Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Χονγκ-Κονγκ: -Επανέλαβε το αληθές!

Χονγκ Κονγκ: Η αστυνομία διώχνει τους διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας αποικιοκρατίας

Διορία 30 λεπτών έδωσε η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ στους φιλοδημοκρατικούς  φιλοαποικιοκράτες διαδηλωτές, προκειμένου να αποχωρήσουν από την περιοχή την οποία έχουν καταλάβει από τις 28 Σεπτεμβρίου, προειδοποιώντας τους ότι σε διαφορετική περίπτωση θα συλληφθούν.

Οι αρχές ξεκίνησαν σήμερα το πρωί να ξηλώνουν τα οδοφράγματα, εφαρμόζοντας την απόφαση των αρχών, η οποία στοχεύει να βάλει οριστικό τέλος στο κίνημα που ζητεί εκλογική αυτονομία από το Πεκίνο.

Από το πρωί, εκατοντάδες αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στην κεντρική περιοχή του Χονγκ Κονγκ, όπου στεγάζονται τα περισσότερα κυβερνητικά κτήρια, προκειμένου να εφαρμοστούν τα ασφαλιστικά μέτρα για τη διάλυση των οδοφραγμάτων.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν να εκλέγεται με ανοικτές υποψηφιότητες ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ από το 2017 και μετά, αλλά το Πεκίνο δεν έκανε πίσω στην απόφασή του να περιορίζονται οι υποψηφιότητες μόνο σε όσους θα έχουν νωρίτερα πάρει την έγκρισή του.
Πηγή: Ο "αριστερός" Βαξεβάνης
Τον Σεπτέμβριο του 1982, η πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ μετέβη στο Πεκίνο για να διαπραγματευτεί με την κινεζική κυβέρνηση σχετικά με το μέλλον του τελευταίου μεγάλου και πιο πυκνοκατοικημένου υπερπόντιου έδαφους (σ.σ. αποικίας) της Βρετανίας, του Χονγκ Κονγκ.[177] Σύμφωνα με τους όρους της Συνθήκης της Νανκίνγκ του 1842, το νησί του Χονγκ Κονγκ το ίδιο είχε παραχωρηθεί στη Βρετανία «στο διηνεκές», αλλά η συντριπτική πλειοψηφία της αποικίας αποτελούνταν από τις Νέες Χώρες, οι οποίες είχαν αποκτηθεί υπό μίσθωση 99 χρόνων το 1898, που έληγε το 1997.[178][179] Η Θάτσερ, βλέποντας παραλληλισμούς με τις Νήσους Φώκλαντ, αρχικά ήθελε να κρατήσει το Χονγκ Κονγκ και πρότεινε βρετανική διοίκηση υπό κινεζική κυριαρχία, αν και αυτό απορρίφθηκε από την Κίνα.[180] Μια συμφωνία επιτεύχθηκε το 1984, σύμφωνα με τους όρους της Σινοβρετανικής Διακήρυξης, ότι το Χονγκ Κονγκ θα γινόταν μια ειδική διοικητική περιοχή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, διατηρώντας τον τρόπο ζωής του για τουλάχιστον 50 χρόνια.[181] Η τελετή παράδοσης-παραλαβής το 1997 χαρακτηρίζεται από πολλούς,[182] συμπεριλαμβανομένου του Καρόλου, πρίγκιπα της Ουαλίας,[183] που ήταν παρών, «το τέλος της αυτοκρατορίας».[175][184]
Πηγή: wikipedia
Για το σύνολο σχεδόν της ιστορίας του υπό βρετανική κυριαρχία, η εκτελεστική εξουσία στο Χονγκ Κονγκ ήταν συγκεντρωμένη στα χέρια του κυβερνήτη της αποικίας, μια θέση που ορίζoνταν από το βρετανικό στέμμα, χωρίς καμία δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών του Χονγκ Κονγκ. Η εισαγωγή των εκλεγμένων αντιπροσώπων που καθορίζεται από τις τοπικές εκλογές, ακόμη και αν περιοριζονταν στον ρόλο του «γνωμοδοτικών συμβουλίων», δεν είχε ξεκινήσει μέχρι και μετά τις συμφωνίες του 1984 για την παράδοση από τους Βρετανούς του Χονγκ Κονγκ  στην Κίνα.
Πηγή: wikipedia
Βλέπε ακόμη:
Υ.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.