Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

"Από ακροδεξιό και φιλομνημον​ιακό μαθαίνεις την αλήθεια"

Από:

Του Γιώργου Σ.

"Από μικρό και από τρελό,μαθαίνεις την αλήθεια" λέει μια παλιά παροιμία. Σε πολιτικό επίπεδο και στις σημερινές οικονομικές συνθήκες η παράφραση της παροιμίας μάλλον είναι κάπως έτσι, "από ακροδεξιό και φιλομνημονιακό μαθαίνεις την αλήθεια".

Χθες στους "Φακέλους" του Παπαχελά δήλωσε ο Καρατζαφέρης "Ξεχάστε τα κόμματα όπως τα ξέρατε. Δεν υπάρχουν τώρα οι τεράστιες διαφορές μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Είμαστε οι ευρωπαϊστές εναντίον των κομμουνιστών".
Μερικές μόνο ώρες πριν την έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, μέσα σε μια τέτοια οικονομική κατάσταση και με φρέσκα ακόμη τα γεγονότα των παρελάσεων της 28ηςΟκτώβρη, η ακροδεξιά νιώθει ποιο δυνατή από ποτέ. Το "αυγό του φιδιού", εκκολάπτονταν εδώ και χρόνια. Τώρα ήρθε η κρίσιμη στιγμή για το σύστημα να χρησιμοποιήσει τις ποιο αντιδραστικές του μεθόδους και να πετάξει το "δημοκρατικό" του προσωπείο, που εδώ και χρόνια ήταν αναγκασμένο να φοράει.

Οι θαυμαστές του Μεταξά, του Ιωαννίδη, του Παπαδόπουλου, της Γυάρου, της Μακρονήσου, της ΚΥΠ, του ΕΑΤ-ΕΣΑ, της ΕΠΕΝ, πλέον αφήσανε τα τσεκούρια και τους λοστούς. Αφού τα μπουμπουκάκια της αντίδρασης τώρα βρίσκονται σε υπουργικά γραφεία,  είναι αναμενόμενο κάθε ακροδεξιό-παρακρατικό απολειφάδι να ξεθαρρέψει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα όλα όσα έγιναν το περασμένο Σάββατο στη Νίκαια. Στη Νίκαια της προσφυγιάς, των αγώνων, του μπλόκου της Κοκκινιάς από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής το Σάββατο οι Χρυσαυγήτες, με την συνοδεία και την συμμετοχή των ΜΑΤ προσπάθησαν να εμφυσήσουν το αίσθημα του μίσους απέναντι στους μετανάστες, στην κοινωνία της περιοχής.

Το ξεκάθαρο δίλημμα που έβαζε χρόνια τώρα η Αριστερά, "Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ|, σε ένα κρίσιμο σημείο για το μέλλον των καπιταλιστών, μπαίνει από το πολιτικό τους προσωπικό εξίσου ξεκάθαρα "ευρωπαϊστές εναντίον των κομμουνιστών", λένε προσπαθώντας να ξυπνήσουν στις μάζες τα ποιο αντιδραστικά-αντικοινωνικά ένστικτα.

Τα στρατόπεδα έχουν χωριστεί. Όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 2 χρόνια είναι ουσιαστικά μικρές διερευνητικές μάχες. Σε επίπεδο προπαγάνδας από την πλευρά του μαύρου μπλοκ εξουσίας έχει ανακοινωθεί, εδώ και καιρό, από επίσημα χείλη ότι "Βρισκόμαστε σε περίοδο έκτακτης ανάγκης. Είμαστε σε πόλεμο".
...

3 σχόλια:

  1. μπήκε στην κυβέρνηση ο καρατζαφύρερ και μας άρχισε και τα διλήμματα.....

    http://kato-kefali.blogspot.com/2011/11/blog-post_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για την παραπομπή...
    ...και καλώς όρισες στο μπλογκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ 15/11/2011 :

    «Είμαστε δυο κόσμοι... »
    Μετά από τις απαραίτητες συστάσεις ανάμεσα στον Αλ. Παπαχελά και τον Γ. Καρατζαφέρη, για το ποιες λέσχες του ιμπεριαλισμού τους έχουν κατά καιρούς φιλοξενήσει, και μετά από την εκατέρωθεν διαπίστωση ότι το να συμμετέχει κανείς σε τέτοιες λέσχες, τύπου Μπίλντεμπεργκ και άλλες, δε σημαίνει σώνει και καλά ότι είσαι πράκτορας (!), ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ ρώτησε τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. αν τον ανησυχεί το γεγονός ότι η κυβερνητική συνεργασία των αστικών κομμάτων μπορεί να σπρώξει περισσότερο κόσμο στην «Αριστερά». Το ποια Αριστερά εννοούσαν οι δυο τους, φρόντισε να το διασαφηνίσει με την απάντησή του ο Γ. Καρατζαφέρης. Είπε μεταξύ άλλων: «Σήμερα, είμαστε δυο κόσμοι: Οι ευρωπαϊστές και οι κομμουνιστές. Ο λαός καλείται να επιλέξει: 'Η θα προχωρήσουμε με τον κομμουνισμό, δηλαδή το σταλινισμό, ή θα προχωρήσουμε ευρωπαϊκά. Ξεχάστε τα κόμματα όπως τα ξέρατε. Σήμερα δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους. Είναι δυο κόσμοι, οι ευρωπαϊστές εναντίον των κομμουνιστών»...
    ***
    Μέσα σε δυο αράδες και τον αντικομμουνισμό να στάζει από το στόμα του, ο πρόεδρος της αγέλης τους ΛΑ.Ο.Σ. περιέγραψε με τον πιο παραστατικό τρόπο το λόγο για τον οποίο το κεφάλαιο επέβαλε την κυβέρνηση συνεργασίας, στο έδαφος βέβαια της ενιαίας στρατηγικής που συνυπηρετούν τα κόμματα που απαρτίζουν το μαύρο μέτωπο. Τη δύναμη του λαού φοβούνται και την προοπτική να ριζοσπαστικοποιηθεί η πάλη του, που τόσο τους έχει δυσκολέψει μέχρι τώρα, αν και είναι αναντίστοιχη με την επίθεση που έχουν εξαπολύσει σε βάρος του. Ξέρουν καλά πως το πολιτικό ζήτημα που σήμερα θέτει τις διαχωριστικές γραμμές στην πολιτική και στο κίνημα, είναι αυτό που βάζει το ΚΚΕ: «Με τα μονοπώλια ή με το λαό». Ολα τα αστικά κόμματα, μαζί και οι οπορτουνιστές, τοποθετούνται στρατηγικά υπέρ της ΕΕ και της αστικής εξουσίας, άρα και υπέρ των μονοπωλίων. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που λέει λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους. Αυτό το δίλημμα περιγράφει συγκαλυμμένο και ο Καρατζαφέρης, όταν μιλάει για «ευρωπαϊστές και κομμουνιστές».
    Η ανησυχία τους για την προοπτική να βάλει πλώρη ο λαός για τη δική του εξουσία, είναι αυτό που καθορίζει τις πολιτικές αποφάσεις και τις κολεγιές τους. Είναι αυτό που οξύνει τον αντικομμουνισμό. Ο λαός οργανωμένος στη δική του συμμαχία, με ισχυρό ΚΚΕ, μπορεί να τους νικήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.