Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Αλ. Τσίπρας: "Ασπιρίνη από μόνο του το ευρωομόλογο"


Αναδημοσίευση από την "Αυγή"
Συνέντευξη μνημείο του Αλ.Τσίπρα που αποδυκνείει με τον πιο εύγλωττο τρόπο πως το μόρφωμα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι στην φάση που παίρνει την πιο δεξιά στροφή της ιστορίας του
τα δικά μου σχόλια, παρένθετα και με κόκκινο
Μελιγγώνης Γιώργος
Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/08/2011
“Λύση μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από την παράκαμψη των αγορών (των «αγορών», ποιών «αγορών»; Της λαχαναγοράς, της κρεαταγοράς; Της λαϊκής; -αλλά ξέχασα, η λέξη καπιταλισμός είναι ταμπού στην Κουμουνδούρου) επανέλαβε χθες ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας. Μιλώντας στον ρ/σ Real, ο πρόεδρος του ΣΥΝ εκτίμησε ότι “τα κοινωνικά (όχι ταξικά, τζιζ!!!!!!! Καίει!!!!!!!!!! 1) κινήματα είναι αυτά που θα φέρουν τις αλλαγές στο πολιτικό πλαίσιο” και επανέφερε εκ νέου την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έναν νέο συνασπισμό εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς (ποιές είναι αυτές, και με ποιούς άλλους ακριβώς μαζί, θα πάρουν την εξουσία «συνασπισμένοι»;).
“Εμείς μιλάμε για την ανάγκη ενός νέου συνασπισμού εξουσίας με πυρήνα τις δυνάμεις της αριστεράς, που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων και της κοινωνίας(άρα άλλο οι «εργαζόμενοι», άλλο η «κοινωνία», έτσι κ.Τσίπρα, αλλιώς γιατί τα διαχωρίζετε;) είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τάχθηκε κατά των πολιτικών λιτότητας, τονίζοντας πως “βλέπουμε τη χρεωκοπία μιας στρατηγικής, νεοφιλελεύθερης  (όχι «καπιταλιστικής»-«νεοφιλελεύθερης»! 1) και συντηρητικής, πολιτικής λιτότητας”. Κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό πως “πρωτοστάτησαν στην κούρσα των αδιέξοδων επιλογών και λύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο” τονίζοντας ότι “ο κ. Παπανδρέου ήταν αυτός που έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη” (το γεγονός πως η ίδια η «Ευρώπη» -λέγε με ΕΕ- δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα με την είσοδο του ΔΝΤ στο «έδαφος της», εφόσον αυτό θα επέβαλε την ίδια ακριβώς δική της πολιτική, και πως είναι ο τελευταίος που σπέρνει για την φύση της ΕΕ αυταπάτες για πράγματα, που ούτε η ίδια πλέον τολμάει να ισχυριστεί για τον εαυτό της, δεν μοιάζει να προβληματίζει καθόλου τον κ.Τσίπρα).
“Η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι αυτή που αποδέχθηκε να γίνει η Ελλάδα το νεοφιλελεύθερο (όχι «καπιταλιστικό»-«νεοφιλελεύθερο»! 2)πειραματόζωο σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε μια πολιτική σκληρής λιτότητας” πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας λέγοντας: “Δεν πιστεύει η κυβέρνηση Παπανδρέου ότι μπορεί να υπάρξει εναλλακτική έξω από τα πλαίσια του νεοφιλελευθερισμού (όχι «καπιταλισμού»-«νεοφιλελεύθερισμού»! 3). Είναι στο DNA της δικής τους πολιτικής και οικονομικής σκέψης ο νεοφιλελευθερισμός(όχι «καπιταλισμός»-«νεοφιλελεύθερισμός»! 4) .
Κάποιος να τους πληροφορήσει εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ πως ο καπιταλισμός, δυνατότητες εφαρμογής Κενσυανών μοντέλων, που θα μοιράζουν στους εργαζόμενους των ανεπτυγμένων χωρών τα ψίχουλα που θα πέφτουν από το τραπέζι τηςκαταλήστευσης αυτών του τρίτου κόσμου, απλά δεν διαθέτει πλέον. Οταν οι νεοφιλελεύθεροι λένε πως αυτές οι πολιτικές είναι μονόδρομος (μέσα στα καπιταλιστικά πλαίσια βέβαια, αλλά αυτό «ξεχνάνε» να το πουν), έχουν απόλυτο δίκιο!
“Νέος συνασπισμός εξουσίας”
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, όπως προαναφέρθηκε, επανέφερε την πρόταση για συγκρότηση ενός νέου συνασπισμού εξουσίας με επίκεντρο τις δυνάμεις της αριστεράς εκτιμώντας ότι “τα κοινωνικά (όχι ταξικά, τζιζ!!!!!!! Καίει!!!!!!!!!! 2) κινήματα είναι αυτά που θα φέρουν τις ριζικές αλλαγές στο πολιτικό πλαίσιο και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μια νέα κοινωνική («κοινωνική πλειοψηφεία»; Τι θέλει να πει ο ποιητής; Οι κοινωνίες χωρίζονται σε τάξεις. Εννοεί πλειοψηφικό αριθμό τάξεων; Π.χ. Αστική,μεσαία, μικρομεσαία VS εργατικής, φτωχής αγροτιάς; Εννοεί ανθρώπων; Π.χ. εργατική και φτωχή αγροτιά που αποτελούν και την πληθυσμιακή πλειοψηφία; Και πως μπορεί να δημιουργήσει κάποιος μία κοινωνική πλειοψηφία; Αλλάζοντας την πληθυσμιακή αναλογία των κοινωνικών τάξεων ίσως; Δεν μας λέει και συνεχίζει ακάθεκτος...) και πολιτική  (με βάση τα παραπάνω αυτό είναι είναι ακόμη πιο ακατανόητο, εκτός εάν ο κ.Τσίπρας εννοεί  «κοινοβουλευτική» αντί «πολιτικής» οπότε γίνεται ευεξήγητο και το παραπάνω, εάν καταλάβουμε μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία από ακατονόμαστες μέχρι στιγμής από τον κ.Τσίπρα, κοινωνικές τάξεις) πλειοψηφία”.
Εξάλλου, όπως επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας, “το Μεσοπρόθεσμο με τα σκληρά αυτά μέτρα επιτείνει τη λιτότητα, η κρίση του χρέους (ναι ρε , κρίση χρέους είναι! Τι κι αν έχει αγκαλιάσει την μισή Ευρώπη και τις ΕΠΑ; Τι κι αν η Ελλάδα είχε μικρότερο αναλογικά χρέος από χώρες που κανένα τέτοιο πρόβλημα υποτίθεται πως δεν είχαν; Κρίση χρέους είναι! Σιγά μην υπάρχουν ακόμη στον καπιταλισμό κρίσεις υπερπαπαραγωγής-υπερσυσώρευσης, οπιστοδρομικά δογματικά σταλίνια!) δεν ξεπερνιέται, διάσωση δεν υπάρχει, η χρεωκοπία είναι προ των πυλών”. Πρότεινε, μάλιστα, “αντί να ξεπουλήσουμε έναντι πινακίου φακής σε Γερμανούς ή και σε ντόπιους επενδυτές τη δημόσια περιουσία και κερδοφόρους οργανισμούς του δημοσίου, να μεταφέρουμε τις μετοχές τους, να τις ανταλλάξουμε με τα σημερινά ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων, προκειμένου να έχουμε ρευστότητα στα ασφαλιστικά ταμεία για να δίνουμε συντάξεις”. (πάει και ό,τι απέμεινε από τα ταμεία δηλαδή)
“Χρειάζονται έργα κοινωνικής ασφάλειας, κοινωνικής προστασίας, ασπίδας σε αυτή την επερχόμενη λαίλαπα που έρχεται μπροστά μας” (για αυτήν που είναι ήδη πίσω μας δεν είπε τίποτα...), πρόσθεσε.
Επίθεση σε ΚΚΕ - Ν.Δ.
(τόση δουλειά κάνουμε να συνεργαστούμε με κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, μην πάει χαμένη...)
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δεν παρέλειψε να επιτεθεί τόσο στη Ν.Δ. όσο και στο ΚΚΕ. “Η Ν.Δ. δεν μπορεί να αποτελέσει λύση για τα αδιέξοδα. Λέει, περίπου, αυτά που λέει και το Κόμμα του Τσαγιού στις ΗΠΑ. Μείωση, δηλαδή, της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου” είπε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι “νομίζει, ανοήτως κατά τη γνώμη μου, ότι μπορεί να έχει την πολυτέλεια να μην μπαίνει στη βάσανο εναλλακτικών (εντός του καπιταλισμού και για την διάσωση του) προτάσεων”.
“Σήμερα που οι κοινωνικές (όχι ταξικές, τζιζ!!!!!!! Καίει!!!!!!!!!! 3) δυνάμεις γύρω μας βάλλονται πανταχόθεν και που υπάρχει καταστροφή και βλέπουμε αποκαΐδια, δεν μπορεί να είναι ανεκτή μια στρατηγική που λέει ότι εμείς δεν έχουμε να προτείνουμε κάτι για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των εργαζόμενων σήμερα (στον καπιταλισμό δηλαδή), όλα θα λυθούν ως διά μαγείας (ως γνωσό η λαϊκή εξουσία έρχεται με μαγκανίες και μαγικά και όχι με ταξικούς αγώνες) αύριο, σ’ ένα αύριο που μπορεί να είναι πολύ μακρινό (και που ο ΣΥΡΙΖΑ εύχεται να είναι όσο το δυνατόν μακρινότερο γίνεται), συνέχισε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως “η Ιστορία έχει αποδείξει ότι τα κόμματα δεν είναι αλύγιστα κλαριά ή, όταν παραμένουν, τότε σπάνε από τον αέρα. Κι ο αέρας είναι ισχυρός τούτες τις μέρες”. (τι υπέροχο! Η ιδεολογία και πρακτική του οπορτουνισμού –όπου φυσάει ο άνεμος πάω- συμπυκνωμένη σε δύο μόλις σειρές...)
"Ενίσχυση του ρόλου της ΕΚΤ"
Όσον αφορά τη συζήτηση περί ευρωομολόγου, ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Αριστερά μιλά “για το ευρωομόλογο ως ένα εργαλείο, ανάμεσα στα πολλά, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του ρόλου της ΕΚΤ, προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι για τη ρύθμιση του χρέους για να επενδυθούν στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους”.
Μάλιστα, χαρακτήρισε “ασπιρίνη” το ευρωομολόγο “από μόνο του” ζητώντας ταυτόχρονα “άρση των δογματικών αγκυλώσεων, που αποτρέπουν την ΕΚΤ από το να παίζει ένα ρόλο ουσιαστικού ρυθμιστή, κόβοντας χρήμα, δίνοντας ρευστότητα στα κράτη και όχι στις τράπεζες, με έναν τελείως διαφορετικό ρόλο”.
Κύριε Τσίπρα σας έχω πολύ δυσάρεστα νέα. Μας λέτε πως μπορούμε να μάθουμε τον κροκόδειλο που λέγεται ΕΕ (και κατ’επέκταση ΕΚΤ), να τρώει σαλάτες. Ε, αν δοκιμάσουμε κάτι τέτοιο ή θα ψοφήσει ή θα μας φάει....
Και επειδή να ψοφήσει από την ασιτία δεν πρόκειται να τον αφήσουν αυτοί που τον δημιούργησαν, ό,ποιος επιμένει πως πρέπει ντε και καλά να τον κρατήσουμε στην ζωή και μην τον ξεκάνουμε, θα είναι συνένοχος των θυμάτων του....

4 σχόλια:

  1. XAXAXAXA πολυ καλος ο σχολιασμος..
    ρε εχει ξεφυγει ο τσιπρακος

    (θαρρω παλαιοτερα, δεν λεγαν τοσες μλκιες μαζεμενες ή μπορει εγω να μην τους εδινα ποτες ιδιαιτερη σημασια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ανταρσύα γέρνει προς τα δεξιά με αριστερή φρασεολογία, ο Συν γέρνει δεξιότερα με σοσιαλδημοκρατική ορολογία...
    Είναι η ιδέα μου, ή αρχίζει και ξεχωρίζει περισσότερο η ήρα απ' το στάρι; ωραιότατη η κριτική σου μεσιέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να αναφερθώ μόνο στο θέμα του διαχωρισμού των ιμπεριαλιστικών κέντρων - παλιά προσφιλής μέθοδος των οπορτουνιστών !

    Καλό πράγμα η Ε.Ε., κακό το Δ.Ν.Τ. !
    Λες και αυτά τα δύο κέντρα δεν συνεργάζονται χρόνια τώρα (από την αρχή της ίδρυσής τους).

    Παλιά μέθοδος (επίσης) που απαντήσαμε στον χολιγουντιανό κινηματογράφο:
    Ο καλός κι ο κακός μπάτσος !

    Ρε τσίπρα, μπάτσοι είναι ΚΑΙ οι δύο - αν και είμαι σίγουρος ότι το "παιδί" τα ξέρει αυτά, απλά δίνει τις εξετάσεις του για να τον ... παίζουν !!!

    Να συμφωνήσω, εξαιρετικό ποστ, με εξαιρετικούς σχολιασμούς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Manny Calavera:
    Η αλήθεια πως πριν κάτι τέτοια τα χρέωναν να τα λέει στον Κουβέλη, ούτως ώστε να μπορούν μετά να ισυριστούν πως εκφράζει ....προσωπικές του απόψεις! Τώρα όμως αναγκάζεται (ελείψη Κουβέλη) να τα λέει σε κεντρικό επίπεδο ο ίδιος ο Τσίπρας, οπότε το κρυφτούλι γίνεται δυσκολότερο.
    @AlexD:
    Σαφώς και ξεχωρίζει ALEX! Από την άλλη πιστεύω πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ την πλήρη ταύτιση της με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σωρό θέματα, θα την πληρώσει πολίτικά σε βάθος(;) χρόνου, και μάλιστα άσχημα.
    @faros :
    Μα τον ευρω"κομμουνισμό" το έχουν στο ...DNA τους, που θα έλεγε και ο Τσίπρας! Εδώ αυτοί ήταν υπέρ της ΕΟΚ όταν υπήρχε ακόμη η ΚΟΜΕΚΟΝ, τώρα θα κωλώσουνε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.