23 Αυγούστου 1943: Η αρχή του τέλους των ναζί
«Άραγε μπορούμε να ξεχάσουμε / Εγώ κι εσύ, το σαράντα τρία / Θυμάσαι, η Μάχη του Κουρσκ / Τότε φλεγόταν; / Και ο Σοβιετικός στρατιώτης / Περνώντας στην αθανασία / Ηταν πιο δυνατός απ’ τη φωτιά / Πιο γερός από το μέταλλο (…)» (σοβιετικό τραγούδι)
Η νίκη στο Κουρσκ σήμανε την έξοδο του Κόκκινου Στρατού προς τον ποταμό Δνείπερο και τη ριζική μεταβολή όλου του πολέμου. Μετά το Κουρσκ, η φασιστική πολεμική μηχανή γυρνά ουσιαστικά σε κατάσταση άμυνας σε όλα τα μέτωπα.
Μετά το Κουρσκ καταρρίφθηκαν και όσα προσχήματα είχαν οι «σύμμαχοι» για τη μη ουσιαστική τους εμπλοκή στον πόλεμο, περιμένοντας ουσιαστικά το «μαντρόσκυλο» του ιμπεριαλισμού, που τότε ήταν ο Χίτλερ, να ξεμπερδεύει με τους «κόκκινους». Όποιο ηθικό είχε απομείνει στους ναζί μετά το Στάλινγκραντ, στο Κουρσκ μετατράπηκε σε εφιάλτη.
Η Μάχη του Κουρσκ «απαντά», από τα βάθη του χρόνου, και στις αστικές ιστορικές «σοφιστείες» που επιχειρούν να απαξιώσουν την καταλυτική συμβολή της ΕΣΣΔ στην Αντιφασιστική Νίκη «πιπιλίζοντας» τα περί του «παράγοντα»… «σκληρού ρωσικού χειμώνα» στο ναζιστικό «Βατερλό» του Ανατολικού Μετώπου, λες και η Γερμανία είναι Μπαχάμες: Η Μάχη του Κουρσκ έγινε κατακαλόκαιρο και μάλιστα σε ένα από τα πλέον θερμά καλοκαίρια της 10ετίας του ’40.
Φυσικά, το Κουρσκ, όπως και η Αντιφασιστική Νίκη, δεν ανήκει στην αστική εκδοχή της ιστορικής πραγματικότητας. Ανήκει σε μαχητές του Κόκκινου Στρατού όπως ο 19χρονος λοχίας του πυροβολικού Μίτια Μπορίσοφ, ο οποίος συμμετείχε στην Μάχη του Κουρσκ με την 58η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία (Μέτωπο του Βορόνιεζ). Στις 11 Ιουλίου του 1943 κοντά στο χωριό Προχόροβκα (περιοχή του Μπέλγκοροντ), η μονάδα του δέχθηκε επίθεση από 19 εχθρικά τανκ. Οταν το στοιχείο πυροβόλου του Μπορίσοφ τέθηκε εκτός μάχης, ο ίδιος, ανέλαβε μόνος του το όπλο και με άμεσες βολές κατέστρεψε επτά γερμανικά τανκ. Οπως ο αρχιλοχίας, Αλιόσα Λέμπεντεφ, ο οποίος, σκοτώθηκε στα 21 του χρόνια, στις 19 Ιούλη, κατά την διάρκεια της Μάχης του Κουρσκ, αντιμετωπίζοντας αντεπίθεση 16 γερμανικών τανκ και άλλων τεθωρακισμένων, στο χωριό Τροσνά. Αφού όμως πρώτα κατέστρεψε μόνος του τέσσερα τανκ και δύο θωρακισμένα οχήματα των ναζί.
Ανήκει στους λαούς όλου του κόσμου.
Πηγή: Το Περιοδικό
Θυμήθηκα ένα πολύ παλιό σύνθημα που μου είπαν πως έλεγαν εδώ: "Ζήτω ο Λένιν, ζήτω ο Στάλιν, ζήτω ο Κόκκινος στρατός, ζήτω και ο Ζαχαριάδης ο μεγάλος αρχηγός."
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Κόκκινος στρατός ήταν ο μόνος, παραπάνω από άξιος στρατός στην ιστορία, ώστε να τον αισθανθούν δικό τους οι λαοί όλου του κόσμου (αφού ήταν και ο ίδιος λαϊκός!), κάτι που δεν θα καταφέρουν ποτέ οι αστοί!
ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!
Κώστας
Μια απο τις μεγαλυτερες νικες του Κόκκινου Στρατου Εργατών Αγροτών που μαζί με τον Στάλιγκραντ αλλάξανε την πορεία του πολέμου και μάλιστα ...ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ.... Τότε οι Δυτικοί Καπιταλιστές μπήκανε στην Ιταλία τρέχοντας για να σώσουνε για τον Καπιταλισμό οτι προλαβαίνουνε. Και τότε έγινε το θαύμα. Ολοι οι Συνεργάτες του Μουσολίνι γίνανε ...αντιφασίστες...μέχρι και ο Βασιλιάς και η Ιταλία θεωρήθηκε ....κατεχόμενη...χώρα απο τους Γερμανούς. .....ΩΧ..... ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι έχω διαβάσει σε σχόλια σε άλλες σελίδες σε σχετικά θέματα για το πόσο τα είχαν βρει οι ΕΣΣΔ και η Γερμανία και πόσο τα είχαν μοιράσει όλα και εννοείται το σύμφωνο Μολότωφ Ρίμπεντροπ σε όλες τις πτώσεις όπως και το μοίρασμα της Πολωνίας. Και μιλάνε λες και αυτές οι μάχες δεν επηρέασαν όλο τον κόσμο, έλα μωρέ δύο φασισμοί συγκρούστηκαν και τέτοια. Ωραία είναι να κάνει άλλος τη δουλειά για σένα πάντως και να έρχεσαι μετά να λες τις αποψάρες σου. Που να είχαν και τις απώλειες τις ΕΣΣΔ τι θα ακούγαμε.
ΑπάντησηΔιαγραφή