Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ, οι πανηγυρισμοί... και η απλή μέθοδος των τριών.

[...]αξίζει τον κόπο να ξεσκουριάσω τις γνώσεις μου στην αριθμητική του Δημοτικού, γιατί η απίστευτη προπαγάνδα των ΜΜΕ, φαίνεται να έχει πετύχει να ρίξει σε κάποιους συναγωνιστές το ηθικό. Και από την άλλη έχει πετύχει να ξαναδώσει αβάντα στους μηχανισμούς συντήρησης ενός κόμματος που βρίσκεται εδώ και χρόνια στην υπηρεσία της άρχουσας τάξης.
Χρησιμοποιούν λοιπόν αυτοί οι μηχανισμοί ένα κομμάτι της αλήθειας, για να περάσουν το μεγαλύτερο ψέμα. Η μισή αλήθεια είναι πως αν πράγματι μαζεύτηκαν 200.000 Έλληνες για να ψηφίσουν τον αρχειμάγειρα των μνημονίων και το αγαπημένο παιδί του ευρωμονόδρομου Βενιζέλο, την ώρα που οι λογαριασμοί στο σπίτι τους παραμένουν απλήρωτοι, η απόλυσή τους είναι προ των θυρών, τα παιδιά τους δεν έχουν μέλλον κλπ... τότε μιλάμε για μια προχωρημένη κατάσταση επικίνδυνου πολιτικού αυτισμού.
Εγώ δεν θα μιλήσω ούτε για το μηχανισμό απειλών, ούτε για τα δεκάδες τηλεφωνήματα μέχρι να τους φέρουν στη κάλπη, ούτε και για τα αμφισβητήσιμα νούμερα μιας και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι οι αριθμοί δεν μαγειρεύτηκαν επαρκώς.
Εγώ λοιπόν θα πάρω τα νούμερα όπως μας τα δίνουν, για να ψάξω την άλλη μισή αλήθεια που η πλουτοκρατία και τα παπαγαλάκια της μας αποκρύβουν:
Έχουμε και λέμε:



εσωκομματικές  ΠΑΣΟΚ 2004     ***    εσωκομματικές  ΠΑΣΟΚ 2012

Ψήφισαν  1.000.000                                   Ψήφισαν 200.000
      βουλευτικές 2004                 ***          βουλευτικές 2012
     ποσοστό ΠΑΣΟΚ  38%                 ποσοστό ΠΑΣΟΚ ;


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Σύμφωνα με την απλή μέθοδο των τριών, πιθανό αποτέλεσμα για ΠΑΣΟΚ  7,6%.


Ερώτημα: Είναι πολύ; 
Απάντηση: Είναι πολύ.
Ερώτημα: Είναι επιτυχία για το ΠΑΣΟΚ και την άρχουσα τάξη;
Απάντηση: Αν μείνει έτσι το ποσοστό, τότε η άρχουσα τάξη κινδυνεύει να μην έχει κυβερνητική πλειοψηφία, ούτε στην εναλλακτική της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ...


ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αν πάμε σε πολιτική μάχη με όρους κινήματος, ο λαός θα κερδίσει μια πρώτη νίκη. Αν πάμε με όρους καναπέ και τηλεδημοκρατίας, τότε ο λαός κινδυνεύει να γίνει θεατής στο έργο "Ο ΛΑΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ"
Βλέπε ακόμη:

10 σχόλια:

  1. Παρόλα αυτά ο αριθμος είναι μεγάλος. Ξέρω ότι οι "ευεργετηθέντες" και εύκολα "εκβιαζόμενοι" είναι πολλοί. Όμως διάολε, είναι πολλοί. Τελικά ο homo pasokius τι είδους ον είναι; Σε ποια συνομοταξία ανήκει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -λάβε υπόψην σου, το σημερινό ρεπορτάζ του Σκάϊ, όπου δημοσιογράφος του σταθμού με μόλις 6 ΕΥΡΩ, ψήφισε 3 φορές ανενόχλητος, στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ.
      -Λάβε υπόψην σου την παραπομπή "Ένα μικρό λάθος στην μέτρηση των ψήφων", στο τέλος του άρθρου,
      -και λάβε υπόψην σου το βαθύ υπαρξιακό των ΠΑΣΟΚων που προτιμάνε να τραβήξουν την χώρα και τον εαυτό τους στον γκρεμό, από το αποδεχτούν (στον ίδιο τον εαυτό τους) το πόσο μαλάκες και επιζήμιοι για τους ίδιους και τους παιδιά τους ύπηρξαν μέχρι τώρα. Πρόσθεσε σε αυτά και μία τζούρα του παραδοσιακού "εξυπνακισμού" και "καταφερτζισμού" που χαρακτήριζε τους ΠΑΣΟΚους διαχρονικά και τώρα πρέπει να πληρώσουν τα επίχειρα του,
      και θα καταλάβεις πιστεύω...

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα.
    Σε ότι με αφορά, το ηθικό στέκει καλά. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να με προβληματίζει η υψηλή συμμετοχή, ή να τα φορτώνουμε όλα στην (όντως απίστευτη) προπαγάνδα των ΜΜΕ και του συστήματος. Το νούμερο που έδωσαν σήμερα είναι 240.000. Αριθμός πολύ μεγάλος σε σχέση με τις σημερινές συνθήκες στην κοινωνία.

    Δεν είμαι σίγουρος αν η «απλή μέθοδος των τριών» είναι ένα έγκυρο εργαλείο πολιτικής ανάλυσης, θαρρώ πως όχι. Η ανάρτηση υπεραπλουστεύει και συγκρίνει νούμερα που επιτεύχθηκαν σε διαφορετικές εποχές και κάτω από πολύ διαφορετικές συνθήκες. Λάθος κατά τη γνώμη μου. Ιδίως όταν αναφερόμαστε σε εκλογικές αναμετρήσεις.

    Γράφει η ανάρτηση:

    «Αν μείνει έτσι το ποσοστό, τότε η άρχουσα τάξη κινδυνεύει να μην έχει κυβερνητική πλειοψηφία, ούτε στην εναλλακτική της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ...»

    Σου διαφεύγει το γεγονός ύπαρξης κι άλλων κομμάτων που θα σπεύσουν να συγκυβερνήσουν, δεκανίκια υπάρχουν εκ δεξιών αλλά και εξ αριστερών…

    Γράφει η ανάρτηση:

    «Αν πάμε σε πολιτική μάχη με όρους κινήματος, ο λαός θα κερδίσει μια πρώτη νίκη. Αν πάμε με όρους καναπέ και τηλεδημοκρατίας, τότε ο λαός κινδυνεύει να γίνει θεατής στο έργο "Ο ΛΑΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ"»

    Ερωτήματα:

    1. Ποιος επιβάλλει ΣΗΜΕΡΑ αυτούς τους όρους;
    2. Πότε (τα τελευταία ειδικά χρόνια) έγιναν πολιτικές μάχες με όρους κινήματος;
    3. Πως σηματοδοτείται αυτή η «πρώτη νίκη»;
    4. Τι θεωρείς «ήτττα»;

    Η εντύπωση που μου δίνει η ανάρτηση είναι πως εμείς τα έχουμε καλά καμωμένα αλλά ο… γιαλός είναι στραβός.

    Ρωτώ:

    Πείθει η πολιτική μας, όσο θα θέλαμε;
    Εμείς κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πείσουμε;
    Εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες που διαθέτουμε;
    Σε περίπτωση ήττας, θα «μιλάμε για μια προχωρημένη κατάσταση επικίνδυνου πολιτικού αυτισμού.»;

    Και για να αντιστρέψω λίγο την εισαγωγή: μήπως η υπέρμετρη αισιοδοξία έχει τελικά αντίθετα, από τα επιθυμητά, αποτελέσματα;
    Και μήπως ο προβληματισμός και το παραπάνω «παίδεμα» της σκέψης, δεν αποτελούν σώνει και καλά σημάδια «πεσμένου ηθικού»;

    Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμμία αισιοδοξία ή απαισιοδοξία δεν είχα ούτε έχω.
      Εκείνο που θα μπορούσε να με κλονίσει στην διάθεση για αγώνα, είναι η σκέψη που αρχίζει να με τσιμπάει σαν αλογόμυγα, πως εάν τελικά αυτός ο λαός -και μετά από όλα αυτά- εξακολουθεί να θέλει να κυβερνιέται από ΠΑΣΟΚους, τότε μάλλον δεν του αξίζει και κάτι καλύτερο, -και προφανώς οι ΠΑΣΟΚοι είχαν τόσα χρόνια δίκιο- που μου έλεγαν πως τσάμπα σπάω τα ποδάρια και το κεφάλι μου, αντί να κοιτάω την πάρτη μου.
      Νομίζω πως για αυτόν τον "ηθικό κλονισμό" μιλάμε...

      Διαγραφή
    2. @Οικοδόμος:
      Τα ερωτήματα καλύτερα να τα βάλεις στον ίδιο τον συγγραφέα του άρθρου (είναι αναδημοσίευση).
      Αλλά να σου πωε και εγώ πως αντιλαμβάνομαι κάποια πράγματα.
      Αναχώματα υπάρχουν πολλά. Επειδή όμως ακριβώς είναι μικρά, για αυτά το "πολιτικό κόστος" σημαίνει και την εξαφάνιση τους από τον πολιτικό χάρτη. Είδες για πότε την κοπάνησε ακόμη και ο καρατζαφύρερ από την κυβέρνηση Παπαδήμου μόλις είδε πως μπορεί να μείνει εκτός βουλής. Γενικώς δηλαδή τα πράγματα για τους από επάνω θα είναι δύσκολο να κυβερνήσουν όπως μέχρι τώρα.
      Ε, όσο πιο δύσκολο γίνει για αυτούς- τόσο πιο κερδισμένοι θα είμαστε εμείς...

      Διαγραφή
    3. @TRASH:
      Τα ερωτήματα, ναι, τα έβαλα πρώτα εκεί, απλώς ήθελα και την άποψή σου.

      Διαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, συμφωνώ επίσης ότι ο προβληματισμός δεν αποτελεί σημάδι "πεσμένου ηθικού", αλλά από την άλλη νομίζω ότι έχουμε πράγματι να αντιμετωπίσουμε "μια προχωρημένη κατάσταση επικίνδυνου πολιτικού αυτισμού." Το φαινόμενο ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι μεγάλα τμήματα εργαζόμενων δεν είναι πρόθυμα να ακολουθήσουν ταξικούς αγώνες σε όποια θέση και αν βρεθούν και επιπλέον είναι εύκολο να στραφούν σε "εύκολες" λύσεις όπως ο φασισμός. Στην εποχή μας ιδιαίτερα, με την τεράστια και πρωτόγνωρη μέχρι τώρα στην ιστορία, προπαγάνδα, το παγίδευμα μικροαστικών αλλά και εργατικών στρωμάτων ακόμα και σε συνθήκες γενικευμένης κρίσης είτε σε αστικά κοινοβουλευτικά κόμματα είτε σε φασιστικές λύσεις, είναι πολύ πιο εύκολο από ότι ήταν στο παρελθόν. Αυτή η κατάσταση είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί και δεν ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε πάνω σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Cos:
      Ο,τι κάναμε πάντα.
      Διαφώτηση και οργάνωση της εργατικής τάξης...

      Διαγραφή
    2. @TRASH:
      Να συμπληρώσω πως κι εμείς, πρέπει να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι και πιο έτοιμοι να αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες αλλά και τις "προκλήσεις" των καιρών.

      Διαγραφή
    3. @Οικοδόμος:
      Ο φίλος Yuri σου απευθήνει μέσω εμού την ερώτηση γιατί θεωρείς αξιόπιστο το νούμερο των 240.000 και αναξιόπιστη την απλή μέθοδο των τριών.
      Την παράκληση μου την απεύθηνε από εδώ (κοίτα το 7ο σχόλιο) http://e-globbing.blogspot.com/2012/03/blog-post_6028.html?showComment=1332251236017#c1730612950410531824

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.