Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Η επιστολή Τσίπρα και η επερχόμενη Βάρκιζα του εργατικού κινήματος

Καθώς τα καραγκιοζιλίκια με τις διερευνητικές εντολές συνεχίζονται και όλοι περιμένουν μπροστά στις τηλεοράσεις την επερχόμενη εγκαθίδρυση του..... σοσιαλισμού στήνεται όλο και πιο έντονα το νέο δίπολο για τις αναμετρήσεις που έρχονται. Η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αφου ζήτησε δήλωση απο τους αστούς πολιτικούς για τις επιστολές τους στην Ε.Ε, αφού διεύρυνε απο τώρα την εκλογική της βάση με την νομιμοποίηση έτοιμων απο καιρό δεξιών και αριστερών μαιντανών, προχώρησε στην αποστολή της δικής της εξεγερμένης επιστολής προς την Ευρωπαική Ένωση. Σε αυτήν την επιστολή έχει εξαφανιστεί πλήρως η περίφημη "καταγγελία της δανειακής σύμβασης" που υποτίθεται ότι ήταν η ανυποχώρητη "κόκκινη γραμμή" στις διαπραγματεύσεις όπως και τα "πέντε σημεία". Αντί για όλα αυτά υιοθετείται η φράση " οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής" που θα μπορούσε άνετα να υιοθετηθεί απο όλα τα αστικά κόμματα. 


Η επιστολή έχει μεγάλη σημασία γιατί όλη η γραμμή και πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει στηριχθεί στην στάση που θα κρατήσει απέναντι στην Ε.Ε που υποτίθεται ότι θα την αναγκάσει να πάρει πίσω τα μέτρα. Είναι δηλαδή το πρώτο σαφές δείγμα για το τι θα ακολουθήσει.

Αυτές τις κρίσιμες στιγμές που ο κόσμος ψάχνει κάπου να ακουμπήσει και εναποθέτει τις ελπίδες του σε μια έστω μικρή αλλαγή που θα φέρει μια "αριστερή κυβέρνηση" το εμπόριο ελπίδας γίνεται θέαμα και επικοινωνιακή τακτική. 

Η αυλαία αυτού του έργου θα πέσει πολύ σύντομα, μαζί με όσους επιλέξουν να το απαρτίζουν. Το ζήτημα όμως είναι να μην λέμε στον κόσμο και τους συναδέλφους ότι "δικαιωθήκαμε", ότι "εμείς τα λέγαμε" ,ότι πρέπει να "διορθώσει την ψήφο του" και άλλα παρόμοια αλλά να συμβάλλουμε για να υπάρξει πραγματική λύση και διέξοδο στα προβλήματα του. Και αυτό είναι δύσκολο να γίνει χωρίς δράση και πρωτοβουλίες στο εργατικό κίνημα, χωρίς πολιτικό-εργατικό μέτωπο που θα βγάλει στο "δρόμο" τα κρίσιμα ζητήματα, τώρα που ανοίγει η συζήτηση για τους "άλλους δρόμους", τώρα που ο κόσμος ψάχνει μπάς και μπορεί να υπάρξει κάτι άλλο. Αλλιώς χαρίζεται όλο αυτό το ρεύμα που έχει μέσα του μεγάλα τμήματα της εργατικής τάξης (όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα στις εργατικές περιοχές) στην σοσιαλδημοκρατία. Έτσι μπορεί να ενισχυθεί και η ανάγκη της καταγγελίας και του ξεκάθαρου διαχωρισμού απο αυτό το κοινοβουλευτικό τσίρκο.

Η εποχή των-αναμφίβολα σωστών- διαπιστώσεων (ο λαός είναι έτσι/ο λαός είναι αλλιώς) και των δηλώσεων (χρειάζεται το ένα /χρειάζεται το άλλο) έχει παρέλθει.  Αν δεν υπάρξουν τώρα πρωτοβουλίες σε μια άλλη κατέυθυνση (και στο εργατικό κίνημα ιδιαίτερα), ακόμα και αυτήν την διάψευση των ελπίδων του κόσμου θα την χρεωθούν εκείνες οι δυνάμεις που δεν "στήριξαν" και δεν "συμμετείχαν". Και η ζημιά θα είναι ανυπολόγιστη. Μετά απο τους σοσιαλδημοκράτες περιμένουν και άλλοι στην σειρά......
από το Praxis

5 σχόλια:

  1. Αυτή η αλητεία που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ και Αριστερά στην Ελλάδα δεν υπάρχει..Πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ikonikos:
      Αν σκεφτείς πως ήδη έχουν ξεπεράσει σε αλαζονεία και δημαγωγία το ΠΑΣΟΚ, ενώ ακόμη δεν έχουν κυβερνήσει και με ποσοστά μόλις 16 κόμμα κάτι, προβλέπω να το νοσταλγούμε το ΠΑΣΟΚ....

      Διαγραφή
    2. Σχετικό ποστ νομίζω για το τι παίζεται στην πλάτη των λαών

      Δείτε και το βίντεο οι γνωρίζοντες αγγλικά για να πάρετε μια ιδέα τι "αριστερή κυβέρνηση" ετοιμάζουν μαζί με τα αντίστοιχα "εναλλακτικά μέσα" (και όχι μόνο εδώ αλλά σε διεθνές επίπεδο...)

      Διαγραφή
  2. Και για να κάνω και την κριτική μου...Νομίζω ότι κατευθύνσεις του να στηρίζουν κομουνιστές (κυρίως μπλόγκερ κτλ.) εγχειρήματα όπως το Unfollow και την Ελληνοφρένεια που υποσκάπτει καθαρά με "συριζαίικους" όρους το λαϊκό κίνημα προς χάρη ενός λαϊκίστικου "πλουραλισμού", στα αριστερά της "Ράδιο Αρβύλας", είναι τουλάχιστον προβληματικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ikonikos:
      το unfollow δεν νομίζω πως μπορούμε να το συγχέουμε με την ελληνοφρένεια που πραγματικά έχει εκλαϊκεύσει και μεταφέρει σε πολύ πλατύτερο κόσμο τις απόψεις του κόμματος. Το γεγονός πως για να το κάνει χρησιμοποιεί τις όντως ΣΥΝασπισμένες τακτικές του "πλουραρισμού" και των επιθέσεων "φιλίας" θα κριθεί εν τέλη από την αποτελεσμάτικότητα των τακτικών αυτών, που κακά τα ψέμματα αποδυκνύονται, βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον, αποτελεσματικότατες.
      Κατά τα λοιπά, ο fadom επιμένει από ότι βλέπεις, στην γραμμή της πόλωσης και της κατά μέτωπο αντιπαράθεσης με την σοσιαλδημοκρατία, οπότε αμαρτία δεν έχει... :)

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.