Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2015

Ο μαρξισμός και ο πόλεμος στο Ντονμπάς

Ένα αρκετά ενδιαφέρον κείμενο της ουκρανικής κομμουνιστικής οργάνωσης Μποροτμπά, η οποία συμμετέχει ενεργά στον αντιφασιστικό αγώνα των λαών της Νοβορωσία.
Λόγω μεγέθους (13 σελίδες word)  το παραθέτουμε εδώ σε PDF:

Πηγή: Αντιφασιστική Αλληλεγγύη στην Ουκρανία

3 σχόλια:

 1. Πολύ ενδιαφέρον!
  Αν μη τι άλλο είναι μια πολύ καλή ένδειξη, ότι οι κομουνιστές στο Ντονμπάς, είναι σε καλό δρόμο και δεν έχουν αυταπάτες!
  Πέρα από αυτό, η ερμηνεία τους για τον ιμπεριαλισμό στις μέρες μας, είναι πολύ κοντά σε αυτή του ΚΚΕ!
  Θα έλεγα καλά νέα (αν και λίγα), από το ανατολικό μέτωπο...

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο σύντροφος «Καλός» ο μεσαίος στην φωτογραφία

  Τον Μάιο, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λούγκανσκ επισκέφθηκε ένας πολεμικός ανταποκριτής Αλεξάντερ Ιβάνοφ. H συνέντευξη, που πήρε από τον ίδιο τον αναπληρωτή διοικητή για το εθελοντικό τάγμα «Φάντασμα» Αλεξέι Μαρκόβ (με ψευδώνυμο «Καλός»), είναι επίσης ένας από τους ιδρυτές και ηγέτες του Κομμουνιστικού Αποσπάσματος Εθελοντών (RCD), και ένα μέλος της ομάδας.
  Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από το τραγικό γεγονός στις 23 Μαΐου, όταν στο δρόμο από το Αλτσέφσκ στο Λουγκάνσκ δολοφονήθηκε σε επίθεση ο διοικητής της ταξιαρχίας Αλεξέι Μπορίσοβιτς Μοζγκοβόι και οι σύντροφοί του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @Γιώργος Γκέκας:
   Την είχαμε αναδημοσιεύσει την συνέντευξη του Μαρκώφ τότε:
   http://fadomduck2.blogspot.gr/2015/06/blog-post.html

   Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.