Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ταριχεύεται ο Τσάβες, η ΕΕ σνομπάρει την κηδεία του


Το σώμα του Ούγκο Τσάβεζ, η κηδεία του οποίου πραγματοποιείται σήμερα Παρασκευή το απόγευμα παρουσία 55 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, θα ταριχευτεί στο πρότυπο των Βλαντιμίρ Λένιν, , Χο Τσι Μινχ και Μάο Τσετούγκ* και θα εκτίθεται σε μουσείο.
Ήδη, εξάλλου, περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αποτίσει φόρο τιμής στη σορό του εκλιπόντος προέδρου της Βενεζουέλας.
Στην πρωτεύουσα Καράκας βρίσκονται από την Τετάρτη οι στενοί του φίλοι, οι πρόεδροι της Βολιβίας, Εβο Μοράλες και της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα, καθώς και η ομόλογός τους της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες. Την Πέμπτη αφίχθη ο πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, αλλά ο αδερφός του Φιντέλ δεν κατάφερε να ταξιδέψει λόγω προβλημάτων υγείας.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το σνομπάρισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κηδεία Τσάβες, αφού κανένας ηγέτης κράτους-μέλους της δεν πρόκειται να παρευρεθεί σε αυτή.

Στο μεταξύ, σήμερα πραγματοποιείται και η ορκωμοσία του μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαντούρο, με τις προεδρικές εκλογές να αναμένεται να διεξαχθούν εντός διαστήματος ενός μηνός.
Πηγή: "Το κουτί της Πανδώρας"
_____________
*Για κάποιο λόγο ο αρθρογράφος "ξέχασε" τους Ιωσήφ Στάλιν και Κιμ Ιλ Σουνγκ, που ταριχεύτηκαν επίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.