Βρίσκει ανταπόκριση η πρωτοβουλία της ΚΝΕ για το διήμερο που θα γίνει στις 15 - 16 Ιούνη
Για τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου Αθλήματος (ΕΟΠΑ), αλλά και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, δήλωσε:
«Η πρωτοβουλία της ΚΝΕ να διοργανώσει το διήμερο Μαχητικών Τεχνών (ΜΤ), είναι πολύ σημαντική, γιατί έτσι δίνεται η δυνατότητα στους νέους, αλλά και στο ευρύτερο κοινό να γνωρίσει τον ωραίο χώρο των ΜΤ, καθώς επίσης να γνωρίσουν και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν τόσο οι ΜΤ όσο και ο αθλητισμός γενικότερα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.
Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης στους αθλητές του Παγκρατίου Αθλήματος είναι ότι αναγκάζονται να πληρώνουν τόσο τη συμμετοχή τους στους αγώνες (Πανελλήνια - Τοπικά Πρωταθλήματα), όσο και τα έξοδα μετακίνησής τους, διατροφής και διαμονής, γεγονός που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό των οικογενειών τους. Σημειώνουμε ότι προ κρίσης δηλαδή έως και το 2009, όλα τα παραπάνω έξοδα ήταν καλυμμένα από την ΕΟΠΑ.
Η άποψη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΠΑ είναι ότι ο αθλητισμός, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της Πολιτείας, σύμφωνα με το άρθρο 16, παρ. 9 του Συντάγματος, πρέπει να συνεχίσει να επιχορηγείται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Επίσης, υποστηρίζουμε ότι πρέπει να καταργηθεί η Κατηγοριοποίηση των Αθλητικών Ομοσπονδιών και να υπάρξει κεντρικός Αθλητικός Σχεδιασμός, επιχορήγηση Σωματείων από την ΓΓΑ, οι δε υπάλληλοι των Ομοσπονδιών, οι οποίοι είναι ένας από τους βασικούς φορείς της λειτουργίας του Αθλητισμού, να ενταχθούν στη ΓΓΑ και να γίνει ορθολογιστική αξιοποίησή τους, σύμφωνα με Οργανόγραμμα λειτουργίας των Αθλητικών Ομοσπονδιών που θα πρέπει να εκπονηθεί από την Πολιτεία.
Κατά τη γνώμη μας, με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα στους νέους της χώρας μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και με τις ΜΤ και να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι στον αθλητικό στίβο καλλιεργούνται η ευγενής άμιλλα, η αλληλεγγύη, η συντροφικότητα και η πειθαρχία, προϋποθέσεις και χαρακτηριστικά απαραίτητα και στον κοινωνικό στίβο.
Πρέπει, λοιπόν, όλοι, άνθρωποι του αθλητισμού και μη, να διαμορφώσουμε ένα κίνημα, το οποίο θα χαρακτηρίζεται από αυτό το πλαίσιο διεκδίκησης».
Πηγή: Ριζοσπάστης
H Αλέκα το έλεγε (όπως και για την Μπάγιερν)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣάββατο 10 Νοέμβρη 2012
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Στην Ελλάδα απαιτείται ριζική αλλαγή και όχι μια απλή κυβερνητική εναλλαγή
Η συνέντευξη που έδωσε χτες στον ρ/σ ALPHA η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
( http://www.rizospastis.gr/story.do?id=7133694 )
(..) -- Εχετε κάνει το ξέρω, αλλά εσείς ως προσωπικότητα...
Αλέκα: Ε, καλά τώρα, εντάξει. Η ΚΝΕ στηρίζει, οργανώνει τουρνουά ποδοσφαίρου κ.λπ., προχωράει και σε άλλα είδη ας πούμε αθλητισμού.
Ασχολήθηκε τώρα τελευταία με τις πολεμικές τέχνες. Και ασχολήθηκα και εγώ σ' ένα βαθμό. Είδα το εξής: Οτι οι πολεμικές τέχνες αναπτύχθηκαν για τις ανάγκες της άμυνας.
-- Εσείς πώς ασχοληθήκατε, κυρία Παπαρήγα;
Αλέκα: Δεν ασχολήθηκα προσωπικά, διάβασα και άκουσα τα παιδιά τι λένε. Οι πολεμικές τέχνες, λοιπόν, αναπτύχθηκαν για τις ανάγκες της άμυνας. Και τώρα έχουν εξελιχθεί σε ένα μέσο επιβολής σωματικής βίας. Βλέπετε τι αλλοίωση!.. Και μάλιστα υπάρχουν νόμοι ότι, αν κάποιος, που έχει εκπαιδευτεί στις πολεμικές τέχνες, χτυπήσει κάποιον άλλο, έχει πενταπλάσια ποινή που λέει ο λόγος.
-- Ρωτάει ένας φίλος, γιατί το έκαναν οι ΚΝίτες αυτό; Ως αντίπαλο δέος στη Χρυσή Αυγή;
Αλέκα: Το αντίθετο. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ. Για να δείξουν ότι τα είδη του αθλητισμού έχουν σχέση με το σώμα αλλά και το μυαλό.
Παρακολουθούσα τους Ολυμπιακούς Αγώνες και άκουγα ότι ο Ηλιάδης έλεγε για το τζούντο, ότι είναι και θέμα μυαλού, ενώ νομίζει κανείς ότι είναι θέμα μόνο σωματικής δύναμης.
Επομένως, η φυσική και η πνευματική αγωγή πρέπει να τίθενται στην υπηρεσία άλλων σκοπών. Και όχι να χρησιμοποιείται ο αθλητισμός για τη δημιουργία ομάδων, να μην πω και του υποκόσμου, που χρησιμοποιούνται τη μια μέρα να παίζουν ξύλο στα γήπεδα, την άλλη μπράβοι στα νυχτερινά κέντρα, την τρίτη για να διαλύουν τις διαδηλώσεις.
Και ο «Οδηγητής» γράφει και η ΚΝΕ. Αλλά βλέπετε πώς διυλίζονται. Εντάξει είναι και η κρίση, το καταλαβαίνω, είναι το ψωμί που έχουμε ανάγκη αλλά και η φυσική αγωγή, η πνευματική αγωγή για τους νέους, και ιδιαίτερα για τους νέους που υποφέρουν, είναι ένας δρόμος που χρειάζεται σήμερα.(..)Ilief
@Ilief:
ΔιαγραφήΕκτός από αυτά βέβαια, χρησιμη θα είναι η γνώση τεχνικών αυτοάμυνας στο εγγύς μέλλον. Οι καιροί που έρχονται είναι πολύ πονηροί...