανε ο Λένιν), μια χαρά ήταν η Οχτωβριανή. Τι ήταν η ΝΕΠ (κατά τον ίδιο τον Λένιν);
"-Κρατικός καπιταλισμός κάτω από την εξουσία της δικτατορίας του προλεταριάτου"
-Τι έγινε μετά και πρέπει να τα απορρίψουμε;
Κάτι ψιλα, η εκβιομηχάνηση, η κολεκτιβοποίηση, η σοσιαλιστική οικοδόμηση, η αντιφασιστική νίκη και η μεταπολεμική ανοικοδόμηση της ΕΣΣΔ...
Πρέπει δηλαδή κατά τον ανώνυμο σχολιαστή μας, από την επανάσταση του οχτώβρη να κρατήσουμε ό,τι είχε σχέση με τα αστοδημοκρατικά της καθήκοντα, και να πετάξουμε ό,τι είχε σχέση με τον σοσιαλισμό. Ακόμη και την αντιφασιστική νίκη!
Σαν fadomduck2 ευχαριστούμε για την επιβεβαίωση της άποψης που έχουμε εκφράσει, πως "αντισταλινισμός" είναι το χαϊδευτικό του αντικομμουνισμού...
Υ.Γ.
Την επόμενη φορά, θα ήταν καλό να διαβάσετε, τόσο το κείμενο που θα θέλατε να σχολιάσετε, όσο και τους όρους σχολιασμού του μπλογκ
Θα προσέθετα το εξής: στην σημαντικότερη διαμάχη μέσα στο ΚΚΣΕ, αυτή μεταξύ αγοραίων και αντιαγοραίων, ο Στάλιν μειοψήφισε καθώς ήταν με τους δεύτερους που ηττηθήκαν πολιτικά. Πάμε πάλι: ο "στυγνός δικτάτωρας Στάλιν", στη σημαντικότερη στιγμή της ΕΣΣΔ, που έκρινε το μέλλον και τη πτώση της ουσιαστικά, ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΣΕ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι όχι μόνο αυτό, αλλά το ίδιο συνέβει και στις Δίκες της Μόσχας, που υποτίθεται ήταν ο τρόπος του να εξολοθρεύσει τους εσωκομματικούς του εχθρούς, παρόλα αυτά η πρόταση του ήταν αρκετά ηπιοτερη απο των υπολοίπων.
"Τέλος, μερικά μέλη της επιτροπής τοποθετήθηκαν "υπέρ της πρότασης του σ. Στάλιν". Ομως, ποια ήταν αυτή;
Από το φωτοαντίγραφο του πρωτοκόλλου της επιτροπής συνεπάγεται αρχικά ότι "η πρόταση του σ. Στάλιν" οδηγούσε στο να περιοριστούν μόνο στη διοικητική εξορία, χωρίς να αποδοθούν στη δικαιοσύνη οι Μπουχάριν και Ρίκοφ και χωρίς να δοθεί η υπόθεση στο ΛΕΕΥ. Ακριβώς μια τέτοια πρόταση - "να εξορίσουν" - υποστήριξαν στις ομιλίες τους οι Μ. Ουλιάνοβα, Βαρέικις, Κρούπσκαγια, Μόλοτοφ, Βοροσίλοφ. Ομως υπό την πίεση των ριζοσπαστικά διακειμένων μελών της επιτροπής, φαίνεται ότι λήφθηκε άλλη απόφαση, και για την τελική επικύρωσή της από την Ολομέλεια επεξεργάστηκαν άλλη "αιτιολογημένη απόφαση", στην οποία γινόταν ήδη λόγος για την αναγκαιότητα να αποδοθεί η υπόθεση των Μπουχάριν και Ρίκοφ στο ΛΕΕΥ. Αν και δεν είναι τόσο ξεκάθαρο, ποιος έκανε την πρόταση με αυτό το περιεχόμενο, έλαβε την υποστήριξη όλων των μελών της επιτροπής. Είναι δυνατό να ήταν κάποιο σχόλιο ή κατά την τοποθέτηση του Στάλιν στη συνεδρίαση της επιτροπής συζητήθηκαν διάφορες εκδοχές απόφασης για το ζήτημα της υπόθεσης των Ρίκοφ και Μπουχάριν, όμως σε κάθε περίπτωση "η πρόταση του σ. Στάλιν" ήταν η πιο ελαφριά από όσες ακούστηκαν."
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=1681773&publDate=9/3/2003
metalorixos
http://www.youtube.com/watch?v=PiZw-3V4_uE
ΑπάντησηΔιαγραφήτο ψευδώνυμο ΑΛΗΣ
ΑπάντησηΔιαγραφή