Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ο γιος της Γιάννας Αγγελοπούλου αγανάκτησε

 Το βρήκα στον "κόκκινο άνεμο" και μου φάνηκε τόσο αστείο (κυρίως λόγω της "ξύλινης" φρασεολογίας) που δεν κρατήθηκα από το να το αναδημοσιεύσω. Τι έγινε ρε παιδιά, τι έγινε; Μπήκε το Αγγελοπουλάκι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ;
 Ακολουθεί το κείμενο από τον "κόκκινο άνεμο":
Aφού διαβάσατε το άρθρο του Καμπουράκη, διαβάστε τώρα και το άρθρο του Παναγιώτη Αγγελόπουλου γιου της γνωστής Γιάννας Αγγελοπούλου.

Αναδημοσίευση από  Το Ποντίκι

Ένα… αναπάντεχο κείμενο για την πολιτική κατάσταση στη χώρα και για τους υπεύθυνους γι’ αυτήν υπογράφει ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, πρωτότοκος γιος του Θεόδωρου και της Γιάννας, στην Athens Voice. Ο κληρονόμος μιας τεράστιας περιουσίας αναφέρεται στους «αγανακτισμένους», στις πλατείες, στην οικονομική εξαθλίωση και στο τι (κατά την άποψή του) πρέπει να γίνει. Τα σχόλια δικά σας.
Αναλυτικά το κείμενο έχει ως εξής:

«Η Εποχή των Τεράτων»
Στις 25 Μάη ξέσπασε στην πλατεία Συντάγµατος ένα µαζικό πολιτικό κίνηµα αντίστασης και χειραφέτησης, που αποτέλεσε µια κρίσιµη καµπή στον «παρατεταµένο λαϊκό πόλεµο», ο οποίος ξεκίνησε µε την ψήφιση του επαχθούς Μνηµονίου και κλιµακώθηκε µε έντεκα πανεργατικές γενικές απεργίες. Στην υπό «κινεζοποίηση» Ελλάδα της διαρκούς λιτότητας και της οικονοµικής εξαθλίωσης, του εργασιακού µεσαίωνα και της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, το κίνηµα των πλατειών εξέφρασε τη διάρρηξη των παγιωµένων σχέσεων αντιπροσώπευσης και των αστικών κοινωνικών συµµαχιών, µεταµορφώνοντας την κρίση από οικονοµική σε πολιτική. Kαθοριστικής σηµασίας στοιχείο, συµβάλλον και στην αντιφατικότητα του κινήµατος, υπήρξε η συµµετοχή χιλιάδων ψηφοφόρων του πελατειακού δικοµµατισµού, ορµώµενων από τη δυσαρέσκεια και την απόγνωση απέναντι στην πολιτική αφαίµαξης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Ο µαχητικός Ιούνιος, κατά τον οποίο εξαπλώθηκε σε δεκάδες πλατείες της χώρας ο δηµοκρατικός θεσµός της λαϊκής συνέλευσης, χαρακτηρίστηκε από γοργές εξελίξεις όσον αφορά στην ιδεολογική ταυτότητα του κινήµατος των «Αγανακτισµένων». Οι πρώτες µέρες της κινητοποίησης, όταν αυτή αγκαλιάστηκε από τα αντιδραστικά ΜΜΕ, σηµαδεύτηκαν από έντονη εχθρότητα απέναντι στην παρέµβαση κοινωνικών συλλογικοτήτων και οργανωµένων µορφών ταξικής πάλης (κόµµατα, συνδικάτα). Σύντοµα, όµως, αποδείχτηκε ότι για να αγωνιστούµε µε το σύνθηµα «δεν φεύγουµε αν δεν φύγουν κυβέρνηση, τρόικα, χρέος», έπρεπε το κίνηµα να ριζοσπαστικοποιηθεί, να αποκτήσει πολιτικές θέσεις και να µπολιαστεί στους χώρους εργασίας, δηλαδή να επεκταθεί η δηµοκρατική αυτοοργάνωση στο πεδίο της οικονοµίας, µε απώτερο σκοπό τον κοινωνικό εργατικό έλεγχο.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση υπήρξαν αξιοσηµείωτα βήµατα, καθώς στις κινητοποιήσεις πρωτοστάτησαν οι υπάλληλοι σε κλάδους εντατικής εκµετάλλευσης του ιδιωτικού τοµέα, οι  νέοι της επισφαλούς διανοητικής εργασίας και των µισθών πείνας, οι συνδικαλισµένοι εργάτες και οι άνεργοι. Ο κόσµος χάραξε το δρόµο µε λαϊκές συνελεύσεις, απεργιακές φρουρές και καταλήψεις διαρκείας (∆ήµος Αθήνας, νοσοκοµείο Ιεράπετρας, σούπερ µάρκετ Dia, ∆ΕΚΟ), ενώ η επιγενόµενη απονοµιµοποίηση των γραφειοκρατικών ηγεσιών των ΓΣΕΕ-Α∆Ε∆Υ αύξησε την επιρροή των πρωτοβάθµιων σωµατείων βάσης και της ριζοσπαστικής-αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Η γενικευµένη οργή για την εκποίηση της δηµόσιας περιουσίας και την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους πρόνοιας αποκρυσταλλώθηκε στο σύνθηµα «δεν χρωστάµε, δεν πουλάµε, δεν πληρώνουµε».
Αναµφίβολα, οι ηµεροµηνίες που σφράγισαν την πρωτοφανή δυναµική του αγώνα ήταν 15-28-29 Ιουνίου, όταν οι γενικές απεργίες συναντήθηκαν µε τις λαϊκές συνελεύσεις. Η επιµονή του κόσµου, ο οποίος, παρά την κυβερνητική απόφαση για σκληρή αστυνοµική καταστολή, ανασυντασσόταν και παρέµενε στο Σύνταγµα, κατέδειξε τον πολιτικό µετασχηµατισµό του κινήµατος και την οριστική ρήξη του µε τη µνηµονιακή συναίνεση. Αποµαζικοποιηµένη λόγω της ιδεολογικής τροµοκρατίας κράτους και κεφαλαίου, που συµπυκνώθηκε στις απειλές «Μεσοπρόθεσµο ή χρεοκοπία/τανκς», η Κάτω Βουλή των πλατειών συνέχισε τις εργασίες της.
Οι παραπάνω εµπειρίες συνθέτουν την πολύχρωµη τοιχογραφία της λαϊκής εξέγερσης, που µολονότι δεν κατόρθωσε να αποτρέψει την εισαγωγή της χώρας στην προκρούστεια κλίνη του Μεσοπρόθεσµου, εγκαινίασε µια νέα, ποιοτικά διαφορετική, πολιτική πραγµατικότητα, µε θεµέλιό της το αίτηµα για άµεση δηµοκρατία και «ισότητα, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια».
Για τη συνέχιση του αγώνα είναι επιτακτική ανάγκη η δηµιουργία ενός ηγεµονικού πολιτικού µετώπου, µιας κρίσιµης µάζας κοµµάτων, συνελεύσεων, σωµατείων και πολιτών, που θα παλέψει για την πολιτική-κοινωνική χειραφέτηση και θα εκπονήσει ένα µεταβατικό πρόγραµµα εκτάκτου ανάγκης για την υπεράσπιση των λαϊκών συµφερόντων. Βασικοί άξονες πρέπει να είναι η στάση πληρωµών και η διαγραφή του χρέους σε ρήξη µε την Ε.Ε., η αναδιανοµή του εισοδήµατος εις βάρος του κεφαλαίου και υπέρ της µισθωτής εργασίας, η υπεράσπιση του δηµόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία), η εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων και η χάραξη βιοµηχανικής πολιτικής µε στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανακούφιση των εργαζοµένων, η θέσπιση αποκεντρωµένων αµεσοδηµοκρατικών θεσµών και η κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας.
Η βίαιη έκρηξη οργής της φτωχής και αποκλεισµένης νεολαίας της Αγγλίας και οι επερχόµενες κοινωνικές συγκρούσεις προοιωνίζουν το ευρωπαϊκό φθινόπωρο θερµό, και καθιστούν επίκαιρα τα λόγια του Αντόνιο Γκράµσι: «Ο παλιός κόσµος πεθαίνει και ο καινούργιος πασχίζει να γεννηθεί. Ζούµε στην εποχή των τεράτων».

Σχόλιο δικό μου (σ.σ. "κόκκινος άνεμος"):
Συμπέρασμα; Η αστική τάξη αφήνει τη βρώμικη δουλειά στο υπηρετικό προσωπικό.Έτσι δεν είναι Καμπουράκη και λοιπά πρασινοχαρούμενα παπαγαλάκια; 
Υπάρχει και δεύτερο συμπέρασμα. Για ψάξτε καλύτερα ..και θα το βρείτε!

16 σχόλια:

  1. Να βάλω και εγώ μερικές πληροφορίες στον γρίφο ???

    Φρίξος Δασκαλάκης. Σας λέει κάτι το όνομα ? Για όσους δεν θυμούνται, είναι εκείνο το κάθαρμα που διόρισε η Χούντα στην προεδρεία της ΓΣΕΕ το 1971, ώστε να ελέγξει τους εργάτες .... Ήταν πατέρας της Γιάννας.

    Η Γιάννα μετέπειτα πολιτικός, και αφού πέρασε για μια θητεία απο τα δημοτικά έδρανα της Αθήνας, εκλέχτηκε και βουλευτής της ΝΔ το 1990. Κάπου εκεί παντρεύτηκε τον βιομήχανο Αγγελόπουλο και έκανε εκτός απο την "τυχη" της, και τον Παναγιώτη ο οποίος είναι σήμερα γυρω στα 20.

    Για την πολύχρονη στήριξή της στο σύστημα, ανταμοίφθηκε το 2000 και έγινε πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, μέσω την οποίας απαίτησε απο την κυβέρνηση και την ΓΣΕΕ να άρει την εφαρμογή των εργατικών νόμων και να προχωρήσουν τα ολυμπιακά έργα χωρίς ωράρια, χωρίς ασφάλιση, χωρίς τις οριζόμενες απο τις συμβασέις αποδοχές.

    Athens Voice : Μια απο τις δεκάδες τσάμπα εφημερίδες των Αθηνών και ξεκάθαρο όργανο προπαγάνδας του συστήματος. Επίσης είναι η χειρότερη αντικομμουνιστική φυλλάδα που κυκλοφορεί ... (μετά την Καθημερινή και τις φασιστικές φυλλάδες)

    Σταματώ γιατι θα τα πω όλα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ νομιζα οτι ο "φοιτητικός αριστερισμος" ηταν κυριως χομπι των μικροαστων..κοιτα να δεις που ειναι και των μεγαλοαστων!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @REDFL::
    Πες κι άλλα! Πες κι άλλα!
    Πλάκα-πλάκα το ότι ο Φρίξος (όνομα και πράμα) ήταν ο μπαμπάς της Γιάννας μου είχε διαφύγει...
    @Manny Calavera:
    Αν δοκιμαζα να του δώσω κανένα κουπόνι, τι λες θα έπαιρνα καμμία ενίσχυση ή θα με έστελνε σαν "συμβιβασμένο κοινοβουλευτικό";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το έγραψα και στον Παραλληλογράφο:

    Οι μεγαλύτεροι επαναστάτες (καλώς ή κακώς) ήταν γόνοι εύπορων οικογενειών!

    Ας περιμένουμε λίγο λοιπόν μπας και επιβεβαιωθεί ότι "τα στερνά τιμούν τα πρώτα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ημουν σιγουρος πως κάποιος θα βρισκόταν να το πει αλλά το ποιός ήταν το θέμα ...

    Spiral, φυσικά και υπήρξαν πολλοί επαναστάτες που προήλθαν απο τα αστικά και μικροαστικά στρώματα, οι οποίοι πρόδωσαν τις τάξεις τους και μπήκαν στον Αγώνα του εργαζόμενου ...

    ΑΛΛΑ, μιας και δεν το πρόσεξες ...

    μιλάμε για δημοσίευμα ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΦΥΛΛΑΔΑΣ !!!!

    μιλάμε για ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ του Ποντικιού, μιας Σοσιαλδημοκρατικής φυλλάδας !!!

    ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ για τον Ενγκελς, ο οποίος πρόδωσε την τάξη του και έγραφε μανιφέστα για την ανατροπή τους, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕ ΚΑΜΙΑ ΑΣΤΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΦΥΛΛΑΔΑ ! Έγραψε πουθενά ο μικρός για την ανατροπή της αστικής εξουσιας ή τουλάχιστον για τον ρόλο της στην χρεωκοπία του λαού ? Όχι ... Τις ίδιες αμεσοδημοκρατικές μαλακίες με τους αριστεριστές μουρμουρίζει ...

    Θες να μου πεις πως ειναι μικρός ακόμα ? Ωραία ...

    Αφού λοιπόν ειναι τόσο επαναστάτης ο μικρός, δεν ξεκινάει λέω εγώ απο τις επιχειρήσεις της φαμίλιας του, που το παίζει αγανακτισμένος στις πλατείες ? Ξέρεις μικρέ Αγγελόπουλε επαναστάτη, για την χρεωκοπία του ελληνικού λαού, φταίνε και κάτι τύποι σαν τους γονείς σου, για αυτούς ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι, λες και δεν ξέρω σε τι σκατολαιφσταλική φυλλάδα γράφτηκε το αρθράκι.
    Αλλά και ο Τσίμας αρθρογραφούσε στο Ρίζο. Τώρα?
    Λόγω ιδιοσυγκρασίας είμαι εναντίον των στερεότυπων.

    Γι' αυτό αντιπαρέρχομαι το αρθράκι του και περιμένω τις επόμενες κινήσεις του.
    (όχι ότι τρελλαίνομαι κιόλας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν υπάρχει κανένα στερεότυπο ... Δεν είπε κανένας πως επειδή ο νεαρός είναι γόνος μιας οικογένειας που κατέχει ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ καπιταλιστική επιχείρηση, ότι σώνει και καλά είναι βαλτός ή ψευτης ...

    Νέος είναι, θα κάνει την επανάστασή του ως αγανακτισμένος (όπως η πλειοψηφία των πλουσιόπαιδων που πλήττουν ανάμεσα στις διακοπές τους, στην Μύκονο και την Κοτ ντ'Αζουρ) και ύστερα θα μάθει πως να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους και θα μεταμορφωθεί σε έναν καπιταλιστή με τα όλα του ... Δεν είπε κανένας πως οι καπιταλιστές γεννιούνται ως δίποδα τέρατα με σκοπό να καταστρέψουν τον εργαζόμενο λαό ...

    Ίσα ίσα που έχουν και τις ανησυχίες τους ως νέοι !!! Και για αυτό ταιριάζουν και στα πρότυπα των αστικών φυλλάδων. "Είσαι νέος και έχεις λεφτά, παίξτο επαναστάτης, μετά όμως σε περιμένει ο ταξικός πόλεμος, μην ξεχνιέσαι"

    Βέβαια όταν λένε και Αριστερίστικες μαλακίες, τότε τους κάνει και άρθρο η Athens Voice ...

    ΥΓ
    Το παράδειγμα του Τσίμα δεν το έπιασα. Ο Τσίμας άλλαξε συνειδητά στρατόπεδο, δεν δουλευε στον Ριζοσπάστη ως νέος οργισμένος επαναστάτης ... και μάλιστα γράφοντας αρλουμπες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τον Τσίμα:
    Ο λαός λέει: Ο θεός να σε φυλάει από πρώην κομμουνιστή και παλιά πουτάνα".
    Ο Τσίμας θεωρώ ότι είναι της πρώτης "συνομοταξίας". Είναι κιοτής!
    (κρίμα τα λεφτά που σπατάλησε το Κόμμα να τον σπουδάσει στο Ломоносов)

    Για τον Αγγελόπουλο Jr, λέω ότι είμαστε κομμουνιστές και όχι αστρολόγοι ή χαρτομάντες. To εγγύς μέλλον θα δείξει, δεν βγάζω ακόμα εύκολα συμπεράσματα, αν και (προφανώς) συγκλίνω στις απόψεις που διατυπώθηκαν στον //γράφο.

    Eίναι και (λίγο) θέμα στατιστικής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @spiral architect:
    Ο Στάλιν ήταν γιος μουζίκου! Οπότε καλό θα ήταν θα διορθώναμε ως "κάποιοι από τους μεγαλύτερους επαναστάτες ήταν γόνοι εύπορων οικογενειών".
    Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις -και που δεν θεωρώ πως κάνεις και εντελώς λάθος- έχω να προσθέσω κάτι πολύ απλό και προσωπικό- :
    Δεν πάει πολύ: να μου λέει εμένα /με χρονιο πρόβλημα μέση -πόδι από την δουλειά/με 2 εργατικά ατυχήματα καταγεγραμένα- με 2 (τουλάχιστον, ποτέ δεν στο λένε έτσι) συνδικαλιστικές απολύσεις, το ποια είναι η "αντικαπιταλιστική αριστερά" ο γιός του Αγγελόπουλου; Και μάλιστα στην Athens voice;
    Μπράβο το παιδί, αν προδίδει την τάξη του, αλλά ας το αποδείξει πρώτα πριν εκφέρει δημόσιο λόγο. Γιατί και αυτό το βήμα, λόγω της τάξης του το πήρε (αλλιώς ποιός θα ασχολιόταν μαζί του;), και όχι λόγω της προλεταριακής δράσης του. Καλό θα είναι να μην μπερδευόμαστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σύντροφοι και φίλοι το θέμα δε σηκώνει σοβαρή συζήτηση. Ο νεαρός Αγγελόπουλος μας δουλεύει κανονικά και ψιλό γαζί.Όϋτε περιμένουμε από το Αγγελοπουλέικο να ξεπηδήσει ο επομένος θεωρητικός της επανάστασης και μπροστάρης του προλεταριάτου.Περισσότερο αξίζει να σταθούμε στο δημοσίευμα Καμπουράκη και στα λοιπά ........ (συμπληρώστε τις τελείες εσείς).΄Ολοι αυτοί οι τύποι των ΜΜΕ έχουν ξεσασαλώσει εντελώς. Η Γ.Γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ στην ομιλία της στο 37ο Φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ μίλησε για εκβιαστές. Νταβατζήδες θα συμπληρώσω εγώ. Ε, λοιπόν όλοι αυτοί οι τύποι (οι Καμπουράκηδες) είναι τα τσιράκια των εκβιαστών που τρομοκρατούν τον "πελάτη" για να κάτσει φρόνιμος και πληρώσει την "προστασία". Γνωστή τακτική από τις αμερικάνικες ταινίες και πιστά εφαρμοζόμενη τώρα. Το ζήτημα λοιπόν είναι , με τις μικρές μας δυνάμεις, όλοι εμείς να γίνουμε το αντίπαλο δέος στο μέτρο του δυνατού.
    Τώρα όσον αφορά τον "σύντροφο" Αγγελόπουλο, φαντάζομαι πως εκεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα είναι ιδιαίτερα περίφανοι για την διεισδυτικότητα της πολιτικής τους στις "λαϊκές" μάζες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ:
    Είναι ολοφάνερο πως η θεωρητική προσέγγιση του ΝΑΡ κάνει θραύση στο ...προλεταριάτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. TRASH
    Θυμάσαι κάτι που είχε πει ο Χαρρυ Κλυν;
    Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους , με ROLEX στα χέρια και γούνες στους ώμους!
    Ε, λοιπόν ήρθε η ώρα να γίνει πράξη από την...Αντικαπιταλιστική Αριστερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το άλλο με τον αγανακτισμένο Αντρίκο Παπανδρέου το διάβασε κανείς; Που συμμετείχε και σε πορείες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Giorgos bookhunter:
    Και η μικρή κόρη του ...Μητσοτάκη (φτού-φτου σκόρδα!), είναι εδώ και χρόνια "ακτιβίστρια" με τους "γιατρούς του κόσμου" (αφτούς ντε, που διέγραψαν το Ελληνικό τμήμα τους γιατί στον πόλεμο της Βοσνίας επέμεναν πως πρέπει να περιθάλπτουν και τους ...Σέρβους!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.