Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Λαβρόφ: Η Μόσχα είναι κάθετα αντίθετη με την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Κάθετα αντίθετη βρίσκει τη Μόσχα κάθε συζήτηση για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. Οπως δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιον Ζάγκλαντ στη Μόσχα, «η θέση της Ρωσίας είναι εντελώς αρνητική σε τέτοιο ενδεχόμενο».

Ωστόσο ο ρώσος ΥΠΕΞ επεσήμανε πως το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν συζητήθηκε με τον Γ.Γ. Του Συμβουλίου της Ευρώπης. «Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τους σκοπούς της επέκτασης του ΝΑΤΟ προς ανατολάς , απλώνοντας τις διαχωριστικές γραμμές στην Γηραιά Ηπειρο. Οι επεκτατικές βλέψεις του ΝΑΤΟ πάντως δεν ήταν το θέμα της συζήτησής μας με τον Θόρμπγιον Ζάγκλαντ. Δεν συνομιλήσαμε για το ΝΑΤΟ ούτε στα πλαίσια της κρίσης στην Ουκρανία ούτε για την εμπλοκή του στα γαλλλικά ελικοπτεροφόρα Mistral» τόνισε ο Λαβρόφ, συμπληρώνονατς πως οι συνομιλίες με τον Ζάγκλαντ επικεντρώθηκαν στα θέματα του Συμβουλίου της Ευρώπης και «φυσικά σε όσα συνδέονται με την Ουκρανία».


«Το Συμβούλιο της Ευρώπης θα μπορούσε να εμπλακεί ενεργά στην επιτήρηση της εφαρμογής του νόμου και της τάξης στην νοτιοανατολική Ουκρανία. Επισημάναμε την ανάγκη διεξαγωγής άμεσης και αμερόληπτης έρευνα για τις καταφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των τραγικών γεγονότων τόσο στο Μαϊντάν, όσο και στην Οδησσό και την Μαριούπολη. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης οφείλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις έρευνες» κατέληξε ο κορυφαίος ρώσος διπλωμάτης.
Πηγή: Σύγχρονη Ρωσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.