Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Αλληλοκαταγγελίες «αριστερών» συνδικαλιστικών παρατάξεων στην ΕΘΕΛ, για συνεργασίες με ακροδεξιούς



Το επίμαχο κάλεσμα

Την πρώτη την είδαμε στο ιντιμήντια, και εκπορεύεται από το «Ξεκίνημα». Αφορά μία εκπρώτης όψης απίστευτη καταγγελλία για συνεργασία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ακροδεξιούς, μέσα στην ΕΘΕΛ!
Πιο συγκεκριμένα διαβάζουμε:                   

«...Η παράταξη ΕΑΣ στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με τον επικεφαλής της μάλιστα Σταύρο Μανίκα να έχει κατέβει υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις βουλευτικές εκλογές. Η παράταξη αυτή επέλεξε να «ενημερώσει τους συναδέλφους» στην ΕΘΕΛ , συνεργαζόμενη και συμπαρατασσόμενη με τον «Σύνδεσμο Οδηγών», μια ακροδεξιά, φασιστική παράταξη...»

(ολόκληρη η ανακοίνωση του «ξεκινήματος» εδώ)
Μία τέτοιας βαρύτητας καταγγελλία δεν θα μπορούσε βέβαια να μείνει αναπάντητη. Ετσι στην ιστοσελίδα της παράταξης «ΕΑΣ» διαβάζουμε:


« ...Φαίνεται πως η τακτική της ψευδούς ενημέρωσης μέσω «λάσπης στον ανεμιστήρα» είναι ιδιαίτερα προσφιλής στο ΞΕΚΙΝΗΜΑ και την Ανεξάρτητη Παρέμβαση.
 Γιατί δεν εξηγείτε αλλιώς ότι στο «δημοσίευμα» ξεχνάνε εσκεμμένα να αναφέρουν , ότι η ΕΑΣ έκανε πράξη την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του ΔΣ για ενημέρωση των εργαζομένων ανά αμαξοστάσιο από ΟΛΕΣ τις παρατάξεις για την επερχόμενη ψήφιση των μέτρων  , υπερασπίζοντας τις θέσεις της.
 Την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση ενώ την ψήφισαν ,δεν την υλοποίησαν η ΠΑΣΚΕ η ΔΑΚΕ και η Ανεξάρτητη Παρέμβαση . Μάλλον για το ΞΕΚΙΝΗΜΑ η ομόφωνη ψήφιση της πρότασης στο ΔΣ είναι δημοκρατική διεργασία και η υλοποίηση συνεργασία με ακροδεξιά....»

Και παρακάτω ανταποδίδει την καταγγελία για συνεργασία με τον γνωστό Σουκαρά και την ακροδεξία, στην «Ανεξάρτητη παρέμβαση»!
(Ολόκληρο το κείμενο εδώ)
Ο "συνδικαλιστής" της ΕΘΕΛ Σουκαράς
(αριστερά με το σίδερο και τον επίδεσμο)

Εμείς δεν καταλάβαμε και πολλά πράγματα, πέραν του ότι ο γνωστός Σουκαράς φαίνεται να είναι περιζήτητος συνεργάτης για την «μη -δογματική αριστερά», γενικώς.
 Το αφισσάκι του καλέσματος πάντως, μοιάζει να δικαιώνει το «ξεκίνημα».

Οποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο, ας μας διαφωτήσει....

Update:

8 σχόλια:

  1. RE PESIA APO OTI 3ERW TO 3EKINHMA ''3EKINHSE'' SAN ''ORGANVSH FRA3IA'' TOOY LALIWTH MESA STO PASOK. SHMERA EINAI MAI APO TIS SYNISTWSES TOY SYRIZA....H ANTARSYA APO OTI 3ERW KANEI DIALOGO ME TON SYRIZA SYNERGAZETE SE MIA SEIRA SWMATEIA ERGATIKA KENTRA KAI OMOSPONDIES KAI MALISTA ''YPOGARFHKE'' TELEYTEA KAI SYMFWNIA GIA APO KOINOY SYMPOREYSH STIS DIADHLWSEIS.ETOIMAZETE MALISTA ( ANTARSYA ) NA APOTELESEI ALLH MIA SYNISTWSA TOY SYRIZA ( KATAGGELIA ROYSH). BEBEA THA MOY PEITE EDW YPARXEI AGASTEI SYNERGASIA APERXOMENOY PROEDROY KAI PLEIOPSIFIAS SVMATEIOY STO ERGOSTASIO SPIDER POY ANHKOYN STO NAR(SYNISTWSA THS ANTARSYA) ME THN ERGODOSIA KAI ANOIXTH STHRI3EI THS ERGODOSIAS STHN APERXOMENH DIOIKHSH POY ANHKEI STO NAR.LETE NA DINOYN KAPOIOI APO TWRA E3ETASEIS YPOTAGHS KAI SYNERGASIAS ME TA AFENTIKA GIA NA APOKTHSOYN DIABATHRIO EISODOY STO SYRIZA? O KAIROS THA DEI3EI KAI GIA THN BIOMHXANIA STA GIANNENA KAI THN STASH TOY NAR ALLA KAI GIA TIS KATAGGELIESW THS ADERFOSYNISTVSAS 3EKINHMA-ANTARSYA.LETE EKEI STHN KOYMOYNDOYROY NA APERGAZONTE MAZIKH LOBOTOMH STIS ENAPOMEINANTES OMADES THS ARISTERAS?
    HDH H KOE TO SFYRODREPANO TO EBGALKE APO TIS SHMAIES TOUS, PWS THA MPOROUSE ALLWSTE NA KANEI TO ANTITHETO AFOY TO K.E.A. POY ANTIPROEDREYEI O SYRIZA EINAI YPER TVN ODHGIWN THS E.E. GIA KATARGHSH TWN KOMMOUNISTIKWN SYMBOLWN?
    ANTE KAI MIAS KAI EISASTE KAI EN DYNAMEI KYBERNHSH MAZI ME TON SYRIZA KAI MESA APO AYTOUS , FTIAXTE SOSIALISMO OPWS EPAGGELETE O SYRIZA.....KAI ME THN ASTIKH TA3H KAI ME ERGATIKOUS ELEGXOUS.
    GIVRGOS-PATRA!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Γιώργος-Πάτρα:
      Επί του διαδικαστικού:
      Στο πα΄νω μέρος της σελίδας, εάν ανοίξεις την καρτέλα "όροι σχολιασμού", θα βρεις ένα widget για την πετατροπή των greeklish σε ελληνικά. Εάν έχεις κάποιο τεχνικό πρόβλημα με το ελληνικό πληκτρολόγιο, χρησιμοποίησε το την έπόμενη φορά. Σε αυτό το σχόλιο την "μετάφραση" την έκανα εγώ, και το αντιγράφω ώστε να είναι αναγνώσιμο:
      ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ''ΞΕΚΙΝΗΣΕ'' ΣΑΝ ''ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΡΑΞΙΑ'' ΤΟΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ....Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ "ΥΠΟΓΑΡΦΗΚΕ" ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ( ΑΝΤΑΡΣΥΑ ) ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ( ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΡΟΥΣΗ). ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ SPIDER ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ NAΡ(ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ NAΡ.ΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ; Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ NAΡ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ" ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΟΣΥΝΙΣΤΩΣΑΣ ΞΕΚΙΝΗΜΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ.ΛΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΝΑ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΣΤΙΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ;
      ΗΔΗ Η ΚΟΕ ΤΟ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΦΟΥ ΤΟ K.E.A. ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΕΥΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΤΗΣ E.E. ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ?
      ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ , ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ.....ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ.
      ΓΙΩΡΓΟΣ-ΠΑΤΡΑ!!!

      Υ.Γ.
      Αν μπορείς, απέφυγε τα καφαλαία.
      Και εγώ για το ξεκίνημα, περίπου αυτά ξέρω. Αλλά οι αλληλοκαταγγελλίες μοιάζουν να έχουν βάση αμφότερες. Σε κάθε πρίπτωση, και γνωρίζοντας πως ο 1 στους 4 περίπου, αναγνώστες του μπλογκ υποστηρίζει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, περιμένω τις απόψεις τους... (μάλλον εις μάτειν...)

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λες και ήξερα ότι θα σκάσει κάτι τέτοιο στο αέρα, έγραψα ένα σχόλιο στο blog Lenin Reloaded, που σίγουρα δεν πρόλαβε να διαβαστεί από κανέναν, αφού αυτομάτως πέσανε κάνα-δυο, ή τρεις, νέες αναρτήσεις εκεί. Αφορμή για το σχόλιό μου, ήταν μια ανάρτηση σχετικά με την κάποτε ιδρυτική διακύρηξη του ΣΥΡΙΖΑ κλπ συριζαίικα.

    Θεωρώ ότι κάποιο ενδιαφέρον σχετικά με την ανάρτησή σου εδώ. Στο καταθέτω, μια και το έχω αποθηκευμένο. Πλέον τα αποθηκεύω όλα τα σχόλιά μου, γιατί καμπόσα κάνουν ...φτερά, κι ενώ τα στέλνω δεν δημοσιεύονται.

    @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

    H ANTAΡΣΥΑ, ...Αριστερά κι αυτή, μας καλεί σ' επανάσταση χωρίς να υπάρχει επαναστατική κατάσταση, την οποία επανάσταση, αν βρέχει εκείνην τη μέρα, μην ανησυχούμε, θα την κάνει σε κλειστό χώρο.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, ...Αριστερά κι αυτός, μας δωρίζει αβέρτα αταξική κοινωνία μέσα στον καπιταλισμό. Κάνει δηλαδή επανάσταση σε κάποιο σαλόνι και μας ενημερώνει για τις παραπέρα εξελίξεις, βεβαιώνοντάς μας πάραυτα, ότι αφέντες και δούλοι με το ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση θα την περνάμε φίνα ούλοι...

    Α, τώρα που θυμήθηκα. Εν καιρώ να προσθέσουμε και το Μιχαλολιάκο με τη συμμορία του, διότι όπως δήλωσε ο ίδιος, είναι και οι ναζιστοφασιστοσυμμορίτες, η ...Αριστερά τού μέλλοντος...

    Για το ΠΑΣΟΚ δεν νομίζω ότι χρειάζονται πολλά λόγια. Μην το κουράζουμε κιόλας, διότε βρίσκεται στο τελικό στάδιο μετακόμιστης στο ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε...

    Απ' τη Νέα Δημοκρατία αναμένονται εντός των ημερών δηλώσεις για το πότε παίρνει κι αυτή σειρά στην ...Αριστερά.

    Οι ΟΙΚΟΛΌΓΟΙ ως γνωστόν χωράνε σ' όλα τα ταμπλώ τής ...Αριστεράς, οπότε είναι εύκολη υπόθεση.

    Το ΕΠΑΜ, δεν το συζητώ... Αριστερά πέρα για πέρα, αφού στις τελευταίες εκλογές δεν κατέβηκε, για να πάρει τις έστω λίγες ψήφους του ο ΣΥΡΙΖΑ, οπότε περνά κι αυτός τις εξετάσεις ...Αριστερά.

    Ξέχασα κανένα Αριστερό πολιτικό χώρο τού παρόντος ή του ...μέλλοντος;
    Αν ναι, συγχωρήστε με, διότι διαθέτει τέτοιο φάρδος, πλάτος και βάθος το τσουβάλι τής ...Αριστεράς, που χωρά τούς πάντες μέσα... Πώς να τους θυμάμαι όλους λοιπόν;

    Τι μας απομένει; Το ΚΚΕ.
    Ευτυχώς όμως το ΚΚΕ επιμένει να παραμένει κομμουνιστικό κόμμα και δεν μπαίνει σ' αυτό το τσουβάλι, αλλιώς θα το διέγραφα απ' τη συνείδησή μου ως επικίνδυνο και προδοτικό κόμμα.

    ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Ανεργος και άφραγκος:
      -Τον σχολιασμό σου στον Αντώνη τον έχω υπόψην μου, και μάλλον δεν θα διαφωνήσουμε σε πολλά.
      -Αφησες δύο φορές το ίδιο σχόλιο, οπότε έσβησα την πρώτη.

      Διαγραφή
  4. Απάντηση του "Ξεκινήματος" στην ΕΑΣ

    http://www.xekinima.org/arthra/view/article/apantisi-toy-ksekinimatos-stin-eas/

    Φοίβος Μακρίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Φοίβος Μακρίδης:
      Πρόκειται προφανώς για την απάντηση του "ξεκινήματος", στην απάντηση της ΕΑΣ. Θα την προσθέσουμε στο αρχικό κείμενο, όπως και ό,ποια άλλη πληροφορία για το ζήτημα.
      Ευχαριστούμε για την παρέμβαση.

      Διαγραφή
  5. Το Ξ κάνει μια καταγγελία η οποία απο ότι φαίνεται έχει βάση . Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά λόγια ν´ αγαπιόμαστε . Σύντροφοι σοβαρότητα ! Ειδάλλως στη Τατιανα να βρείτε το δίκιο σας . Γυαριτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.