Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Η φάκα των... "θετικών διακρίσεων" των εμβολιασμένων

Από τις ανισότητες στις «θετικές διακρίσεις» (!) και από τις (θετικές) διακρίσεις στον ρατσισμό και τον εθνικοπατριωτισμό!

Ξεκινάμε από τα απλά. Να δώσουμε περισσότερα δικαιώματα στους εμβολιασμένους, να νοιώθουν ανώτεροι και να απεχθάνονται τους μη εμβολιασμένους, οι οποίοι ταυτόχρονα θα αποκλείονται και από τα ίσα δικαιώματα… Σε λίγο θα έχουμε και πλειοψηφία των εμβολιασμένων, άρα το λαό με το μέρος μας!

Το τυράκι με τη φάκα είναι δοκιμασμένη συνταγή.

Μόλις αυτό εμπεδωθεί και «νομιμοποιηθεί» στο λαό, θα βάλουμε τους εμβολιασμένους στην πάντα – έκαναν τη δουλειά τους - και θα ανοίξουμε το δρόμο για κάθε αίτημα των αρίστων της ελίτ να «διακρίνονται» με επιπλέον δικαιώματα από την πλέμπα… δηλαδή από αυτούς που δεν έχουν πληρώσει την εφορία, το δάνειο, τη ΔΕΗ, τον ΕΦΚΑ, το ενοίκιο, το πρόστιμο, τα κοινόχρηστα… ανεξαρτήτως αν εμβολιάστηκαν ή όχι!

Και μετά θα περάσουμε και στα επιπλέον «δικαιώματα» όσων σκέφτονται ορθά, εθνικά, κυβερνητικά, χριστιανικά, ευρωπαϊκά, πατριωτικά…
Ένα ειδικό (εμφανές ή αφανές) πιστοποιητικό κοινωνικών, πολιτικών, ευρωπαϊκών και πατριωτικών φρονημάτων, με επιδότηση EU, θα είναι το (καλό) διαβατήριο των «αρίστων» της άρχουσας τάξης του πλούτου για τα πάντα.

Οι άλλοι, ανάλογα με την «ανισότητά τους» - ας πρόσεχαν - θα έχουν λιγότερα ή καθόλου δικαιώματα…

Τσιμπήστε το τυρί της φάκας με μια δόση αλαζονικής υπεροψίας όλοι εσείς που σκέφτεστε ρατσιστικά για την «υπεροχή» σας, λόγω του εμβολιασμού. Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα σκάβετε τον λάκκο όλων και τον δικό σας.

Πηγή: Αριστερά και πολιτική

15 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ εύστοχη παρατήρηση.
    Με την απαξίωση της δημόσιας ασφάλισης και την αντικατάστασή της από ιδιωτική ασφάλιση, θα δούμε να γιγαντώνεται το φαινόμενο οι εργοδότες (που θα είναι ταυτόχρονα και οι ασφαλιστές) να ζητούν βιβλιάρια υγείας, εξετάσεις υγείας, για ποιό λόγο πέθαναν οι συγγενείς σου και αν κινδυνεύεις να κληρονομήσεις κάποια αρρώστια, αν είσαι παχύσαρκος(άρα κινδυνεύει η υγεία σου) κ.ο.κ.Στο όχι μακρινό μέλλον θα μπορούν να ζητούν και τεστ dna ώστε να δούν αν θα πρέπει και με ποιό κόστος να σε ασφαλίσουν..ΝΟμίζω ότι (και) αυτό το πράγμα, ο χωρισμός δηλαδή, ανοίγει τους ασκούς του αιόλου.
    Σκουπιδοτενεκές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σκουπιδοτενεκές:
      Μα δεν είναι νέο το κολπάκι. Στα '80ς άρχισε στην αμερική με το κάπνισμα...
      Κάποια στιγμή νομίζω πρέπει (έπρεπε μάλλον-πια είναι αργά) να ασχοληθούμε πολύ στα σοβαρά με τον "υγειϊνισμό" και πως αυτός χρησιμοποιείται, όχι μόνο με σκοπό το κέρδος αλλά και τον εκφασισμό. Οι φασίστες® τοβ είχαν πιάσει εξαρχής το νόημα όταν κατηγορούσαν τους πρόσφυγες πως "κουβαλάνε αρρώστιες"...

      Διαγραφή
  2. Trash
    Υιεινισμος, Υγιεινιστικη Τρομοκρατια -στις μερες μας- για καποιους δεν αποτελουν ουτε καν μερος Αναλυσης της Πραγματικοτητας.
    Τωρα αυτα που εγραφαν οι Αυτονομοι μηνες πριν για Ψηφιοποιηση του σωματος Big Data Ψηφιακο Ελεγχο και Καταστολη μαλλον δεν ειχαν "σοβαροτερα " πραγματα να ασχοληθουν.
    Βεβαια απο το πιστοποιητικο εμβολιου, προνομια κλπ. μεχρι πολυ σοβαροτερες
    καταστολες, ελεγχους και εκμεταλευση μισο τσιγαρο δρομος ειναι και θα το δουμε σιγουρα.
    Μετα την χτεσινη διαδηλωση μια παρεα του ιδιου πολιτικου χωρου-καταλαβαινεις τι- καθομαστε για καφε και οταν ετολμησα να πω οτι υπαρχουν πολλα ερωτηματικα για τα δυτικα εμβολια και ιδως τα mrna κοντεψαν να με φανε ζωντανο και λιγο πολυ με ειπαν συνομοσιωλογο.
    Καποιος δε μου ειπε οτι ειναι επιστημονας και δεν μπορει να συζηταει χωρις να γινει πολυ δυσαρεστος.Τοτε θυμηθηκα κατι που ειχε πει ενας φιλος "ΟΤΙ ΜΟΥ ΗΛΘΑΝ ΝΑ ΠΩ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΤΙΠΟΤΑ".
    Μαλλον χρειαζομαι "Πνευματικη Περεστροικα" και τεινω να παραδεχτω οτι "στραβα αρμενιζω".
    Συνεχισε να ανεβαζεις αναρτησεις ,εισαι σχεδον ο μονος που απεμεινε και.....
    θα δειξει.
    Lunacharsky

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Lunacharsky:
      Τώρα αυτό με τους επιστήμονες σηκώνει πολού κουβέντα, πολύ δε περισσότερο όταν έχουμε αναλύσει και καταγγείλει σε όλους τους τόνους πως η επιστήμη όχι μόνο δεν είναι "αταξική" αλλά εδώ και χρόνια στα πιο υψηλά της επίπεδα "παράγεται" και χρησιμοποιείται κατά παραγγελία μέσω χρηματοδοτήσεων και άλλων παροχών από μεγάλους καπιταλιστικούς ομίλους στα πανεπιστήμια, σους μεγαλοκαθηγητές κ.ο.κ.
      Και οι "σύντροφοι γιατροί" θέλω να πώ, δεν αντλούν τις γνώσεις τους από το ...Λομονόσωφ π.χ., αλλά ακριβώς από την παραπάνω φάμπρικα παραγωγής γνώσης.
      Από την άλλη μεριά, το ΚΚΕ την εργαλειοποίηση του covid την έχει καταγγείλει από την αρχή, αλλά χωρίς ίσως να εμβαθύνει όσο θα χρειάζονταν, παρότι σε σχέση με άλλους κάποια πράγματα τόλμησε να τα θίξει.

      Και για να πάμε και στο θέμα εμβόλια, εγώ περιμένω ακόμη κάποιος να μου εξηγήσει (όχι πειστικά καν-απλά να εξηγήσει) το ερώτημα που είχα βάλει σε μια προηγούμενη ανάρτηση για αυτό το θέμα:

      -Γιατί πρέπει να χρησιμοποιηθεί γενετική μηχανική για να αντιμετωπιστεί κάτι για το οποίο υπάρχουν και «παραδοσιακά», συμβατικά μέσα;

      http://fadomduck2.blogspot.com/2021/04/blog-post_19.html

      Διαγραφή
  3. Προσωπικά πιστεύω ότι οι αυτόνομοι (και ειδικά το sarajevo) είναι πολύ δυνατοί στην ανάλυσή τους. Εντούτοις, θεωρώ ότι σε κάποιο βαθμό φλερτάρουν με τη συνωμοσιολογία. Θυμάμαι π.χ το sarajevo να γράφει ότι οι δίδυμοι πύργοι έπεσαν με βόμβες στα θεμέλια.Παρόμοια τάση έχει γενικότερα ο α/α χώρος. Κάποτε είχα ακούσει με τα αυτιά μου τον εκδότη γνωστού αναρχικού οίκου να λέει ότι οι πολυεθνικές των λιπασμάτων βάζουν επίτηδες καρκινογόνες ουσίες στα λιπάσματα για να ελέγξουν τον πληθυσμό.Νομίζω,μπορεί να κάνω και λάθος, ότι η τάση τους αυτή εξηγείται από την ιδέα που έχουν για τον εαυτό τους ότι είναι μια πρωτοπορία, χωρίς όμως να αισθάνονται υποχρεωμένοι , έστω εν τύποις, να απολογούνται στο υποκείμενο το οποίο υποτίθεται ότι εκφράζουν. Έτσι, μη αναγνωρίζοντας πολιτική οργάνωση, κόμμα, πειθαρχία κ.α στρέφονται σε δύο δρόμους: είτε στην ατομική τρομοκρατία μιας πεφωτισμένης μειοψηφίας, είτε (μια θέση που δεν τοποθετείται θετικά) εξηγούν την ιστορία ως ένα πεδίο πάλης ''ηρώων'' και ''μειοψηφιών'' , όπου οι μάζες κινούνται παθητικά. Ειναι ενδεικτικό πάντως ,για το πόσο ζοφεροί είναι καιροί ,ότι τελευταία φορά που ασχολήθηκε το επαναστατικό κίνημα με το ζήτημα ''των ενεργών μειοψηφιών'' ήταν στις αρχές του περασμένου αιώνα, και όπου ο Πλεχάνοφ απάντησε και για σήμερα.
    Σκουπιδοτενεκές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Σκουπιδοτενεκές:
      Εντάξη για τους δύδιμους, υπήρχαν από την πρώτη μέρα πολλά ερωτήματα, κ πολύ περισσότερο αν σκεφτείς πως υπάρχει και το ιστορικό προηγούμενο του Περλ Χλαρμπορ, που πλέον οι αμερικάνοι το έχουν παραδεχτεί σχεδόν ανοιχτά πως γώριζαν για την επικείμενη επίθεση.

      Το sarajevo τώρα, δεν είναι Α/Α χώρος. Είναι αυτόνομοι. Και ως τέτοιοι είναι μαρξιστές (λενινιστές δεν είναι), οπότε τα βασικά εργαλεία για μια ανάλυση της προκοπής τα έχουν.

      Φυσικά πάσχουν κ αυτοί από εγγενείς αδυναμίες αυτού του πολιτικού ρεύματος, κυρίως σε σχέση με την την οργάνωση (που δεν την απορρίπτουν σαν τέτοια γενικά όμως), αλλά δεν είναι και Α/Α.
      Π.χ. 2-3 χρόνια πριν είχαν κείμενο με φωτό του ...Στάλιν(!) που υπερασπίζονταν την συμβολή της ΕΣΣΔ στον Β'ΠΠ και τα έχωνε στους προπαγανδιστές των "δύο άκρων"...

      Διαγραφή
    2. Ο χώρος των μητροπολιτικων συμβουλίων κλπ έχει δυνστές αναλύσεις συγκροτηση κλπ αλλά όντως ροπή προς συνωμοσιολογία.Κάποτε καποιος από τους μεγαλύτερους κ σοβαροτερους μοιραζε προκηρυξεις σε σχολεία οτι το Αids δεν υπάρχει και οτι είναι ο θορυβος δημιουργημα του κρατους για να ελεγξει τις ερωτικες σχεσεις κλπ.

      Διαγραφή
    3. @Λώλος Δροσινός:
      Αυτό τοι επισόδειο ομολογώ πως το είχα χάσει... :p

      Διαγραφή
    4. Δεν μπορώ να θυμηθώ την υπογραφή του κειμένου.Το κειμενο μοιράζονταν απο έναν απο τους γηραιοτερους κ σοβαροτερους του χώρου τους.Γενικω οι άνθρωποι διαβάζουν.Αυτοοργανώνονται με ευθύνη χωρις να είναι χύμα.Έχω όμως την αίσθηση οτι το όλα πράγμα χαλάει απο μια πανκ αισθητική που έχουν ηδονιζόμενοι να σοκάρουν αυτο που νομιζουν για ελληνα μικροαστο.Έτσι ρίχνουν με αυτο τον γώνώονα τεραστιες
      υπερβολές για συνθηματα.Επίσης η προσπαθεια τους να διαχωριζονται συνεχώς απο αυτο που ονομαζουν " αριστερα του κρατους" ( που εκει τσουβαλιαζουν τους πάντες) τους οδηγει σε ετεροκαθορισμό.Τραγικο παραδειγμα η σταση τους στην Νατοικη επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία.Επίσης το κόλλημα οτι ο αντιμπεριαλισμός είναι εθνικισμός τους πάει πολλές φορές απο την Αναρχια/ Αυτονομια στην μαχητικη πτερυγα του κοσμοπολιτισμού.Ο δε αντιφασισμός τους αν και μαχητικός και δρομίσιος είναι αναποτελεσματικός πολιτικα αφου ως φασισμος στιγματιζεται οτιδήποτε ..δεν τους αρέσει.Αυτά λίγο πρόχειρα και καφενειακά ως κριτική ενος πολιτικου ρευματος που πιο πολύ σεβομαι την πράξη του παρά την θεωρία του.

      Διαγραφή
    5. @Λώλος Δροσινός:
      Στην Γιουγκοσλαβία πράγματι είχαν κρατήσει μια στάση αχαρακτήριστη που συνοδεύνταν και από μια ανάλυση για τον γάιδαρο καβάλα που λέμε, η οποία συμβάδιζε και 100% με την γραμμή του ΝΑΤΟ τότε.
      Αλλά το μόνο σοβαρό τους φάουλ που θυμάμαι τόσα χρόνια σε γενικές αναλύσεις.

      Διαγραφή
    6. @@Λώλος Δροσινός:
      ...εκτός βέβαια από τον αντι-κκεδισμό τους...

      Διαγραφή
  4. Trash, σε ευχαριστώ για τις αναρτήσεις σου. Έχω απογοητευθεί από την στάση συντρόφων και συναγωνιστών πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και εσύ είσαι μια όαση. Ανταγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα προπαγανδίσει καλύτερα τα εμβόλια, χαρακτηρίζουν όσους έχουν επιφυλάξεις είτε "ψεκασμένους" είτε "μικροαστούς ψευτο-επαναστάτες" και αναπαράγουν όλη την επιχειρηματολογία - προπαγάνδα των αστών. Το ότι ζούμε σε ένα καπιταλιστικό κόσμο και μάλιστα σε μια περίοδο μεγάλης παρακμής, το ότι αυτό που μέχρι χθες ήταν εξαίρεση τώρα είναι κανόνας, το ότι η καθημερινή ζωή του λαού βρίσκεται κινείται πλέον μέσα στα όρια μιας δυστοπικής κοινωνίας, αγνοούνται και η ταξική ανάλυση έχει πάει περίπατο. Μπράβο για την ανάρτηση και στην "Αριστερά και πολιτική".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Cos:
      Δε νομίζω να χρειάζεται και κάποια λαμπρή αναλυτική ικανότητα, ούτε για να καταλάβει κάποιος την εργαλειοποίηση του covid, ούτε τους λυσσαλαίους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς γύρω από τα εμβόλια (και όχι δεν μιλάω για την υπεραπλούστευση "τσακώνονται για το ποιός θα πουλήσει τα περισσότερα", αφού Κινέζοι κ Ρώσσοι την δική τους τεχνογνωσία την διαθέτουν δωρεάν σε όποιον ενδιαφέρεται), ούτε φυσικά για το πως στην δύση έβγαλαν από το κάδρο αντιμετώπισης ενός κορονοϊού τις πρωτοβάθμειες και δευτεροβάθμειες δομές υγείας φτάνοντας στην εντελώς παράλογη ιατρικά εξαφάνιση όλων των βαθμίδων υγείας που μεσολαβούν μεταξύ εμβόλιου και διασωλήνωσης...

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απόλυτα και εκεί ακριβώς θεωρώ ότι είναι το πρόβλημα, ότι δηλαδή η μεγάλη πλειοψηφία των κομμουνιστών στα ΜΚΔ δεν έχει ή καλύτερα δεν θέλει να έχει αυτή τη στοιχειώδη αναλυτική ικανότητα, όπως λες.

      Διαγραφή
    3. @Cos:
      Και όμως αρκετά από αυτά τα πράγματα τα έχει επισημάνει ήδη το Κόμμα...
      Την εργαλειοποίηση του covid, το γεγονός πω δεν υπάρχει "αταξική" επιστήμη, τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις. Αυτά σαν βάση θα έπρεπε να αρκούν...

      Διαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.