Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Κανονικά η απεργία της ΠΝΟ. Δεν αποκλείει επιστράτευση η κυβέρνηση

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί τελικά η 48ωρη απεργία των ναυτεργατών τη Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, όπως αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ. Θα πραγματοποιηθεί πάντως η συνεδρίαση ειδικής επιτροπής, υπό τον υπ. Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, για την εξειδίκευση ρυθμίσεων αναφορικά με τον ΕΟΠΥΥ, στην οποία ήταν προγραμματισμένο να συμμετέχουν και εκπρόσωποι της ΠΝΟ. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν θα πραγματοποιηθεί κάτι που πυροδοτεί νέα συγκρουσιακή δυναμική μεταξύ ΠΝΟ και κυβέρνησης. Εν τω μεταξύ, ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, δεν απέκλεισε σε δηλώσει του νωρίτερα το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης.

Στη διάρκεια άτυπης συνεδρίασης το μεσημέρι της Μ.Δευτέρας η ΠΝΟ αποφάσισε την πραγματοποίηση της απεργίας τη Μ.Τρίτη και Μ.Τετάρτη. Όπως δήλωσε ο γγ της ΠΝΟ Γ.Χαλάς στον ΒΗΜΑ 99,5, εκπρόσωποι των ναυτεργατών δεν πρόκειται να συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, όπως ήταν προγραμματισμένο για τις 15:00.

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, πριν τη συνεδρίαση, επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει βούληση της κυβέρνησης για αναστολή της απεργίας και επανέλαβε ότι ο Οίκος Ναύτου θα πρέπει να παραμείνει όπως ήταν μέχρι σήμερα.

Νωρίτερα, εννέα σωματεία του κλάδου, επισήμαιναν σε ανακοίνωσή τους ότι χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση διεκόπη μετά από παρέμβαση του ΠΑΜΕ.

 «Συμμεριζόμενοι το κοινωνικό αίσθημα του συνόλου των συνανθρώπων μας, αποφασίστηκε η εκτελεστική επιτροπή να συνεδριάσει για να επανασυζητήσει και να επανεκτιμήσει τα αποτελέσματα της συνάντησης, παρόλη την απόσταση που μας χωρίζει από τη ρεαλιστική λύση των αιτημάτων. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΝΟ εισέβαλαν στον χώρο της συνεδρίασης, ναυτικοί, μέλη του ΠΑΜΕ, με αποτέλεσμα την βίαιη διακοπή της συνεδρίασης και την αποχώρηση των εννέα από τα δεκατέσσερα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής με συνέπεια να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση» τονίζουν.

Ο γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας των Ναυτεργατών Γιάννης Χαλάς σχολιάζοντας την καταγγελία των σωματείων είπε ότι δεν υφίσταται κάποιο τέτοιο θέμα και ότι οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι αποχώρησαν, από μόνοι τους, χωρίς να συνεδριάσουν.

Ρέππας: Δεν αποκλείεται η πολιτική επιστράτευση

Το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας άφησε ανοιχτό ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας μάλιστα ότι τάσσεται υπέρ του μέτρου.
«Η πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη και η κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη, αν χρειαστεί να λάβει μέτρα θα το κάνει. Δεν πρέπει να αποκλείσουμε πολιτική επιστράτευση, πρέπει να το κάνει η κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Τα συμφέροντα των κοινωνικών ομάδων είναι ομόροπα και επιβάλουν στους ναυτεργάτες να μην απομονώνονται από το κοινωνικό αίσθημα καταστρέφοντας την οικονομία και άλλους επαγγελματίες» υπογράμμισε.

Σε πιο ήπιους τόνους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επιστράτευσης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αναμένει την απόφαση της ΠΝΟ και στην συνέχεια θα εξετάσεις τις επόμενες κινήσεις της.

Από το TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.