Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Συλλήψεις 39 αυτονομιστών στην Οδησσό

Για το «φτιαχτό» της όλης υπόθεσης.
Ρώσοι κομάντος που υποτίθεται πως δρούσαν μυστικά
στα εχθρικά μετόπισθεν, φέρονται να είχαν
Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνελήφθησαν στην Οδησσό συνολικά 39 άνθρωποι, οι οποίοι προετοίμαζαν μια εξέγερση "φιλορώσων", την παραμονή της επίσκεψης που πρόκειται να πραγματοποιήσει στην πόλη αυτή ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

Η υπηρεσία ασφαλείας (SBU) ανακοίνωσε ότι τέθηκαν υπό κράτηση 29 άνδρες που σχεδίαζαν, όπως υποστηρίζει, μια εξέγερση αυτονομιστών, κατά το παράδειγμα όσων έγιναν πριν από έναν χρόνο στα ανατολικά της χώρας, στις περιοχές που βρίσκονται ακόμη υπό τον έλεγχο των φιλορώσων.

Οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους ένα σημαντικό οπλοστάσιο, καθώς και εκρηκτικά και δρούσαν κατ' εντολή των ηγετών των αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας, κατά την ίδια πηγή. Μεταξύ άλλων σχεδίαζαν να δολοφονήσουν έναν βουλευτή και πολλούς "φιλοευρωπαίους ακτιβιστές", διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της SBU, Βαλεντίν Ναλιβαϊτσένκο.

«Ρώσων κομάντος». Σιδερένια στρατιωτικά κράνη
"Σύμφωνα με το σχέδιό τους, αυτή θα ήταν η αρχή της κατάληψης της περιοχής προκειμένου να αποσπάσουν την Οδησσό και την περιοχή από την Ουκρανία και να δημιουργήσουν μια νέα υποτιθέμενη (αυτοανακηρυγμένη) δημοκρατία", πρόσθεσε.

"Φιλοευρωπαίοι ακτιβιστές" επί το έργον...
Πριν από δύο ημέρες η SBU είχε ανακοινώσει τη σύλληψη άλλων δέκα ανθρώπων —όλοι τους Ρώσοι υπήκοοι— με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν επιθέσεις ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Οδησσό, παρουσία του προέδρου Ποροσένκο, για τα 71 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης από τους Ναζί. Οι συλληφθέντες "σχεδίαζαν πράξεις δολιοφθοράς και επιθέσεις", είπε ένας εκπρόσωπος της SBU, ο Μαρκιάν Λουμπκίφσκι.

Τους τελευταίους μήνες έχουν σημειωθεί δεκάδες εκρήξεις σε στρατηγικής σημασίας υποδομές, αλλά και σε γραφεία μη κυβερνητικών οργανώσεων και πολιτικών κομμάτων, στην Οδησσό και το Χάρκοβο. Συνήθως, οι ουκρανικές αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη στις ρωσικές ειδικές δυνάμεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ via Real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.