Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ελληνική Δικαιοσύνη: «Καταγγέλλεις εταιρία security για αντεργατικές μεθόδους; Ή πλήρωσε ή μπες φυλάκιση»

Blogger, άνεργος και εθελοντής διασώστης, που κατήγγειλε αντεργατική συμπεριφορά εταιρίας security, καταδικάστηκε ερήμην με χρηματική πληρωμή και εάν δεν την πληρώσει η ποινή του θα είναι φυλάκιση 12 μηνών.

Το συμβάν
 
Πιο συγκεκριμένα ο διαχειριστής του blog jimmysgreek-security.blogspot.com  ανήρτησε στοιχεία που αποδεικνύουν πως η εταιρία Mega Sprint Guard,  Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφάλειας, με έδρα το Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, είχε συνάψει συμβάσεις εργασίας στις οποίες θα πληρώνει τους εργαζόμενους της όποτε ήθελε η εργοδοσία, ακόμη και 3 μήνες μετά, ενώ οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δουλεύουν ως και 12 ώρες χωρίς όμως να έχουν ασφάλιση.

Συμβάσεις αντεργατικές και δουλειές με το Δημόσιο
 
Επίσης, σύμφωνα με το osarena.net που έφερε στην επιφάνεια το συμβάν αυτό, και βάσει δημοσιεύσεων του διαχειριστή του blog που έβγαλε πρώτος την καταγγελία, εντός της σύμβασης υπάρχουν διατάξεις οι οποίες λένε πως όποια πρόσθετη παροχή της εταιρίας προς του εργαζόμενους θα συμψηφίζεται με τα δώρα Χριστουγέννων ή Πάσχα, με τη νυχτερινή απασχόληση των εργαζομένων, την υπερεργασία και την απασχόληση της Κυριακές, πράγμα που σημαίνει κατάργηση της πενθήμερης εργασίας στη πράξη, όχι μόνο στα εμπορικά καταστήματα αλλά και σε άλλου είδους εταιρίες ενώ η ημερήσια απασχόληση παύει να είναι 8 ώρες και μπορεί να φτάσει ως και τις 14.


Η συγκεκριμένη εταιρία έχει συνάψει και συμβάσεις με το ελληνικό δημόσιο αφού έχει αναλάβει τη φύλαξη του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Χίο(και όχι μόνο, αλλά με τον ΟΑΕΔ και με διάφορα υπουργεία) και προξενεί μεγάλη απορία πως δέχεται η «πρώτη φορά αριστερή» κυβέρνηση να έχει σύμβαση εργασίας με μια εταιρία που καταπατά έτσι κάθε εργατικό δικαίωμα. Μάλιστα το 2012 το Εργατικό Κέντρο Χίου είχε βγάλει την ακόλουθη καταγγελία για τη συγκεκριμένη εταιρία:
«Καταγγέλλουμε την απαράδεχτη και αντεργατική συμπεριφορά της εταιρείας MEGA SPRINT GUARD Α.Ε. η οποία απέλυσε παραμονές Χριστουγέννων δύο εργαζομένους από τη φύλαξη του εργοστασίου της ΔΕΗ γιατί τόλμησαν να ρωτήσουν τα δικαιώματά τους και να μην υπογράψουν ψεύτικα χαρτιά για το μισθό που έπαιρναν.
Ζητούμε από την Επιθεώρηση Εργασίας να ελέγξει ξανά τις βάρδιες των εργαζομένων και τους μισθούς που εισπράττουν οι εργαζόμενοι. Θεωρούμε ότι η διεύθυνση της ΔΕΗ ΧΙΟΥ πρέπει να ελέγχει ποιοι υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνοι φύλαξης σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις και ποιοι τελικά βρίσκονται στον ευαίσθητο χώρο του εργοστασίου κάθε στιγμή.Άραγε η αστυνομία ποιόν εργαζόμενο έπρεπε να βγάλει έξω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στις 23/12/2011.
Ως εδώ, δε θα επιτρέψουμε και σε επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόβλημα εκμεταλλευόμενες την κρίση να ισοπεδώσουν τα πάντα.
Θα μας βρουν απέναντί τους.»
Τα του δικαστηρίου
 
Οι ιδιοκτήτες της Mega Sprint Guard Α.Ε αποφάσισαν πως οι αναρτήσεις του blogger δεν ήταν ιδιαίτερα καλές για την εικόνα της εταιρίας στη κοινή γνώμη και κινήθηκαν νομικά εναντίων του. Διαβάστε απόσπασμα της δικογραφίας και θα καταλάβατε απόλυτα για πιο πράγμα μιλάμε.

 Πηγή: kollectnews

4 σχόλια:

  1. Το αποσπασμα απο την αποφαση του δικαστηριου δεν ειναι το διατακτικο, αλλα το κομματι που απλα περιγραφει την αιτηση.
    Τελικα τι εγινε ακριβως;
    Υπαρχει η υπολοιπη αποφαση;
    Μπλανκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Μπλανκο:
      Από ότι βλέπεις είναι αναδημοσίευση. Για περισσότερα στην πηγή.

      Διαγραφή
  2. Οι εταιρειες αυτες γιγαντωθηκαν την περιοδο (1999-2000) κυριως λογω των Ολυμπιακων Εργων (αυξημενες αναγκες φυλαξης) αλλα και λογω της νομοθεσιας που με τις πλατες των ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ περασαν οι "μααστριχικοι" -Λευκης Βιβλου - νομοι περι ενοικιασης εργαζομενων ,ημιαπασχολησης κλπ ... Ολες οι προσπαθειες για συνδικαλιστικη εκπροσωπηση αυτων των εργαζομενων ,απο τα τοπικα Συνδικατα των χωρων που φυλαγαν οι εταιρειες αυτες (ΔΕΚΟ- εργοστασια ,τραπεζες ,Υπουργεια ) αλλα και απο την ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) απεβησαν ακαρπες ως τωρα μια και οσοι σεκιουριταδες μπαιναν μπροστα απολυονταν παραυτα ,πριν προλαβουν να κανουν κιχ ! Σημερα τα μαιμου συνδικατα τους οπου υπαρχουν (οπως και στον καθαρισμο ) τα ΔΣ τους αποτελουνται απο Διευθυντες ,Εποπτες και γενικα τσιρακια του εργοδοτη .. Τα δε αφεντικα αυτων ειναι στην πλειοψηφια τους πρωην αστυνομικοι ,βουλευτες ,Υπουργοι κλπ !...Η κατασταση εχει ξεφυγει ,παιδια λυποθυμανε μετα απο 16ωρα !!!! μενουν απληρωτοι για μηνες με εναντι ,13ο-14ο ουτε για αστειο (τους βαζουν και υπογραφουν και μετα τους πετανε κανα πενηνταρικο ) ,αδειες και ρεπο ....δεν ξερουν τι σημαινει ... Χρειαζεται στοχευμενη και ισχυρη παρεμβαση ΜΟΝΟ απο ....εξω και απο ΠΑΝΩ ...(ΠΑΜΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σεχτάρ ο Τρομερός28 Ιουλίου 2015 στις 1:43 π.μ.

    Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ενδεδειγμένο και ένα είδος "παράνομης", δηλ. περιφρουρημένης μορφής αγώνα, τουλάχιστον για τις πρώτες φάσεις της οργάνωσης. Το χρησιμοποιήσαμε κι εμείς πολύ στα τέλη της δεκαετίας '70, που επιζούσε ακόμη η χουντική τρομοκρατία, γιατί όλοι οι προσωπάρχες στις εταιρίες ήταν πρώην ασφαλίτες, χουντικοί κλπ., που είχαν διωχτεί από το δημόσιο και είχαν βρεί καταφύγιο στις μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες. Εκεί η χούντα συνεχιζότανε, απτόητη από τις πομφόλυγες της "μεταπολίτευσης". Ιδρύαμε σωματειακές επιτροπές, σωματεία κλπ. σε συνθήκες άκρας μυστικότητας, παρά το ότι η νομοθεσία εκείνα τα χρόνια ήταν πολύ πιο φιλεργατική από την σημερινή. Ολη η μάχη γινόταν για να ξεφύγει ένας βασικός πυρήνας 20-30 ατόμων από την τρομοκρατία του προσωπάρχη, και να "προλάβει" να "νομιμοποιηθεί" σαν εργοστασιακή επιτροπή υπάρχοντος κλαδικού σωματείου, η, ελλείψει τέτοιου, να πάρει νομική υπόσταση σωματείου, ώστε να προστατεύεται από την νομοθεσία. Το χαφιεδιλίκι έδινε κι έπαιρνε από τους εργοδοτικούς για να πνίξουν την όποια μορφή οργάνωσης εν τη γενέσει της, γιατί ξέραν ότι μετά τα πράγματα γίνονταν πιο δύσκολα γι αυτούς: Υπήρχαν περιορισμοί στις απολύσεις, τα δικαστήρια δε δέχονταν απόλυση αν υπήρχε ένδειξη ότι γινόταν για λόγους συνδικαλιστικούς, πέφταν αποζημιώσεις κλπ.
    Σήμερα τα πράγματα είναι σαφώς πιο ζόρικα, ο συνδικαλισμός είναι ήδη συκοφαντημένος από το σύστημα και τα παπαγαλάκια του, τα δικαστήρια αλλά και η διαμορφωμένη "κοινή γνώμη" είναι εχθρικά στους συνδικαλιστές, που πέτυχαν να τους ταυτίσουν με τους "φωτόπουλους" κλπ.
    Πρέπει να προσανατολιστούμε σε πιο "υπόγειες" μορφές δράσης, που θα υποστηρίζουν όσα ταξικά σωματεία, ομοσπονδίες κλπ. καταφέρνουν ακόμη να κρατάνε τη σημαία της ταξικής πάλης.
    Και κυρίως καμία συνεργασία με ρεφορμιστές-δεξιούς-εργατοπατέρες, που εκφράζουν τη σήψη του εργατικού κινήματος και αντικειμενικά σιγοντάρουν τον εκφασισμό της κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.