Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Μικρή μαρτυρία για την παρέμβαση του ΠΑΜΕ στην παρέλαση της θεσσαλονίκης

Την παρακάτω μαρτυρία, την ζητήσαμε και την πήραμε από σύντροφο που ήταν παρόντας στα γεγονότα.

Ανταπόκριση από Θεσσαλονίκη

Τα πράματα έγιναν περίπου ως εξής:

Μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης ετοιμαστήκαμε, περίπου 100 άτομα του ΠΑΜΕ και μερικοί της ΠΕΑΕΑ με πλακάτ, κεντρικό πανό και δυο-τρεις σημαίες με τα διακριτικά της εθνικής αντίστασης, να μπούμε στο δρόμο και να κάνουμε πορεία διαμαρτυρίας. Ήμασταν 200 μέτρα ανατολικά του "Μακεδονία Παλάς", μετά την πεζογέφυρα. Υπήρχε μια διμοιρία των ΜΑΤ ακριβώς μπροστά μας, δεν είχαμε δηλαδή πολλούς, ο κύριος όγκος θαρρώ ήταν πιο πέρα κοντά στην εξέδρα των επισήμων .

Επικεφαλής ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης (μέλος του ΠΓ και βουλευτής του ΚΚΕ) που έκανε τις διαπραγματεύσεις. Ο επικεφαλής του τμήματος της αστυνομίας καθυστερούσε και ο Κωνσταντινίδης με έντονο ύφος (σχεδόν «εκφοβιστικό», λόγω και του επιβλητικού του παραστήματος) είπε «Δηλαδή τι, θα περιμένουμε πότε θα τελειώσουν τις δηλώσεις τους εκεί πέρα; Τρέλα πουλάτε;» . Αυτά περίπου ήταν τα λόγια του. Και χωρίς να κάνει παύση είπε «κάντε αλυσίδες» και στιγμιαία πέσαμε πάνω στη διμοιρία και την απωθήσαμε μέχρι το απέναντι πεζοδρόμιο. Εμείς δεν ήμασταν και πολύς λαός, 100 άτομα, άντε 150 (ο κόσμος μας ήταν διασκορπισμένος και σε άλλες παρελάσεις σε διάφορες συνοικίες και γειτονιές), αλλά απέναντι σε μια διμοιρία είχαμε τους συσχετισμούς. Έπεσαν κάτι ψιλές, έκαναν και χρήση χημικών. Τα χημικά μας αποπροσανατόλισαν λίγο, ακινητοποίησαν κάποιους συντρόφους για μερικά δευτερόλεπτα και σε άλλους έφεραν έντονη τάση για εμετό. Όπως μάθαμε αργότερα ένας συνάδελφός μας απ’ τη βιομηχανική ζώνη της Σίνδου χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ωστόσο με την κίνηση προς τα πίσω που κάναμε, ήδη οι επικεφαλής της συγκέντρωσης μας είχαν τάξει κατά τρόπο ώστε να πιάσουμε όλο το μήκος του δρόμου, πράμα που ανάγκασε τα ΜΑΤ να τρέξουν σχετικά άγαρμπα και να μπουν μπροστά απ' το πανό.

Μέσα σε μερικά λεπτά ξεκινήσαμε την πορεία φωνάζοντας κυρίως αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, όλοι σε αλυσίδες. Την ίδια ώρα, όσο περνούσαμε μπροστά από το Μακεδονία Παλάς, έκαναν επιδείξεις F16 περνώντας σε μικρή απόσταση απ' την παραλία, και νόμιζες ότι θα γινόταν κάνας βομβαρδισμός. Τα συνθήματά μας στα κενά ανάμεσα στο θόρυβο ακουγόντουσαν δυνατά κι αποφασισμένα. Πολύς κόσμος μας χειροκροτούσε, οι πιο σκεπτικιστές λένε ότι χειροκροτούσαν τα αεροπλάνα.

Φασίστες είδαμε καμιά δεκαριά, εικοσάρηδες-εικοσπεντάρηδες, ακριβώς κάτω απ' τη πεζογέφυρα, που προσπαθούσαν να προκαλέσουν βρίζοντας και χαιρετώντας ναζιστικά, χωρίς να φέρουν διακριτικά της ΧΑ, σημαίες ή κάτι άλλο. Κατά τ' άλλα θρασύδειλοι ψευτόμαγκες Η πορεία εξελίχτηκε ομαλά μέχρι την Αριστοτέλους, όπου διαλυθήκαμε.

Βλέπε ακόμη:

1 σχόλιο:


  1. Ο άνεμος μπερδεύει τους δρόμους
    τις χρονολογίες τα πρόσωπα
    Παρασέρνει τη σκόνη απ’ τα πεδία των μαχών
    Αυτή η σκόνη θάβει σιγά σιγά την Ευρώπη
    Τα χέρια τους είναι έτοιμα
    να σώσουνε τον κόσμο
    Εις τους αιώνας των αιώνων

    Ερχόμαστε
    Παραμερίστε
    Κατεβαίνουμε σαν μια χιονοστιβάδα
    που όσο κατηφορίζει μεγαλώνει.

    ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.