Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Έως και 95% ακριβότερα πληρώνουμε τα εισαγόμενα (+Λαλάκης ο Εισαγόμενος - Παφ και τάληρο! )



Πρωταθλήτρια στο θέμα της ακρίβειας αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά η Ελλάδα, παρά τη βαθιά ύφεση που βιώνει η Ελληνική οικονομία. Επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών ομίλων πωλούνται στην Ελλάδα έως και 95% ακριβότερα σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
Τα παραπάνω επιβεβαιώνει έρευνα της γενικής γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε σε Ελλάδα, Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Βουλγαρία σε 70 προϊόντα.
Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας, τα 50 εξ αυτών τα οποία αφορούν σε επώνυμα καταναλωτικά προϊόντα πολυεθνικών ομίλων, πωλούνται στην Ελλάδα σε τιμές πολύ υψηλότερες από ότι σε άλλες χώρες. Τέτοια προϊόντα είναι για παράδειγμα τα δημητριακά, τα απορρυπαντικά, τα είδη ατομικής υγιεινής και τα αναψυκτικά.

Όπως υποστήριξαν σε δηλώσεις του στελέχη του υπουργείου οι τιμές επιβαρύνονται από την υψηλή φορολογία, την αύξηση των διεθνών τιμών στις χρηματιστηριακές πρώτες ύλες (πετρέλαιο, ζάχαρη, κακάο, κ.λπ.), στις εγχώριες αυξήσεις των τιμών παραγωγού, στην ανελαστική ζήτηση σε ότι αφορά στα τρόφιμα, στο μεταφορικό κόστος αλλά και στο μισθολογικό κόστος στον τομέα των υπηρεσιών.
Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκαν τιμές υψηλότερες έως και 96,5% στα είδη προσωπικής υγιεινής, μέχρι και 44,2% στα απορρυπαντικά, έως και 51,3% στα αναψυκτικά, μέχρι 38% στις μπίρες και έως 46,96% στα δημητριακά!
Ενδεικτικά, μία μπύρα γνωστής μάρκας (από τις δημοφιλέστερες στην αγορά) κοστίζει 0,71 στην Ισπανία, 0,81 στη Βουλγαρία, 0,89 στη Γερμανία και 0,98 ευρώ στην Ελλάδα.
Αναψυκτικό με μεγάλο μερίδιο αγοράς κοστίζει 0,37 στην Ιταλία, 0,48 στη Βουλγαρία, 0,43 στην Ισπανία και 0,56 ευρώ στην Ελλάδα.Αφρόλουτρο πολύ γνωστής εταιρείας με προσωπικά είδη, εξάλλου, κοστίζει 2.99 στην Ιταλία, 3,31 στην Μ. Βρετανία, 4,72 στη Γαλλία και 4,6 ευρώ στην Ελλάδα.
Τέλος, 2,29 ευρώ πληρώνουν τα δημητριακά γνωστής εταιρείας στην Ισπανία, 2,39 στην Ιταλία, 2,5 στη Γαλλία, 2,52 στη Μ. Βρετανία, 2,66 στη Βουλγαρία, 2,84 στη Γερμανία και 2,91 ευρώ στην Ελλάδα.
Aπό: Το κουτί της Πανδώρας


2 σχόλια:

  1. Ότι μια ξενομανία την έχουμε, ουδείς αμφιβάλλει ...

    Αυτό φταίει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Faros:
    Βλέπωντας το τίτλο της "Πανδώρας", αυτόματα μου ήρθε στο μυαλό ο Παππαναστασίου και θυμήθηκα το άγχος για την επόμενη χρονιά στο ...γυμνάσιο!
    Θα αλλάξει τελικά κάτι σε αυτήν την κωλοχώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.