Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Η πρώτη αποχώρηση από το κόμμα Λαφαζάνη (αρκούντως φαιδρή)

«Καρικατούρα του ΣΥΡΙΖΑ, χυλός, με φράξιες...»


Με ηχηρές καταγγελίες αποχώρησε από την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του κόμματος.

Πρόκειται για την πρώτη παραίτηση καθώς το κόμμα ιδρύθηκε μόλις προ ημερών. Ο Σπύρος Τσάτσης, ανακοίνωσε με ανοιχτή επιστολή την αποχώρησή του αφήνοντας αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος.

«Δεν είμαι διατεθειμένος να ενταχθώ σε ένα κόμμα, όπου κομματάρχες αναζητούν νέα πολιτική στέγη, σε ένα κόμμα «μηχανισμών» που διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο. Σε ένα κόμμα ζηλωτών που δεν ανέχονται καμία άλλη άποψη εντός του κόμματος, πλην εκείνης της ηγεσίας τους» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Σπύρος Τσάτσης.

Η επιστολή παραίτησης

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι παρόλο που είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της «Λαϊκής Ενότητας», αποφάσισα για λόγους προσωπικούς και πολιτικούς να μην παραμείνω στο κίνημα.

Έχει μεγάλη σημασία πιστεύω με τι πρόγραμμα και ποιους ανθρώπους, με ποιες συμμαχίες θα επιχειρήσουμε να παρέμβουμε.

Δεν είμαι διατεθειμένος να εν ταχθώ σε ένα κόμμα που οικοδομείται με τη μεταφορά ενός κομματιού Σύριζα, ενός κόμματος παραγόντων, μηχανισμών, φραξιών και άλλων ευχάριστων καταστάσεων και όχι με ανοιχτό κάλεσμα που θα απευθύνεται σε κάθε τίμιο άνθρωπο που αισθάνεται τις τραγικές επιπτώσεις που έχει στη ζωή του, στην κοινωνία και γενικά στη χώρα μας η εφαρμογή των μνημονίων.

Οι εφεδρείες της αριστεράς δεν βρίσκονται σε κομματικά γραφεία και συμμαχίες κορφής, αλλά μέσα στην κοινωνία.

Δεν είμαι διατεθειμένος να ενταχθώ σε ένα κόμμα, όπου κομματάρχες αναζητούν νέα πολιτική στέγη, σε ένα κόμμα «μηχανισμών» που διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο.

Σε ένα κόμμα ζηλωτών που δεν ανέχονται καμία άλλη άποψη εντός του κόμματος, πλην εκείνης της ηγεσίας τους.

Σε ένα κόμμα «καρικατούρα» του Σύριζα, ένα κόμμα χυλό.

Η ένταξή μου στην Αριστερά δεν έχει την έννοια της στράτευσης στα συμφέροντα ενός κόμματος (δεν υπάρχει Αριστερά σωτήρας), αλλά εκφράζει τη δέσμευσή μου απέναντι στη ζωή.

Να αγωνίζεσαι χωρίς να προσδοκάς οφέλη.

Στη σημερινή φάση η ενασχόληση με την πολιτική δεν είναι χόμπι αλλά στράτευση.

Καλύτερο φάρμακο, η απόφαση να αγωνίζεσαι για την αλήθεια των ιδεών σου στη σκληρή πραγματικότητα της κρίσης που ζούμε.

Η ελπίδα πάντα υπάρχει και δεν είναι άλλη από τους κοινωνικούς αγώνες, την ατμομηχανή της ιστορικής εξέλιξης».
Πηγή: iefimerida

8 σχόλια:

  1. Παραξενα πραγματα συμβαινουνε. Φραξιες και χυλος στον Οπορτουνιστικο χωρο. Τη λετε ρε λεβεντες γινονται αυτα. Φραξιονιστες δηλαδη οι Παρτσαλιδης Νεφελουδης Ζωγραφος Δημητριου Μπενας Φαρακος κ.α. Και εγω που τους ειχα για Αγγελουδια. Ρε τη Επαθα.............................................. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι "παίρνουν" όλοι αυτοί ρε παιδιά ... ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά, δεν ξέρανε. Χάθηκε ένας γιατρός να ρωτήσουν; Ούτε το μάνιουαλ δε διάβασαν!

      gdmn1973 o φαρμακός

      Ορισμένοι ασθενείς με μανιοκαταθλιπτική νόσο είναι δυνατό να εισέλθουν σε φάση μανίας. Η κατάσταση αυτή χαρακτηρίζεται από ασυνήθεις και ταχέως μεταβαλλόμενες ιδέες, αδικαιολόγητη ευτυχία και υπερβολική φυσική δραστηριότητα.

      Συμπτώματα όπως ανησυχία ή δυσκολία στο να καθίσετε ή να μείνετε ακίνητος μπορούν επίσης να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων της θεραπείας. Πείτε το στο γιατρό σας αμέσως εάν παρουσιάσετε αυτά τα συμπτώματα.

      Όταν σταματήσετε να παίρνετε το Cipralex και ιδιαίτερα όταν η διακοπή αυτή συμβεί απότομα, ενδέχεται να αισθανθείτε συμπτώματα απόσυρσης. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος όταν το Cipralex είχε χρησιμοποιηθεί για μεγάλο διάστημα ή σε υψηλές δόσεις ή όταν η δόση ελαττώνεται απότομα. Παρακαλούμε ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε σοβαρά συμπτώματα απόσυρσης όταν σταματήσετε να παίρνετε Cipralex. Αυτός ή αυτή ενδέχεται να σας ζητήσει να ξεκινήσετε να παίρνετε και πάλι τα δισκία σας και να τα διακόψετε περισσότερο
      σταδιακά.

      Διαγραφή
  3. Οταν εχεις εκτεθει τοσα χρονια στον Οπορτουνισμο στο τελος σου αφηνει μονιμη παραλυση στο κεφαλι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλη αρχη, κακο ξεκινημα! Επαναστατησε ο οπουρτουνισμ? Που πας ρε λαφαζανη!!! σαν και σενα ειναι κι υπολιοποι.
    Ικαριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Να αγωνίζεσαι χωρίς να προσδοκάς οφέλη".

    Δλδ να αγωνιζεσαι χωρις να εχεις ταξικο συμφερον ας πουμε. Ετσι απο χομπι. Ή μηπως απο επαγγελμα;

    Τα ειπε ολα σε μια φραση ο τυπος. Περιεγραψε τον οπορτουνισμο, πως εκφραζεται αυτος στις κεφαλες, και τη δουλεια του:
    Επαγγελματιας αντ-επαναστατης πολιτικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και για να μην πει καποιος προθυμος πως απομονωσα τη φραση, τα συμφραζομενα μιλανε απο μονα τους. Αριστερα για την αριστερα και οχι αριστερα για την εργατικη ταξη και τους υπολοιπους που βρισκονται υπο εκμεταλλευση.

    Βεβαια το αρθρο το ανεβασε ο φαντομ για να δειξει την γυμνια του νεου μορφωματος απο οργανωτικης αποψης, αλλα αξιζε να σχολιαστει η σκοπια του πολιτικαντη αυτου. Δεν πηρε καρεκλα και μιλαει για μια καλυτερη αριστερα που θα ειναι καλυτερη απο την καλυτερη απο την αριστερα πιυ κυβερνα. Mindfuck

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.