Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Περί δεοντολογίας και άλλα τινά


Με αφορμή τον (εντελώς παράλογο κατ’εμέ) ντόρο που έγινε από τον radicaldesire σε σχέση με το δημοσίευμα μου για ...τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, και από το οποίο κάποιοι έφτασαν μέχρι και στο ..."συμπέρασμα" (βλ.σχόλια) πως το ...ΚΚΕ εγκαταλείπει το «αδελφό» ΑΚΕΛ και συντάσεται με την ...ΑΝΤΑΡΣΥΑ(!!!!!!!!!!), οφείλω νομίζω να υπενθιμήσω κάποια αυτονόητα πράγματα για μία ακόμη φορά:
1)Η κεφαλίδα που λέει πως το μπλογκ «δεν εκφράζει καμμία συλλογικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του», δεν μπήκε ούτε για πλάκα, ούτε για το ξεκάρφωμα! Μπήκε γιατί αυτό ακριβώς και συμβαίνει! Εάν ο fadomduck2 ή οποιοδήποτε άλλο μπλοκ εξέφραζε τις θέσεις ή τις απόψεις του ΚΚΕ, στην κεφαλίδα του θα έγραφε όπως ακριβώς και ο Ριζοσπάστης «οργανο της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε.». Δεν γράφει όμως αυτό, αλλά «δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του.» Ετσι λοιπόν, από εδώ και μπρος (αλλά και αναδρομικά εάν χρειαστεί), ο ο,ποιοσδήποτε δοκιμάσει να χρησιμοποιήσει θέσεις, απόψεις, αναδημοσιεύσεις ή εκτιμήσεις του συγκεκριμένου μπλοκ  για να βγάλει συμπεράσματα και να κάνει κρίσεις σε σχέση με τις αντίστοιχες θέσεις, απόψεις,  ή εκτιμήσεις του ΚΚΕ ή άλλης συλλογικότητας, καταγγέλεται προκαταβολικά από εμένα , σαν τελειωμένος προβοκάτορας!
Πολύ δε περισσότερο που δεν είμαι καν μέλος του κόμματος! Δηλαδή εγώ μπορεί να κάνω και δημόσια κριτική σε θέσεις του ΚΚΕ για τις οποίες μπορεί και να έχω ενστάσεις, δεν δεσμεύομαι από πουθενά, καν να την κάνω στα «όργανα»!
 Εγώ ρε μπορεί να θέλω από το μπλοκ να βγάλω τον πόνο μου για την γκόμενα που με παράτησε, θα είναι αυτό θέση του ΚΚΕ δηλαδή;
 Ελπίζω να έγινα κατανοητός...
2)Η πολιτική αναδημοσιεύσεων του μπλοκ είναι συγκεριμένη. Αναδημοσιεύεται ο,τιδήποτε θεωρείται ενδιαφέρον αναεξάρτητα αν οι γενικότερες απόψεις των φορέων των αναδημοσιευμένων κειμένων συμφωνούν με αυτές του μπλοκ.
Για να το κάνω πιο λιανά:
Αν αναδημοσιεύσω ένα ρεπορτάζ από τον «ελεύθερο τύπο» για την μη συντήριση των αποχετεύσεωνπ.χ. δεν είναι δυνατόν να βγει από αυτό το συμπέρασμα πως ταυτιζόμαι και με το σύνολο των πολιτικών απόψεων της εφημερίδας! Δυστυχώς θα πρέπει να επαναλάβω και τα τόσο αυτονόητα..
3)Το ίδιο ακριβώς με το παραπάνω υσχίει και για συγκεκριμένα κείμενα αριστερών  ή άλλων ομάδων που αναδημοσιεύονται (πρακτική που θα εξακολουθήσει και στο μέλλον) στο μπλογκ. Εάν κάποιος με το οποίο διαφωνώ σε 15 πράγματα, πει 1(!) που θεωρώ εγώ σωστό, αυτό το ένα θα το προβάλω! Και εννοείται πως δεν είμαι υποχρεωμένος (ούτε και είναι πρακτικά δυνατό) κάθε φορά που θα βρίσκω το ένα σωστό, να επαναλαμβάνω και ποια άλλα 15 θεωρώ λάθος. Αν ήταν έτσι, κάθε φορά που θα αναδημοσίευα ένα ενδιαφέρον άρθρο της ελευθεροτυπίας π.χ., θα έπρεπε να δίνω δώρο και 10 dvd-εγκυκλοπαίδεια τις αντικομμουνιστικές μπούρδες που προβάλει το εν λόγω  έντυπο....
4)Πιστεύω πως οι κομμουνιστές είναι σκεπτόμενοι άνθρωποι. Σαν τέτοιοι πρέπει όχι μόνο να αφήνονται, αλλά και να επιδιώκουν να εκτεθούν στην αντίπαλη προπαγάνδα αλλά και άποψη, προκειμένου να την αντιμετωπίσουν, αλλά και (γιατί όχι;) να τεστάρουν και τις δικές τους ιδέες. Αλλιώς δεν θα χρειάζοταν ούτε μπλογκ ούτε άλλες πηγές ενημέρωσης ούτε τίποτα.
Θα χρειάζοταν ο Ριζοσπάστης το πρωί μόνο, και για τον αστικό τύπο, άσε  να μας τα πει ο Λεκάτης ,(που προφανώς δεν κινδυνεύει να «μολυνθεί» από το) τι γράφουνε...
Μόνο που αυτή ήταν η λογική των ταλιμπάν για τα βιβλία: «αν γράφουν κάτι που δεν το λέει το κοράνι είναι βλαβερά, και αν γράφουν κάτι που ήδη το λέει το κοράνι τότε περιττά».
Δεν μου (μας) ταιριάζει...

Υ.Γ.
Κάτι αυτά, κάτι τα προβλήματα με την σύνδεση, ακόμη για το Γλόμπινγκ δεν έχω γράψει τίποτα...

3 σχόλια:

  1. Φίλε Trash,

    Απολογούμαι εάν ένιωσες προσωπικά στοχευμένος από ό,τι έγινε. Σε διαβεβαιώ ότι δεν ήταν προσωπικό ζήτημα, όπως άλλωστε έγινε νομίζω ξεκάθαρο από τους συντρόφους στην Κύπρο. Υπάρχει μια άσχημη προϊστορία τόσο με τον συγκεκριμένο ιστότοπο και τις διαρκείς, προγανδιστικές και μονομερείς επιθέσεις του κατά του ΑΚΕΛ (τόσο σε ποστ για την Κύπρο όσο και σε δήθεν αναλύσεις γεωπολιτικής της περιοχής), όσο και με την αναπαραγωγή του από σάιτ που συνδέονται με την εξωκοινοβουλευτική αριστερά.

    Εξεπλάγην λοιπόν αρνητικά που είδα να αναδημοσιεύεται και σε ιστότοπο που συνδέεται ιδεολογικά με τον χώρο του ΚΚΕ, το οποίο θεωρούμε σημαντικό σύμμαχο στην προσπάθειά μας να αντιπαλέψουμε τον αλύπητο πόλεμο που δέχεται το ΑΚΕΛ από νεοφιλελεύθερα και ακροδεξιά κέντρα.

    Θεωρώ το θέμα λήξαν, και ότι ήταν καλό που δόθηκαν εξηγήσεις και ανταλλάχθηκαν απόψεις μεταξύ συντρόφων στην Ελλάδα και την Κύπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *με την ελληνική εξωκοινοβουλευτική αριστερά, εννοώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκλείφθει σαν προσωπική επίθεση (κυρίως λόγω του ποστ σου, για το οποίο μπόρεσα να λάβω γνώση αρκετά αργότερα), αλλά αυτό για έναν κομμουνιστή πολύ μικρό ρόλο μπορεί να παίξει.
    Με αφορμή το περιστατικό, απλά δημοσίευσα αυτό το ποστ, προκειμένου να προφυλάξω, τόσο εμένα όσο και το ΚΚΕ από μελλοντικές "παρεξηγήσεις".
    Δεν ξέρω τι παίζει στο ΑΚΕΛ, αλλά εδώ, εάν κάποιος δοκιμάσει να υποκαταστίσει τα επίσημα όργανα του Κόμματος, προσδιορίζεται (και απόλυτα δίκαια κατά την άποψη μου μου) σαν προβοκάτορας.
    Ποιό πολύ με ενόχλησε δηλαδή η ταύτιση η δική μου, με το ΚΚΕ....
    Από δω και μπρος νομίζω πως μπορούμε να ανταλάσουμε απόψεις σαν άνθρωποι, μια και δεν έχουμε εξουσιοδωτηθεί σαν εκπρόσωποι κομμάτων.
    Η ανταλαγή απόψεων με συντρόφους από την Κύπρο είναι πάντα ενδιαφέρουσα. Για μένα αποτελούσε (και αποτελεί, αν δεν είναι της κουβέντας), μεγάλο μυστήριο ο τρόπος σκέψης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.