Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Ανώνυμοι καλλιτέχνες τοποθέτησαν προτομή του Σνόουντεν σε πάρκο της Νέας Υόρκης

Μία προτομή του Έντουαρντ Σνόουντεν έκανε αιφνιδιαστικά την εμφάνισή της σε πάρκο του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη, απ’ όπου ωστόσο «εξαφανίστηκε» λίγο αργότερα, μετά από επέμβαση των αρχών.

Η προτομή, στο πάρκο Φορτ Γκριν, σκεπάστηκε αρχικά με ένα μπλε πλαστικό κάλυμμα για να την κρύψουν από τα βλέμματα των περαστικών. Η επιγραφή «Σνόουντεν» στη βάση της καλύφθηκε επίσης.

Η προτομή τοποθετήθηκε πάνω σε μια κολόνα του «Μνημείου των Μαρτύρων του Πλοίου-Φυλακή», που τιμά τη μνήμη των 11.500 Αμερικανών αιχμαλώτων πολέμου που πέθαναν σε βρετανικά πλοία κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας (1775-1783).
 
Οι ανώνυμοι καλλιτέχνες εξήγησαν στον ιστότοπο Mashable ότι επέλεξαν σκόπιμα το συγκεκριμένο σημείο, ώστε να τοποθετήσουν τον Σνόουντεν «στη συνέχεια μιας ιστορίας που ξεκίνησε με τη γέννηση της χώρας αυτής» και «οικοδομήθηκε πάνω στα ιδανικά της ελευθερίας, του να μην φυλακίζεται ή να παρακολουθείται κανείς από την κυβέρνηση».
Πηγή: Κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.