Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Το γουρούνι

Από σχόλιο του spiral architect στο Γλόμπινγκ
Θα συνεχίσω με το "αριστερά ιμπεριαλισμός και εθνικό ζήτημα(μανάρι μου τα κάναμε σαλάτα)" τις επόμενες μέρες που μάλλον θα έχω χρόνο να γράψω...

(αντιγραφή από παιδική έκθεση)

Η φάρμα έχει πολλά ζώα: έχει κόκορα, κότες, μοσχάρια, πρόβατα και πολλά άλλα. Έχει και το γουρούνι.

Το γουρούνι είναι το πιο χοντρό ζώο της φάρμας. Κατά τη γνώμη του θα έπρεπε να είναι αρχηγός, αλλά επειδή είναι χοντρό, βρώμικο και όλοι το σιχαίνονται, κάνανε αρχηγό τον κόκορα. Ο κόκορας δεν είναι πολύ έξυπνος, αλλά έχει λειρί (είναι κληρονομικό του) και κακαρίζει όμορφα, γι’ αυτό τον κάνανε αρχηγό, με υπαρχηγό το γουρούνι.


Στο γουρούνι αρέσει να κυλιέται στη λάσπη. Γρυλίζει κιόλας, και πολλές φορές αερίζεται. Και επειδή αυτοί οι ήχοι μοιάζουν, πολλές φορές ο κόσμος μπερδεύεται και δεν ξέρει αν το γουρούνι θέλει να μιλήσει ή να αεριστεί. Δεν του αρέσει μόνο να κυλιέται στη λάσπη, αλλά την πετάει από ‘δω κι από ‘κει κι όποιον πάρει ο χάρος. Γι’ αυτό τα άλλα ζώα το σιχαίνονται, αλλά το φοβούνται κιόλας, επειδή είναι υπαρχηγός. Κι ο ίδιος ο κόκορας το σιχαίνεται, αλλά το χρειάζεται όταν θέλει να πετάξει λάσπες σε κάποιον που δε χωνεύει.


Στο γουρούνι επίσης αρέσει να τρώει πολύ. Μα πάρα πολύ. Το βιβλίο της Φυσικής Ιστορίας το λέει «παμφάγο» και «αδηφάγο». Τρώει συνέχεια, γι’ αυτό είναι χοντρό. Τρώει τα πάντα, καρότα, ζυμαρικά, αποφάγια, σάπια κρέατα, ακόμα και ακαθαρσίες. Δεν ντρέπεται έτσι που τρώει, αλλά μη δει άλλον να φάει: γίνεται θηρίο κι αρχίζει να βγάζει τους θορύβους που είπαμε παραπάνω. Ιδιαίτερα το ενοχλούν τα μυρμηγκάκια, ή τέλος πάντων αυτά που βλέπει σαν μυρμηγκάκια. Γιατί το γουρούνι δεν βλέπει καλά, αν ήταν άνθρωπος θα φόραγε γυαλιά.

Τα μυρμηγκάκια δεν τα χωνεύει γιατί είναι μικρά, πολλά, και κατά τη γνώμη του τρώνε πολύ. Τα βλέπει να σέρνουν τα ψιχουλάκια τους στις φωλίτσες τους και φουντώνει, κι αρχίζει τα γκρρρ και τα πρρρ. Και λέει στον κόκορα και στ’ άλλα ζώα: «Τα μυρμηγκάκια είναι πολλά, και τρώνε από τα ψίχουλα που πετάμε, λες και μαζί τα τρώμε, και τι δουλειά κάνουν, τέλος πάντων, για να τρώνε τόσο πολύ;». Γιατί επειδή δεν βλέπει, και είναι πολύ μικρά, δεν μπορεί να καταλάβει τι δουλειά κάνουν. Επίσης, και να έβλεπε, πάλι δεν θα καταλάβαινε, γιατί η μόνη δουλειά που ξέρει το γουρούνι είναι να τρώει, να πετάει λάσπες και να κοπρίζει. Και θυμώνει λοιπόν, κι αρχίζει και ποδοπατάει τα μυρμηγκάκια για να λιγοστέψουν, και δώσ’ του πάλι γκρρρ και πρρρ. Δεν θέλει να μοιράζεται το φαΐ του για τίποτα και με κανέναν. Μόνο στη γουρουνίτσα του δίνει, γιατί είναι μικρή και νόστιμη και κάθεται μαζί του μόνο και μόνο επειδή είναι υπαρχηγός, κι ας πρέπει να βουλώνει τ’ αυτιά και τη μύτη της όταν πάνε για ύπνο.

Το γουρούνι είναι και παλιοχαρακτήρας: Μια φορά που ένα πρόβατο από τη διπλανή φάρμα το ‘σκασε για να μη το σφάξουν, άρχισε τα γκρρρ (χωρίς τα πρρρ) και το μαρτύρησε και το πιάσανε. Μια άλλη φορά που ο διπλανός αγρότης πήρε με το έτσι θέλω ένα κομμάτι μποστάνι, κι ενώ το ‘χανε βάλει φρουρό, έκανε μόνο πρρρ και το χάσαμε το μποστάνι. Άμα τα κάνει αυτά ένας άνθρωπος, η δασκάλα λέει ότι είναι «θρασύδειλος».

Μια μέρα του ‘ρθε του κόκορα, ίσως και για να κάνει πλάκα στο γουρούνι, και διόρισε το μοσχάρι δεύτερο υπαρχηγό. Ούτε το μοσχάρι είναι πολύ έξυπνο, αλλά – όπως όλα τα μοσχάρια - ξέρει από χάμπουργκερ, κι αυτό φαίνεται ότι μετράει για τον κόκορα. Τέλος πάντων, το γουρούνι ήρθε κι έσκασε απ’ το κακό του. Αλλά που να μιλήσει… ούτε γκρρρ ούτε πρρρ. Γιατί όπως είπαμε, είναι θρασύδειλο.

Τελικά, όταν έρθει η ώρα, τ’ αφεντικά του το σφάζουν το γουρούνι κι ας σκούζει. Το κάνουν ζαμπόν, μπέικον, λουκάνικα, μπριζόλες, από το πετσί του κάνουν παπούτσια (είναι πολύ χοντρόπετσο βλέπετε) κι απ’ τις τρίχες του βούρτσες. Κι αυτή είναι η μοναδική φορά που το γουρούνι χρησιμεύει πραγματικά σε κάτι. Αλλά και τ’ άλλα ζώα τα σφάζουν, όταν έρθει η ώρα τους και δεν τα χρειάζονται πια, και τον κόκορα – τον κάνουν κρασάτο, και τις κότες, και τα πρόβατα, και το μοσχάρι – για τα χάμπουργκερ που λέγαμε, μόνο τα μυρμηγκάκια μένουν.

4 σχόλια:

  1. Προβλέπω και για τους δυο σας, αγωγές από ένα κάθαρμα, τώρα που πήρε φόρα...
    Η ιστορία δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη, έχει ένα πρόβλημα: Ναι, μεν τα μυρμήγκια επιζούν, αλλά τα αφεντικά του γουρουνιού, συνεχίζουν να κάνουν κουμάντο...
    Εξαιρετικό το blog σου, Trash.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ιβάν:
    Θα είχε πλάκα να κάνει κάποιος αγωγή. Για να γίνει αυτό θα έπρεπε πρώτα να τεκμηριώσει την όποια ομοιότητα του με τους ήρωες της ιστορίας μας...
    Τώρα για τα αφεντικά, δύσκολα επιζούν όταν σφάξουν όλα τα ζώα τους ταυτόχρονα, και αυτήν την φάση νομίζω πως διανύουμε τώρα.
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, και όταν αρχίσεις τις αναρτήσεις στο μπλογκ σου, ειδοποίησε για να σε βάλουμε στους συνδέσμους.
    @spiral architect:
    Πράγματι, μεγάλη φαντασία ο ...μικρός! Μήπως έπρεπε να συμπληρώσει και πως "κάθε ομοιότητα με πραγματικούς ανθρώπους και καταστάσεις είναι συμπτωματική";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω αν θα υπάρξουν αναρτήσεις, πάντως, σε ευχαριστώ, το εκτιμώ πολύ.
    Το fadomduck2 δεν το ακολουθώ «επίσημα», λόγω ενός τεχνικού προβλήματος, κάποια στιγμή θα σου στείλω ένα mail, μήπως μπορείς να βοηθήσεις.
    Έστω και καθυστερημένα, εύχομαι καλή χρονιά, με υγεία και νικηφόρους αγώνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.