[Φωτογραφία από συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου στις 31 Αυγούστου 2010 κατά τον μήνα τρίτο μετά Μνημονίου] |
Διότι γράφει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με το προσωπείο του σκεπτικιστή απέναντι στο PSI:
“Χωρίς στρατηγική διαπραγμάτευσης για την αναδιάρθρωση του χρέους και αλλαγή πολιτικής θα ζήσουμε άλλη μια φορά ό,τι έγινε με το PSI. Δέκα μήνες μετά η επανακεφαλαιοποίηση είναι σε εκκρεμότητα, η οικονομία βυθίζεται, η αγορά έχει στεγνώσει και η αυξανόμενη ύφεση ακυρώνει στη πράξη τα όποια οφέλη του «κουρέματος».”Και παρακάτω διατυπώνει τις αντιρρήσεις της για τη νεοφιλελεύθερη ταυτότητα της ΕΕ:
“Οι ηγεσίες της Ευρώπης άβουλες και μοιραίες από τον Δεκέμβρη του 2010 μέχρι σήμερα αποφασίζουν την μονόπλευρη ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και τη δογματική αναγόρευση της περιοριστικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό θέσφατο”.Τέλος, αντιγράφοντας τις φράσεις του Αλέξη Τσίπρα αυτολεξεί υπογραμμίζει:
“Η αντίληψη του «καλού παιδιού» που άνευ όρων λαμβάνει μέτρα και στη συνέχεια ζητά επιβράβευση, οδηγεί τη χώρα μας σε συνεχώς δυσμενέστερη θέση”, για να ζητήσει βεβαίως “εναλλακτική πρόταση και αλλαγή πολιτικής” και εμβριθώς να πει πως “απαιτείται μακροπρόθεσμη στρατηγική εξόδου από την κρίση και σθεναρή διαπραγμάτευση τόσο για τη χώρα μας όσο και τη συνολική Ευρωπαϊκή προοπτική”.
Τι έλεγε μέχρι σήμερα όμως η Μαριλίζα;
03.12.2011 Ομιλία στη Βουλή, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Κύρωση κρατικού προϋπολογισμού και προϋπολογισμών ειδικών ταμείων & υπηρεσιών οικονομικού έτους 2012»«Η ψήφιση του προϋπολογισμού στέλνει ένα τριπλό μήνυμα. Μήνυμα αφενός στην Ευρώπη ενισχύοντας τη διαπραγματευτική μας δύναμη, μήνυμα πολιτικής ευθύνης και πάνω από όλα ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό που μας ακούει ότι μέσα από αυτή την προσπάθεια μπορούμε πλέον αυτή τη χρονιά να βάλουμε τις βάσεις για μία προοπτική ελπίδας για τη χώρα μας».
15.01.2012 Ομιλία στην 12η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
«Την Κυβέρνηση αυτή τη στηρίζουμε για να ολοκληρώσει τα κρίσιμα θέματα -τα είπε ο Βαγγέλης Βενιζέλος με πάρα πολύ δραματικό τόνο- του PSI που είναι η μόνη χειροπιαστή ελπίδα βιωσιμότητας γι΄ αυτή τη χώρα και φυσικά τη νέα δανειακή σύμβαση».
Επίσης:
«Σκληρές αποφάσεις δύσκολες, οι οποίες όμως θα ήταν αναγκαίες για τη χώρα ούτως ή άλλως είτε ήμασταν στο μνημόνιο είτε όχι, οι διαρθρωτικές αλλαγές κι εκεί όντως αποφάσεις που πολιτικά απλώς τα προηγούμενα χρόνια διαχρονικά κι έχουμε κι εμείς ευθύνη τα βάζαμε κάτω από το χαλί και βολευόμασταν σε μια περίοδο ευημερίας».10.02.2012 Επιστολή παραίτησης, από τη θέση της Αναπληρωτού Υπουργού Εξωτερικών, προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Λουκά Παπαδήμο
«Η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου, κυρίως μέσα από την ολοκλήρωση του PSI και τη μείωση του χρέους αποτελεί χειροπιαστή ελπίδα για την ανάκαμψη της χώρας μας».
26.04.2012 Ομιλία, στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση, στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ»
«Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα στις 7 Μαΐου μπορεί να συνεισφέρει με την εμπειρία των διαπραγματεύσεων και της διεκδίκησης στην Ευρώπη, πολύ περισσότερο τώρα που βλέπουμε ότι αρχίζουν τα πρώτα προοδευτικά ρήγματα σε αυτόν τον σκληρό νεοφιλελεύθερο συσχετισμό δυνάμεων που ζήσαμε όλη την τελευταία δεκαετία».
02.05.2012 Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΝΤ1» με τον δημοσιογράφο Κώστα Λασκαράτο
«Η χώρα μας θα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειές της, δηλαδή τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, τη δημοσιονομική προσαρμογή, και το πλαίσιο πολιτικής που είναι απαραίτητο για μία σύγχρονη οικονομία».
04.05.2012 Μήνυμα για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής
«έχει αξία η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Γιατί έχει δεσμευτεί για τις μεγάλες αλλαγές που απαιτούνται, ώστε να βγούμε από το Μνημόνιο με ασφάλεια σε τρία χρόνια».
Για να δανειστούμε τις φράσεις του Θανάση Καρτερού, από την Αυγή λίγες μέρες νωρίτερα, στο άρθρο του με τίτλο “η πιστή Μαριλίζα” σχετικά με την παραίτησή της, “δεν μιλάμε εδώ για την Μπιρμπίλη, τη Δαμανάκη, τον Γερουλάνο – για λαθρεπιβάτες που είδαν φως κι ανέβηκαν. Για την Ξενογιαννακοπούλου μιλάμε, που στεκόταν πάντα κοντά στους μηχανοδηγούς, ήταν παρούσα σε όλες τις φάσεις του κινήματος και δεν ζαλίστηκε σε όλες τις καμπές του”.
Πηγή: ΜΑΟ.gr
...me τη χαρα θα μείνουν μερικοι μερικοι... Η Μαριλιζούλα, αν περάσει από Κομμουνδούρου, θα 'ναι μοναχα απέξω! Γκαραντί λεβεντόμαγκες
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ανώνυμος26 Νοεμβρίου 2012 11:50 μ.μ.:
ΔιαγραφήΑρχικά ο ανώνυμος σχολιασμός, δεν επιτρέπεται σε αυτό το μπλογκ.
2)Ποιοί θα μείνουν με την χαρά; Αυτοί που της έδωσαν βήμα στην Αυγή;
3)Γιατί τέτοια εμπάθεια με το Μαριλιζάκι;
Δηλαδή ο Μητρόπουλος, ο Κουρουπλής, η Σακοράφα, η Κατσέλη, ο...Κολλάς(!), και ένα σωρό άλλοι, είναι περισσότερο "αριστεροί" ή λιγότερο ΠΑΣΟΚ από την Μαριλίζα;
Υ.Γ.
Κάτι να γίνει να επιστρέψει και το Μαράκι. Την έχει φάει η μοναξιά εκεί στας Ευρώπας, και όσο και να το κάνεις, περισσότερο "αριστερό" παρελθόν και παιδεία έχει από τα άλλα απολειφάδια του αυριανισμού που έχουν μαζευτεί στην κουμουνδούρου (τα ίδια ισχύουν φυσικά και τον "σύντροφο" Μίμη).
"...Το ισχυρό ΠΟΛΥΣΣΥΛΕΚΤΙΚΟ κόμμα που ασκούσε ή διεκδικούσε την εξουσία σχεδόν σαράντα χρόνια μάς άφησε χρόνους. Πάπαλα..."
ΑπάντησηΔιαγραφήΤάδε έφη Θανάσης Καρτερός αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την αποχώρηση της Ξενογιαννακοπούλου που ...θυμήθηκε η γυναίκα ότι υπάρχει και λαός...
Για να λέει όμως ο Θανάσης Καρτερός, τα παραπάνω, κάτι περισσότερο θα ξέρει...
Αλήθεια, ο ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, πόσες συνιστώσες έχει...;;;
ΑΝΕΡΓΟΣ και ΑΦΡΑΓΚΟΣ
@revoltanergosafragos:
Διαγραφή-"...Αλήθεια, ο ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, πόσες συνιστώσες έχει...;;;"
-Τώρα καμμία! Τάση ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ομπάμα (αλλά και ΕΟΚ μαζί- μην το χάσουμε το κελεπούρι)και τα σκυλιά του Παναγιώτη δεμένα!
Αμ,πώς!