Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015

ΜΑΡΙΝ ΛΕΠΕΝ - ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΑΛΛΙΑΣ: «Ρήξη» για τις ανάγκες... του νέου αστικού προφίλ

-Το «Εθνικό Μέτωπο» αλλάζει!
-Θάνατος στους αράπηδες
στα μαύρα διαμάντια
-Και να βρείτε και μια γραβάτα για την σύσκεψη!

Το ότι η διαφωνία της με τις θέσεις του ιδρυτή (και πατέρα της) του «Εθνικού Μετώπου» (FN) Ζαν Μαρί Λεπέν είναι ζήτημα τακτικής επιβεβαίωσε η σημερινή πρόεδρος του FN Μαρίν Λεπέν, η οποία δήλωσε: «Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν φαίνεται ότι βρίσκεται σε έναν φαύλο κύκλο ανάμεσα στη στρατηγική της καμένης γης και την πολιτική αυτοκτονία».

Η Λεπέν ανακοίνωσε μάλιστα ότι θα «αντιταχθεί» στην υποψηφιότητα που ο πατέρας της ήθελε να υποβάλει ενόψει των περιφερειακών εκλογών στα τέλη του 2015.

Το νέο επεισόδιο «ρήξης» στις σχέσεις των δύο Λεπέν σημειώθηκε μετά από συνέντευξη που ο Λεπέν έδωσε στο περιοδικό «Ριβαρόλ», στην οποία υπερασπίσθηκε τη μνήμη του στρατηγού Φιλίπ Πετέν (σ.σ. ηγέτη της Γαλλίας την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που είχε συνθηκολογήσει με τη ναζιστική Γερμανία), ενώ αποδοκίμασε και τη στρατηγική της σημερινής ηγεσίας του κόμματος. Επίσης, χαρακτηριστικό ήταν καυστικό σχόλιό του στο ίδιο περιοδικό: «Προδίδεσαι μόνο από τους δικούς σου ανθρώπους». Την προηγούμενη βδομάδα, η Λεπέν είχε πάρει αποστάσεις δηλώνοντας ότι διαφωνεί «στην ουσία αλλά και στον τύπο» με τον Λεπέν, που είχε επαναλάβει ότι οι θάλαμοι αερίων ήταν μια «λεπτομέρεια» της Ιστορίας.

Είναι σαφές ότι η ηγεσία του FN, αναζητώντας την καλύτερη τακτική για το αστικό αυτό κόμμα, που θα το ωφελήσει στην «κούρσα» υπεράσπισης των γαλλικών μονοπωλίων, προσπαθεί να εμφανιστεί ότι αποκηρύσσει τις βαθιά αντιδραστικές και ακροδεξιές ρίζες του. Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η δήλωση του αντιπροέδρου του FN Φλοριάν Φιλιπό ότι «η πολιτική ρήξη με τον Ζαν-Μαρί Λεπέν είναι πλέον πλήρης και οριστική» και ότι «αποφάσεις θα ληφθούν σύντομα». Ενώ και ο Λουί Αλιό, επίσης αντιπρόεδρος του FN, δήλωσε ότι «οι πολιτικές διαφωνίες είναι πλέον αγεφύρωτες».
Πηγή: Ριζοσπάστης
Βλέπε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.