Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Διάσπαση και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Διάσπαση στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά την έξοδο των οργανώσεων ΑΡΑΝ και ΑΡΑΣ που κατεβαίνουν με Λαϊκή Ενότητα


Η έλξη της πρότασης της Αριστερής Ενότητας αποδείχτηκε πιο ισχυρή από την ελκτική δύναμη της ΑΝΤAΡΣΥΑ για δύο από τις ιδρυτικές και κύριες συστατικές οργανώσεις της, την ΑΡΑΣ και την ΑΡΑN, στη χθεσινή σύσκεψη του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου της Συμμαχίας

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποφάσισε κατά πλειοψηφία με ψήφους 65 υπέρ και 15 κατά τη μη εκλογική συνεργασία με τη ΛΑ.Ε. και την κάθοδο της στς εκλογές με άξονα το πρόγραμμά της.

Η απόφαση της ΑΡΑΝ να συμπαραταχθεί με τη Λαϊκή Ενότητα, παρά το γεγονός ότι δεν εκπληρώνονται οι όροι που είχε θέσει στην πρόταση της (αποτύπωση της συμμαχίας και στο όνομα του συνδυασμού πχ), δεν υπήρξε χωρίς απώλειες καθώς στελέχη της μεταξύ των οποίων η Δέσποινα Κουτσούμπα, διαφώνησαν με την απόφαση και αποφάσισαν να παραμείνουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

H Δέσποινα Κουτσούμπα σε σύντομο σχόλιο της ξεκαθάρισε ότι αυτή και άλλοι σύντροφοί της, μένουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρά την αποχώρηση της ΑΡΑΝ και ότι τάσσεται με τα πλατιά μέτωπα στα οποία θα βρεθεί ΟΛΗ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Δηλαδή ο κόσμος της ριζοσπαστικής Αριστεράς που δεν ανακατεύτηκε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έλεγε μισόλογα για την ΕΕ και δεν έπαψε να αγωνίζεται.

Σε επίπεδο οργανώσεων η αποχώρηση αλλάζει σε ένα βαθμό τις ισορροπίες και υπάρχει ο κίνδυνος η συμμαχία να μετατραπεί σε συνεργασία του ΝΑΡ με το ΣΕΚ που πολιτικά έχουν και τις μεγαλύτερες διαφορές. Ωστόσο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει διαμορφώσει μια αυτόνομη πολιτική φυσιογνωμία με την «συνιστώσα των ανένταχτων» να έχει ιδιαίτερη δυναμική μέσα στο σχήμα.

Παραμένουν ακόμα ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, Αριστερή Συσπείρωση (διάσπαση της ΑΡΑΝ), ΕΚΚΕ και Οικολόγοι Εναλλακτικοί.

Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η μεγάλη πλειονότητα των αγωνιστών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξακολουθεί να στηρίζει το εγχείρημα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει απογοήτευση για αυτή την αρνητική εξέλιξη και δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς των οργανώσεων το τελευταίο διάστημα.
Πηγή: ΜΑΟ

3 σχόλια:

  1. Εδώ θέλει Λαϊκό Στρώμα για να βγάλεις άκρη...
    Δεν βάζεις καλύτερα ταμπέλες «ο,τι νάνε», «θα πάρω τα βουνά»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @krs:
      Για να σου πω την αλήθεια, μου πήρε λίγο χρόνο να μάθω όλες τις διασπάσεις και την ιστορία του Μαοϊκού χώρου, που κρατάει και από το 1956.
      Με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ άκρη δεν έχω βγάλει ακόμη...

      Διαγραφή
  2. Το πράγμα γίνεται πολύ γουστόζικο τελικά.
    " διαλέγουμε με διαφορετικό τρόπο να ψηλαφήσουμε τις δυνατότητες επαναστατικής πολιτικής μέσα στις σημερινές εκρηκτικές αντιθέσεις." λένε αυτοί που πήγαν με τους νεοεθνικιστές του Λαφαζάνη.
    Μιλάμε για φαρσοκωμωδία ολκής...

    http://mao.gr/aranexit-2/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.