Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Φασιστική επίθεση στο πανεπιστήμιο Ζωγράφου (φασίστες χτύπησαν φοιτητές)

Επίθεση ακροδεξιών Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου
Αγέλη ανδράποδων
Σύμφωνα με πληροφορίες πριν λίγη ώρα μια ομάδα κρανοφόρων της Χρυσής Αυγής και της ακροδεξιάς οργάνωσης Δράσις-ΚΕΣ, επιτέθηκε σε φοιτητές στη Σχολή Θετικών Επιστημών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες 40 κρανοφόροι με ρόπαλα και τσεκούρια εισέβαλαν στην Μαθηματική σχολή και επιτέθηκαν σε μέλη των ΕΑΑΚ, της ΑΡΕΝ και αναρχικούς φοιτητές. Πολλοί από τους επιτιθέμενους φασίστες ήταν σύμφωνα με τις μαρτυρίες μεγάλης ηλικίας -35 ετών- και αρκετά έμπειροι σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους.
Στην συνέχεια οι τραμπούκοι εισέβαλαν στην αίθουσα όπου πραγματοποιούνταν συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου του Φυσικού και κυνήγησαν τους φοιτητές, διαλύοντας στην πράξη τη συνέλευση. Οι φοιτητές κατάφεραν να διαφύγουν από την πίσω πόρτα της αίθουσας ενώ οι Χρυσαυγίτες απομακρύνθηκαν στη συνέχεια από το πανεπιστήμιο. Τα ακροδεξιά στοιχεία προκάλεσαν υλικές καταστροφές στα τμήματα του Μαθηματικού και Φυσικού. Κάποιοι φοιτητές κατάφεραν να προβάλουν αντίσταση και συγκρούστηκαν με τους φασίστες.Μετά το τέλος των συγκρούσεων ακολούθησε αντιφασιστική πορεία στις γύρω από το πανεπιστήμιο γειτονιές.
Ομάδα φασιστών όμως λίγη ώρα αργότερα επιτέθηκε σε φοιτητές και στην φιλοσοφική σχολή. Με ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή δηλώνει ότι δεν έχουν μέλη της καμία σχέση με τα γεγονότα. Οι μαρτυρίες -και η άμεση αντίδραση της φασιστικής οργάνωσης- δεν συνηγορούν απλώς σε εμπλοκή μελών της, αλλά σε οργανωμένο σχέδιο της ΧΑ, να επιτεθεί σε πανεπιστημιακό χώρο.

Προκλητική η κάλυψη από τα ΜΜΕ
Προκλητική με ελάχιστες εξαιρέσεις είναι η κάλυψη του γεγονότος από τα ΜΜΕ. Στην πλειοψηφία τους κάνουν λόγο για αντιεξουσιαστές ή κρανοφόρους που επιτέθηκαν σε απλούς φοιτητές, αναπαράγοντας την γνωστή ιδεοληψία για πανεπιστήμια-εστίες εγκληματιών. Μάλιστα πολλοί δημοσιογράφοι δεν διστάζουν να αναφέρουν ότι είχε προηγηθεί αναίτια επίθεση αναρχικών σε τραπεζάκια φοιτητικής νεολαίας.
Αντιδράσεις από την Αριστερά
Σε ανακοίνωσή της η Νεολαία Συνασπισμού τονίζει "σαράντα ακροδεξιά-νεοφασιστικά στοιχεία εισέβαλαν στη σχολή της Φυσικομαθηματικής, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών, οπλισμένοι με τσεκούρια και λοστούς. Δύο φοιτητές οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένοι, αφού δέχτηκαν την επίθεση των ακροδεξιών ομάδων, οι οποίοι προκάλεσαν και υλικές καταστροφές στα τμήματα του Μαθηματικού και του Φυσικού, παραπέμποντας σε πρακτικές της Χρυσής Αυγής.Είναι προφανές πως οι επιθέσεις αυτές έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν την αγωνιζόμενη νεολαία, αλλά και να «νομιμοποιήσουν» την αστυνομική παρουσία στις σχολές. Καμία ανοχή στο παρακράτος και το νεοφασισμό. Το φοιτητικό κίνημα θα δώσει τη δική του απάντηση απέναντι σε όλους εκείνους που υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον της νεολαίας."



Updates: 

Μια και ούτε το indymedia, ούτε και τα αστικά ΜΜΕ αποτελούν έγκυρες πηγές πληροφόρησης, ο,ποιαδήποτε πληροφορία από φοιτητές που έχουν προσωπική γνώση των γεγονότων, θα ήταν πολύτιμη....

16 σχόλια:

  1. "...επιτέθηκαν σε μέλη των ΕΑΑΚ, της ΑΡΕΝ και αναρχικούς φοιτητές"

    έλα μωρέ φασίστες χτύπησαν Εκοφίτες, σιγά τώρα

    kraftwerkvs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @kraftwerk:
      Δηλαδή ούτε εσύ έχεις ιδέα του τι ακριβώς έγινε (αυτό που γραφεις, είναι η αντιγραφή από το indy που υπάρχει και εδώ).
      Φιλική συμβουλή:
      Δείτε λίγο μακρύτερα από την μύτη σας, άλλωστε ακριβώς το κοντόφθαλμο της πολιτικής όρασης κάποιων τους έκανε να πάρουν την θέση της EKOF. Καμια πρόοδος από τότε...

      Διαγραφή
    2. πλάκα έκανα :) (ειρωνεύτηκα τον απαράδεκτο σχολιασμό που είχε γίνει τότε απο την σπουδάζουσα)
      ...συμφωνώ μαζί σου σε ότι γράφεις στην ανάρτηση και στα παρακάτω σχόλια

      Διαγραφή
    3. Ο.κ.
      Από ότι κατακαβαίνεις, οι συνεχείς επιθέσεις έχουν βλάψει αρκετά την αίσθηση του χιούμορ μου...

      Διαγραφή
  2. Ε τωρα δεν ξερεις, θα γινονται τετοια για να δημιουργειται πολωση εκει που δεν ενοχλει κανένα και να ξεθυμαινει εκει η οποια αγωνιστικη διαθεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Poe:
      Δεν θα το υποτιμούσα τόσο εύκολα.
      Περιμένω πάντως να πάρει θέση το ΜΑΣ...

      Διαγραφή
  3. εγω προτεινω γενικος ψυχραιμια στις τοποθετησεις αφου απο οτι καταλαβαινω κανεις δεν ηταν εκει.
    η αληθεια ειναι βεβαια οτι ο χωρος ο οποιος καταγγελει την επιθεση ειναι χωρος που εχει χρησιμοποιησει τετοιες καταδρομικες επιθεσεις εναντια στην ΚΝΕ και το ΜΑΣ. να θυμισω το ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ πριν λιγα χρονια, την νομικη λιγο παλιοτερα κ.ο.κ. και παντα με την λογικη των αντιποινων (κανυον απατσι του λουκυ λουκ μου θυμιζει :) :) ). δεν δικαιολογω την δραση των χρυσαυγουλων ή οποια αλλη αδελφη οργανωση της ηταν τελικα.
    επισης θα ηθελα να βλεπουμε τα γεγονοτα ποιο σφαιρικα. οταν ο καρατζαφυρερ απειλει για εκλογες με αιμα. ο μπουμπουκος απειλει τους ετεροδμοτες οτι αν δεν υπαρξει σταθερη κυβερνηση να μεινουν στα χωρια τους γιατι στην αθηνα θα χυθει αιμα, τετοια γεγονοτα (μαζι με τα γηπεδικα) ειναι βουτυρο στο ψωμι.
    οταν σου επιτιθονται με τετοια οπλα και αμυνεσαι ειναι ευκολο οι "απωλειες" να μην ειναι μονο μωλοπες και ραματα. και αν ο επομενος "κοτζαριδης" ειναι απο την αλλη μερια σε μια τετοια αψιμαχια τοτε δεν θελω να ξερω τι θα ακολουθαγε απο ΜΜΕ, κυβερνηση, παρακρατικους κτλ. θελει πολυ προσοχη.
    μια τελευταια σκεψη
    τα 30 στρατοπεδα για τους μεταναστες ειναι πολλα για να ειναι μονο για αυτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ""τα 30 στρατοπεδα για τους μεταναστες ειναι πολλα για να ειναι μονο για αυτους.""

      Modesto αυτο φοβαμαι

      Διαγραφή
  4. Εμένα εκείνο που με προβληματίζει ακόμη περισσότερο, είναι η αντιμετώπιση των γεγονότων. Κοιτάξτε το πρώτο σχόλιο. Οι ναζί να αλωνίζουν, και ο άλλος εκεί το σκάλωμα του...
    Προσωπικά εάν είμουν εκεί, μέχρι και τους ΠΑΣΠίτες θα υπεράσπιζα εάν μπορούσα, οσο αφορά τα ΕΑΑΚ και τους αναρχικούς θα θεωρούσα την σύμπραξη μαζί τους ενάντια στους φασίστες, αυτονόητη.
    Από την άλλη, από ότι έχω καταλάβει το "πνεύμα" στα πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια, έχει ξεφύγει εντελώς από το "νέα παιδιά είναι, θα παίξουν και καμμία φάπα", και με δεδομένο πως φοιτητής δεν είμουν και ποτέ, είμαι ανίκανος να κατανοήσω τον τρόπο σκέψης των φυσικών πρωταγωνιστών αυτών των καταστάσεων. Για αυτό εξάλλου και ζήτησα πληροφορίες στο τέλος του άρθρου.
    Manny και Modesto:
    Εχετε απόλυτο δίκιο! Είναι πάρα πολλά! Εχοντας και την εμπειρία του "αντιτρομοκρατικού" που ψηφίστηκε υποτίθεται για την 17Ν, και κατέληξε να εφαρμόζεται σε ανήλικους μαθητές που έκαναν καταλήψεις, οι χειρότερες ανυσηχίες έχουν δυστυχώς, υλικότατη βάση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κοιτα Τρας
    εδω στα χανια πχ πριν 2 μερες κατεβηκαν πορεια καποιοι αριστεριστες, δεν θυμαμαι τωρα, ισως ηταν απο την ροσα νερα
    τεσπα, και πετυχαν 2 χρυσαυγιτες που επιναν καφε στο κουμ καπι και τους εδειραν

    Και μετα βγηκε η χρυση αυγη και εκανε το θυμα εδω στα χανια

    Η λογικη αυτη των αριστεριστων ηταν καλυτερη;

    Και ποια θα ειναι αραγε τα αντιποινα απο τους χρυσαυγιτες;
    Και πως θα κλιμακωθει η κατασταση για να ασχολουνται οι μεν με τους δε και να μενει το αστικο κρατος ανενοχλητο.

    Καταλαβαινεις τι θελω να πω ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Poe:
      Μια χαρά καταλαβαίνω τι θες να πεις. Ούτε εγώ είμαι της άποψης να ανοίξουμε συμμοριτοπόλεμο με δαύτους (αν και δεν ξέρω μήπως αναγκαστούμε να το κάνουμε στο τέλος, και μάλιστα σε τόπο χρόνο της επιλογής του αντίπαλου), αλλά εδώ στις σχολές υπάρχει πρόβλημα! Πόσο τρομερό είναι δηλαδή, να αφήσουν προσωρινά τις διαφορές τους τους στην μπάντα για να αντιμετωπίσουν τουλάχιστον τους φασίστες;(αν και δεν είμαι αισιόδοξος...)

      Διαγραφή
    2. @Poe

      για να καταλάβω, με αυτό που λες ενννοείς ότι η λογική των φασιστών και των αριστεριστών είναι η ίδια;

      Είναι πράγματι λάθος η λογική των αριστεριστών αλλά όχι όπως την παρουσιάζεις και με τον τρόπο που το λες είναι σαν να τους εξομοιώνεις.
      Οι "μεν" και οι "δε" καλά σε λίγο θα μας πεις ότι οι χρυσαυγίτες αμύνονται στις επιθέσεις των αριστεριστών.

      Ξαναλέω είναι λάθος οι αντιδράσεις όπως αυτή που αναφέρεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα βάλεις σε καντάρι αν η λογική τους είναι καλύτερη ή ίδια

      Επίσης για να μην ξεχνιόμαστε αυτό συμβαίνει είναι ότι για χρόνια τώρα οι άνθρωποι αυτοί μαχαιρώνουν, προπηλακίζουν κλπ κλπ έχουν μαχαιρώσει ΣΕΚίτες κάμποσες φορές, έχουν χτυπήσει μέλη τους πάρα πολλές φορές και οι στάση τους δεν ήταν ποτέ βίαιη δεν είδα καμία κίνηση αλληλεγγύης προς αυτούς τους ανθρώπους άσχετα αν έχεις ιδεολογικές διαφωνίες μαζί τους.

      Και τι θα κάνουμε δηλαδή θα μαχαιρώνουνε, θα χτυπάνε θα μπουκάρουν σε σπίτια και θα ξυλοκοπούν κόσμο και δεν θα πρέπει να αντιδράσουμε επειδή είναι παρακρατικοί;

      Διαγραφή
  6. Διαφωνώ με την άποψη "πως θα κλιμακωθεί η κατάσταση για να ασχολούνται οι μεν με τους δε και να μενει το αστικό κράτος ανενόχλητο". Αν συμβαίνει αυτό, οφείλεται στη δική μας αποχή στην αντιπαράθεση με τους φασίστες. Αν η ΚΝΕ είχε πιο ενεργή θέση ενάντια στη ΧΑ και τους άλλους, δεν θα μπορούσαν να παίξουν τον βρώμικο ρόλο τους, τουλάχιστον όχι στον ίδιο βαθμό. Η συνεργασία στα πανεπιστήμια κόντρα στους φασίστες είναι εκ των ουκ άνευ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @COS:
    Η εντύπωση που έχω αποκομίσει από τις διαθέσεις στα πανεπιστήμια είναι πως πολύ πιο πρόθυμα θα πλακωθούν η ΚΝΕ, τα ΕΑΑΚ, και οι αναρχικοί, μεταξύ τους, παρά με τους φασίστες από κοινού.
    Και με την ΚΝΕ το πρόβλημα λύνεται σχετικά εύκολα λόγω του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Αν πέρουν ντιρεκτίβα για κάτι τέτοιο από επάνω, τι θα κάνουν, θα την εφαρμόσουν.
    Για τα ΕΑΑΚ μάλλον παίζεται η κατάσταση, δεν νομίζω πως πετάνε και την σκούφια τους αλλά μάλλον υπάρχει πεδίο συννενόησης.
    Για τους αναρχικούς πάλι, τα πράγματα είναι απλά. Να χτπήσουν από κοινού κομμουνιστές, μαζί με φασίστες (όπως στις 20 Οχτώβρη)το έχουν ήδη κάνει. Δεν βλέπω καθόλου πιθανό το αντίστροφο, μια και έχουν ήδη ιεραρχίσει τους κομμουνιστές ψηλότερα στην λίστα των αντιπάλων τους, από ότι τους φασίστες. Αρα καμμία συμμαχία δεν πιθανή, ούτε καν σε αυτό (το αντιφασιστικό) επίπεδο...
    Επαναλαμβάνω πως αυτές είναι απλά οι εντυπώσεις μου, ελπίζω να κάνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ίσως και εγώ να κάνω λάθος, αλλά πιστεύω ότι αν η ΚΝΕ ερχόταν σε αντιπαράθεση με τους φασίστες, τα ΕΑΑΚ και πιθανότατα και οι αναρχικοί, θα ακολουθούσαν. Πάντως θεωρώ ότι γενικά η ΚΝΕ πρέπει να διαμορφώνει εξελίξεις και όχι να μένει αμέτοχη ή να ακολουθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Cos:
      Από ότι καταλαβαίνεις, δεν μου πέφτει λόγος να πω κάτι παραπάνω από αυτά είπα, ήδη...
      αυτά τα θέματα είναι και κάπως ευαίσθητα...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.