Καλωσήλθατε στον Fadomduck2

To παρόν ιστολόγιο αποτελεί φυσική συνέχεια του Fadomduck στο οποίο θα βρείτε συλλογές κειμένων, παραπομπές σε ηλεκτρονικές διευθήνσεις με πολιτικά βιβλία και μουσική, καθώς και μια αρκετά μεγάλη συλλογή με αφίσσες από την Σοβιετική Ενωση (μέχρι και το 1956). Αρχείο με τα άρθρα του Fadomduck #1 θα βρείτε εδώ. O Fadomduck2 όπως και ο προκάτοχος του δηλώνει πως αν και ντρέπεται να κρύψει τις συμπάθειες του, δεν εκπροσωπεί καμμία συλλoγικότητα, παρά μόνο τον εαυτό του. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο alepotrypa200@gmail.com

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Ανοικτή Επιστολή της ΕΔΥΕΘ προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας - Χορτιάτη


Ανοικτή επιστολή προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη


Αγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί,

Είμαστε η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη – ΕΕΔΥΕ, που δημιουργήθηκε το 1955, από τους λαμπρότερους εκπροσώπους από το χώρο της επιστήμης, του πνεύματος, του πολιτισμού και του αθλητισμού στη χώρα μας. Στις γραμμές της ΕΕΔΥΕ στρατεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες απλοί αλλά κι επώνυμοι άνθρωποι, που δε σταματούν να αγωνίζονται ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενάντια στο ΝΑΤΟ και στα πραξικοπήματα που οργανώνει, τους πολέμους και τις επεμβάσεις που διεξάγει ασταμάτητα από το 1949, όταν συγκροτήθηκε.

Θα σας είναι γνωστό επίσης, ότι όταν ο αλησμόνητος αγωνιστής της ειρήνης, γιατρός, Βαλκανιονίκης και Βουλευτής της ΕΔΑ Γρηγόρης Λαμπράκης δολοφονήθηκε στην πόλη μας το 1963, ήταν Αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ. Είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη για την προώθηση της ειρήνης και του πυρηνικού αφοπλισμού, και δολοφονήθηκε άνανδρα για τη δράση του αυτή από τα όργανα του παρακράτους, σε συνεργασία με ντόπιες και ξένες μυστικές υπηρεσίες χωρών του ΝΑΤΟ. Για τη δράση μας η λαομίσητη Χούντα των Συνταγματαρχών, που επιβλήθηκε με τις ευλογίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, έθεσε την οργάνωσή μας εκτός νόμου από το 1967 έως το 1974. Πολλά από τα μέλη μας διώχθηκαν, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν.

Σήμερα η ΕΕΔΥΕ βαδίζει στα βήματα του Λαμπράκη και όλων των άλλων αγωνιστών του λαού μας, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για αυτά τα ιδανικά και τις αξίες.
___________
Αγαπητοί μας φίλοι,

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε, ότι το Σχολείο σας σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Νατοϊκό Στρατηγείο της Νάπολι, είδηση που μας προκάλεσε πραγματική οδύνη. Ακόμη περισσότερο μάλιστα, που ο δολοφονικός αυτός οργανισμός ονομάζεται στην ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Σχολείου «διεθνής οργανισμός για την ασφάλεια και την ειρήνη στον κόσμο!».

Είναι γνωστή σε όλη την ανθρωπότητα η δράση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, ως κυρίαρχη δύναμή του, όλες τις τελευταίες δεκαετίες. Από τον πόλεμο της Κορέας, τον πόλεμο στο Βιετνάμ και σ’ όλη την Ινδοκίνα, τα αμέτρητα πραξικοπήματα σε όλες τις μεριές του πλανήτη, τον πόλεμο ενάντια στη γειτονική μας Γιουγκοσλαβία, ενάντια στους λαούς του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Συρίας και τόσους άλλους, που άφησαν πίσω τους πολλά εκατομμύρια νεκρούς, τεράστια προσφυγιά, φτώχια και δυστυχία στους λαούς. Ανάμεσά τους αθώα κι ανυπεράσπιστα θύματα, άντρες γυναίκες και μικρά παιδιά.

Είναι γνωστό σε όλους, ότι το πραξικόπημα και η επτάχρονη στρατιωτική δικτατορία στη χώρα μας, καθώς και το πραξικόπημα στην Κύπρο οργανώθηκαν με την εύνοια και τη στήριξη του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας και των άλλων ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών κρατών μελών του ΝΑΤΟ. Με τη δική τους στήριξη συνεχίζεται και σήμερα, 45 χρόνια μετά, η κατοχή του 40% της Μεγαλονήσου από τον τουρκικό στρατό κατοχής.

Είναι γνωστό επίσης, ότι με την ανοχή και την ουσιαστική ενθάρρυνση των ίδιων η Τουρκία έχει επέμβει στη Συρία και το Ιράκ, απειλεί την Κύπρο, καταπατά την ΑΟΖ της, παραβιάζει συστηματικά τον θαλάσσιο και εναέριο χώρο της Ελλάδας, θέτει σε αμφισβήτηση τη Συνθήκη της Λοζάνης. Σε όλα αυτά οι ηγετικοί κύκλοι του ΝΑΤΟ σφυρίζουν αδιάφορα και δηλώνουν, ότι αποτελούν προβλήματα μεταξύ δύο χωρών «συμμάχων», τα οποία πρέπει να τα λύσουν μεταξύ τους. Όλοι αντιλαμβανόμαστε, ότι είναι απόλυτα ψευδείς οι ισχυρισμοί, ότι το ΝΑΤΟ διασφαλίζει δήθεν την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας και του λαού μας.

Τέλος, χωρίς βεβαίως να εξαντλούνται στην επιστολή μας όλα τα εγκλήματα που έχει διαπράξει το ΝΑΤΟ και οι χώρες που το συναποτελούν, θα θέλαμε να σας θυμίσουμε τις πολύ πρόσφατες κυνικές κι επικίνδυνες δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ Παναγιωτόπουλου, ότι «πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον».

Αυτό το μέλλον προορίζουν για τα παιδιά μας, σύμφωνα με τις «υποχρεώσεις» που αναλαμβάνει η χώρα μας στα πλαίσια της συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, και της «φιλίας» της με τις ΗΠΑ. Η Ελλάδα, με τις δεκάδες αμερικανονατοϊκές βάσεις, στρατηγεία, στρατόπεδα εκπαίδευσης κι άλλες εγκαταστάσεις, έχει μετατραπεί σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών ενάντια σε άλλους λαούς και χώρες, και ταυτόχρονα γίνεται στόχος αντιποίνων σε περίπτωση γενικευμένης σύρραξης.

Είμαστε σίγουροι, πως όπως εμείς έτσι κι εσείς δεν οραματίζεστε ένα τέτοιο μέλλον για τα παιδιά σας, για τα παιδιά του ελληνικού λαού και όλα τα παιδιά του κόσμου. Γι’ αυτό και πρέπει να αντιδράσουμε, να μην αποδεχτούμε αυτήν την ύπουλη προπαγάνδα – ξέπλυμα του αιματοβαμμένου ΝΑΤΟ, το καμουφλάρισμά του μάλιστα ως «περιστερώνα της ειρήνης».

Να διδάξουμε στα παιδιά μας την πραγματική ιστορία και όχι αυτό το ψέμα που το ίδιο το ΝΑΤΟ, οι κυβερνήσεις και όσες άλλες δυνάμεις το στηρίζουν θέλουν να μας πλασάρουν.

Σας καλούμε να ξανασκεφτείτε την απόφαση της Διεύθυνσης του Σχολείου. Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι πάρθηκε χωρίς να συνυπολογιστούν όλες αυτές οι πλευρές, που σας εκθέσαμε παραπάνω. Καλούμε τη Διεύθυνση και το Σύλλογο των διδασκόντων να αναθεωρήσουν την απόφαση και να ακυρώσουν την εν λόγω «εκπαιδευτική εκδρομή». Σε μία τέτοια απόφασή σας θα είμαστε συνεπείς συμπαραστάτες σας.

Με εκτίμηση για τη Γραμματεία της ΕΔΥΕΘ
  • Νίκος Ζώκας  /Πρόεδρος
  • Μπάμπης Βέλλης /Γεν. Γραμματέας

1 σχόλιο:

  1. Μια Ιμπεριαλιστική στρατιωτική συμμαχία καπιταλιστικών κρατών που σκοπός ίδρυσης της ήταν ο Αντικομουνιστικός αγώνας ενάντια στην ΕΣΣΔ στις σοσιαλιστικές χώρες και τα Αντιαποικιακά κινήματα. Με άπειρα εγκλήματα σε βάρος των λαών. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου, άν δεν υπάρχει εγγραφή στον blogger ή άλλη διαδυκτιακή υπηρεσία (βλέπε όροι σχολιασμού στο πάνω μέρος της σελίδας).
Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια μπορούν να διαγράφονται χωρίς άλλη προειδοποίηση.