Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Γιατί είναι απωθητικό το ΚΚΕ

Αυτό το κείμενο το είχα γράψει πέρσι τέτοιο καιρό (27/5), και με το "κίνημα της πλατείας" στα ντουζένια του. Διαβάζοντας και το κείμενο του στρατολάτη, διαπίστωσα πως διατηρεί δυστυχώς την επικαιρότητα του ένα χρόνο μετά, και θα μπορούσε να έχει γραφτεί (με ελάχιστες αλλαγές) ακόμη και σήμερα. Τελικά αποφάσισα να το αναδημοσιεύσω ως έχει...


-Το ΚΚΕ δεν αντιλαμβάνεται το τι θέλει ο "κόσμος".
-Το ΚΚΕ δεν ξέρει να μιλήσει στον "κόσμο".
-...και άλλα τέτοια ηχηρά.
Μετά τόσες φορές που τα έχω ακούσει αυτά τις τελευταίες μέρες, είπα να επισκεφτώ τον ψυχαναλυτή μου και να τον φέρω στην ΚΟΒ, όπου έχουμε πέσει σε βαθιά κατάθλιψη από τον λαό που μας γύρισε την πλάτη, γιατί δεν έχουμε facebook (εγώ έχω, στην ζούλα).
Αλλά μετά κάθησα και σκέφτηκα:
-Γιατί το απολιτικ (δεν το λέω εγώ, οι ίδιοι το υπερασπίζονται) συνονθύλευμα της πλατείας Συντάγματος είναι ο "κόσμος", και οι διπλάσιες τριπλάσιες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, δεν είναι;
-"Α, μα το λέει ο ...Προτοσάλτε!", ψέματα θα πει;
Να προσθέσω (και για τους πιο ψαγμένους), για τον ίδιο λόγο που κάποιοι πάνε στην πορεία της ΓΣΕΕ "για να είναι με τον κόσμο", ενώ το ΠΑΜΕ με περισσότερο κόσμο στις συγκεντρώσεις του είναι ...σεχταριστικό!
-Το πρόβλημα δεν είναι πως το ΚΚΕ δεν αντιλαμβάνεται το τι θέλει (και αυτός) ο κόσμος. Το πρόβλημα είναι ακριβώς, πως το ΚΚΕ επισημαίνει πως αυτό που θέλει αυτός ο κόσμος (επιστροφή στον "καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο" της δεκαετίας του '80) είναι πρακτικά ανέφικτο! (μια πολύ καλή ανάλυση εδώ: [ celinathens.blogspot.com/2011/05/blog-post_26.html ])
Κανείς δεν αγάπησε ποτέ τους αγγέλους κακών ειδήσεων, και αυτό κάνει το ΚΚΕ απεχθές ("όλα μαύρα τα βλέπετε", "εσείς όλο την καταστροφή φέρνετε" κλπ), σε όσους δεν έχουν το κουράγιο να αποδεσμευτούν από τις ψευδαισθήσεις τους , δηλαδή -κακά τα ψέματα- από μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Και υπάρχει και κάτι που το κάνει ακόμη απεχθέστερο:
-Τι ακούγεται πιο ελκυστικό; Το ότι (δήθεν -τάχα μου) μπορεί να σταματήσει ο καπιταλιστικός οδοστρωτήρας με ανώδυνα beach party διανθισμένα με μουσική και καμάκι στις πλατείες, ή πως έχουμε πόλεμο και χρειάζονται θυσίες, και μάλιστα με αβέβαιο για αυτούς που θα τις υποστούν αποτέλεσμα, μια κανείς δεν εγγυάται πως την νίκη ή τα αγαθά της θα τα απολαύσουν οι δικές μας γενιές; Εσείς τι από τα δύο θα θέλατε να πιστέψετε;
Πρόβλημα νο2:
Σε κανέναν δεν αρέσει να του λένε πως είναι μαλάκας!
-Μα δεν το λέμε ρε σύντροφε! θα μου αντιτείνει κάποιος και με το δίκιο του. Λοιπόν έχω δυσάρεστα νέα. Μπορεί να μην το λέμε, αλλά διαρκώς το υπενθυμίζουμε. Γιατί ο μέσος άνθρωπος δεν σκέφτεται ορθολογικά, αλλά με βάση το θυμικό. Όταν λοιπόν του λες (και πολύ σωστά) πως όλες σου οι θέσεις από το '90 και δώθε έχουν επαληθευτεί πλήρως,
και εσύ τα λες 20 χρόνια τώρα και κανείς δεν σε ακούει, τι νομίζετε πως καταλαβαίνει ο άλλος; Πως είχες δίκιο; -Αμ δε! Πως του λες πως εσύ είσαι ο έξυπνος που τα έλεγες, και αυτός ο μαλάκας που δεν σε άκουγε, καταλαβαίνει! Και σε αντιπαθεί!
- Και τι να κάνουμε; Να μην λέμε πως είμαστε δικαιωμένοι για να μην αισθανθούν μειωμένοι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ; Όχι βέβαια. Θα συνεχίσουμε, και όσοι πιστοί προσέλθετε. Αλωστε το ΚΚΕ δεν είναι αστικό κόμμα να μετράει τα κουκιά του. Αν ο μέσος εργάτης δεν καταλάβει πως πρέπει να αγωνιστεί ο ίδιος για τα συμφέροντα του, δουλειά δεν γίνεται. Και με το να τον καλοπιάνεις με αυτά που θέλει να ακούσει δεν θα το καταλάβει ποτέ! Τελικά ναι, το ΚΚΕ είναι απεχθές και αναχρονιστικό σε όσους έχουν γαλουχηθεί με την ιδέα πως μπορεί κάποιος άλλος "από τα πάνω" να τους σώσει, -και αυτοί είναι πλειοψηφία! Οι αλήθειες του ΚΚΕ είναι δυσάρεστες.
-Γιατί το ΚΚΕ έχει "ξύλινη γλώσσα", πράγμα για το οποίο βέβαια κανείς δεν έχει κατηγορήσει τον πρωθυπουργό μας που μιλάει 2 ώρες χωρίς να λέει τίποτα, ούτε βέβαια και τον πατέρα του ο οποίος έμεινε στην ιστορία εκτός των άλλων και για την "ετεροχρονισμένη δομική αντιπαλότητα" για να μην μιλήσουμε για τις αναλύσεις των αστών οικονομολόγων -δημοσιογράφων. Έλεος πια!
Δηλαδή είναι ξύλινη γλώσσα να λες τον ιμπεριαλισμό- ιμπεριαλισμό,τον καπιταλισμό -καπιταλισμό και τις κοινωνικές τάξεις -κοινωνικές τάξεις, και δεν είναι άμα λες τον ιμπεριαλισμό -"διεθνή παράγοντα", τον καπιταλισμό -"οικονομία της αγοράς", και τις κοινωνικές τάξεις -"κοινωνικούς εταίρους";
- Γιατί η Παππαρήγα  είναι κοντή και ...άσχημη! Να πληροφορήσω τους πάντες πως η πρόταση μου προς την Βίκη Καγιά να αναλάβει Γ.Γ. σκάλωσε κάπου στην επιτροπή πόλης. Όσοι έχουν αυτό το πρόβλημα, δεν έχουν παρά να εγγραφούν μαζικά στο Κόμμα για να με υποστηρίξουν!
-Γιατί έγραψα όλα τα παραπάνω;
Γιατί εχω βαρεθεί να βάζω ζητήματα πολιτικής και να μου απαντάνε με ζητήματα image και lifestyle!
Συμπέρασμα:
Το ΚΚΕ είναι αυτό, και σε όποιον αρέσει (το image του!)
Συμπέρασμα νο2: Αν δεν αρέσει σε πολλούς, ας ετοιμάζονται για τα χειρότερα (για αυτούς και όχι για το ΚΚΕ, αυτό έχει περάσει και μεγαλύτερες φουρτούνες και άντεξε).
Συμπέρασμα νο3: Ας μιλήσουμε επιτέλους για πολιτική, το  τερέν του lifestyle, το αναγνωρίζουμε πως δεν είναι δικό μας. Αλλά σάμπως είναι του μέσου λαϊκού ανθρώπου; Εκεί τον ρίχνουν για να τον παίζουν στην έδρα τους.
Το ΚΚΕ το έχει καταλάβει. Οι υπόλοιποι;

8 σχόλια:

  1. Να ρθεις στην πόλη μου να σε υποστηρίξω κι εγώ για την Καγιά... Αν και αυτή γέρασε πλέον. Καλύτερα να βρούμε άλλη... :-) Φαντάζεσαι να βάλουμε για ΓΓ την Καγιά και μετά να μας λένε "τι την θέλετε αυτή την γριά?" :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Rocean:
      Αντέχει η Βίκυ ακόμη, εδώ γκοτζαμάν(ης) Καρατζαφύρερ, που είναι και μανούλα σε αυτά, κατεβαίνει με Βάνα...

      Διαγραφή
  2. Rocean

    χαχα! Εχεις πιασει τον παλμο της ..Ελληνικης κοινωνιας,
    Rocean! Γι αυτο προτεινε εσυ καποια αλλη για ΓΓ, αφου οντως και η Καγια δεν θα λεει σε λιγα χρονια..Μια χαρα κοπελλες εχει η ΚΝΕ, βρε παιδια, απ ο τι βλεπουμε στις συγκεντρωσεις..
    Για φροντιστε απο τωρα για το...μελλον!:-)



    TRASH

    Eχεις βαρεθεί να βάζεις ζητήματα πολιτικής και να σου απαντάνε με ζητήματα image και lifestyle; Μαλλον μιλας συχνα με πολλους ..απο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ! Σωστα; :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Elva:
      Και οι απογοητευμένοι ΠΑΣΟΚονεοδημοκράτες τα ίδια λένε, "εντάξει ρε παιδί μου -αριστερά-, αλλά να έχει ένα επίπεδο όπως ο Κουνέλης, μία σπιρτάδα όπως ο Τσίπρας βρε αδερφε, όχι και ...Παπαρήγα!"
      Αν και εγώ πιστεύω πως δεν έχουμε αναδείξει αρκετά την ...rock πλευρά της Αλέκας...

      Διαγραφή
  3. και το βασικότερρ.
    Σε μιά ελληνική κοινωνία μίκρο-μέσο-βράχυ-μάκρο-κατα φαντασία "αστών",που έχουν αποτάξει την έννοια της λέξης "εργάτης-εργατική τάξη",όπως ο διάβολος το λιβάνι,βγάζοντας σπυράκια στο άκουσμά της("...εγώ εργάτης..ποτέ"),δεν θέλουν να πιστέψουν,να ακούσουν οτι τώρα που ετοιμάζονται για την ...βουτιά στην πισίνα(κατα braverman),δεν υπάρχει πιά...νερό.
    Και τότε θα πρέπει ή να αυτοκτονήσουν ή να συμμαχίσουν με την ταξη στην οποία πραγματικά ανήκουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Μ.Ζ.:
      Παλιό το πρόβλημα. Προτιμάνε να τους στερήσεις το ψωμί, παρά το όνειρο πως θα μπορούσαν να γίνουν και οι ίδιοι μία μέρα εκμεταλευτές...
      Εδώ έχω σηκώσει τα χέρια ψηλά...

      Διαγραφή
  4. Το αιώνιο πρόβλημα είναι όντως πως η αλήθεια είναι συνήθως πικρή. Και πολύ λίγοι πάντα αυτοί που την προτιμούν από τα ευχάριστα ψεύδη. Τι να τους κάνουμε όμως; Καθήκον μας τουλάχιστον να παλεύουμε πρώτα για να μη χάνουμε εμείς το βήμα μας.
    Υ.Γ. Η Καγιά δε μ'αρέσει. Θέλω μελαχρινή με κοντό μαλλί και γυαλάκια για να μην πάθω μετα-Αλεκικό πολιτισμικό σοκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ένας στρατολάτης:
      -Ναι, κανονικά θα έπρεπε να ντύσω το άρθρο με τον εξάγγελλο του Σαββόπουλου. Η κατάσταση, έτσι ακριβώς έχει.
      -Ο.Κ. το πνεύμα για την ενάδειξη της ροκ πλευράς της Αλέκας, εσύ το έχεις πιάσει... :)

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.